• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Batman'da 144 Alimeye İcazet Verildi

yok yok. etrafımda gördüğüm duyduğum şeylerden sonra kadınlarında kendilerini zor kontrol ettiklerini görüyorum. nefis her 2 cinstede vAr. hormon olayı.
ayrıca erkeklerde tahrik edebilir kadını. hormon olayı yine..
sorun şu ki ülkemizde sadece dinimizce bayanların yapması gerekenler daha çok vurgulanıyor daha çok ön plana çıkartılıyor.erkeklerin yapması gerekenler geride tutuluyor yada biz duymuyoruz.sonucundda da ülkemizde kadınlara daha çok yüklenilmiş oluyor

birisi afganistanmı burası demiş
çok korkunç
yazık çok yazık
bu ne yav
diş perisi mezunları
yorumlara bakın,nasılda alay edilmiş
hem bu giyime karşısınız,hemde kim nasıl istiyorsa öyle giyinsin diyorsunuz nasıl çelişkiyse bu
ee bu yorumları çarşaflılar okuduğu zaman nasıl tepki versinler
hatırladığım kadarıyla hatibulut arkadaşımızda çarşaflıydı
herkes istediği gibi giyinsin ya kime ne?
illa herkes zorlamı kapanıyor,nasıl mutluysa öyle giyinsin,kendi öz iradesi değilmi
eleştirmek sizemi kaldı?

hatibulutun neden bu kadar kızdığı anlaşıldı
çok incinmiş olmalı bazı alaylı yorumlara
iyi ki bunu hatırlattın

iyi ki bunu hatırlattın

ya illa çarşaflı olmak gerekmiyorki,ben kapalıyım
ve kapalı biri olarak ben bile inciniyorum bu yorumlardan yetmezmi?
yeter artık ya yeter şu başörtüsünü dolamayın artık dilinize !

Son düzenleme:
iyi ki bunu hatırlattın

evet incinmiş olabilir ama kullandığı kelimeler karşılık verdiği cümleler hoş değil....

Son düzenleme:
ya illa çarşaflı olmak gerekmiyorki,ben kapalıyım
ve kapalı biri olarak ben bile inciniyorum bu yorumlardan yetmezmi?

kapalı olmaya gerek yok
diş perisi yorumu başta olmak üzere, ayy korkunç diye başlayan mesajlar zaten birçok kişiyi incitmiş ki tepkiler hep aynı yorumlara geliyor

Eğer hatti çarsaflıysa birşey diyemem tepkisi çok aşırı olmuş...Ama diğerlerinin tepkisi de açıkçası onunkinden farklı değildi..

önce şunu belirteyim. bu resimi görünce evet afganistan sandım. bu korkunç bir düşünce değil. sandım. evet . öyle düşündüm. çünkü bu görüntüleri hep oralarda görmüştüm .
sonra evet istediği gibi giyinirler. ha bana göre normalmi değil. aşırımı evet. gözlerin burnun ağzın,ellerin kapatılması normalmi. bana göre... hayır.
ama bu onu giyiyorsa onun bileceeği şey. giysin. ama benim bu bir örnek kıyafet tuhafıma gitti. böyle bir haber gördüm. paylaştım.
kapalılığa saygım var evet. çırılçıplak gezmeye ne kadar ters bakıyorsam, bu tarz kapalılıkta bana yanlış geliyor.
buda benim fikrim.

Son düzenleme:
düne kadar siyah ferace, siyah başörtüsü giyen biri olarak şu yazdıklarınız beni o kadar incitti ki.. hem de insanlara, hele ki kadınlara karşı hoşgörülü, saygılı diye benimsediğim insanlardan duymak..
yok arkadaşım yok. biz hoşgörüyü bilmiyoruz. kendimizden biraz farklı düşüneni acımasızca yargılayıp üstüne bir de dalga geçiyoruz. ben bu insanların hiç birinin zorla okuyup, o belgeleri aldıklarını, o giysiye zorla girdiklerini düşünmüyorum. çünkü çok gördüm, tanıdım. bence siz de tanımaya çalışın. aydınlık sandığınız küçük dünyalardan çıkıp biraz empati yapmaya çalışın. nasıl açık giyimli insanlara vah vah belki de zorla böyle giyiniyordur demiyorsak bu ablalara da bu muameleyi yapmayalım.

sorun şu ki ülkemizde sadece dinimizce bayanların yapması gerekenler daha çok vurgulanıyor daha çok ön plana çıkartılıyor.erkeklerin yapması gerekenler geride tutuluyor yada biz duymuyoruz.sonucundda da ülkemizde kadınlara daha çok yüklenilmiş oluyor
ataerkil toplumda hep bunu yaşayacak bizleriz zaten. erkeklerin tuzu kuru.

önce şunu belirteyim. bu resimi görünce evet afganistan sandım. bu korkunç bir düşünce değil. sandım. evet . öyle düşündüm. çünkü bu görüntüleri hep oralarda görmüştüm .
sonra evet istediği gibi giyinirler. ha bana göre normalmi değil. aşırımı evet. gözlerin burnun ağzın,ellerin kapatılması normalmi. bana göre... hayır.
ama bu onu giyiyorsa onun bileceeği şey. giysin. ama benim bu bir örnek kıyafet tuhafıma gitti. böyle bir haber gördüm. paylaştım.
kapalılığa saygım var evet. çırılçıplak gezmeye ne kadar ters bakıyorsam, bu tarz kapalılıkta bana yanlış geliyor.
buda benim fikrim.

Oky , nasıl ki hatibulutun yazdığı mesajdan sonra açtığın konuyu savunmaya geçtin ve pek tabii hakaret içeren mesajını uyardın .

İşte dün gece ardı ardına gelen , tüh tüh vah vah , korkunç yazan mesajlara da '' arkadaşlar ben bu konuyu , cidden burası neresi diye şaşırdığım için açtım , dalga geçmeden yorum yaparsak konu devam eder...'' deseydin ...

Bilmem anlatabildim mi ?

açıkcası resimdeki görüntü bana hiçte nahoş gelmedi
ben açığım kısada giyerim açıkta
ama en yakınlarımdan birisi olan kuzenim çarşaflı ve hafızdır
kişinin açılma özgürlüğü varsa dilediği kadar kapanma özgürlüğü olduğunuda göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum
her ne kadar eleştiri yapanlara hakaret edenlere kızsamda
kızların kıyafetleriyle dalga geçenleride bir o kadar haksız buluyorum
nedense zaten hakaret etmeden ööööö iğrenç demeden
ya da beğenmediğimiz yorumlara sen şöylesin böylesin demeden tartışamıyoruz

düne kadar siyah ferace, siyah başörtüsü giyen biri olarak şu yazdıklarınız beni o kadar incitti ki.. hem de insanlara, hele ki kadınlara karşı hoşgörülü, saygılı diye benimsediğim insanlardan duymak..
yok arkadaşım yok. biz hoşgörüyü bilmiyoruz. kendimizden biraz farklı düşüneni acımasızca yargılayıp üstüne bir de dalga geçiyoruz. ben bu insanların hiç birinin zorla okuyup, o belgeleri aldıklarını, o giysiye zorla girdiklerini düşünmüyorum. çünkü çok gördüm, tanıdım. bence siz de tanımaya çalışın. aydınlık sandığınız küçük dünyalardan çıkıp biraz empati yapmaya çalışın. nasıl açık giyimli insanlara vah vah belki de zorla böyle giyiniyordur demiyorsak bu ablalara da bu muameleyi yapmayalım.

çok güzel...........

Oky , nasıl ki hatibulutun yazdığı mesajdan sonra açtığın konuyu savunmaya geçtin ve pek tabii hakaret içeren mesajını uyardın .

İşte dün gece ardı ardına gelen , tüh tüh vah vah , korkunç yazan mesajlara da '' arkadaşlar ben bu konuyu , cidden burası neresi diye şaşırdığım için açtım , dalga geçmeden yorum yaparsak konu devam eder...'' deseydin ...

Bilmem anlatabildim mi ?
konu sahibi kim. konu sahibine alay etmek için açmış insan müsvettesi diyen kim o. yani benimle alakalı olduğu için kensdi adıma yazdım. herkes kendini savunabilir. hakaret etmeden tabi. bende kendimi savundum

Bence kadinlarin kiyafetleriyle dalga gecmeye hicbirimizin hakki yok. Onlar büyük ihtimalle o diplomayi aldiklari icin hem mutlu hem gururlulardir. Eger yüzünün her yerini dahi kapamayi da seciyorsa kadin, eger kendi tercihi ise, yine bana laf söylemek düsmez. Dalga gecmek istersem de kendi kendime dalga gecerim ama herkese acik bir forumda yaziyoruz burada. Her kesimden insan okuyor yazdiklarimizi.

Benim bu fotograftan kendi payima cikaracagim düsünce su olur; örgütlü olmak cidden cok önemlidir. Iyi analiz edin, iyi gözlemleyin bugün yasadiklarimiz ve begenmedigimiz her sey; iyi bir örgütlenisin sahlanisidir. Sen ülkende Afganistan`dan cikip gelmis diye niteledigin bir kadin görmek istemezsin, hakkindir. Ama o da ülkesinde, mini etekle gezen, gögüs dekoltesi veren kadin görmek istemez, hakkidir. Sen, kadinin evlilik öncesi cinsel iliskisi kendi özgürlügüdür dersin ama bir baska kadin bu özgürlügü yargilar. Hem senin, hem de o kadinin, "böyle kadinlar terk etse güzel ülkemi" demeye hakki vardir evet, ama zaman ve mekan kavramlarini düsünerek, seviyeli konusmak insana yakisandir.

Kimsenin haklarinin cignenmedigi, herkesin her sekilde yasamakta özgür oldugu bir demokratik ülke hayali özellikle "din" kavrami isin icine girdiginde zorlasiyorsa, yapacaginiz tek sey örgütlü olmaktir. Camiler mesela ne ise yariyor sizce? Imamlar? Mescitler? Buralar sadece gidip namazinizi kilip geri geldiginiz yerler mi? Yoksa imam aslinda bir örgütleme rolü mü üstleniyor anlatip söyledikleriyle?

Siz de o zaman Atatürkcü iseniz, gidin Atatürk`ü anlatan konferanslar verin, insanlari gercek bir tarih egitiminden gecirin, sonra da ellerine diplomalarini verin, sonra bu görüntüden gurur duyun. Kadin haklari savunucusu iseniz, dag bayir demeyin, gidin genc kizlara bildiklerinizi anlatin, gruplar kurun, köy köy gezin, savas verin, sonra da sizi anlayan kadinlarin cogaldigini görünce, gurur duyun. Sosyalistseniz, tartisma klüpleri acin ülkeye yayin, genclere sosyalizmin faydalarini anlatin, sonra da bu genclerle gurur duyun.

Yani adamlar iyi örgütleniyor diye "vah vah" yapmanin bir anlami yok, dalga gecmek de kimseye yakismaz. Hareketlenin o zaman!

çarşaf giymesinler, aman da bilmem ne demedim ki. görüntü aklıma "diş perisi mezunları gecesini" getirdi, hakaret yok. isteyen kendini istediği kadar kapatsın bana ne.

buluttan nem kapmaya da ne müsaitmişsiniz arkadaş!!! he gördük "bekret" konusundaki ince duyarlılıklarınızı.

şunu iyi anlayınız ki; benim gibi olmayanlar için "soysuz sapsız" gibi hakaretler etmedim.
benim gibi olmayanlara; "ahirette yanacaksınız" minvalinden konuşmadım.
hangi dine mensup olduğunu bilmediğim insanlar için: "ayy bu çok günah, olmaz" vs demedim.

velhasıl kelam kimsenin özel hayatına karışmadım!!!

başkalarının günah ve sevaplarının çetelesini tutanlar, önce kendilerine baksın.

Bilmem anlatabildim mi ?

Ne yalan söyleyeyim dün okypete'den ben de bu tepkiyi bekledim ama sadece beklemekle kaldım :)

Suan konuyu zemzem suyuyla yıkasalar içeriginde masumiyet oldugununa inandıramazlar beni kaldı ki kimsede beni inandırmak zorunda değil zaten..

Gerici denilmiş mesela..Kime neye göre gerici ? Gördük ki kimse kendini ben aydınım diye ya da ben ALLAH sevgisiyle donatıldım diye kandırmasın..Herkesin yazacak bir lafı olmuş çünkü konuya dair.

buda benim fikrim.

adı üstünde bu senin fikrin,sana ters gelebilir ama ötekine normal gelebilir
kıyafetin farklı olmasıyla yaklaşmayalım insanlara
hem niye şaşırdınızki?
Türkiye'de çarşaflıları ilk defamı görüyorsunuz
hatırladığım kadarıyla hep varlardı...

adı üstünde bu senin fikrin,sana ters gelebilir ama ötekine normal gelebilir
kıyafetin farklı olmasıyla yaklaşmayalım insanlara
hem niye şaşırdınızki?
Türkiye'de çarşaflıları ilk defamı görüyorsunuz
hatırladığım kadarıyla hep varlardı...
bu şekilde görmemiştim. bakın orada bir tane açık bir kadın olsaydı. belki düşüncem değişirdi. yanyana bak ne güzel derdim. 2 resmide inceledim. bir tane yok.
benim savunduğum bu değil. benim savunduğum bir bileşim. yanyana olabilmek. bu şekilde ayrıştırıcı olmamak.

Son düzenleme:
Back