• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Batman'da 144 Alimeye İcazet Verildi

Biriniz diğerini bu derece eleştirme , alay etme hakkını nereden buluyor anlamış değilim.
Sizin gibi olmayanın anlayışına , seçimine saygı göstermek neden bu kadar zor.
Biri diş perisi diyor, diğeri kitapsz , imansız.
Yazık yahu yazık bize.
Bizene kardeşim diğeri başını örtmüş, açmış yada peçe takmış.
Size ne
Biz , hepimiz kendimiz gibi olmayanın seçimine , inancına bunu yaşayış biçmine böyle yaklaşacaksak yazıklar olsun hepimize.
Bu ancak bize yeni cepheler açar, suni düşmanlar yaratır.
Siyaset topiğinde yazılanları gördükçe hergün bir umudum daha siliniyor.
Biz zaten bölünmüş, ayrışmış,parçalanmışız.
Düşmana ihtiyaç yok

yahu anlamıyorum şurAda biri ben ateistim dese eleştirmeyen kalmaz, burda bir dünya görüşü eleştiriliyorsa da bundan kime ne?

Kontes, bu kızlar cemaat tarafından bu şekilde o güne özel olarak giydirildi. Günlük yaşamlarında daha farklı giyindiklerini düşünüyorum. Çünkü türkiyede böyle bir giyim tarzı pek yok. Neden her yerlerinin kapatılması seçildi o güne özel giyim şekli olarak. Kuran hocası kapalı olur tamam. Açık olmasını beklemiyorum ben oky gibi. Daha çok yüzlerin kapatılmasına şaşırdım. Gözler bile gözükmüyor. Başörtüyü bağlama şekli neden böyle seçildi? Malesef kişisel tercih yok burada. Aynı giyinen bir topluluk var. Bu kadar masumane göremiyorum ben.

Geçen hafta marmarayda 3 tane gencecik kızımızı bu kıyafetle gördüm,hemde burunları gözükmeyecek şekilde idiler..
Sadece gözleri gözüküyordu..

bu şekilde görmemiştim. bakın orada bir tane açık bir kadın olsaydı. belki düşüncem değişirdi. yanyana bak ne güzel derdim. 2 resmide inceledim. bir tane yok.
benim savunduğum bu değil. benim savunduğum bir bileşim. yanyana olabilmek. bu şekilde ayrıştırıcı olmamak.

çok çelişkili bi yorum
şu topikte bile çarşaflılar yadırrganırken aşağılanalırken
yan yana gelince köşe bucak kaçarsınız heralde
herkes dinini istediği gibi yaşar
siz açık olursunuz o kapalı ALLAH ve kul arasında olan bişey bu
ben hiç bi zaman mini giyen birinin inancından asla şüphe etmem ki bu benim haddim değil
lütfen biraz kabuğumuza çekilip düşünelim yaptığımız ne kadar doğru
tartışıyorsakta karşımızdaki kişilerin inançlarını,onurlarını rencide etmeden bunu yapalım
yapanbiliriz umarım herkese sevgiler:16::16::16:

Niye olmasın demiştim...
bende ütopya diyorum
İnancın nedir bilemem ama farklı bir dinin mensubu olarak bu tip bir ortamı eleştirmek kesinlikle hakkın değil diye düşünüyorum..

şu mesajınada cevap vereyim.
insanlar farklı bir inanca sahipseyada hiçbir inancı yoksa, onlara yanlış gelen şeyi eleştiremezmi.
bumudur. düşünce özgürllüğünden anladığımız.sadece aynı inançtakilermi yanlış olanı söyleyebilir.

Kontes, bu kızlar cemaat tarafından bu şekilde o güne özel olarak giydirildi. Günlük yaşamlarında daha farklı giyindiklerini düşünüyorum. Çünkü türkiyede böyle bir giyim tarzı pek yok. Neden her yerlerinin kapatılması seçildi o güne özel giyim şekli olarak. Kuran hocası kapalı olur tamam. Açık olmasını beklemiyorum ben oky gibi. Daha çok yüzlerin kapatılmasına şaşırdım. Gözler bile gözükmüyor. Başörtüyü bağlama şekli neden böyle seçildi? Malesef kişisel tercih yok burada. Aynı giyinen bir topluluk var. Bu kadar masumane göremiyorum ben.

Var canım istanbul'da yasıyorum görmedigim şeyler degil ki..

Ayrıca ben kafkasya kökenli bir dogulu vatandasım etrafımda böyle insanlar çooook..Yani bunlara şaşırılmasına ben de şaşırıyorum dogrusu..

Ha yüzünü kapatmış gözünü kapatmış..Buna ben birşey diyemem dansmaure onun tercihi..Şimdi dönüp el kafar ufacık shirtle sokakta gezinir mi bir kadın desem ? Alacagım tepki sizene ! olur..

Yahu ben de bazen kendimi eleştirirken buluyorum birçok şeyi..Bazen dönüp kendime sanane diyorum..Çünkü düşününce aslında gerçekten hakkım olmayan birşey hakkında konusuyorum..

müslo hmm nasılda dalga geçiyorsun ya
müslo yerine Müslüman demeye dilin varmadımı?
müslo, şakirt falan ben çok severim bu lafları. kusura bakmayın rahatsız olduysanız. ama bu çok dogmatik bir şey ya içiniz de rahatsa rahatsız olmamalısınız. bunu deli birinin deli olmayan birine sen delisin demesi gibi yorumlayınız lütfen.

ilim Kur'an mı oluyor şimdi?

Evet.

Bu organizasyon neye ya da kime bağlı olarak yapılmış bilmiyorum cemaatler mi ,tarikatler mi , müftülük mü ama günümüzde her cemaatin mensubunu örtü bağlama şekillerinden tanıyorsunuz zaten . Neden buna gerek duyuluyor keşke bu da konuşulsa cemaatte yer alan arkadaşlar tarafından ?Çok merak ediyorum çünkü :6:Sokakta kimciler daha çok istatistiği için mi lazım başka bir amaç mı var harbiden bilmiyorum :26:

Bir gün biri sordu bana , bu hangi cemaatin bağlama şekli diye ? Konardizgozsansaksan (o gün bunu demedim tabii aynen böyle bir şey salladım ) cemaati dedim :52:

çok çelişkili bi yorum
şu topikte bile çarşaflılar yadırrganırken aşağılanalırken
yan yana gelince köşe bucak kaçarsınız heralde
herkes dinini istediği gibi yaşar
siz açık olursunuz o kapalı ALLAH ve kul arasında olan bişey bu
ben hiç bi zaman mini giyen birinin inancından asla şüphe etmem ki bu benim haddim değil
lütfen biraz kabuğumuza çekilip düşünelim yaptığımız ne kadar doğru
tartışıyorsakta karşımızdaki kişilerin inançlarını,onurlarını rencide etmeden bunu yapalım
yapanbiliriz umarım herkese sevgiler:16::16::16:
ne kadar ön yargılısın. benim adıma konuşuyorsun. neden kaçayım. ama tanımam lazım o kişiyi.

Hanımlar,
lütfen sözlere dikkat edelim, sizlere tuhaf geliyor olabilir ama sonuçta çarşafta bir giyim tercihidir, örgütlenme mi demişsiniz, öyle ya da böyle pekte fark etmiyor, bu görüntü sadece Batman'da yok ki, İstanbul'un pek çok semtinde çarşaf giyen kadın görebilirsiniz.

Siyah çarşaf çoğunluktadır lakin kahverengi ve gri olanları da vardır.
Mutlular mı? En azından benim tanıştığım kesim mutluydu, hatta çarşaf bir seromoniyle giydirilir, baş örtüsünden farklı bakılır çarşafa, dışarda tanınmayı engelleyen tek parça dış giysisidir.

Bizler böyle giyinebilir miyiz? Sanmıyorum lakin giyene de saygı duymak gerekir.

Her din ve mezhebe inansakta inanmasakta saygı duymalıyız. O yüzden lütfen yorumlara dikkat...

bende ütopya diyorum
İnancın nedir bilemem ama farklı bir dinin mensubu olarak bu tip bir ortamı eleştirmek kesinlikle hakkın değil diye düşünüyorum..

şu mesajınada cevap vereyim.
insanlar farklı bir inanca sahipseyada hiçbir inancı yoksa, onlara yanlış gelen şeyi eleştiremezmi.
bumudur. düşünce özgürllüğünden anladığımız.sadece aynı inançtakilermi yanlış olanı söyleyebilir.

evet eleştiremez çünkü herhangi bir dinin mensubunda zaten bu gördügüm görüntüler onlarda da var..Yanlışsa madem rahibelerin giyindigi ne üstelik seks hayatları bile yok...Yanlışsa madem musevilikte kadının giyim şeklini bir araştırın aynısı onlarda da var

Eeee nasıl eleştirecek ?

Arkadaşlar amacım kesinlikle polemik değil, sadece merak ettiğimden soruyorum, tek klavuzumuz Kuran sa eğer, biri bana ellerine eldiven giyeceksin, gözlerini dahi kapatacaksın diye, Kuran da nerde yazıyor lütfen ayetini yazar mısınız? Ben mealini okudum ancak eller gözler kapanacak, tamamen siyah giyinilecek gibi şeyler hiç görmedim, bunu eleştiri için değil merak ettiğim için soruyorum, tamamen söylediğim şeylerle ilgili ayet bilgisi yazar mısınız, yani eller gözler kapanmalı diye bi ayet var mı

Son düzenleme:
bu ksımda ne demek istediniz anlayamadım
resimde ilim ile ilgili hadis ya da ayet incelemedim, bir şeyler yazıyor kadınların arkasındaki afişte. yani diyorum ki ilim olarak Kur'an o mı kastediyorlar, ilim dedikleri şey kur an mı? yoksa Kur'an kursunda bilimsel bir şey mi var

İstanbul un fatih semtinde büyüdüm 18 yıl oturduk orda bilmem hiç yolunuz düştü mü? düşenler bilir ki bir mh komple böyle giyinenlerle dolu.. o yüzden ben hiç yadırgamadım ayrıca bana da rahatsız edici gelmiyor. herkes inancına göre kültürüne göre giyinebilir..neden hemen birimiz gerici veya ateist oluyoruz anlamıyorum..

aklıma nedense 'benim adım khan' filmi geldi.yanlız orda korkanlar amerikalılardı.

Back