aus seninle siyasette aynı düşüneceğimiz bir konu da varmış bak :))) şaka bi yana ancak yazdıklarına katılıyorum.buraya tam tersi bi konu açılsaydı oradaki kadınların giyiminden kime ne derdim zamanında da dedim şimdide aynı şeyi söylüyorum.onlar böyle mutluysa ve rahatsa bize ne? bana çok da garip gelmedi görüntü sonuçta sokakta her yerde çarşaflı kadınlar var.
teşekkür ederim canım benım allah razı olsun zaten kımsenın lafına bakmıyorum ama hakeret oldugu zaman ınsan uzuluyor yınede ben kımseyı kırmam uzmem hakeret etmem canım benım senınde kalbın pamuk gıbı
bu zamanda eğitim o kadar da ulaşılmaz değil ki.. bir internette bile insanlar nelere ulaşabiliyor. kimseye zorla bir şey yaptırılamaz. bu işler zora gelecek işler değil. ben de 3 sene medrese eğitimi gördüm. yatılıyı beceremedim. gündüz gidip geldim ve şunu rahatça söyleyebilirim ki, islam ilmi zorla verilebilecek bir ilim değil.
Oooo daha deşsek neler çıkar aynı düşündüğümüz
Gerçekten bende anlamadım , sayfalarca konuşuldu yine anlamadım , neye şaşırıldığını ?
Biraz kalpler kırıldı ona üzüldüm , konuşamıyoruz , bende dahil buna kimseyi eleştirmiyorum .Birden celalleniyoruz9:) falan falan .
Oooo daha deşsek neler çıkar aynı düşündüğümüz
Gerçekten bende anlamadım , sayfalarca konuşuldu yine anlamadım , neye şaşırıldığını ?
Biraz kalpler kırıldı ona üzüldüm , konuşamıyoruz , bende dahil buna kimseyi eleştirmiyorum .Birden celalleniyoruz9:) falan falan .
yolcu sen hafız olmak için mi eğitim gördün medrese demişsinde anlamadım
yatılı kuran kursu mu bu dediğin benim kuzenlerim de gittiler de o yüzden soruyorum
Bu konu gereğinden fazla büyütüldü bence.Aşırılıklar her zaman yadırganır,bunda bu kadar tepki gösterilecek birşey yok.
O kadınların arasına ben başı açık halimle gitsem onlar da bana şaşırıp,kendi aralarında dedikodumu yaparlardı eminim.Hatta belki daha büyük tepkiler de gösterirlerdi.
Şimdi şurada sokakta çıplak gezen ya da her yeri dövmeli-piercingli bir kadının resmi paylaşılsa herkesin tuhafına gider,kimsenin aklından da "belki o da onun inancı,bize ne" fikri geçmez.Şurada Bülent Ersoy'un kıyafetiyle ilgili bir konu açılıyor herkes sayfalarca dalga geçiyor(ben dahil) hatta bazıları çizmeyi aşıp konuyla hiç alakası olmadığı halde işin içine cinsel kimliğini filan da karıştırıyor.Ama bunların hiçbiri böylesine bir tepki almıyor.
Bu örnekleri vermemin sebebi günlük hayatta görmeye alışkın olmadığımız aşırı uçlar olmaları.Benim için bu örnekler ne kadar aşırıysa yüzünü örten bir kadın da o derece aşırı.Ha ama yadırgasam da saygı duymak zorundayım,kimseye böyle giyineceksen git bilmemnerede yaşa deme hakkım yok orası ayrı.
Ben de o tayfadanım malesef.Öyle aşırı bir giyimim yok genelde bi kot bi tişört,dövmem piercingim de yok,sırf siyah giyiyorum diye yıllarca satanist damgası yedim bebu memlekette bi ara kimse siyah tişört giyemedi yaw
Ben de o tayfadanım malesef.Öyle aşırı bir giyimim yok genelde bi kot bi tişört,dövmem piercingim de yok,sırf siyah giyiyorum diye yıllarca satanist damgası yedim be
O zaman sayilmiyoruz diye aglamayalim. Cunku cok yazdik buralarda bizi sindirmeye calisiyolar bize saygi duymuyo bu hukumet diye.Bakiyorum dun benzer bir konuda birbirine tesekkur edenler bu konuda birbirlerine girmisler... Size mustehak desem, cok mu agir olur? Bu konudaki fikirlerimi yazmaya gerek var mi bilmiyorum, bugune dek yazdiklarimdan az cok tahmin edersiniz zaten... Huyum batsin, acik konusurum, laflarim zehir zemberek gelebilir, ancak her zaman egri oturup dogru konusmaktan yanayim. O yuzden lafi cevirmeden dumduz yazacagim.
Saygi verilmez, kazanilir... Toplum icinde yasayan insanlar o toplumun kulturune, gelenek ve goreneklerine, toplumun yapisina uygun giyindikleri takdirde kiyafetleri ile o toplumda sayginligi kendileri kazanirlar. Kimse kimseyi zorla saymak zorunda degildir. Daha sizler hatayi burada yapiyorsunuz, en basta yani... Burasi Turkiye Cumhuriyeti. Irak degil, Iran degil, Suudi Arabistan hic degil. O yuzden, toplumun geneli nasil ise kalanlari da ayni sekilde degilse toplum disina itilmekten, saygisiz davranislara muhatap olmaktan kurtulamazlar. Kimse kimseyi saymak zorunda degil, gordugunuz gibi saymiyorlar da... Hepsi lafta. Ne kibar olacam diye kendinizi, ne de karsinizdakini kandirmayin.
Bu toplumda kici gorunur sekilde mini giymis, memelerinin yarisi ciplak dolasan kadin sokakta ne kadar saygi uyandiriyorsa, carsafa peceye burunmus kadin da o kadar saygi uyandirir. Nokta. O yuzden, yok suratina tukurdu, yok "gecerken Allah belani versin" dedi diyerek aglamayin. Madem ki bu davranislar mutlulugunuzu bozmuyor, sikayete gerek yok o zaman, carsafiniz ve pecenizle mutlu mutlu takilin.
yazan yorumlar benı ve benmıgıbı pecelı ınsanları gercekten ıncıtecek duzeyde korkunç ürktum vs dıye yazılıp gıtmıs aynı sekılde bızde acık olan ınsanlara aynı seylerı yazsak konu bırbbırıne gırerdı sanırım bu ulkede kımse ozgurlukten bahsetmesın cunku ozgurluk bızım gıbı ıınsanlara hıcbr seklde yok sokaga cıktıgımdakı alaycı bakıslar laflar acık bı bayanın yanıma yaklasarak allah senın belanı versın bu ülkede sızın gıbı ınsaları ıstemıyoruz lafları aslında ben ve benım gıbı ınsanlar bu tur hakaretlere sozlere alıskınız beyenmeye sevmeye bılırsınız ama hıcbırınızın bıze öcü korkunç gıbı laflar soylemeye hakkınız yok sıze bu hakkı vermıyoruz eger özlürlük varsada sızler için var bizler için yok siz eşitlikten söz eden insalar bize gelince eşitlik özlürluk söz konusu bıle degıl sızler ıcıın. burası türkiye boyle gıyınmek ısteyenler afganıstana irana farklı ülkelere gıtsın dersınız sizin özgürlük anlayışınız ve isteginiz sadece kendınızı kapsıyor adeletli olun bız bu halımızle oldukca ıyıyız bızım bedenımız bızım tercıhımız bızım ıstegımız unutmayınkı peçe ve carsaf zorla gıydırılcek bır gıyım degıldır bızler ıcımızden geldıgı ıcın boyle gayet mutlu ve huzrlu hıssettıgımız ıcın gıynıyoruz baskıyla veya zorla degıl oyuzden secımlerımızı beyenmesenız bıle saygı duymak zorundasınız hakeret etmeye kımsenın hakkı yok
Bakiyorum dun benzer bir konuda birbirine tesekkur edenler bu konuda birbirlerine girmisler... Size mustehak desem, cok mu agir olur?
Bakiyorum dun benzer bir konuda birbirine tesekkur edenler bu konuda birbirlerine girmisler... Size mustehak desem, cok mu agir olur? Bu konudaki fikirlerimi yazmaya gerek var mi bilmiyorum, bugune dek yazdiklarimdan az cok tahmin edersiniz zaten... Huyum batsin, acik konusurum, laflarim zehir zemberek gelebilir, ancak her zaman egri oturup dogru konusmaktan yanayim. O yuzden lafi cevirmeden dumduz yazacagim.
Saygi verilmez, kazanilir... Toplum icinde yasayan insanlar o toplumun kulturune, gelenek ve goreneklerine, toplumun yapisina uygun giyindikleri takdirde kiyafetleri ile o toplumda sayginligi kendileri kazanirlar. Kimse kimseyi zorla saymak zorunda degildir. Daha sizler hatayi burada yapiyorsunuz, en basta yani... Burasi Turkiye Cumhuriyeti. Irak degil, Iran degil, Suudi Arabistan hic degil. O yuzden, toplumun geneli nasil ise kalanlari da ayni sekilde degilse toplum disina itilmekten, saygisiz davranislara muhatap olmaktan kurtulamazlar. Kimse kimseyi saymak zorunda degil, gordugunuz gibi saymiyorlar da... Hepsi lafta. Ne kibar olacam diye kendinizi, ne de karsinizdakini kandirmayin.
Bu toplumda kici gorunur sekilde mini giymis, memelerinin yarisi ciplak dolasan kadin sokakta ne kadar saygi uyandiriyorsa, carsafa peceye burunmus kadin da o kadar saygi uyandirir. Nokta. O yuzden, yok suratina tukurdu, yok "gecerken Allah belani versin" dedi diyerek aglamayin. Madem ki bu davranislar mutlulugunuzu bozmuyor, sikayete gerek yok o zaman, carsafiniz ve pecenizle mutlu mutlu takilin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?