Batman'da 144 Alimeye İcazet Verildi

konu çok ilerlemiş okuyamadım baya bi tartışma dönmüş galiba
bu kadar sayfa ne konuşulnmuş böyle anlamadım cidden

Son düzenleme:

Oooo daha deşsek neler çıkar aynı düşündüğümüz

Gerçekten bende anlamadım , sayfalarca konuşuldu yine anlamadım , neye şaşırıldığını ?

Biraz kalpler kırıldı ona üzüldüm , konuşamıyoruz , bende dahil buna kimseyi eleştirmiyorum .Birden celalleniyoruz 9:) falan falan .

haklısın gülüm,bi laf varya asıl gerilik beyindedir ben bizzat bunu gördüm bende acıgım hatta ailemde kapalı yok,ama kapalı bayanlardan daha dar görüslü acık bayanlar var bizzat karsılastım yasadım,asıl modernlik beyinde bitiyor bunu insanlar anlamalı.neyse kuzum benim,hakaret edenin kendinedir.sen takma.Allah sendende razı olsun canım benim:))

yolcu sen hafız olmak için mi eğitim gördün medrese demişsinde anlamadım
yatılı kuran kursu mu bu dediğin benim kuzenlerim de gittiler de o yüzden soruyorum

çok yaşa emiiiiii :))

ben sadece ilk üç sayfayı okudum senin msjını görünce de alıntıladım demek yine aynı şey sonuç konu kapanması olur o zaman.

Burasi Batman mi diye sasiranlara ben sasiyorum.Izmir gibi bir yer mi bekliyordunuz? Batman muhafazakar bir sehirdir.Bunun otesinde sanirim bu kizlar bazi seyleri yanlis yorumlamislar veya yorumlamak zorunda birakilmislar.Bilemeyiz.Bu kadari bana cok radikal geliyor,benim gorusum.Bu giyim tarzini benimseyenler de vardir,olabilir.Bir kadinin(siz anladiniz kim oldugunu) Gana kabile reisi gibi giyinip resmi ziyaretlere katildigi bir ulkede bunlar bana abes gelmiyor.Neydik ki biz zaten?

Son düzenleme:
'Karakter'i esas alıyorum, çevremdeki insanların inancını ya da kostümünü değil

yolcu sen hafız olmak için mi eğitim gördün medrese demişsinde anlamadım
yatılı kuran kursu mu bu dediğin benim kuzenlerim de gittiler de o yüzden soruyorum

hayır ben hafızlık yapmadım. hafızlık yapanlar yatılı kalmak zorundaydı. ben kalamazdım..

Bu konu gereğinden fazla büyütüldü bence.Aşırılıklar her zaman yadırganır,bunda bu kadar tepki gösterilecek birşey yok.

O kadınların arasına ben başı açık halimle gitsem onlar da bana şaşırıp,kendi aralarında dedikodumu yaparlardı eminim.Hatta belki daha büyük tepkiler de gösterirlerdi.

Şimdi şurada sokakta çıplak gezen ya da her yeri dövmeli-piercingli bir kadının resmi paylaşılsa herkesin tuhafına gider,kimsenin aklından da "belki o da onun inancı,bize ne" fikri geçmez.Şurada Bülent Ersoy'un kıyafetiyle ilgili bir konu açılıyor herkes sayfalarca dalga geçiyor(ben dahil) hatta bazıları çizmeyi aşıp konuyla hiç alakası olmadığı halde işin içine cinsel kimliğini filan da karıştırıyor.Ama bunların hiçbiri böylesine bir tepki almıyor.

Bu örnekleri vermemin sebebi günlük hayatta görmeye alışkın olmadığımız aşırı uçlar olmaları.Benim için bu örnekler ne kadar aşırıysa yüzünü örten bir kadın da o derece aşırı.Ha ama yadırgasam da saygı duymak zorundayım,kimseye böyle giyineceksen git bilmemnerede yaşa deme hakkım yok orası ayrı.

ne güzel söyledin, dövmeli hatta bi de gotik tarz giyinmiş olsun, bırak o öyle inanıyor saygı duymalız demeyi, satanist bile derlerdi, hatta kedi kanı içiyomuş bunlar kahvaltıda denirdi
gezicilere bile dediler hatta şeytana tapıyor kedi kanı içiyorlar diye, bak o aklıma geldi şimdi

bu memlekette bi ara kimse siyah tişört giyemedi yaw

bu memlekette bi ara kimse siyah tişört giyemedi yaw
Ben de o tayfadanım malesef.Öyle aşırı bir giyimim yok genelde bi kot bi tişört,dövmem piercingim de yok,sırf siyah giyiyorum diye yıllarca satanist damgası yedim be

Bakiyorum dun benzer bir konuda birbirine tesekkur edenler bu konuda birbirlerine girmisler... Size mustehak desem, cok mu agir olur? Bu konudaki fikirlerimi yazmaya gerek var mi bilmiyorum, bugune dek yazdiklarimdan az cok tahmin edersiniz zaten... Huyum batsin, acik konusurum, laflarim zehir zemberek gelebilir, ancak her zaman egri oturup dogru konusmaktan yanayim. O yuzden lafi cevirmeden dumduz yazacagim.

Saygi verilmez, kazanilir... Toplum icinde yasayan insanlar o toplumun kulturune, gelenek ve goreneklerine, toplumun yapisina uygun giyindikleri takdirde kiyafetleri ile o toplumda sayginligi kendileri kazanirlar. Kimse kimseyi zorla saymak zorunda degildir. Daha sizler hatayi burada yapiyorsunuz, en basta yani... Burasi Turkiye Cumhuriyeti. Irak degil, Iran degil, Suudi Arabistan hic degil. O yuzden, toplumun geneli nasil ise kalanlari da ayni sekilde degilse toplum disina itilmekten, saygisiz davranislara muhatap olmaktan kurtulamazlar. Kimse kimseyi saymak zorunda degil, gordugunuz gibi saymiyorlar da... Hepsi lafta. Ne kibar olacam diye kendinizi, ne de karsinizdakini kandirmayin.

Bu toplumda kici gorunur sekilde mini giymis, memelerinin yarisi ciplak dolasan kadin sokakta ne kadar saygi uyandiriyorsa, carsafa peceye burunmus kadin da o kadar saygi uyandirir. Nokta. O yuzden, yok suratina tukurdu, yok "gecerken Allah belani versin" dedi diyerek aglamayin. Madem ki bu davranislar mutlulugunuzu bozmuyor, sikayete gerek yok o zaman, carsafiniz ve pecenizle mutlu mutlu takilin.

O zaman sayilmiyoruz diye aglamayalim. Cunku cok yazdik buralarda bizi sindirmeye calisiyolar bize saygi duymuyo bu hukumet diye.

Ozgurlukse saygiysa herkese saygi. Bakan dekolteye karisinca da hop derim carsafa da.

Ben de lafi cevirmeden dumduz yazayim biz gibi dusunenler sonuna kadar ozgur olsun digerlerini insandan saymaya gerek yok tavriniz size her zaman kaybettirir.

isteyen çarşaf giyer, isteyen peçe takar, isteyen bikiniyle gezer herkez nasıl mutluysa öyle kimse kimseyi yargılama hakkına sahip değil.. okuduğum yorumlar beni dehşete düşürdü... biride yazmış neden peçe takıyor açıklasın?diye kimse kimseye hesap vermek zorundada değil...eşitlik ve adaletten bahsediyorsak herkeze geçerli olmalı... Türkiye şeriatle yönetilmiyor her milletten her dinden insanlar var neden hemen afganistan,irana dönmüş yorumları yapılmış anlamıyorum??

kapalı bi insanda güzellik yarışmasındaki bikinili kızların toplu resmini koyup burası amerikamı? rusya mı? yazsa herkez gülerdi sanırım

not:bende açık bir bayanım

Bakiyorum dun benzer bir konuda birbirine tesekkur edenler bu konuda birbirlerine girmisler... Size mustehak desem, cok mu agir olur?

O dün benzer konu dediğiniz konuda teşekkür eden bendim , parkon ve okypeteye teşekkür ettim .

Yeniden hatırlattınız yine teşekkür edeyim o günkü yazdıklarına .

Bugünse teşekkür eden taraf olarak kimse ile birbirine girmedim . Kolay kolay girmemde . Özelde onca mesajlaşmamıza rağmen sizinle girmemişim değil ki o arkadaşlarla gireyim .

Fikir ayrılıklarımız olabilir. Bunlara alınmamak gerek . Bende alınmadığımızı düşünüyorum zaten . Körler sağırlar birbirini ağırlasın diye de bir düşüncemiz yok .

Size müstehak lafı ağırdır evet ... Ama kaldıramayana .

Konuyu bağlamak istediğiniz yer açık , o gün okypete baş örtüsüne karşıda özgürlük taraftarıyım , kimse kimsenin giyimine karışmamalı derken bugün bu konuyu açma amacı ne diye düşünüyorsunuz ? He , yani oynayıp sevimli gözükmeyin diyorsunuz . Bir de bunlarının üzerine kendinize doğru-dürüst payeleri ekliyorsunuz .

Hayal dünyası tabii ..Her insanda farklı genişlikte .

Biz bugün bu konuda ters fikirde olsakta , yarın başka konuda hele söz konusu ''kadın'' ise birleşiriz şüpheniz olmasın .

Çünkü biliyorum ki içimizde nefret tohumu ve kin yok !

Saygılar ...

Kırmızıyla işaretlediğim örnek benim örneğim.Yeri gelince, Dekolte giymeyi de severim. Çarşaflı değilim yani. Ben sadece iki tarafa da aşırı tepki verilmemesi gerektiğinden bahsediyorum. Ne memesini açana ne de kara çarşaflısına. İkisiyle de ortak düşüncede buluşmuyorum . Anlayamadım neden benim örneğimi kullandınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…