Saraylım,
başka bir üyeyi kınıyorsunuz ama sizde çok uç yazıyorsunuz, lütfen yazdıklarınıza dikkat ediniz.
Sizin söyleminize göre mini giyip göğüs çatalını göstereni de çarşaf giyeni de itlaf etsinler o zaman, siz sağ biz selamet.
Ateist, deist, yahudi, hıristiyan, müslüman, alevi, caferi hiiiç fark etmez inançlara ve insani haklara saygı göstermek hepimizin boynunun borcu.
Bunu bilemeyiz ki jooker, sadece varsayımda bulunabiliriz.ben "benim bedenim benim kararım" yaklaşımıyla bu konuda karşıt görüşlülerin gaayet paralel olduğunu düşünüyorum. tamam onların da bedeni ama hani beden? sakındıkları, saklamak zorunda olduğu benimsetilmiş, benim bedenim benim kararım'cıların beklentilerinden tamamen yoksun kimseler. bence.
ama sorun şu ki bir tarafa saygı duyulmasın bekleyen karşı tarafa saygı duymuyor. ben de dahil.
olay bu zaten.burada şortla ilgili bi konu açılmıştı orada da herksin giyim tarzı kendine demiştik ama bazı arkadaşlar gelip açık giyinen kadınlara neler yazmıştı.burada da tam tersi olmuş.hiç hoş değil.ben de açık bir insanım hayatım boyunca da çarşafa girmeyi düşünmem çünkü doğru bulmuyorum benim hayat görüşüme göre böyle ancak dalga geçmek ya da benzeri şeyler de bulunmak da hoş değil.
yalnız konuyu oky açmış sanki o dalga geçiyor hakaret ediyor gibi bi algı oluşmuş onun msjlarında tek kötü bişey göremedim ben gayet seviyeli yazmış.
hayır ben hafızlık yapmadım. hafızlık yapanlar yatılı kalmak zorundaydı. ben kalamazdım..
olay bu zaten.burada şortla ilgili bi konu açılmıştı orada da herksin giyim tarzı kendine demiştik ama bazı arkadaşlar gelip açık giyinen kadınlara neler yazmıştı.burada da tam tersi olmuş.hiç hoş değil.ben de açık bir insanım hayatım boyunca da çarşafa girmeyi düşünmem çünkü doğru bulmuyorum benim hayat görüşüme göre böyle ancak dalga geçmek ya da benzeri şeyler de bulunmak da hoş değil.
yalnız konuyu oky açmış sanki o dalga geçiyor hakaret ediyor gibi bi algı oluşmuş onun msjlarında tek kötü bişey göremedim ben gayet seviyeli yazmış.
ben de bazen çarşafa girmeyi düşünüyorum. :26: çünkü atkı takıp yüzümü gizleyince o gizem acayip hoşuma gidiyor. başıma şapka da takınca gizem de gizem.Bunu bilemeyiz ki jooker, sadece varsayımda bulunabiliriz.
Belki kendini öyle rahat hissediyor, belki bu dünyayı değil öbür dünyayı sadece önemsiyor ve kendince arınıyor.Bu onun seçimi, öğretilmiş veya değil,bize laf düşmez..
Bukelamun muyum ben hacı , girdiğim yere göre sürekli şekil değiştireyim ?
Yılan gibi her ortamda gömlek atayım üzerimden ??
Neysem oyum . Benimde böyle başım dik . Seninde şekilden şekile girerek dikmiş . Kimin ki kiminkinden daha dik acep ?
Ben girdiğim ortamda saygı kazanacağım diye üzerimdeki kılık kıyafetin maiyetini değiştirmem . Bizde saygı yaşadığı şeyin arkasında durana gösterilir .İnandığından dolayı alacağı tepkinden bin bir renge girene değil .
Arkadaş bizleri bir semtte toplayıp dışarı çıkarmamayı teklif ettiydi.
Benim dekoltem onun kocasını günaha sokmasın diye
Ay, neler gördük bu Kk da.
ben de bazen çarşafa girmeyi düşünüyorum. :26: çünkü atkı takıp yüzümü gizleyince o gizem acayip hoşuma gidiyor. başıma şapka da takınca gizem de gizem.yok sütyen taktın takmadın derdi yok, ne giydin derdi yok, yok saçım şekil almadı, yok sivilcem çıktı, yok şu yok bu dertler yok.
vallahi bazen düşünüyorum.
ben de bazen çarşafa girmeyi düşünüyorum. :26: çünkü atkı takıp yüzümü gizleyince o gizem acayip hoşuma gidiyor. başıma şapka da takınca gizem de gizem.yok sütyen taktın takmadın derdi yok, ne giydin derdi yok, yok saçım şekil almadı, yok sivilcem çıktı, yok şu yok bu dertler yok.
vallahi bazen düşünüyorum.
Bu konu gereğinden fazla büyütüldü bence.Aşırılıklar her zaman yadırganır,bunda bu kadar tepki gösterilecek birşey yok.
O kadınların arasına ben başı açık halimle gitsem onlar da bana şaşırıp,kendi aralarında dedikodumu yaparlardı eminim.Hatta belki daha büyük tepkiler de gösterirlerdi.
Şimdi şurada sokakta çıplak gezen ya da her yeri dövmeli-piercingli bir kadının resmi paylaşılsa herkesin tuhafına gider,kimsenin aklından da "belki o da onun inancı,bize ne" fikri geçmez.Şurada Bülent Ersoy'un kıyafetiyle ilgili bir konu açılıyor herkes sayfalarca dalga geçiyor(ben dahil) hatta bazıları çizmeyi aşıp konuyla hiç alakası olmadığı halde işin içine cinsel kimliğini filan da karıştırıyor.Ama bunların hiçbiri böylesine bir tepki almıyor.
Bu örnekleri vermemin sebebi günlük hayatta görmeye alışkın olmadığımız aşırı uçlar olmaları.Benim için bu örnekler ne kadar aşırıysa yüzünü örten bir kadın da o derece aşırı.Ha ama yadırgasam da saygı duymak zorundayım,kimseye böyle giyineceksen git bilmemnerede yaşa deme hakkım yok orası ayrı.
ben tam dünyevi zevklerdenciyim.Olabilirrahat olur valla
Ne kıyafet seçim derdi var, nede saç modeli.Zaten işte budur belki birazda mantık. Dünyevi isteklerden kendini mümkün olduğunca arındırmak.
ben tam dünyevi zevklerdenciyim.
bunu demek kolay. mini eteğinle git bakalım bunun hoş karşılanmadığı bir yöreye..saygımı kazanırsın yerin dibinemi geçirilirsin
sahilde giydiğin kıyafeti giyemezsin şehir içinde. bir cenazeye giderken şortla gidemezsin. kaldırmaz. rahatsız olursun bakışlardan. yada laflardan. bağdat caddesi yazın şortlu genç kızlarla doluydu. ama daha tutucu bir semtte bu mümkün olamaz.
Aferin sana, dik dur sen kiyafetinle. Senin ailenle denize giderkenki kiyafetinle is gorusmesine giderken giydigin kiyafet de muhtemelen aynidir. Bukalemun musun sen, di mi ya?
Bukelamun muyum ben hacı , girdiğim yere göre sürekli şekil değiştireyim ?
Yılan gibi her ortamda gömlek atayım üzerimden ??
Neysem oyum . Benimde böyle başım dik . Seninde şekilden şekile girerek dikmiş . Kimin ki kiminkinden daha dik acep ?
Ben girdiğim ortamda saygı kazanacağım diye üzerimdeki kılık kıyafetin maiyetini değiştirmem . Bizde saygı yaşadığı şeyin arkasında durana gösterilir .İnandığından dolayı alacağı tepkinden bin bir renge girene değil .
bunu demek kolay. mini eteğinle git bakalım bunun hoş karşılanmadığı bir yöreye..saygımı kazanırsın yerin dibinemi geçirilirsin
sahilde giydiğin kıyafeti giyemezsin şehir içinde. bir cenazeye giderken şortla gidemezsin. kaldırmaz. rahatsız olursun bakışlardan. yada laflardan. bağdat caddesi yazın şortlu genç kızlarla doluydu. ama daha tutucu bir semtte bu mümkün olamaz.
Ben bunları yaşamamış insan değilim , ömrümün büyük kısmı o dediğin kıyafetlerle dediğin sokaklarda geçti benim . Yani dile kolay diye yazmadım ben oky .
Mevzuda aşağıda belirttiğim gibi , cenazeye nasıl gidilir falan değil . Bunu tolum içinde yaşamanın kuralları olarak biliyoruz ama uymayana mağara devrini yallah bile demeye dilim varmıyor benim ki diğerine başka ülkenin yolunu göstereyim .
!!!
Mune hanim, beni banlamak istiyorsunuz galiba, ama ben size bunun icin sebep yaratmadim. Herkes gibi fikrimi paylastim. Saygi verilmez, alinir diyorum, fikrim de budur. Sorun itlaf edip etmemek degil, sorun saygi duyup duymamak.. Neden hemen herseyi saldiri mantigi ile cozuyorsunuz? Bak gene aklima Madimak oteli geldi. Hangi tarafta olursa olsunlar, Turkiye'de insanlar hep yok etme mantigi ile hareket ediyor anladigim kadari ile. Kendinden olmayandan kurtul, yok et onu, ilk akla gelen olmus.. Itlaf? Saygi? nasil bir baglanti kurdunuz anlamak mumkun degil..
Ya sayacaksin, ya yok edeceksin. Ben soylemedim, siz soylediniz.
Lafimin icinde ne ateist, ne hristiyan, ne musluman var. Burada ancak bir kac ateist/deist var, gerisi musluman zaten. Inanclara saygi, derken... Biz burada islama inanak mi, inanmayak mi diye tartismiyoruz ki zaten... Tartisilan kiyafettir. Insanin bir toplumda giyecegi kiyafeti de toplum kurallari belirler. O topluma aykiri giyinen her kim olursa olsun, ister ateist, ister kokten dinci, hepsi de ayni derecede tepki uyandirirlar. Ne saygisi?
O zaman sayilmiyoruz diye aglamayalim. Cunku cok yazdik buralarda bizi sindirmeye calisiyolar bize saygi duymuyo bu hukumet diye.
Ozgurlukse saygiysa herkese saygi. Bakan dekolteye karisinca da hop derim carsafa da.
Ben de lafi cevirmeden dumduz yazayim biz gibi dusunenler sonuna kadar ozgur olsun digerlerini insandan saymaya gerek yok tavriniz size her zaman kaybettirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?