Batman'da 144 Alimeye İcazet Verildi

Mune hanim, beni banlamak istiyorsunuz galiba, ama ben size bunun icin sebep yaratmadim. Herkes gibi fikrimi paylastim. Saygi verilmez, alinir diyorum, fikrim de budur. Sorun itlaf edip etmemek degil, sorun saygi duyup duymamak.. Neden hemen herseyi saldiri mantigi ile cozuyorsunuz? Bak gene aklima Madimak oteli geldi. Hangi tarafta olursa olsunlar, Turkiye'de insanlar hep yok etme mantigi ile hareket ediyor anladigim kadari ile. Kendinden olmayandan kurtul, yok et onu, ilk akla gelen olmus.. Itlaf? Saygi? nasil bir baglanti kurdunuz anlamak mumkun degil..
Ya sayacaksin, ya yok edeceksin. Ben soylemedim, siz soylediniz.

Lafimin icinde ne ateist, ne hristiyan, ne musluman var. Burada ancak bir kac ateist/deist var, gerisi musluman zaten. Inanclara saygi, derken... Biz burada islama inanak mi, inanmayak mi diye tartismiyoruz ki zaten... Tartisilan kiyafettir. Insanin bir toplumda giyecegi kiyafeti de toplum kurallari belirler. O topluma aykiri giyinen her kim olursa olsun, ister ateist, ister kokten dinci, hepsi de ayni derecede tepki uyandirirlar. Ne saygisi?

kısaca bulunduğun ortama göre giyinmek zorundasın. bu bukalemunluk değildir. rahat etmen için şart olan bir şeydir.

Bunu bilemeyiz ki jooker, sadece varsayımda bulunabiliriz.
Belki kendini öyle rahat hissediyor, belki bu dünyayı değil öbür dünyayı sadece önemsiyor ve kendince arınıyor.Bu onun seçimi, öğretilmiş veya değil,bize laf düşmez..
ama sorun şu ki bir tarafa saygı duyulmasın bekleyen karşı tarafa saygı duymuyor. ben de dahil.

Ahaha, çok tatlısın

Arkadaş bizleri bir semtte toplayıp dışarı çıkarmamayı teklif ettiydi.
Benim dekoltem onun kocasını günaha sokmasın diye
Ay, neler gördük bu Kk da.

Zaten burada hep güncel haberler paylaşılıyor. Neden konuyu açana tepki duyuyorlar anlamam. Oky'i de biliyoruz yani. Bu forumdaki en canayakın ve genellikle tarafsız, insanları incitmekten uzak, seviyeli bir insan.
Benim konularımda bile, insanlar deli gibi bana giydirirken kendisi son derece kibar ve anaç hep beni anlamaya çalışmıştır.

Son düzenleme:
ben de bazen çarşafa girmeyi düşünüyorum. :26: çünkü atkı takıp yüzümü gizleyince o gizem acayip hoşuma gidiyor. başıma şapka da takınca gizem de gizem. yok sütyen taktın takmadın derdi yok, ne giydin derdi yok, yok saçım şekil almadı, yok sivilcem çıktı, yok şu yok bu dertler yok.

vallahi bazen düşünüyorum.

Son düzenleme:

Aferin sana, dik dur sen kiyafetinle. Senin ailenle denize giderkenki kiyafetinle is gorusmesine giderken giydigin kiyafet de muhtemelen aynidir. Bukalemun musun sen, di mi ya?

Arkadaş bizleri bir semtte toplayıp dışarı çıkarmamayı teklif ettiydi.
Benim dekoltem onun kocasını günaha sokmasın diye
Ay, neler gördük bu Kk da.

tabii ya daha neler yazanlar vardı hayretler içinde kalmıştık

Ben de bir keresinde böyle düşünmüştüm

Olabilirrahat olur valla
Ne kıyafet seçim derdi var, nede saç modeli.Zaten işte budur belki birazda mantık. Dünyevi isteklerden kendini mümkün olduğunca arındırmak.

bu yorumuna katılıyorum

Ben bunları yaşamamış insan değilim , ömrümün büyük kısmı o dediğin kıyafetlerle dediğin sokaklarda geçti benim . Yani dile kolay diye yazmadım ben oky .

Mevzuda aşağıda belirttiğim gibi , cenazeye nasıl gidilir falan değil . Bunu tolum içinde yaşamanın kuralları olarak biliyoruz ama uymayana mağara devrini yallah bile demeye dilim varmıyor benim ki diğerine başka ülkenin yolunu göstereyim .

Aferin sana, dik dur sen kiyafetinle. Senin ailenle denize giderkenki kiyafetinle is gorusmesine giderken giydigin kiyafet de muhtemelen aynidir. Bukalemun musun sen, di mi ya?

Kastınızın bu olmadığı o kadar belli ki ..Konumuz toplumda denize giderken nasıl giyinilir , çarşıda ne giyersiniz , iş görüşmesine gittiğin kıyafetle paintball oynayabilir misin falan değil ...

Çocuk kandırmayalım .

Konumuz sizin ilk mesajınızda konu ! Uç noktalarda kapanır ya da açılırsan toplumda yerin yoktur ve saygı görmezsin dediniz .Bende dedim ki bukelamun değilim ben toplumun bana göstereceği saygıya göre inancımın emrini şekillendireyim .

Hadi şimdi iki resim arasındaki 7 farkı bul !!!

sonuna kadar katılıyorum..
acayip yorumlarıda şaşkınlıkla okuyorum..

elmayla armutu karıştırılıyor insan tarzından ödün vermez ve nasıl giyineceğini bilir... illaki herkez en sosyetik açık insan bile cenazeye şortla gidilmeyeceğini bilir..anlamsız örneklere gerek yok..deniz kıyafetiyle işe gidilmeyeceğini bilir..

ben köye gidiyorum diye şalvar giyinmem kafama örtü takmam ama mini etekte giyinmem kot,bluz her zamankilerden giyinirim bitmiştir..kimin ne düşündüğü umrumda olmaz haaa saygı duymuyorlarsada hele hiç tınlamam..onlar saygımı kaybeder

Tamam da bu durumu yaratan yine bizler değil miyiz?
Sen saygı göstermezsem ben saygı göstermezsem evet giyinemez rahatsız olur. Kısacası "özgürlüğünü kısıtlamış" olurum.
Başından beridir anlatmak istediğimiz "tercihlere saygıyı" hep birlikte gösterirsek o zaman bir sorun kalmaz ortada.
Ama eskide kaldı, çoğu şey aşıldı artık. Benim yaşadığım yerde cübbe giyen de var mini etekte kimse kimseye dönüp bir şey demiyor. Sitemizin içinde aynı şadırvanın altında bir tarafta dini sohbet yapan çarşaflı bayanlarla diğer tarafta mini etekli bayanlar oturabiliyor. Birbirine ikramda bulunuyorlar. Kimseninde kötü gözlerle, alaycı baktığını görmedim.

aus ben her yerde aynı şekilde giyinirim diyorsun. ama bende sana farklı örnekler verdim. ben mesela yerine göre giyinirim. bu beni bukalemun yapmaz diyorum. ortamına göre giyinmek gerekir bazen. köye gidersen şortla dolaşamazsın mesela. bunun gibi gibi.
bu arada kadesa,sorcha çok teşekkürler beni anladığınız için.

Son düzenleme:

Ben sizin sadece burdaki yorumunuza değil, bu tip topiklerdeki genel tavrınızı eleştiriyorum, siz benim ne demek istediğimi çok iyi anladınız. Ama anlamamışlığa vuruyorsunuz siz bilirsiniz.

Toplum yüzdesi kapalıysa kapalı, açıksa açık giyinilir diyorsunuz yani, saygı olmasın diyorsunuz.
Siz ki benden büyüksünüz, benden fazlaca şey görmüş geçirmişsinizdir, siz böyle derseniz

İnanç dedim evet zira çarşaf giyen kadın bunu moda diye giymiyor, baş örtüsü takanda moda akımı diyerek kapamıyor başını, yahudi erkekler saçlarının iki yanını uzun tutup moda diye örmüyor, hepsi inancı gereği yapıyor bunu.

Çoook uzun senelerdir başa geçenler baş örtüsünü tehdit olarak görüp yasakladıysa, diğeri simge yapıp baş örtüsünün yolunu açtıysa kadınların suçu ne?

Ağlamayın o zaman diyorsunuz, insanlar mini giyeni de, benim gibi kotunu tişörtünü çekip sokağa çıkanı da, baş örtüsü takanı, çarşaf giyeni de kendi yaşadığı sorunları paylaşıyor burda, ortak bir noktada buluşmaya çalışıyoruz.

Bu kötü birşey mi? Bizi böyle öteki beriki diye saflara ayıranların günahını bize yüklemesin kimse, birilerine yüklenecekseniz 1938 sonrası bir öyle bir böyle yapıp insanların hak ve özgürlüklerini ellerine dolayanlara yüklenin.

Ve son yazımdır, çünkü burda yeterince uyarı yaptım, herkes üslubuna dikkat etmeli, site kurallarını unutmayınız.

Dekolteyi nerde giydigine bagli. Hele gazinoda veya TVde dekolte giymeyen sanatci, sunucu mu vardi? Simdi mecburiyetten oldu islerini kaybetmemek icin, o baska..GAzinoda, baloda giydiginle camide giydigin kiyafet ayni olur mu? Bukalemun muyum diyecek gene birileri ama normalinde kadinlar carsiya giderken farkli, dugune giderken farkli, is gorusmesine giderken gene farkli giyinirler. Tabi tek tip giyinmeyi savunan bazilarinin hayati bu renkleri kendilerine kisitlamakla zorunlu olarak gectigi icin anlayamayabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…