• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Batman'da 144 Alimeye İcazet Verildi

siyahı giyiimimde tercih ederim çok severek. ferace çok kibar ve modern geliyor bana. amacına da gayet uygun.
ama kara ferace değil kara çarşaf kavramı yerleşmiş algıma işte tek sebep bu başka bir şey değil yani.
bi de bana itici demiş birisi herkes beni sevsin çekici bulsun zaten istemem
tarzım var, herkesi tercih etmem:27:

hakaret olmadığı müddetçe itici gelmesine bir şey diyemem. kaldı ki çarşafı giyme amaçları biraz da itici gelmek sanırım. yani güzel görünmemek diyelim..

hakaret olmadığı müddetçe itici gelmesine bir şey diyemem. kaldı ki çarşafı giyme amaçları biraz da itici gelmek sanırım. yani güzel görünmemek diyelim..

:60: güldürdünüz beni,doğru söylüyosunuz aslında,amaç tam da bu aslında :)
açıklamak gereği duyuyorum alınıyor bazıları çünkü sonra,dalga geçmek için değil,yorum tarzı hoşuma gitti diye güldüm :)

yazan yorumlar benı ve benmıgıbı pecelı ınsanları gercekten ıncıtecek duzeyde korkunç ürktum vs dıye yazılıp gıtmıs aynı sekılde bızde acık olan ınsanlara aynı seylerı yazsak konu bırbbırıne gırerdı sanırım bu ulkede kımse ozgurlukten bahsetmesın cunku ozgurluk bızım gıbı ıınsanlara hıcbr seklde yok sokaga cıktıgımdakı alaycı bakıslar laflar acık bı bayanın yanıma yaklasarak allah senın belanı versın bu ülkede sızın gıbı ınsaları ıstemıyoruz lafları aslında ben ve benım gıbı ınsanlar bu tur hakaretlere sozlere alıskınız beyenmeye sevmeye bılırsınız ama hıcbırınızın bıze öcü korkunç gıbı laflar soylemeye hakkınız yok sıze bu hakkı vermıyoruz eger özlürlük varsada sızler için var bizler için yok siz eşitlikten söz eden insalar bize gelince eşitlik özlürluk söz konusu bıle degıl sızler ıcıın. burası türkiye boyle gıyınmek ısteyenler afganıstana irana farklı ülkelere gıtsın dersınız sizin özgürlük anlayışınız ve isteginiz sadece kendınızı kapsıyor adeletli olun bız bu halımızle oldukca ıyıyız bızım bedenımız bızım tercıhımız bızım ıstegımız unutmayınkı peçe ve carsaf zorla gıydırılcek bır gıyım degıldır bızler ıcımızden geldıgı ıcın boyle gayet mutlu ve huzrlu hıssettıgımız ıcın gıynıyoruz baskıyla veya zorla degıl oyuzden secımlerımızı beyenmesenız bıle saygı duymak zorundasınız hakeret etmeye kımsenın hakkı yok

biz senin ne kadar modern ve ne kadar cumhuriyetci oldugunu biliyoruz gülüm sen kimsenin dediğine bakma.senin kalbinde dısında güzel.herkes nasıl mutlu ise öyle olmalı sende böyle mutlusun,bakma bosver baskalarını milletin lafına bakarsak gülüm neler neler.hersey kalpte bitiyor.seninde kalbin pamuk gibi....

Son düzenleme:
Örtüye saygım var.Annelerimiz hep örtülü.Ama çağdaş bir ülkede yaşıyoruz.Kara çarşaf da neyin nesi.Onun yerine farklı kıyafetler giyilebilir.Resimdeki görünen kişiler de büyük ihtimalle belli bir cemaate üye olan kişilerdir.Kürsüdeki adama bakın diyanetten biri olduğunu sanmıyorum.Ülkeyi ele geçirdiler.Biz bu kafayla gidersek sonumuz şeriatle yönetilen ülkelere dönecek.Zaten yavaş yavaş başladılar.Bunlar artık normalmiş gibi bize empoze ediliyor.Yakında bazı haklarımız elimizden alınırsa hiç şaşırmayın.Siz devam edin normal karşılamaya.

:60: güldürdünüz beni,doğru söylüyosunuz aslında,amaç tam da bu aslında :)
açıklamak gereği duyuyorum alınıyor bazıları çünkü sonra,dalga geçmek için değil,yorum tarzı hoşuma gitti diye güldüm :)

yok bunda alınacak bir şey yok. çünkü amaç bu zaten. çarşaflı kime sorduysam, çarşaf giyme sebebine delil azhab suresi 56. ayettir.. peki neden çarşaf sorusunun cevabı, güzel göstermediği, uzuvları örttüğü, günaha meylettirmediği içindir..

Örtüye saygım var.Annelerimiz hep örtülü.Ama çağdaş bir ülkede yaşıyoruz.Kara çarşaf da neyin nesi.Onun yerine farklı kıyafetler giyilebilir.Resimdeki görünen kişiler de büyük ihtimalle belli bir cemaate üye olan kişilerdir.Kürsüdeki adama bakın diyanetten biri olduğunu sanmıyorum.Ülkeyi ele geçirdiler.Biz bu kafayla gidersek sonumuz şeriatle yönetilen ülkelere dönecek.Zaten yavaş yavaş başladılar.Bunlar artık normalmiş gibi bize empoze ediliyor.Yakında bazı haklarımız elimizden alınırsa hiç şaşırmayın.Siz devam edin normal karşılamaya.

tamam biz normal karşılamaya, siz de düşman bellemeye devam edin.. çok güzel..

tamam biz normal karşılamaya, siz de düşman bellemeye devam edin.. çok güzel..

Biz siz diye birşey yok.Birlikte yaşadığımız Atatürk'ün kurduğu çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti var.Böyle cemaatlerle insanları kendine çekenlere,başörtüsüyle,çarşafla pirim yapanlara sözüm.

Son düzenleme:
Kimseyi, dili,dini,ırkı,rengi yüzünden asla yargılayamam.
Benim kızdığım tek nokta, dini devlet işlerini karıştırmak. Siyasette araç olarak kullanmak.
İnançlıyım diye geçinirken, bir çok insanın boğazından geçen lokmayı almak.
Böyle kapanır mıyım ? Hayır. Hatta kapanmayı anlamıyorum, çünkü öyle inanmıyorum.

Aşırı uçları anlayamıyorum . Çok açık giyinen bir bayan ya da çok kapalı giyinen bir kadının da normal olduğunu düşünmüyorum.
Bu kadar uçları oluşturan insanların adaletli olabileceğine de inanmıyorum ben.
Neden mi ? Şimdi çok açık giyinen bir kadın, böyle bir kadını kurtarır mı ? sanmam.
Ya da kara çarşaflı bir kadın, çok açık bir kadını kurtarır mı? yine sanmıyorum.
Çünkü bir şeye aşırı bağlı olan insanlardan korkarım. Körü körüne, sorgusuz sualsiz bağlı olmak kavramı bana son derece korkutucu bir beynin ürünü gibi geliyor. Böyle düşünüyorum. Bu da benim fikrim.

Neden quarta?
Nerden biliyoruz bu kadınların iyi bir eğitim almadığını?
Belki dinini bu şeklide yorumluyor ve onun doğrusu çarşaf.
Sen ve ben onun kıyafetini beğenmiyor olabiliriz,ama bizi ilgilendirmez ki.

Toplumun bu kesimi yıllardır dışlandıklarını düşündükleri için bugün bu kadar ayrıyız birbirimizden.
Karşılıklı saygı duymadığımız için öyle bir noktaya geldik ki asla empati yapamıyor,''ölüme'' bile aynı pencereden bakamıyoruz bu insanlarla.
Halbuki bizim savaşımız kadını 2. sınıf vatandaş haline getiren erkeklerle olmalı bu ülkede.
Bırakalım isteyen çarşaf giysin,isteyen mini etek.

Sana kalem fırlatıyorum Parkun ( Şiddetle beğendim demek bu Hülya Avşarca :37: )
Yalnız olmadığıma sevindim :13:

Son düzenleme:
Kimseyi, dili,dini,ırkı,rengi yüzünden asla yargılayamam.
Benim kızdığım tek nokta, dini devlet işlerini karıştırmak. Siyasette araç olarak kullanmak.
İnançlıyım diye geçinirken, bir çok insanın boğazından geçen lokmayı almak.
Böyle kapanır mıyım ? Hayır. Hatta kapanmayı anlamıyorum, çünkü öyle inanmıyorum.

Aşırı uçları anlayamıyorum . Çok açık giyinen bir bayan ya da çok kapalı giyinen bir kadının da normal olduğunu düşünmüyorum.
Bu kadar uçları oluşturan insanların adaletli olabileceğine de inanmıyorum ben.
Neden mi ? Şimdi çok açık giyinen bir kadın, böyle bir kadını kurtarır mı ? sanmam.
Ya da kara çarşaflı bir kadın, çok açık bir kadını kurtarır mı? yine sanmıyorum.
Çünkü bir şeye aşırı bağlı olan insanlardan korkarım. Körü körüne, sorgusuz sualsiz bağlı olmak kavramı bana son derece korkutucu bir beynin ürünü gibi geliyor. Böyle düşünüyorum. Bu da benim fikrim.

bakın ben de çarşafı sevmiyorum,önceki birçok yorumumda yazdım ama sizin gibi de düşünmüyorum.
misal;mini etekli bir kadın kocasından dayak yese de tepkim aynı olur,çarşaflı bir kadın da..onunda hakkını savunurum diğerininkini de..

Sana kalem fırlatıyorum Parkun ( Şiddetle beğendim demek bu Hülya Avşarca :37: )
Yalnız olmadığıma sevindim :13:

:22::22:bana karşı cephe almak haaaa:4:zıp zıp seni,bundan böyle yalnızsın:19:

şaka bi yana bi sürü yazdım çeko okuduysan,ne kadar özgürlükçü olsam da çarşafın çağrışımları başka bende,o yüzden öyle yazdım,empati kuramıyorum sadece..

:22::22:bana karşı cephe almak haaaa:4:zıp zıp seni,bundan böyle yalnızsın:19:

şaka bi yana bi sürü yazdım çeko okuduysan,ne kadar özgürlükçü olsam da çarşafın çağrışımları başka bende,o yüzden öyle yazdım,empati kuramıyorum sadece..

Olabilir Q cum saygı duyarım
Bana göre isteyen çıplak ta gezebilir :1: o kendisini bağlar
Ben kotla rahatımdır, diğeri çarşafla.. Bunu da olağan görüyorum.

Kalkan olarak kullanan da var, bakıyosun çarşafın içinden adam çıkıyo mesela ama
Diğer giyim tarzında da üç kağıtçılar yok mu elbette var

bakın ben de çarşafı sevmiyorum,önceki birçok yorumumda yazdım ama sizin gibi de düşünmüyorum.
misal;mini etekli bir kadın kocasından dayak yese de tepkim aynı olur,çarşaflı bir kadın da..onunda hakkını savunurum diğerininkini de..

Aynen ben de öyleyim. Dediğim gibi dil,din,ırk,renk göz etmeden herkesin hakkını, haklı olduğunda savunabilirim.
İşte bu yüzden uçlar bana mantıklı gelmiyor derken , kastettiğim bu :)
Ama bazı uçlar var, birbirlerine aşırı düşmanlar. Bunun çok inançlı olduğunu savunanı da aynı, inançsız diye yargılananı da.
Benim düşüncem belirttiğim gibi ama kalkıp da, karşıt görüşümde olan bir kişiye de tü kaka yapamam.
Bana ihtiyacı olursa koşarım.

Bir gün arabadayız. Gidiyoruz. Ön koltukta oturan arkadaşım, birden pencereyi açıp dışarı tükürdü. Baya baya.
Şok geçirdim ağzım açık kaldı. Baktım neden tükürdü öyle diye, iki tane kara çarşaflı kadın. Onlara tükürmüş.

"Napıyorsun sen ya?" dedim . Çünkü son derece insanlık dışıydı yaptığı. Hak savunurken , haksızlık eden insanları hiç sevmem.
Düşüncen ondan farklı olabilir, belirtebilirsin ama tükürmek insanlıktan başka bir uç davranış.

O da başladı saydırmaya , işte şöyle böyle de sen Atatürkçü değil misin de, sen nasıl İzmirlisin de?
Ben evet Atatürkçüyüm.10 kasımda o siren çalarken ağlayacak kadar içten bağlıyım üstelik.
Fakat insanları görüntülerinden ötürü ne dinsizlik ile ne de Atatürkçü olmamak ile suçlayabiliriz.
Artık maddeyi aşsak da öze gelsek. Belki o zaman bu uçlar olmaz.

Eneee su konuda 34 sayfa yazacak ne buldunuz anlamadim ki ben.

Cagdas bi ulkeye Kara carsaf yakismazmis. Carsaf giymek isteyen bi kadina bunu yasaklamak bana itici geliyor diye onu incitip elestirmek yakismaz bence.

Neyse keske herkesi oldugu gibi kabullenebilsek.

Arkadaşlar yapmayın lütfen aleviye de saygım var benim çarşaflı giyinenlere de
Beni de sorarsanız normal yurdum insanıyım, kot tişört usulü
Ama bazı söylemleri koca koca insanlara yakıştıramıyorum
Herkesin inancına ve giyim tarzına saygı duyuyorum, saygı bekliyorum.

Yooo , çok kişi dedi bunu , siz dahil . Konuyu dine bağlayarak ayet hadis paylaşanlar ne kadar eleştirildi ise en fazla o kadar eleştirildiler .

Ve elbette kime ne ???

Mesela yeri gelmişken yazayım , uzun zaman önce siyaset dışında bir konuda kuranın uydurulma olduğu mesajını desteklediniz , sonra bu mesaja kızan bir yoruma , ne yani herkes müslüman mı olmak zorunda neyin empozesi bu dediniz ?
Ne yaman çelişki ?
Eeee herkes ateist de olmak zorunda da değildi, neden kendi fikrinize eyvallah harikasın diğerine baskı uyguluma bize hanım abla hooop şiiişt !!!

Bak şimdi chess , tek kılavuzumuz Kuran ise o zaman örtülü olmayan kadına , müslüman kadına da neden örtülü değilsin denir ?Kılavuzun Kuran ya ?

Yani fazladan açılınca ayet örneği aranmazken fazladan kapanınca ayet sormak neden ?

Velev ki , ibadetin ifratı olmuş bu el , yüz kapamak ? Kimseye dayatmadıkları sürece mesele ne ?

Kuran tek ayeti burada paylaşılınca hemen çözülecek bir kitapta değil . O sebeble tek ayetle gelecek yorumlar sağlıklı olmaz .

Baştan sona kadar yazdıklarını okudum. Müsadenle öpmek istiyorum seni. :1: Yazdıklarının her kelimesine katılıyorum. Allah senin gibi insanların sayısını çoğaltsın dilerim. :34:

Hangi sure hatırlamıyorum ama sanırım Nisa suresi olabilir ayette tam olarak dediklerini kelime kelime hatırlamıyorum ama özetle şöyle der: Peygamber eşleri ve mümin kadınlara söyleyin sokağa çıkarken dış giysilerini üstlerine atsınlar, dışarda tanınıp incinmemek için.

Bundan sebep kadınların bir kısmı tek parça dış giysi olarak çarşafı tercih etmiştir.

Ahzab suresinden bahsediyorsun Mune. Yanlış anlama düzeltmek için söylemedim. Hatırlamıyorum demişsin ya, hatırlatmak için söyledim. Kuran-ı Kerimdeki örtünme ayetleri Ahzab ve Nur surelerinde geçer. Nisa kadın demek olduğu için kadınların örtünmesinden bahsettiğini çağrıştırmış olmalı sana.

kızlar ben Batmanda yaşıyorum cidden burda tuhaf oluşumlar var sadece bu olay değil Hizbullah da yeniden hortlamak üzere

çok acı bir durum, geleceğimiz için :72:

Simdi bu insanlarin kendi tercihidir ya da degildir bilemem.
Ama onlara bu sekilde giyinmeyenler cehennemliktir algisi asilaniyorsa
Ve kendi gibi olmayanlari onlar da oyle goruyorsa ben saygi duyayam.
Cunku hakkaniyete sigmaz...

Yani ben nasil insanlarin sekline degil zihnine bakiyorsam
Karsimdaki de oyleyse ancak o zaman saygiyi hakeder...

çarşaftan hoşlanmıyorım. bu benim kendi fikrim. maksat sadece örtünmek ve tesettürse başka bir çok alternatif var. mesela ferace. çarşaf bana çok arap işi geliyor. ve gerçekten itici. yaşlıları, bunu gelenek haline getirmiş olanları tenzih ediyorum tabi. öyle görmüş öyle gidecektir. anlamadığım genç neslin ya da çocuk sayılabilecek yaşta olanların bunu tercih etmesi ya da etmeye mecbur edilmesi. ben çarşaflı birini tenhada görsem ne bileyim altındaki erkek mi ne? bana güven veren bir şekli yok üstelik rengi itibariyle de öyle....

uzun uzun yazmak istemedim ben de. sizlerle aynı fikirdeyim. :ssz:

biz senin ne kadar modern ve ne kadar cumhuriyetci oldugunu biliyoruz gülüm sen kimsenin dediğine bakma.senin kalbinde dısında güzel.herkes nasıl mutlu ise öyle olmalı sende böyle mutlusun,bakma bosver baskalarını milletin lafına bakarsak gülüm neler neler.hersey kalpte bitiyor.seninde kalbin pamuk gibi....
teşekkür ederim canım benım allah razı olsun zaten kımsenın lafına bakmıyorum ama hakeret oldugu zaman ınsan uzuluyor yınede ben kımseyı kırmam uzmem hakaret etmem canım benım senınde kalbın pamuk gıbı:16::16::16:

Son düzenleme:
Korkulacak ne var anlamadım cidden :44:

Öyle giyinerek , orada olmaktan mutlularsa kime ne ki ?

Hem inançlarını göz önüne alırsak , güzel de bir amaca istinaden toplanmışlar .

Acınacak bir durum göremedim ben .İçlerinden biri ile konuşsaydım ve bana deseydi ki ben aslında bu halde olmaktan mutlu değilim , o zaman onun adına istediği hayatı yaşayamadığı için üzülebilirdim .

Not: Bu ara moda olan mesajlara savunma ve kendini ispat kısmını da ekleyeyim , bu şekilde giyinmekten çok uzak bir kadınım .

aus seninle siyasette aynı düşüneceğimiz bir konu da varmış bak :))) şaka bi yana ancak yazdıklarına katılıyorum.buraya tam tersi bi konu açılsaydı oradaki kadınların giyiminden kime ne derdim zamanında da dedim şimdide aynı şeyi söylüyorum.onlar böyle mutluysa ve rahatsa bize ne? bana çok da garip gelmedi görüntü sonuçta sokakta her yerde çarşaflı kadınlar var.

Back