• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Batman'da 144 Alimeye İcazet Verildi

Sanmam , çünkü aynı korku bende de vardı . Yani buradan bir tümevarım yapamayız gibi , ama seni etkilemiştir o ayrı .

Hakaret değil zaten , dalga geçmek suçu ile yargılanıyorsun şuan :52:

yargılanıyor muyum :)
suç: dalga geçmek
suç unsuru: diş perisi benzetmesi

suçlu ayağa kalksın, dalga geçtiniz mi: ben benzetme yaptım efenim, çağrışım yaptı, bizzat yaptığım çağrışımdan dolayı güldüm. dalga geçmek maksadıyla yapmamıştım. ama komik gelmedi diyemem. bunun adı dalga geçmekse öyle olsun, bu anlamda çok istek var :))

ben bu konuyu açtım diye bana insan müsvettesi soysuz dendimi yüzüne tüküreceğim dendimi evet.
gerisi lokuyanlara kalmış

Hepimize denildi oky..

O mesajın savunulacak tarafı yok. "savunmuyorum ama sebepleri var, demek ki çileden çıktı, çok incindi" diye bişey yok. Samimiyetten bahsedilmesin hiç böyle bir durumda.

Ben de incindim burada ve başka konularda hakkımda çokça yazılıp çizilenlerden, hiç ulu orta ana avrat düz gitmedim ama..

ben yorumumda yazdım zaten cezaymış atmakmış herşeyi göze alarak yazdım.bununlamı korkutuyorsun beni.:9::9: göbüşümle gülerim buna :9::9:
siz özgürlük diyorsunuz ama şu yazdığınızla da aba altından sopa gösteriyosunuz;
"Bu günler elbet son bulacak ve o gün bu sözleri yüzünüze tükürerek haykıracağım.sadece sabrediyoruz size."

yaş ve bilgi durumlarına göre sınıflar var. genelde ortaokuldan sonra gidiliyor. ben liseyi yarım bırakmak suretiyle katıldım. ama açıköğretimden devam ettim. etmek istemeyen de zorlanmıyordu. ama inanın bu kadar korkulacak, ayrıştırılacak bir şey yok. dini eğitimlerini almaya çalışan lise çağındaki çocuklar işte...
liseden farkı daha kapsamlı bir din eğitimi vermeleri..

benim itirazım neye biliyor musunuz,mesela 15 yaşında giliyor değil mi,ortaokuldan sonra yani,bu yaştaki bir çocuğun kendi isteğiyle,inanışıyla dini eğitim için yeterli olmasına.yani bana göre 20 li yaşların başında bile insan kendi hayatının kontolünü ancak eline alırken ,15 yaşında bir genç nasıl oluyor da geleceği ile ilgili bu önemli kararı verebiliyor?hayatı mesleği çevresi herşeyini etkileceyk bir konu çünkü.o yüzden ilahiyat fakültelerini ,ilim öğrettiği için ve üniversite old.için daha doğru buluyorum.
ayrıştırmıyorum ben asla öyle bir düşüncem olmadı,bilmediğim için sordum size zaten.

Simdi bu insanlarin kendi tercihidir ya da degildir bilemem.
Ama onlara bu sekilde giyinmeyenler cehennemliktir algisi asilaniyorsa
Ve kendi gibi olmayanlari onlar da oyle goruyorsa ben saygi duyayam.
Cunku hakkaniyete sigmaz...

Yani ben nasil insanlarin sekline degil zihnine bakiyorsam
Karsimdaki de oyleyse ancak o zaman saygiyi hakeder...

bu nasıl konuşma ya,deminden beri hakaret edilmesin alay edilmesin diye
dil dökülüyor,sen kalkmışsın öcü gibi geliyor bana
öcü çarşafta değil,insanın beyninde ,kalbinde :36:

bazıları merak etmiş neden böyle giyiniyorlar
evet islamda el yüz haram değil,takva sahibi olmak isteyenler böyle giyiniyor
seçim meselesi...

Allah Allah bak ne yazmışım, "küçükken bana öcü gibi gelirdi" .

Nerdeyse pek çoğunuzla diyaloğum var, bazen birinizin yorumuna katılırım bazen diğerinizin ama hepinizin görüşüne hep saygım oldu fakaatt konu partiler ya da din olduğunda sizleri anlayamıyorum:ssz:

O kadar kulak tıkıyorsunuz yazılanlara ve malesef bazen de insanları kıracağınızı düşünmeden kaleme alıyorsunuz duygularınızı, düşüncelerinizi yazmanın çok naif yolları varken kırıcılığınızı manasız buluyorum.

siz özgürlük diyorsunuz ama şu yazdığınızla da aba altından sopa gösteriyosunuz;
"Bu günler elbet son bulacak ve o gün bu sözleri yüzünüze tükürerek haykıracağım.sadece sabrediyoruz size."

benim itirazım neye biliyor musunuz,mesela 15 yaşında giliyor değil mi,ortaokuldan sonra yani,bu yaştaki bir çocuğun kendi isteğiyle,inanışıyla dini eğitim için yeterli olmasına.yani bana göre 20 li yaşların başında bile insan kendi hayatının kontolünü ancak eline alırken ,15 yaşında bir genç nasıl oluyor da geleceği ile ilgili bu önemli kararı verebiliyor?hayatı mesleği çevresi herşeyini etkileceyk bir konu çünkü.o yüzden ilahiyat fakültelerini ,ilim öğrettiği için ve üniversite old.için daha doğru buluyorum.
ayrıştırmıyorum ben asla öyle bir düşüncem olmadı,bilmediğim için sordum size zaten.

keşke herkes sizin gibi konuşarak, yazarak anlamaya, tanımaya çalışsa.. bu konuda haklısınız. ben 17 yaşında başladım ki orada 14,15 yaşında kızlar vardı. şu an 23 yaşındayım. o zaman siyah ferace ve siyah büyük başörtü takıyordum. belki konumu görmüşsünüzdür. o zaman bir şeylerin etkisiyle, gençlik ateşiyle giydiğim kıyafeti nefsime ağır geldiği için şu an kullanmıyorum. yine de bol ve uzun giyiniyorum. çünkü bu benim tercihim.
bu resimlerde ki insanlar belli ki yaşını başını almış, kendi kararlarını kendileri verebilecek düzeyde insanlar. kimin haddine bu insanları yermek, alay etmek? kadınların bunu yapıyor olmasıysa tümden fiyasko..4
zorla yaptırılan hiç bir şeyi savunmam. ama bırakalım herkes dilediği, inandığı gibi yaşasın.

çarşaftan hoşlanmıyorım. bu benim kendi fikrim. maksat sadece örtünmek ve tesettürse başka bir çok alternatif var. mesela ferace. çarşaf bana çok arap işi geliyor. ve gerçekten itici. yaşlıları, bunu gelenek haline getirmiş olanları tenzih ediyorum tabi. öyle görmüş öyle gidecektir. anlamadığım genç neslin ya da çocuk sayılabilecek yaşta olanların bunu tercih etmesi ya da etmeye mecbur edilmesi. ben çarşaflı birini tenhada görsem ne bileyim altındaki erkek mi ne? bana güven veren bir şekli yok üstelik rengi itibariyle de öyle....

Back