- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
- 598
ay Allahım şurdan bi geleydim batıya, cidden çok tuhaf Batman zaten bunların kalesi taban hazır seçimlerede girecekler galiba geçen kapıya saçlı sakallı şalvarlı bi tip geldi bildiri dağıtıyo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
keşke herkes sizin gibi konuşarak, yazarak anlamaya, tanımaya çalışsa.. bu konuda haklısınız. ben 17 yaşında başladım ki orada 14,15 yaşında kızlar vardı. şu an 23 yaşındayım. o zaman siyah ferace ve siyah büyük başörtü takıyordum. belki konumu görmüşsünüzdür. o zaman bir şeylerin etkisiyle, gençlik ateşiyle giydiğim kıyafeti nefsime ağır geldiği için şu an kullanmıyorum. yine de bol ve uzun giyiniyorum. çünkü bu benim tercihim.
bu resimlerde ki insanlar belli ki yaşını başını almış, kendi kararlarını kendileri verebilecek düzeyde insanlar. kimin haddine bu insanları yermek, alay etmek? kadınların bunu yapıyor olmasıysa tümden fiyasko..4
zorla yaptırılan hiç bir şeyi savunmam. ama bırakalım herkes dilediği, inandığı gibi yaşasın.
ben hayvanseverim deyip köpeklere hoşt yapmak mı daha iyi yoksa ben hayvanseverim demeden hoşt yapmak mı daha iyi
ay Allahım şurdan bi geleydim batıya, cidden çok tuhaf Batman zaten bunların kalesi taban hazır seçimlerede girecekler galiba geçen kapıya saçlı sakallı şalvarlı bi tip geldi bildiri dağıtıyo
konumuza bakarsak yumurta tavuktan çıkıyor genelde. nadiren tersi oluyor.tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan çıkar?
tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan çıkar?
bilinçaltı işte.................çocukluğuma gitmek lazım.
işte çocukken de vardı bende. halada korkarım. geçmedi. okuduğum şeylerden anladığım, gerçek yüzü belli değil,o yüzden korkuyormuşum.oky oğlum da sevmiyor palyaço. okula gelmişti,öğretmeni özellikle peruğunu,burnunu falan yanlarında taktırmış çocukların,altında ne olduğunu görsünler diye ama,Ata ( 3 yaşında) diyor ki,kırmızı burunlu insan olamaz,sevmiyorum ben onu diyor..:):)
çarşaftan hoşlanmıyorım. bu benim kendi fikrim. maksat sadece örtünmek ve tesettürse başka bir çok alternatif var. mesela ferace. çarşaf bana çok arap işi geliyor. ve gerçekten itici. yaşlıları, bunu gelenek haline getirmiş olanları tenzih ediyorum tabi. öyle görmüş öyle gidecektir. anlamadığım genç neslin ya da çocuk sayılabilecek yaşta olanların bunu tercih etmesi ya da etmeye mecbur edilmesi. ben çarşaflı birini tenhada görsem ne bileyim altındaki erkek mi ne? bana güven veren bir şekli yok üstelik rengi itibariyle de öyle....
evet az önce göz attım konunuza,bir arkadaş çelişkili buldum falan diye belatı yapınca bakmıştım:)
farklı şekillerde yetişmişiz,eğitim almışız ama birbirimizi anlayabiliyoruz ..hatta dini eğitimdeki yaş konusunda yanı düşünebiliyoruz bile:)
ama belki de bu çarşaf konusundaki düşüncem de ,benim önyargımdandır bilemiyorum,alay etmek falan değil,sadece bana özgürlüklerin kısıtlanmış olması demek gibi geliyor.bir kadının kendini kapkara bir çarşafın için hapsediyor olmasını,kendi isteğiyle yapılabilecek birşey gibi göremiyorum belki de..bir kadının kendini bu kadar sınırlamasını,kısıtlamasını da anlayamıyorum.bu da benim algım dışında kalıyor,belki de bazılarına göre de benim acizliğim bu :)
çarşaftan hoşlanmıyorım. bu benim kendi fikrim. maksat sadece örtünmek ve tesettürse başka bir çok alternatif var. mesela ferace. çarşaf bana çok arap işi geliyor. ve gerçekten itici. yaşlıları, bunu gelenek haline getirmiş olanları tenzih ediyorum tabi. öyle görmüş öyle gidecektir. anlamadığım genç neslin ya da çocuk sayılabilecek yaşta olanların bunu tercih etmesi ya da etmeye mecbur edilmesi. ben çarşaflı birini tenhada görsem ne bileyim altındaki erkek mi ne? bana güven veren bir şekli yok üstelik rengi itibariyle de öyle....
Peki neden bunlara dur denmiyor.Evet Batman kalesi dediginiz gibi. Terör yanlisi olmalari da ayri bir korkutucu unsur. Böyle gruplar da iste Allah`in adini agizlarina alabiliyorlar. Konu polemikler üzerinden ilerlemeseydi aslinda tartisilacak konusulacak cok yani vardi bu konunun.
gördüğüm kadarıyla kendi istekleriyle giyiyorlar. hatta bir abla vardı, ailesi evlatlıktan reddettiği halde giydi. demek ki anlayamadığımız, onların açısından bakamadığımız noktalar var.zorla giyen var mıdır, vardır. bu şekilde bir genelleme yaparsak e o zaman kapalıların hepsi zorla kapatılmış gibi bir şey çıkıyor. vücudu kapatmak, ruhu, beyni kapatmak değildir ki. ben nefis terbiyesi yapabilen insanlara gıptayla bakarım..
farklılıklar renktir, zenginliktir.. ben benim gibi olmayana kem gözle bakmam. onun mini eteğine, çarşafına göre kategorize etmem. ama ediliyor işte. şu kabuklarımızı kırsak ne iyi anlaşırız da işte..
Sizce özellikle siyaset bölümü için oldukça sabırlı mıyım?
Sabrımı takdir ediyor musunuz?
Cevaplar evet ve hayır olarak ikiye ayrılacak ama neyse :)))
Eee bu kadar sabır yeter, bende evliya değilim, kulum sonuçta, Bismillah diyerek banlanma sezonu açıyorum.
tam ferace konusunda anlaşmaya varacaktık ki, renk konusu olmadı olmadı..
Yorumların hepsini okudum okumayada devam ediyorum.birebir tartışmaya girmemek için sabırla yazdıklarınızı bekledim.çarşaflı değilim kendi halinde başörtülü tesettürlü bir kadınım.imam hatip ve ilahiyat mezunuyum.bugüne kadar bu konuları okuyup geçer ,allah hidayet versin derdim.fakat iş dalgaya alaya geçince yazma gereği duydum.
Ha diyeceksinizki ; neden güzel dille yazmadın da; bu şekilde hakaretvari yorumda bulundun ? Açıklayayım hemen..aylar önce yine burada açılan bir konu vardı.bir kadın göğüs ve bacak dekoltesiyle tv'de sunum yapıyordu hüseyin çelik'in söylediği sözler vs o konuya çok ılımlı şekilde yazdığım yorumlar vardı.ve sonra ceza aldım engellendim yazdıklarımdan dolayı..orada hakarette etmemiştim düzgünce konuşuyordum..sonra anladımki ılımlı yaklaşınca anlamıyor bazı insanlar.o yüzden sert yazdım ve bu şekilde hakaretvari yazdım.yaptığım doğru yanlış beni ilgilendirir.tangalı bir bayandan bahsedildi yorumlarda..onuda siz zaten yeterince savunuyorsunuz.bırakında bizde kendi fikrimizdekileri savunalım..
Kısacası bugün aldığım tepkiler olumlu/olumsuz daha çok memnun etti beni..en azından benim gibi düşünen arkadaşlarım varmış burada.kimse özür beklemesin sakın.empati kurup karşı tarafa geçin bakalım kim kimden özür dilemeli.herkese teşekkür ederim.
müdürüm tam da güzel güzel anlaşıyoduk konuşuyoduk arkadaşlarla:)
ama ilk defa belaltı vurmuş olanları banlamanı istiyorum ben de..