ben bu fotoğraftaki insanları,özgürlük başlığı altında yorumlayamıyorum maalesef..
üniversiteye türbanla girmek isteyen kadınların yanında olurum ama bu tarz yapılanmaları da hak ve özgürlük olarak yorumlamam..
daha önce de yazdığım gibi çarşaf zaten kanuna aykırı bir durumdur.
onun haricinde de dini kullanarak çeşitli örgütlenmeler görüyorum ben burada..toplumun gelenek görenek hak özgürlük leri yanında kanun yasları da vardır.kadınları erkeklerle aynı özgürlük alanında bulmayan,kısıtlamaya çalışan kapatan insanların da ,yani özgürlüğe inanmayan ,insanların da bunu kullanarak biryerlere varmalarını anlamıyorum.
görsen baksan ,o kızların yaşı kaçtır acaba,kaçı gerçekten bilerek ve isteyerek 4 yıl okumuşlardır acaba? sen o kadınlara özgürlük vermeyceksin,kendi karralarını vermeleri için ne eğitim vereceksin ne kültür,sonra da çarşaf kadının hakkıdır,bu onların özgürlüğü diyeceksin...yok ala memleket..
bu zamanda eğitim o kadar da ulaşılmaz değil ki.. bir internette bile insanlar nelere ulaşabiliyor. kimseye zorla bir şey yaptırılamaz. bu işler zora gelecek işler değil. ben de 3 sene medrese eğitimi gördüm. yatılıyı beceremedim. gündüz gidip geldim ve şunu rahatça söyleyebilirim ki, islam ilmi zorla verilebilecek bir ilim değil.