• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık BAT Mayıs Sonu - Haziran Başı. Toplaşıp, konuşalım :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yumurta oluşmasıyla çatlaması aynı şey demektir.
Yumurta çatlaması kadında yumurtanın yumurtalıktan dışarıya salınması demektir.
Yumurta çatlaması = Yumurtlama = Ovulasyon = Folikül çatlaması = Folikül yırtılması = Folikül rüptürü --> Bu terimler tamamen aynı olayı ifade ederler.yani oluştuysa çatlamıştır.
Yumurta çatlaması yani yumurtlama (ovulasyon) olduğunda çatlayan folikülün içerisindeki sıvı karın içerisine yani rahim ve yumurtalıkların etrafına aktığı için genellikle hafif bir ağrıya neden olur. Kadınlar genellikle yumurta çatlaması olduğunda kasıklarında tek taraflı veya iki taraflı bir ağrı hissederler ama her yumurtlama döneminde hissedilmeyebilir. Yumurtlama günü yaklaşırken vajinal ıslaklıkta, akıntıda artış olur. Göğüslerde hassasiyet, şişme dolgunluk, vücut ısısında artma ve cinsel istekte artma yumurtlama döneminde görülen diğer belirtilerdir.
Tek taraflı hissediyom ben. Dedim ki niye hep sağ taraf? Yoksa solumda problem mi var. Ayy yoksa hastalık hastası mıyım???

Yok benim regller çok düzenli. Hep 32. günde gelir kendileri. Hiç şaşmaz.
Yumurtan çatlıyor kendiliğinden demek ancak gerekli boyuta ulaşıyor mu bunu bilmek lazım canım.eğer 17 ml den küçükken çatlarsa gebelik oluşmaz,regl olursun.22 ml i geçerse çatlayamaz,kiste dönüşür,regl olamazsın.gebelik için 17-22 ml arası çatlaması en ideali

Tek taraflı hissediyom ben. Dedim ki niye hep sağ taraf? Yoksa solumda problem mi var. Ayy yoksa hastalık hastası mıyım???
Canım hep sağdan yumurtluyor olabilirsin.ben de ilk gebeliğimde hep soldan yumurtluyordum,dr sakıncası Yok önemli olan yeterli olgunlukta yumurta oluşması demişti.

Yumurtan çatlıyor kendiliğinden demek ancak gerekli boyuta ulaşıyor mu bunu bilmek lazım canım.eğer 17 ml den küçükken çatlarsa gebelik oluşmaz,regl olursun.22 ml i geçerse çatlayamaz,kiste dönüşür,regl olamazsın.gebelik için 17-22 ml arası çatlaması en ideali
22 ml den büyük olursa regl olmadığından anlaşılır. Peki 17 ml den küçük olduğunu anlamanın bir yöntemi var mı ki? Onu sadece doktor görür heralde.

Kızlar forumda birkaç mesaja rastladım bata 2 gün kala test yapan negatif çıkan sonra hamis olan yine umutlandim ben yaa :) bata 3 var daha. Birde göğüslerim çok hassas bu ay hiç böyle olmazdı buda psikolojik olamaz heraldee :))

Kızlar forumda birkaç mesaja rastladım bata 2 gün kala test yapan negatif çıkan sonra hamis olan yine umutlandim ben yaa :) bata 3 var daha. Birde göğüslerim çok hassas bu ay hiç böyle olmazdı buda psikolojik olamaz heraldee :))
Ben bat günü sabahı test yaptım, öğlen kırmızıları gördüm. Sürekli kendimi sorguluyom. Bende bi sorun mu var diyee diye strese sokuyom kendimi ben!!!

Hiç belli olmaz canım sen iki duruma da hazırla kendini inşallah güzel haberlerini alırız sonuçta Kırmıziyi görmediğimiz müddetçe oyundayiz ;) belki geç dollenmedir

Kirmizilar gelmesigi surece umut her zaman vardir canim benim

Yumurta takibiyle anlaşılır canım
Onu da daha yapmaz heralde doktor. Ben de diyemem DOKTORCUM patlat ordan bana bi yumurta takibi de görelim diyemem. Erken dedi, git dedi, her şeyiniz normal sizin dedi doktorlar. Ne bilem ki yaaa.

Back