• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık BAT 10-17 Mayıs Arası Olanlar Gelin haydi:)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Evet canım her şey ultrasonda çıkmıyor eşinin de her şeyi normalmiş. Siz ne kadar zamandır deniyorsunuz?
Biz düzenli denemedik 1 yildir korunmuyoruz ama toplasan 4 ay denemisizdir gunleri tutturarak. Duzenli iliski de onemli iste. Yine de hicbirsey olmamasi moralimi bozuyor. Hsg cektirecegim icim rahat eder bi problem yoksa en azindan stres olmam dedim.

Biz düzenli denemedik 1 yildir korunmuyoruz ama toplasan 4 ay denemisizdir gunleri tutturarak. Duzenli iliski de onemli iste. Yine de hicbirsey olmamasi moralimi bozuyor. Hsg cektirecegim icim rahat eder bi problem yoksa en azindan stres olmam dedim.
Bir yerde okudum yaşlar uygunsa bir sıkıntı yoksa o ay gebe kalma şansı yüzde 20 25 ve eğer gebelik olmazsa bu bir sıkıntıdan değil sadece o yüzde 20 25 şansı yakalayamadıkları içinmiş. Ben bunu okuduğumdan beri çok rahatladım. Her ay şu gün yumurtladım şu gün birlikte olalım şu kadar ay oldu vs vs gibi hesaplamalar yapmayı bıraktım. Bizim de her ay düzenli olmuyor eşim asker hep denk gelemiyoruz artık hangi ay o düşük şansı yakalarsa o zaman olsun modundayım. Kendimi bu düşünceye bıraktığımdan beri 3 ayda ne kadar yorulduğumu fark ettim ve artık rahatladım. Aslında o zaman da takmadığımı sanıyordum ama batı sayarken bile takıyormuşum artık beynim rahatladı.

Bir yerde okudum yaşlar uygunsa bir sıkıntı yoksa o ay gebe kalma şansı yüzde 20 25 ve eğer gebelik olmazsa bu bir sıkıntıdan değil sadece o yüzde 20 25 şansı yakalayamadıkları içinmiş. Ben bunu okuduğumdan beri çok rahatladım. Her ay şu gün yumurtladım şu gün birlikte olalım şu kadar ay oldu vs vs gibi hesaplamalar yapmayı bıraktım. Bizim de her ay düzenli olmuyor eşim asker hep denk gelemiyoruz artık hangi ay o düşük şansı yakalarsa o zaman olsun modundayım. Kendimi bu düşünceye bıraktığımdan beri 3 ayda ne kadar yorulduğumu fark ettim ve artık rahatladım. Aslında o zaman da takmadığımı sanıyordum ama batı sayarken bile takıyormuşum artık beynim rahatladı.
Evet oyle yapmak lazim aslinda ama ben 34 yaşındayım ruhen oyle hissetmesem de yas geçiyor gibi geliyor. Yani ilerde daha zor gelecek bana ondan ne kadar erken o kadar iyi diyorum. Zaten hamile kalmanin bu kdr zor olduğunu bilsem hiç korunmazdim😅

Evet oyle yapmak lazim aslinda ama ben 34 yaşındayım ruhen oyle hissetmesem de yas geçiyor gibi geliyor. Yani ilerde daha zor gelecek bana ondan ne kadar erken o kadar iyi diyorum. Zaten hamile kalmanin bu kdr zor olduğunu bilsem hiç korunmazdim😅
Yani sanki insanlar hemen hamile kalıyor gibi düşünüyordum bende hele ilk geceden hamile kalan filmleri gördükçe artık gülüyorum 😂 Senin yaşın da öyle çok fazla değil ama her yıl gebelik şansı da 30 dan sonra azalmaya başlıyor. Sen yine tüm muayeneleri yaptır en azından için rahat olur.

Arkadaşlar tekrar merhaba. 3 gün adet görmemin ardından mide bulantısı yaşayınca dün akşam evdeki predictor testle ikimci silik çizgi tamamen gitmiş mi diye bakmak için test yaptım.ikinci çizgi tamamen net çıktı bu swfer çok korktum baya normal adetin üzerine nasıl böyle birşey olur diye.hemen kan verdm gece , 18 mayısta 6,87 olan değerm 21 mayısta 25,01 çıktı. Doktoruma yazdım daha dönüş sağlamadı. Belimin sağ tarafında da ağrı var , en son size yazmıştım kimyasaldır demiştiniz , böyle bir durum normal mi kimyasalda fikrimiz varmı:KK43:
Canim kanaman nasildi ? Yani normal adet gibimiydi ? Cok sasirdim suan

Yani sanki insanlar hemen hamile kalıyor gibi düşünüyordum bende hele ilk geceden hamile kalan filmleri gördükçe artık gülüyorum 😂 Senin yaşın da öyle çok fazla değil ama her yıl gebelik şansı da 30 dan sonra azalmaya başlıyor. Sen yine tüm muayeneleri yaptır en azından için rahat olur.
Evet bir de supriz hamile kalanlar var, hic beklemeyenler var kazara hamile kalanlar var hadiii cnm diyorum ben de🤭 evet içim rahat etsin diye yaptıracağım yoksa senelerdir rutin kontrollerim gayet iyi ama hsg supriz cikti bana bilmiyordum böyle birsey oldugunu ins iyi çıkar bakalim🙏💕

Evet bir de supriz hamile kalanlar var, hic beklemeyenler var kazara hamile kalanlar var hadiii cnm diyorum ben de🤭 evet içim rahat etsin diye yaptıracağım yoksa senelerdir rutin kontrollerim gayet iyi ama hsg supriz cikti bana bilmiyordum böyle birsey oldugunu ins iyi çıkar bakalim🙏💕
Kizlar sizi bulamadim ben Hazirandamisiniz ?

Benim bugün 3 günümdü tüm gün toplasam yarım ped kadar anca gelmiştir. Bunu doktora sordum hepimizde öyle olabiliyor her şey etkiler önemli olan düzenli olarak adet olmak dedi. Hem çevresel hemde psikolojik faktörlerden dolayı kanama miktarında değişim oluyormuş. Benim ilk 2 gün yoğun gelmişti ama şimdi iyice azaldı. Yarın 4 günüm ve hormon testi yaptıracağım. Doktora azaldığını söyledim ama teste engel değil galiba
Valla buay benimde öyle oldu kesinlikle cok az geldi yani ilkgünler yogunluk olurdu assla yogun degildi yani afedersin 1 pedi bütün gün tasidim o bile bostu yani ki normaldede günde 3 ped degisirdim ben dedin heralde sökülecek bugün yarin ama sökülmedi galiba kist oldu yine ,bu adete yakin yumurta görmüstü doktoe acaba diyorum adete yakin yumurta oluyo ama boyutu büyümeden adet görüyorum ya o kist mi yapiyo her ay yaa kafam karisti ama neden adetim azaldi diyede korkuyorum o sekilde 4.gün hic bisi gelmedi kesildi,saglam bi doktor bulamiyorum ki

Valla buay benimde öyle oldu kesinlikle cok az geldi yani ilkgünler yogunluk olurdu assla yogun degildi yani afedersin 1 pedi bütün gün tasidim o bile bostu yani ki normaldede günde 3 ped degisirdim ben dedin heralde sökülecek bugün yarin ama sökülmedi galiba kist oldu yine ,bu adete yakin yumurta görmüstü doktoe acaba diyorum adete yakin yumurta oluyo ama boyutu büyümeden adet görüyorum ya o kist mi yapiyo her ay yaa kafam karisti ama neden adetim azaldi diyede korkuyorum o sekilde 4.gün hic bisi gelmedi kesildi,saglam bi doktor bulamiyorum ki
Ben 2 doktora farklı zamanlarda gittim bana ikisi de bazı dönemlerde böyle olabileceğini normal olduğunu söylediler. Önemli olan 2 günden az olmamasıymış. Mevsim geçişlerinde veya psikolojik olaylar yaşadıktan sonra böyle azalmalar olabilirmiş önemli olan miktarı değil adetin olması dediler

Kızlar benim hormon testi sonucum çıkmış hepsi normal görünüyor ama PROGESTERON 1.86 ng/ml Follicular Faz0.31 -
1.52 ng/ml Ovul böyle bir değer pembeyle belirtilmiş. Yani yüksek görünüyor. Addetimin 4 günü kan verdim bu etkili olmuş mudur? Yarın doktora gideceğim fakat aklıma takıldı. Bunun artışı kötü bir şey mi gebeliğe engel mi :(

Kizlar sizi bulamadim ben Hazirandamisiniz ?
Ben girmedim cnm buara çok, bu ay heralde katılamayacağım bugün hsg cekildim dr bu ay korunun dedi ne olur ne olmaz radyasyon aldigim için, seytan durtuyor ama bilemedim antibiyotige basladim zaten 1 hafta kullanacagim, bu ay pas sanirim🤭

Kızlar benim hormon testi sonucum çıkmış hepsi normal görünüyor ama PROGESTERON 1.86 ng/ml Follicular Faz0.31 -
1.52 ng/ml Ovul böyle bir değer pembeyle belirtilmiş. Yani yüksek görünüyor. Addetimin 4 günü kan verdim bu etkili olmuş mudur? Yarın doktora gideceğim fakat aklıma takıldı. Bunun artışı kötü bir şey mi gebeliğe engel mi :KK43:
Kuzum bu hormon ne benimkinde bakilmamis buna neyi etkiliyoki bu

Ben girmedim cnm buara çok, bu ay heralde katılamayacağım bugün hsg cekildim dr bu ay korunun dedi ne olur ne olmaz radyasyon aldigim için, seytan durtuyor ama bilemedim antibiyotige basladim zaten 1 hafta kullanacagim, bu ay pas sanirim🤭
Nasıl cıktı canım hsg ? Acisi varmıydı bende istiyorum 6 ayı tamamlayım düşünüyorum

Adetliyken bakılan hormonlardan biri canım yumurtlama ve hamileliğin göstergesi diye biliyorum. Biraz önce birisi mesaj yazmış bu hormon döngünün farklı zamanlarında artışta veya azalışta oluyormuş. Bende biraz yüksek görünce korkmuştum ama adetli olduğum için yükselmiş olması normal sanırım. Tabi en doğru bilgiyi yarın doktordan alacağım. Sende nasıl bakılmamış ki ts, lh, serbest t4, progesteron ve toplamda 10 test hormonlar için bir de ayrıca diğer kan değerlerine de bakmışlar

Nasıl cıktı canım hsg ? Acisi varmıydı bende istiyorum 6 ayı tamamlayım düşünüyorum
Ben ne anestezi ne agri kesici aldim. Ağrı kesici alsam iyiydi ama 🤪 aci esigiyle alakali birsey, regl sancisinin 3 kati fln diyebilirim 2 3 dk dayanirsan boşa anestezi almamış oluyorsun. Hicbir problem yok tupler de acik yumurtaliklar ici rahim yapisi düzgün. Yanliz o verdikleri sivi mukusu temizledigi icin ve tuplerdeki tuylerin yönünü duzelttigi icin hamile kalma sansi cok yüksekmiş. Ama ben bu ay denemeyecegim çünkü radyasyon ve antibiyotik riskli. Bir ay bekleyeceğim gezip tozacagim diyorum🤭

Cok az cnm fark önemli değil o kdr. Bende de prolaktin yuksek cikmisti 26 olmasi gerekirken 29, bu ay normal çıktı herşey ama dr onemli degil demisti o kdr küçük fark için.

Back