• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başlık bile bulamıyorum

Sürekli dua et.Unutma Allah her zaman seni duyuyor.Kalbinden bile dua etsen seni duyuyor.Ondan yardım iste.Kuran oku.zararını görmez tam tersi faydalandığını göreceksin
Sevgilerimle

kesinlikle katılıyorum sana.
mesela canım kimseye anlatamıyorum sıkıntımı diyorsunya Allah ile konus dualarında,namazlarında. inan rahatlıcaksın. istersen ağla doya doya. ama dök sonunda içini.
bende 20 yaşıma giricem, 16-17lerde coğumuz bu tip içe kapanmalar yasıyoruz ve depresif havaya bürünüyoruz ister istemez. kendimizde kusur arayıp onları manasız derecede büyütüyoruz,kendimizi eksik hissedip(aslında hiçde öyle değilken) insanlardan cekiniyoruz... bunu yapmaktan vazgecmemiz lazım öncelikle. kendi artılarını düşün,eksileri görme. ve bu tür sıkıntılarda insanlar için var nihayetinde,anormal bişey olarak görme bu durumunu :34: sürekli pozitif ol. sen insanlara ne kadar gülümseyerek ve içten yaklaşırsan cevren ve hayatda sana o kadar kucağını acar...
kendine bi uğraş edinebilirsin mesela ? halkevleri var ücretsiz enstrüman kursları alablirsin, diksiyon kursları olabilir, yada dil öğrenebilirsin oralardan.hem sana artı bir özellik katar, hem cevren genişler, hemde unutursun sıkıntılarını zaman içinde..
bu psikolojiyi yeneceksin ve arkana baktığında,özellikle bu yazdıklarını okuyunca kendi kendine güleceksin minikcadı demişti dersin :)) Bu durumunu değiştirmek tamamen senin elinde. ve bu psikolojiyi yenme olasılığın, yenme isteğinle doğru orantılı olacaktır unutma...
konusmak istediğinde ben, ve biz burdayız tatlım yalnız hissetme kendini :54:

cnmm yazdıklarnı okudum senın yasında bı genç kızın bunları yaşaması normal ve suan gecısdönemi içerısındesın herkes bu dönemı aynı gecırecek dıye bı kaıde yok sende bu şekılde geçiriyorsun şöyle düşün senın gıbı olan bı cok kız vardır yanı tek deılsın ve bunların ustune gıt arkadas ortamınada gır gıren kızlar senden dahamı cesaretlı dahamı fazlalar hayır büyütecek bırsey yok emınım bu dönemını atlatttıgında kendıne guleceksın ılerıde o kadar cok ortamda bulunacaksın kı bunlar sana vız gelecek onun ıcın kendını cesaretlendırmeyı bıl sende bır bıreysın bıraz ustunden bu duyguları atıp canlandıgında buna alısacaksın ve gunden gune bıtecek dene hıcbısey kaybetmezsın:65:

Okuyan herkeze sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Hiç üşenmeyip, aman banane demeyip zamanınızdan vaktinizden harcadınız bu kadar cevap beklememiştim , cok mutlu oldum gercekten.. Okulum ve ağrılarım nedenıyle aktıf bulunamıyorum o yuzdn gec cevap yazdım. Hepinizin dediklerini uygulamaya calısıyorum gececeğini umarak beklıyorum çoookk teşekkür ederim :16::54:

bir tek sey diyeceğim sana canim
aykut ogut un 2 tane kitabi var.okumani tavsiye ederim okumayacaksan da netten bir göz gezdir hersey cok güzel olucak ins...

Merhaba Oktyamze,
ergenlik dönemindesin ve anladığım kadarıyle ailenin en büyük evladısın, 4 kardeşin sorumluluğunu üstlenmek, evde üstüne düşen vazifeleri yerine getirmek ve haftada 1 gün dışarı çıkabilmek için harcadığın çaba seni yormuş, çevrende anı yaşayan, genç kızlıklarının tadını çıkaran arkadaşlarınla kendini kıyaslıyor, onlara uyum sağlayamamaktan, onlar gibi sosyal olamamaktan korkuyorsun buda üstünde bir baskı oluşturuyor. Ailen küçük olduğu için önceliği kardeşlerine verdiğinden önemsenmediğini, hep 2. plana itildiğini düşünüyor, bu yüzden kardeşlerine öfke duyuyor, seni önemseyenleriyse sanki sana dünyayı bağışlamışlarcasına gözünde yüceltiyorsun, yaşadıklarının seni olgunlaştırdığını, yaşıtlarının düşüncelerinin çocukça olduğunu düşündüğünden onlarla ortak noktan yokmuş hissine kapılıyor, arkadaşlarınla aynı ortamda olmaktan kaçınıyorsun, arkadaşların yaptıkları aktivitelerden bahsettiklerinde sanada ne yaptığını sorarlarsa onlara evdeydim demekten korktuğun için arkadaş edinmeye çekiniyorsun, buraya kadar yazdıklarımda hatalı, yanlış bir yer varsa düzeltebilirsin:34: yaşadığın sağlık sorunları tümüyle psikolojik, gittiğin psikolog ve psikiyatristlere Oktyamze'nin iç dünyasını, hissettiklerini anlattın mı?

Zira evet belki ilaç tedavisi olman gerekir ama en önemlisi yaşadığın öfke, hayal kırıklıkları vb. duyguları paylaşman deşarj olman gerekiyor, seni dinleyen ve sana yol gösterici tavsiyelerde bulunan birine kendini anlatıp tavsiye almaya ihtiyacın var, büyük çocuk olmak, kardeşlerin sorumluluğuna ortak olmak hele hele ergenlik dönemindeyken sorumluluk yüklenmek zordur, kardeşlerin olduğu için kurslara gidemiyormuşsun, o yüzden sana şu aktiviteye katıl vs. diyemiyeceğim ama senin gibi çok kitap okuyan bir kızın kalemide kuvvetlidir, bence kendine bir günlük edin, o günlüğe yaşadığın duygusal dalgalanmaları, yer yer öfkelerini, kırgınlıklarını, hayattan beklentilerini, hayallerini, gelecekte yapmak istediklerini, Oktyamze'nin nasıl bir kız olduğunu yaz, hergün fırsat buldukça kendini kaleme al, şiire yatkınlığın varsa yaşadıklarını şiirlerle dile getir, yazmak çok rahatlatır insanı, yazdıkça hafifleyeceksin, çok gençsin ve her ergenlik çağındaki genç gibi sende ilgi alaka istiyorsun, bu yüzden aman çocuğum aradığın o ilgiyi dışarda arama, insanlar artık çok kötü, sen baştan ilgileniyor, seni anlıyor sanırsın fakat o kişi seninle menfaati için birliktedir ve sen bunu anlayamazsın, biriyle dertleşmek istiyorsan burada KK'da yaz veya ailende kendine yakın hissettiğin birine anlat herşeyini.

Şimdilerde yaşadığın tüm olumsuzlukları ileride arkanda bırakacaksın, belli bir yaşa eriştiğinde yaptığın yanlışlar yüzünden pişman olmamak adına hayatınla ilgili ani kararlar alma, okumak ve bir meslek sahibi olmak tek düşüncen olmalı, ayakları yere basan, mesleğini ve maddi özgürlüğünü eline almış bir kız olmak için var gücünle çalış, mesleğin ve bir işin olursa büyük olmasada küçük adımlarla hayattan beklentilerini, isteklerini kendin karşılayabilirsin ve bu senin özgüvenli olmanı sağlar, hayatını yazılara dök, müzik dinle, resme kabiliyetin varsa resim yap, okulundan, derslerinden arta kalan zamanlarda evde yapabileceğin hobiler edin kendine, edineceğin hobileri meraklı olduğun el sanatlarına göre belirleyebilirsin, ailen müsade ediyorsa samimi olduğun arkadaşlarını eve davet et, sosyalleşmekten korkma, arkadaş çevreni genişletmeye çalış, birden bir sürü yaşıtının olduğu grupların içine girmeye çekiniyorsan birkaç kişilik arkadaş gurubuyla görüşmeye başla, zamanla o birkaç kişi sana bir sürü arkadaş kazandırır ve en önemlisi kendini sev, bu dünyada önemli biri olduğunu hep hatırla:34:

Son düzenleme:
inş. geçici bi durumdur canım..
bnde de benzer özellikler oluşuyor bazen...ama kendi kendimi toparlıyabiliyorum...
bunuda yapmasam senden hiç bi farkımm olmazdı heralde...
rabbim şifa versin inş.

merak ettiğim tek şey inançlımmısın
yani dünyaya niye geldim
nereye gidecem gibi şeyleride çok düşünürmüsün

öncelikle çok geçmiş olsun. kendine koydugun teshislere baktımda bunları yenebilecek kapasitede oldugunu düşündüm çünkü arastırırken bunların üstünden nasıl gelirim diyede fikirleri okumussundur seninle aynı seyleri yasayan ve tlatan insanlarla görüş çok faydasını görürsün İNŞALLAH. tekrar çok geçmiş olsun.

Back