Başkasının kınasında bindallı giymek

Eğer kendi kına gecesinde sizin bindallı giymenizi istiyorsa onun kiralaması gerekir. En azından bir söyler insan "Kızlar ben karşılayacağım" diye. Siz de ister kabul eder ister etmezsiniz.

Ben size hak veriyorum. Benim de böyle çok yakın bir arkadaşım var; o teklif etse "De get len" derim. Kendi kınamda bile giymeyeceğim, hiç beğenmediğim bir kıyafet.

Ha siz beğeniyormuşsunuz, kendinize saklamak isteyebilirsiniz. Bence "Bu benim için önemli, kendi kınama kadar giymek istemiyorum" demeniz yeterli olur ve kırılmaması gerekir.

arkadaşlarının bindallı giymesini istiyorsa
bunu onun karşılaması gerek
kimse buna mecbur degil bence
sende giymek istemedigini belirtirsen sorun olmaz

ben kiralama kısmına takıldım,
bindallıyı giymenizi istiyorsa kendisi kiralamalı bence, insanlık hali yani herkes çat diye bindallı kiralayacak kadar extra parayı bulamayabilir veya o parayı oraya harcamak istemeyebilir...
eğer konu istememekse bence açık açık söyleyin,başkalarının özel günü için kendi özelinizden hayalininzden vazgeçmeyin

ben kiralama kısmına takıldım,

ikiside söz konusu
sonuçta düğün için zaten birşeyler takacağız veya hediye alacağız. birde bindallı kiralamak niye?
onu da geçtim istemiyorum da zaten.

ikiside söz konusu
sonuçta düğün için zaten birşeyler takacağız veya hediye alacağız. birde bindallı kiralamak niye?

Ben de bir arkadaşımınkinde giydim ben de istemiyordum ama çok eğlenceli oldu bence bir düşün tavsiye ederim.

benim bildiğim kadarıyla bindallı kiralanmıyor, sadece bazı gelinlikçiler, gelinliğin yanında veriyor geline, ödünç olarak, en azından benim dolaştığım mağazaların hepsinde bindallı kiralamıyoruz, ama gelinliğin yanında ödünç veriyoruz denilmişti. bende satın almak zorunda kalmıştım. arkadaşınızın nereden kiralamak istiyor? merak ettim :)

bizim burda kiralayan çok yer varmış hatta kartını almış arkadaşım bir kaç yerin.

bizim burda kiralayan çok yer varmış hatta kartını almış arkadaşım bir kaç yerin.
nerede oturuyorsunuz? keşke bende sizin oradan yapsaydım alışverişi. boşu boşuna dolapta duruyor bindallım

bence haklısınız bindallı geline özel olmalı diye düşünüyorum yerinde olsam bede sadece kendi kına gecemde giyinmek isterdim ayrıcada toplanıp bindallı kiralanacakmış ta parasını herkes kendi mi ödeyecek allah aşkına ucuz birşey degil ki bide onu kuru temizleme yaptırmak gerekir çok saçma cidden

nerede oturuyorsunuz? keşke bende sizin oradan yapsaydım alışverişi. boşu boşuna dolapta duruyor bindallım
eskişehirdeyiz biz canım
esnaf sarayı diye bir yer var burda.
orda gelinlik abiye bindallı kiralayan satan dükkanlar var

eskişehirdeyiz biz canım
esnaf sarayı diye bir yer var burda.
orda gelinlik abiye bindallı kiralayan satan dükkanlar var
İstanbul'da bulamadım maalesef kiralık bindallı arkadaşınız o yönden şanslıymış :) size gelince; durumunuzu uygun bir dille anlatıp, arkadaşınızı ikna edin. sonuçta içinize sinmeyen bir şeyi yapmak sizi mutlu etmez ve eminim arkadaşınız da mutsuz olmanızı istemez.

Madem böyle bir istediği var kendisi karşılamalı her şeyi.Çok saçma geldi kiralama işi.Bu yaz benim de yakın arkadaşım evleniyor.O da yakın arkadaşlarının bindallı giymesini istiyor.Israrda etmiyor isteyen giymeli bence.Tamam en mutlu günü herkes bir dediğini iki etmez ama bu kadar da olmaz hem giymenizi istiyor hem de etliye sütlüye karışmıyor olacak şey mi?

haklısın bnde kmsenin kına gecesnde bindallı giymek istemem dediğin gibi gelinlk gibi özel birşey mesela anne tarafım göçmen onlarda da göçmen şalvarı var gelin kız dahil tüm bekar ve evli genç kızlar göçmen şalvarı giyiyor bn istemem şahsen

Kirasını kendi karşılamalı istek ondan gelmiş kirası nedir bilmem ama az değildir herhalde

Bende arkadasimin kinasinda bindalli giydim. Oda benm ilkokul arkadasimdi:) toplu bir sekilde kendi kiraladi bizede giymek dustu :) giymek istemeyen arkadaslarda oldu tatli bir dille belirttiler giymek istemedilerini:) Zaten sizi taniyorsa anlayisla karsilayacaktir. Sizin asik suratli rahatsiz olmaniza gonlu el veriyorsa Rahat VE eglenceli kina gecesi gecirmenizi istiyorsa kabul edecektir ayrica zaten gelin farkli osmanli kaftan turu birsey giyiyor diger bindalli hanmlardan ayirt edilmesi icin:)

benimde en yakn arkdsm kına gecesinde bindallı giymemi istedi bnde daha önce hc giymedm ama arkadasım bunu beni özel gördgü icin istedi bizim buralarda kardeşlik derler demkki senn arkdsnda seni kardeşinn yerine koyms dedikleri gbi gelinle sizin aranızdaki fark net farkedilir bnce

Bizdede olan bindallıyla gider gelininki biraz daha farklı oluyor tam detayını bilmiyorum o garip gelmedi ama hem emrivaki yapıp hem size ödetecekse ayıp eder

E cok guzel bisey bu.keyfini cikarin.neden cok anlamlar yukleyip durursunuz su kiyafetlere..batil inanclara takilip durmayin.
hic sen eglencene bak ne güzel 4 5 kız gıyın bindallılarınızı ohhh gelinide araya alın bı guzel oyanıyım selfi cekilin bunlar bi daha geri gelmez yani
nolcak gelinle beraber bindallı gıysen sankı atla deve degilya

ikiside söz konusuee
yaa bi bindallı kiralamak 50 tl bisey kızlar yaa ne apartıınız beee
sende evine hediye almazsın cok zorlanırsan yani bu devirde böyle can arkadas bulmussun da neleri düsünüyosun

Orda giy ama kendi kinanda giyme :)
Bu kadar büyük anlamlar yuklemeyin bence kınaya, düğüne vs.. Sonra adamlar da evlenince cok bi poh olduk zannediyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…