Başkasının kınasında bindallı giymek

Ben de bindalli giymek istemezdim kendi kinamda bile giymedim. Ama arkadaşım cok hevesliyse hevesini kirmazdim.

Bu arada cidden bosnak dugunlerine gitmelisiniz, etnik kiyafet defilesi ve altin sergisi gibi oluyor :KK66:

baskasinin dugununde gelinlik giymek gibi bisey bu..
kirmadan soyleyin giymek istemediginiz,alinirsa da kendi bilir yapcak bisey yok:21:

Gocmenim. Bizde hemen hemen her genç kızın bir bindallisi vardır. Kayınvalide düğün davetiyeleri dagitilirken genç kız olan eve bir tutam gelin teli bırakır. Bu kınadı bindallisi giyilmesi, geline eşlik edilmesi için davettir. Kimse giymek zorunda değildir. Bütün gece bindallisi ile duruma ayrıca abiye giyilir. Eğer bindalli giyilmesi yönünde davet varsa aileden sayilmissiniz demektir. Ama istemiyorum demenin abes olmaz.

Herkese selam arkadaşlar..
Düşünüp içinden çıkamadığım bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum.

1 mayısta çok yakın arkadaşımın kına gecesi olacak. Geçen gün çok yakın arkadaşları olarak bizimde o gece bindallı giymemizi istediğini söyledi. Bu fikir bana açıkcası garip geldi ama çok hevesliydi hevesini kırmamak adına birşey söylemedim. Salı günü toplaşıp bindallı kiralamaya gidilecekmiş.
Ben çok yakın arkadaşımda olsa başkasının kına gecesinde bindallı giymek istemiyorum. Gelinlik gibi birşey bu da bence. İlerde evlenirsem ben de kına gecemin olmasını istiyorum bende bindallı giymek istiyorum. Şimdi onun kına gecesi için giyersem kendiminkinin bir anlamı kalmayacak gibi geliyor.

İkinci bir mevzuda insanlara sizde bindallı kiralayacaksınız gibi bir emrivakide bulunması bana açıkcası çok itici geldi.
Bu durumdan arkadaşımı kırmadan nasıl kurtulabilirim bana yardım eder misiniz?
Kismetim kapanir giyersem de :KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:

Bizde yani Bolu da da kınalar da genç kızlar Bindallı giyer, özellikle kızın arkadaşları.

Ooo eleman eksigi varsa ben geliyim bindalliyla:KK55: :KK70: ortamda akarsiniz ne diyosuun :KK70: bide eglenceli oluyor ki sorma. Saka bir yana gercekten daha hos konseptli ne bileyim ayri havasi olan bisey oluyor.:KK49:
(evet ben arkadasimin kinasinda bindalli giydim ve cok eğlendik herkese öneririm kendi kinam oldugunda da bindalli giyecek kiz araniyor duyrulur)

Dipnot: baskasinin kinasinda bindalli giydim ama kismetim kapanmadi.

Herkese selam arkadaşlar..
Düşünüp içinden çıkamadığım bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum.

1 mayısta çok yakın arkadaşımın kına gecesi olacak. Geçen gün çok yakın arkadaşları olarak bizimde o gece bindallı giymemizi istediğini söyledi. Bu fikir bana açıkcası garip geldi ama çok hevesliydi hevesini kırmamak adına birşey söylemedim. Salı günü toplaşıp bindallı kiralamaya gidilecekmiş.
Ben çok yakın arkadaşımda olsa başkasının kına gecesinde bindallı giymek istemiyorum. Gelinlik gibi birşey bu da bence. İlerde evlenirsem ben de kına gecemin olmasını istiyorum bende bindallı giymek istiyorum. Şimdi onun kına gecesi için giyersem kendiminkinin bir anlamı kalmayacak gibi geliyor.

İkinci bir mevzuda insanlara sizde bindallı kiralayacaksınız gibi bir emrivakide bulunması bana açıkcası çok itici geldi.
Bu durumdan arkadaşımı kırmadan nasıl kurtulabilirim bana yardım eder misiniz?
Arkadaşınıza bizim geleneklerde evlenmeden kınalık giymek ya da düğünden önce danadın gelini gelinlikle görmesinin uğursuzluk getirdiğine inanılır ne olur mazur gör beni diyebilirsiniz :KK52:

Bizdede giyilir ama sadece cayda cira oyunu icin giyer kuzenlerimiz.
Sonra cikarirlar.

Başlığı görünce aklıma bizim orda yaşanan bir olay geldi. Bir akrabamızın Kızının kınasına gittik. Bizde yalnız gelin bindallı giyer. Damadın ailesinin de afyonlu bekar bir hemşire kiracısı var, kız ailesiyle yaşıyor. Gelin zaten hazzetmiyormuş bu kiracı kızdan, zırt pırt damadın evine girip çıkıyormuş. Kına günü bu kiracı kız bindallı giymiş, saçlarını yaptırıp kınaya gelmiş. Gelin kızı görünce çok sinirlendi, niye bindallı giyiyorsun diye. Uzaktan gelen akrabalar soruyorlar gelin kim diye. Nerdeyse saç saça kavgaya tutulacaklardı, kiracı kız sinir krizi geçirdi ve hastahaneye götürdüler. Tabi millet de gülmekten yerlere yattı.Siz de Arkadaşınıza söyleyin, uzaktan akrabaların karıştırmasın kim gelin diye, en iyisi sadece sen giy deyin.

X