Başkasının kınasında bindallı giymek

gelinin nedimeleri seklinde bi organizasyon yapilacaktir belki.. bnm arkadasimin kinasinda da bindalli giyen kizlar etrafinda dans etmislerdi.. tek basina, kafaya gore bi kisi giyse sacma da; bunda bsy yok bence..
dediğiniz gibi bi organizasyon yok. ayrıca düğün salonu evin bahçe gibi bir yerde de olmayacak. sokakta.

Kiralasınlar sizde giyin aksi takdirde kesinlikle kiralamayın abes yani.
haklısınız. yakın arkadaşlarıma bindallı giydirmek istiyorum kiralasam giyer misiniz demek yerine sizde bindallı kiralayacaksınız dedi.

Çankırı'da bi düğüne gitmiştim.Gelinin arkadaşı ve akrabası kızlar bindallı giymişti.Bazı yörelerde böyle bir adet var.

onlarda da mı var böyle bir adet :)

Olmaz mı? Üstelik Kına da 1 tane değil 5-10 tane şalvar değiştiriyorsunuz sizinle beraber diğer bir çok kişi, ve siz evlendikten sonra da kına gecelerinde şalvar giyiyorsunuz gelinle birlikte, benim boşnak çok arkadaşım var bir sürü şalvarları vardır. Yani böyle bir görüntü çıkıyor ortaya kına gecelerinde :)

IMG_4340.jpeg

Resim Alıntıdır.

Gelin daha özel oluyor tabii ki, yani kiyafeti, etrafindakiler daha az süslemeli oluyor... Görüntü olarakta hos oluyor acikcasi... Yani böyle bi istegi varsa kirmayin derim yakin arkadasinizi ve merak etmeyin, kendi kinanizla alakasi yok, anlami kaybolmaz yani...:KK14:

bizde de adettir.gelinin arkadaşları ve çevresi hep beraber bindallı giyer.çok da güzel olur.

Gelin daha özel oluyor tabii ki, yani kiyafeti, etrafindakiler daha az süslemeli oluyor... Görüntü olarakta hos oluyor acikcasi... Yani böyle bi istegi varsa kirmayin derim yakin arkadasinizi ve merak etmeyin, kendi kinanizla alakasi yok, anlami kaybolmaz yani...:KK14:
dilooss nasılsın bildn mi beni :)
teşekkür ederim bu arada düşüncen için.

Trakyada göçmenlerde vs adettir bu.Gelin ve yakınları (genç olanlar) bembeyaz bindallı giyerler.Yani seni yakını olarak görmüş,bence giy.

bindallı normalde sevmem annem zorla gyddrrse bılemem ama arkadasmn kınasında nıye gıyeym ya soyle acık acık canm anlaysla karsılamıosa da kendı bılır zorla guzellık olmaz kı

dilooss nasılsın bildn mi beni :)
teşekkür ederim bu arada düşüncen için.
Ayyy evet canim yaaa, sonradan dank etti :KK48: Uzun zaman oldu, iyisin umarim:KK19:
Bidaha diyeyim canim, arkadasini kirma derim ama size kiralatmasi biraz abes olmus, yani belki bütceniz uygun degil, emir gibi olmasaydi iyiydi, bence toplanip bidaha konusun, senin gibi düsünen baskalarida vardir eminim, kirmadan bi cözüm bulun... :KK66:

Trakyada göçmenlerde vs adettir bu.Gelin ve yakınları (genç olanlar) bembeyaz bindallı giyerler.Yani seni yakını olarak görmüş,bence giy.
Bende trakyaliyim, annem cok israr etmisti, vallah ben giymedim... Tamam hos duruyor gercekten ama kendim giymek istememistim, eski zamanlari yasatmak gibi bisey o kadar önemsemedim... Ama icinde olanlar yapsin tabii ki...:KK14:

Benimkinde giymek istediler erkek tarafı ankaralılar bu arada ben müsade etmedim giyilmesine. Ama gelin kendi istiyorsa arkadaşı olarak sizin giymeniz lazım bana göre, tabi gelinin kendi kiralaması lazım bindallıları..

Böyle şeyler bazı yörelerde adet bizde de öyle genelde,

memleketteki düğünlerde öyle oluyor.

trakyalıyım selanik göçmeniyiz

arnavutlarda da var bu adet onlarda bindallı değil de beyaz bir şalvar giyiyor

X