Başkalaşım Yaşayan Arkadaş

diblerabla

eş eş eşeşe beş beş beşeşe anamın adı meneğşe
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2022
1.776
2.764
Merhaba Hanımlar. Hemen konuya giriyorum. Kısa tutmaya çalışacağım merak ettiğiniz bir şey olursa yorumda cevaplarım.

Uzun süredir yakın olduğumuz bir arkadaşım var. Daha doğrusu dost olarak görüyorum birbirimizi. İlk tanıştığımızda alçakgönüllü ve manevi olarak kendimi iyi hissettiren biriydi. Bu sebeple de yakınlaştık zaten. Eşiyle bazı problemleri oldu. Detay verecek olursam; eşinin ilgisizliğiyle ilgili mücadele verdi hep. Bu bilgiyi şu sebeple veriyorum bu konular onun sırtına bindikçe arkadaşım değişmeye başladı.

Özellikle son bir yıldır sürekli borç yapmaya ve zaten sıkıntılı olan maddi durumlarını “eşim benimle ilgililenmiyorsa buna katlanmak zorunda” düşüncesine kapıldı. Bunu bana açıkça söyledi. Ailevi bir durum olduğu için üzerime bir vazife görmedim. Ancak o zamandan beridir de arkadaşlığımızın manevi yönü azalmaya başladı. Bir araya geldiğimizde konuları “özelikle Instagram’da takip ettiği kişilerin ne aldığı, nereye gitmek istediği/gittiği, maddi kazançları vs.” olmaya başladı. Ben bu konularda sohbet etmemeye çalıştıkça konu tıkandı sohbetler bitti. Yer yer kendisiyle beni kıyaslamaya başladığına şahit olmaya başladım. (Ben üstün olduğum için değil herkesin şartları kendine göredir)

Dayanamadım üstün körü bu konudan rahatsızlığımı dile getirdim. Çözüm olmadı tabii. Katlanarak artmaya başladı durum. Kendisini gerçekten çok seviyorum ve dostluğumuzun bitmesini istemiyorum. Normalde asla böyle bir insanla sohbet dahi etmem. Aramızdaki hukuka bakarak belki bir gün düzelir geçicidir diye dayanmaya çalışıyorum. Çünkü gerçekten böyle biri değildi.

Bir de şöyle bir şey oldu. Kız kardeşi bir ara evlenecek oldu erkek tarafından arkadaşım inanılmaz büyük beklentiye girdi maddi olarak. Bakın kız kardeşi değil bildiğiniz ablası. Sonra o iş olmadı. Benim kaynım da bekar şimdi onunla görüştürmeye çalışıyor. Ama kaynım asla öyle maddi beklentili biriyle evlenmez. Kız kardeşini çok seviyorum ama böyle bir şeye aracı olmak istemiyorum. Ne dediysem de ikna olmadı arkadaşım illa görüşsünler bir diyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

Sorum şu; sizce düzelir mi? Düzelmesi için ben ne yapmalıyım veya bir şey yapmalı mıyım? Yoksa hiç uğraşmayıp yavaş yavaş arayı açmalı mıyım? Siz olsanız ne yapardınız?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

öncelikle açık seçik ve anlaşılır yazdığınız için çok teşekkür ederim. gözlerim bayram etti.

görünen o ki arkadaşınızla farklı dünyaların insanlarısınız. o'nun sıkıntısı sizi bir araya getirmiş ancak sıkıntı dışındaki konularda farklı ilgi alanlarına sahipsiniz. ya tahammül edip hıhı diye kafa sallayacaksınız ya da siz bir konu açıp onu ilginç hale getireceksiniz.

kız kardeş hususunda da iyi ya da kötü dahil olmamanız sizin yararınıza olur. her ikisi de iyi insanlar olabilir ancak evlilikte kimin nasıl davranacağını tahmin etmek zor.

Çok dikkat ederim yazım şekillerine Ben teşekkür ederim.

Peki sizce kaynım konusunda nasıl reddedilirim? Hiç kaynıma söylemek dahi istemiyorum. Eşime çıtlattım aman aman dedi. Şimdi hiç görüştürmeden de olumsuz cevap nasıl verebilirim bilemedim.

İnsan çok üzülüyor gerçekten. Keşke bir şeyler yapabilsem. Psikolog desteği almasını da söyledim ama oralı bile olmadı. Başka da bir şey gelmedi aklıma.

Demediğim şey kalmadı. Belki de bundan dolayı kendisi gönül koyup arayı açar işimi kolaylaştırır.

eşiniz ve ailesi iyi anladığım kadarıyla maddi durumları da iyi
arkadaşınızın tutumundan şunu anladım iyi yere kapak atmak kardeşini dolayısıyla kendisini
kaynımın görüştüğü kız var deyin ve işin içinden çıkın
yoksa belli başınız çok ağrıyacak bu durumdan
arkadaşınıza da arkadaşlığınıza da biraz mesafe verin
iş arkadaşlıktan başka bir boyuta geçiyor anlattığınız kadarıyla

Aslında aşırı bir zenginliği yok kaynımın. Memur kendisi sınava girip yükseldi. Biraz tutumlu bir insandır para biriktirmeyi çok sever savurgan değildir. O sebeple de anlaşamayacaklarını düşünüyorum. Görüştüğü var demek iyi fikir aklıma gelmemişti o çok teşekkür ederim

Kaynim evlilik düşünmüyor diyin vesile olmayın. arkadasinizda zor duzelir onu kendine getirecek ahireti hatırlatacak bir olay lazım .

Kaynim evlilik düşünmüyor diyin vesile olmayın. arkadasinizda zor duzelir onu kendine getirecek ahireti hatırlatacak bir olay lazım .
Aslında zamanında çekirdek babasını kaybetmiş. Ben de kaybettiğim için manevi olarak ortak noktamız da buydu. Hatta şöyle bir şey oluyor buna da çok üzülüyorum. Annesi kimsesiz kalmış kardeşine ve evine bakmaya çalışıyor. Borç içinde onlar da arkadaşım ona destek olmak yerine çok iyi markalardan kredi kartıyla alışveriş yapıyor. Annesiyle her denk gelişimizde kadın bana dert yanıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Hatta bir gün oturdum hüngür hüngür ağladım dayanamadım. Annemi kaybettiğim için ben de çok dokundu çaresiz hissetmesi.

Ben bu tür işlere karışmam, kız kendi gidip tanışıyorsa tanışsın deyin. İyi olur kendilerinden kötü olur sizden bilirler. Bence hiç karışmayın bu olaya.

Arkadaşınız hayattaki tatminsizlikleri para harcayarak yok etmeye çalışıyor sanki. Değerli şeylere sahip olaralk değersizlik hissinin üstesinden gelmeye çalışıyor. Bir de anladığım kadarıyla önemli bir kayıp yaşamış ve baş etme mekanizması olarak böyle bir yol geliştirmiş. Düşünecek olursanız üzücü bir durum.

Ancak sık sık tekrar ettiğim bir söz vardır. Değişmek istemeyeni değiştiremezsiniz, kurtulmak istemeyeni de kurtaramazsınız. Arkadaşınız bir sorunu olduğunu kabul etse ve bu sorunu çözmek üzere adımlar atsa yanında olun derdim. Arkadaşlık kolay bulunan bir şey değil sonuçta. Ama böyle bir durum görünmüyor. En fazla yaptığı şeyle yüzleştirmeyi deneyebilirsiniz. Baktınız işe yaramıyor arayı soğutun derim. Dediğim gibi değişmek istemeyeni değiştiremezsiniz.

Kaynınız konusunda da sevgilisi var diyebilirsiniz. Yalan söylemek istemezseniz de açık açık karışmak ve aracı olmak istemediğinizi dile getirebilirsiniz. Her durumda aracı olmamak iyi bir seçenek gibi duruyor.

Sordum Görüştüğü ya da hoşlandığı biri varmış diyebilirsin.
Eşiyle yaşadığı sorunların ağırlığıyla bu şekilde mücadele etmeye çalışıyor demek ki.

Buluştuğumuzda tek konuları eve aldıkları robot süpürge, filtre kahve Makinesi,tost makinesi, mutfak robotu vs olan arkadaş grubumla görüşme sıklığımı azalttım, size de tavsiye ederim. Diğer konuda sakın sakın aracı olmayın derim ben zaten bu aracılık işlerine karşıyım bu kişi bir de kaynınızmış her olumsuzlukta sizin aile huzurunuza sirayet eder.

Ben ağzını yokladım görüştüğü biri varmış deseniz, olmaz mı?

Tam olarak özeti bu gerçekten. Herkesin yaşadığı zorluk kendine ağır. Ben de annemi çok fena şekilde kaybedip sonrasında da uzun yıllar tek başıma mücadele ettim. Benim başa çıkma biçimim farklıydı. Psikolojik destek aldım. Herkes aynı tepkiyi vermeyebiliyor maalesef. Beni üzen de kayıp gitmesi her geçen gün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…