başka yüzyılda mı yaşıyorum?

İnsanda şu var, şu zamanlar ne güzeldi, eskiden böyle kötülükler yoktu, falan filan... Halbuki insan doğası öyle 100-200 yılda değişmiyor ki. Her dönemin iyisi kötüsü var.

Bu devirde de kafanıza uyan kişiler bulursunuz eminim, aramaya inanın.

Büyük şehirler kaos geliyorsa küçük ilçeleri hedefleyin. Teknoloji çok cazip gelmiyorsa minimum seviyede kullanın. Ama doksanlar seksenlerde yaşasam keşke demeyin, çünkü gerçekçi değil. Aynen annemize babanıza sorun o zamanları.

2004 de dünyada enigma yaşanmıştır ancak nüfusun %95'i hiç bir şeyin farkında olmaksızın ne oldum sevdasında sarhoştur.Kimilerine ne anlatmaya çalışsan boştur.Ruh ister.

"Biz büyüdük ve kirlendi Dünya "

Herkes için geçerli olmasa da bende seviyorum geçmişi
Siz manevi anlamda huzur buluyorsunuz anladığım kadarıyla
Etrafınızda sizin gibi düşünen insanların olmaması belki de konu başlığınızda ki durumu düşündüren

Hissedilenlerin gerçekçi mi olması gerekiyor, en ünlü roman yazarları hayalgücünden yararlandı. Yaşanmışlıklarla beraber hayalgücünü kullandı ve yüzyıllarca okutturdular kendini. Şu an anlatmaya çalıştığımla, gelen yorumlar arasında o kadar uçurum var ki. Ne tamamen gerçekdışı olmak kastettiğim ne de tamamiyle gerçekçi yaklaşmak. saygılar

Yaa aynen benim düşüncelerim bunlar.
Ne düşündüğünü çok iyi anlıyorum. Huzur,sevgi ,içtenlik olsun da her zorluğa göğüs gerilir.Sanki herkes lüks evlerde lüks yaşam mı yaşadı da eleştiriyorlar anlamadım.Zorluklar çektik biz de buna rağmen istiyoruz doğal hayatı.

90 lardaki cep telefonları bile simdikilerden daha sağlamdı sevgiline kızıp yere fırlatınca birleştirip tekrar kullanabiliyordukPolifonik müziklerimiz vardı benimki hep sambay dı :)) kontürümüz hemen bitmesin diye mesajlara boşluk bile bırakmazdıkGüzeldi ya konu için teşekkürler ben kendi adıma mutlu oldum

Çok hoş bir bakış açınız var.

Sıra dışı, ezber bozan, sevgili/para/sosyal medya kapanına tutsak olmayan.

Gülümseyerek okudum yazdıklarınızı.

O halde ben de bir kitap önereyim. Seveceğinizi düşünüyorum.

80 ler, 90 lar değil. 70 lerden

Ayfer Tunç
"Bir maniniz oksa annemler size gelecek"

Şimdi bu kitabı önerecektim konu sahibine
Siz benden çok yaşayacaksınız

Sizi ‘şimdiki zaman’dan alıkoymayacaksa ve huzursuz hissettirmeyecekse böyle hissetmenizde hiçbi sakınca yok bence. Kendi evinize çıktığınızda evinizi, kitaplığınızı hayalinizdeki gibi sıcacık yapın. Umarım ruhunuza hitap edecek bir hayat arkadaşı da bulursunuz..

Ama konuyu bdv ye açınca biz tabi otomatik bir dert var diye düşünüp sonuç odaklı yaklaştık.
Amaç edebiyatsa ben de severim fantastik kurgu

Bir de su var parasi olana hayat her donemde kolaydir.
Eski devirde anlattiginiz zorluklari simdi de yasayan da var.
Hastanenin kapisindan gecemeyen de var.

Teknoloji guzel ama kullanicak imkani olana guzel yoksa devir onemli degil.

Insanin kaderinde olunca milyonluk evlerin icinde devasiz hastalik da cekersiniz.

Insanlarin eski zamandan ozledikleri farkli.

Keske teknolojiyle beraber insanligi kaybetmeseydik.
Teknoloji insanlik icin ilerledi ama duygular bosaldi.

Psikolojik rahatsiziligi olmayan insan kalmadi.

Son düzenleme:
geçen gün arkadaşla yürüyoruz. hayat arkadaşı kriterlerinden bahsederken dahi arada bir konuşma geçti ve dedim ki: her şey para mı? tabiki para dedi ve yolda yanımızda duyan kadınlar gülmeye basladılar. ben de gülmeye basladım. kendisini çok severim ama ben böyle düşünmüyorum diyerek ortayı buldum. ona kalsa param varsa mutlu olurum'cu, bana kalsa ben apayrı bir kafadayım ne gerçekdışı ne çok gerçekçi hep dediğim gibi.. =)

dikkat çekmeye çalıştığım şey tam olarak buydu, beni anlayan yorumlar mutlu ediyor

Anılarım depreşti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…