başka yüzyılda mı yaşıyorum?

tolstoyevski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
789
781
53
İyi Akşamlar Cümleten KK hanımları,
Başlıktan da az çok belli olduğu üzere, kendimi hiçbir zaman içinde yaşadığımız yüzyıla ait hissedemedim. Yaradılış mı, yoksa sonradan yerleşen bir karakter mi bilmiyorum, yaşıtlarımın sergilediği çoğu hâl,hareket,davranış bana sıradan gelmekle beraber, onlara ayak uydurmazsam olgun ve sıkıcı damgası yemekten korkarak zoraki ortak oluyorum ve tam anlamıyla sıkılıyorum. Kafa dengi olanlar var elbet, ama genelinde bir başıboşluk ve gırgır var,bu da beni itiyor kendi kabuğuma çekilmek istiyorum. Bu demek değil ki onlar sıradan, ben üstünmüşüm gibi hissediyorum,asla. Sadece benim frekanslarım bu yüzyılın çok ötesini çekiyormuş gibi :)

Yaniii,,mesela, 90'ların sıcacık atmosferini, eski film ve dizileri izlerken bile alabiliyorum.Oraya aitmişim gibi hissediyorum.Şarkıların,aşkların güzelliği ve duruluğu ilmek ilmek işliyor ruhuma. Birde şimdiki aşklara bakıyorum. Ve bu aşklara yazılan şarkılara. Tüm hücrelerim koşarak uzaklaşmak istiyor:) Belki 90'lar da kesmez 80'lere kadar uzanır bu özlem. Eski koltuklar antikalar bayramlar ve misafirliklerin, muhabbetlerin tadı sanki benim de hâlâ damağımda yaşamadığım hâlde. Yaşamadan özlüyorum.

Çok çok eskiye gitsem kırlarda bayırlarda dörtnala at bindiğim yıllar aksa gitse yaşlanıp antika ve sade duru ahşap evimin içinde sallanan koltuğumda torunlarımı ağırlasam. Sobanın üzerinde sıcacık kestane kızartıp ikram etsem. Modern banyolar neymiş dedirten leğende torun torba çoluk çocuk bıcı bıcı yaptırma faslını yaşasam. :) internet olmasa evime ansiklopedi yığsam ve o nahoş kokusunu aldıkça ve tozlandıkça hapşursam. Küçükken yaptığım gibi uyumadan evvel telefondaki herhangi bir bildirime değil, heyecanlı bir kitabın son sayfasına odaklansam nasıl bitecek diye heyecanlansam ve mutlu uyusam.

Ben cidden bambaşka bir devirde yaşıyorum ruhen

içimi döktüm birazcık, uzun olduysa affola
bu arada bu yazının alt fonunda : Aslan Tlebzu-Kafa Chikh çalsın. Efsanedir.

Iki gün soba yaksan pişman olmazsan bende bir şey demiyorum .
Ya da legende bici bici yapmak falan :))))
Hayatınızda kaç kere kuyudan su çekip 5 km yürüdünüz merak ettim ..
Ha bu arada doğuda bazı köyler hala ayni isterseniz oralarda deneyim yapabilirsiniz:))))
O zamanlara donemeyecegimize göre siz şimdiki zamana ayak uydurun .
Yaş kac bu arada ?

güldürdünüz =) zorlukları vardır illaki, ben samimiyete ve ruhuna dikkat çekmek istemiştim
Yaş 20

aynısını diyecektim. Şöyle bir hafta medeniyetten uzak bir yerde kafa dinlemek güzel olur da sonrası çok yorucu gelir.

Teknoloji hayati kolaylastirdi eskiden isler daha zordu.
Benim anladigim siz eski zamanlarin "samimiyetini" ozlemissiniz.
Zaten onu ozlemeyen istemeyen kim var ki?
Simdi her sey cok hizli sabir deger gibi kavramlar yok.
Ruhu kibar nazik insana zaten simdiki yuzeysellik yapmaciklik iyi gelmez.
Yalniz degilsiniz.

Benim küçüklüğümde soba vardı. Sen gel anneme sor bakalım sobayı, leğende bıcı bıcı yapmayı.
Biz sıcak odaya uyanırken anacığım buz gibi odaya uyanır hepimizden önce kalkar sobayı yakar ekmeği yapar sofrayı kurup bizi kaldırırdı. Sobanın pisliği de cabası.
1 ay soba yakın ondan sonra konuşalım :)
Ha bir de yaşlanıp tek başıma torun torba beklemek istemezdim, onlar gittikten sonra yine tek kalmak ürkütücü.

Zamana ayak uydurmakla alakalı değildi aslında anlattıklarım,çok aykırı yaşamıyorum uyduruyorum da hatta. ama ya yanlış aktardım ya da yanlış anlaşıldım. Annem gibi cevap verdiniz , "sen bi soba yak kömür taşı da göreyim" ... cevapları da az çok tahmin etmiştim =))

Biz sıcak odaya uyanırken anacığım buz gibi odaya uyanır hepimizden önce kalkar sobayı yakar ekmeği yapar sofrayı kurup bizi kaldırırdı.
Ah ah aynisini annem yapardı. Halada yapar. Ozledim bir yandan ama anneler hep fedakar ve çok güçlü. O duyguyu yaşayan lar yapar tabi kide. silai rahim.

86 doğumluyum 90 ların alasını yaşadım yani :)
Sadece trt vardı ,akşama kadar sıkıntıdan öl..
Otobüslerde sigara içiliyordu
He evet ecin devesi gibi sabahtan akşama kadar sokaklardaydik doğru.
Kimsenin tacizine uğramadık çok şükür
Komşu amcalar sapik değil gerçekten amcaydı ...
Parklar cıvıl cıvıl
Şimdi bakıyorum her yer boş!
Samimiyet var mıydı bilmiyorum bana kalırsa her dönemde çok samimiyet sonra hadsizlige dönüşüyor.
Teknoloji çok önemli benim için
Eskiden insanlar bir veremden ölüyormuş
Simdi sirf komşumla iki çekirdek çıtlaticam diye tüm bu nimetlerden vazgeçemem

80 doğumlu biri olarak gençliğimin şarkılarını,aşklarını, özgürlüğünü ve hiç ergen olmadan olgunlaşan güçlü karakterli akranlarımı özlüyorum.Biz 90 larda belki daha fakirdik ama gerçekten şimdikilere göre daha özgürdük.Gece yarılarına kadar annelerimiz kapı önlerinde çekirdek çitler bizler dışarıda oynardık.Okula yürüyerek gidip gelirdik.Komşularımızdan korkmazdık.Telefon denilen illete tutulmamış tık henüz.Sanırım şimdikiler den daha mutluyduk.Şimdiki gençlere çok üzülüyorum ömürlerini telefona bakmaktan başları hep önlerinde geçiriyorlar.

Nostaljiyi bende seviyorum.

Salonumu klasik dönerim. Koyu renkler hakim. Kıyafet evet modern ancak saçlarım çoğunlukla krepelidir, sedefli rujlarımı kıyafetime göre kullanırım ojelerimde keza öyle... Türk filmi artistlerine benzetenler olur sedefli rujlar ve koyu krepeli dağınık saçlarımla...Eskiye dair parça parça eşyalarımı kullanırım... Kırtasiyelerden eski atlas rondi kalem almışlığım vardır.. Arabada nostalji fm dinleriz. Demode bir yaşantı değil ama özellikle moda konusunda bende eskiyi daha çok beğeniyorum

Gol oldu

Aidiyet duygusunun olmaması... Öyle büyük bir eksikliktir ki... Hayata yarım tutunmak, hatta tutunamamak gibi...

Bu kafa yapısına sahip 4-5 insan daha bulsam muhabbetin sonu gelmezdi sanırım. Bende eski plaklar yüzükler takılar, eski şarkılar, eski basım kitaplar, çok dokunulmamış toz tutmuş eski ansiklopedileri bulmaya bayılıyorum..

geçen senelrde rusya gazı kesecek dediler de daha kesmeden bunalıma girmiştik.Kaldı ki her sabah erkenden kalkıp soba yakacağız.o sobayı yakmak için de odun kesilecek kömür elenecek kovalara konulacak ovvvvvv

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…