başka yüzyılda mı yaşıyorum?

Mune Mune konuyu kapatır mısınız saçma bir yere çekildikçe çekiliyor ve gidiyor .
Cici kız,konun kapanmadan yetişip yazayım,yaşına göre güzel düşünüyor,güzel yazıyorsun,tebrik ederim.Ayrıca seni de anladım,bir söz vardır"iki kişi camdan bakmış,biri yerdeki çamuru görmüş,biri gökteki yıldızları"
Geçmişe bu kadar uzaktan bakınca,gözlerde ayrıntılar flulaşır,yalnız ana resim masal gibi görünür.İnsanlık,samimiyet varmıydı o yıllarda,hem de çok.Fakat güçlükleri de çoktu canım inan.Demişsin ya arkadaşına herşey para mı,beni gülümsettin.Nostaljik bir kutuda arkadaşlarımla yazıştığım mektuplarım duruyor.Gönderilmemiş bir mektubumda yazmışım ki"Mutluluk parada,pulda,bulaşık makinasında,son model eşyalarda mı?Mutluluk açan minik bir çiçekte,bir kuşun ötüşündedir":)))Yaş tam senin yaşlardı:))
Fakat,o küçümsediğim makinalar olmasa çocuklarımı büyütürken delirebilirdim,para herşey değil belki,fakat çok şeydir.
Fakat seni tatlı ve sempatik buldum,güzel bir konu oldu bence,kaynana görümce elti üçgeninden bir günlüğüne de olsa sıyrılmış olduk:KK200:

Ne kadar uzatti bazıları ya
Hepimizin bişey icin demişizdir keşke şöyle olsaydı.. keşke şu zamana geri dönebilseydim... bu kızcagazda bunu diyor.. hayal kurmakda yasakmi? Ne bizler o keşkeleri oldurtabiliyoruz nede bu kız o zamana geri dönebilcek. Hayal etsin onuda cok görmüşssünüz

Hayal kurmak bedava :) Gerçekten bende camdan bakıp yıldızları görmek istemiştim aslında bu konuda,çamuru görmek istesem ona dertlensem onu yazardım. Yok sen o dönemin ağır şartlarını biliyor musun da okudun mu ki daha yolun başındasından tutun, eski konumdaki kitap tavsiyelerime bakıp(ki ben kendi yaşıma göre kaliteli kitaplar okuduğumu düşünüyorum sonuna kadar da arkasındayım yavaş yavaş ilerliyor herkes bu yolda) ağır ve gereksiz eleştirenler oldu. Ben kusursuzum eksiksizim demiyorum ama hayallerime de set çekecek değilim olumsuz düşünenler sebebiyle. Ayrıca ben para her şey değil derken aslında iç huzurunun önemine dikkat çekmiştim:KK200: trilyonluk servete sahip olup iç huzuru bulamayanlar var, sağlığını düzeltmeye parası dahi yetmeyenler var. Buna rağmen trilyonluk servetim olsun iç huzurum olur zaten diyenlere de saygı duyuyorum ikisi de olsun inşallah hayatiniz boyunca:) Ben ne tam anlamiyla hayal dünyasinda yasiyorum, ne de şu içinde bulunduğumuz zamanin nimetlerini gözardı ediyorum."Ne içindeyim zamanın, ne de büsbütün dışında" tekrar yazmak istedim buraya da. hayal kurmak güzel her şeye rağmen :KK49:

Aslinda keske hayalleri oldurmesek o hayal sahipleri belki cok iyi bir yazar,bilim adami,yonetmen vb. olucaklar.

Leonardo Di Caprio bile yillar sonra bekledigi Oscari alirken dunyanin dengesi bozuluyor tehlike kapimizda ekolojik denge onemli seklinde konusma yapti.

Cogu bilim adami 100 yil sonra dunyada bir sey kalmiyacak diyorlar.Su savasi ve kitlik kendini gostericek o izledigimiz bilim kurgular gercek olucak.

Ama biz sacma sapan masalllarla uyutuluyoruz.Sacma sapan gundemlerle mesgul oluyoruz cunku oyle istiyorlar uyuyalim ve bizi gafil avlasinlar.

Elon Musk i bilirmisiniz?
Adam kendi kurdugu sirketle zengin oldu ve yaptigi yatirim Mars uzerine uzay uzerine nedeni Dunya yasanmaz hale geldiginde Marsa yolculuk yapmak icin adam sirket kurdu.
Dunya uzerinde elektrikli arabayi ureten sirketin sahibi adam.

Bunlari hayal kurarak yapti ve basardi.
Herkes ona deli gozuyle bakarken yapti.
Hayal kurmak iyidir fikir uretmek insan olmak iyidir.

Dünya kaynıyor,ekolojik denge bozuldu,amansız savaşlar kapımızda. Allah bilir tabii de,Bilim insanları gaz lambalı,at arabalı günlere yakın zamanda dönüş olacağını öngörüyor.Yani,zamanı belli değil ama burun kıvrılan,küçük görülen köy hayatı uzak değil.Hele bir de insanların yürekleri bu denli kirlendikten sonra eskisinden çok daha zor olacağı ortada.

Bizse bugün oturmuş,kimseye zararsız hayaller kuran birinin hayallerini kirletiyoruz.. Boş ver sevgili mecmiruh. Hayal kurmanın yasağı da,vergisi de yok :))) İsteğin gibi hayal kur,ama anlayanlarla paylaş.
Evet katılıyorum. İnsanlar artık fırsat buldukça ve imkanı elverdikçe köy, çiftlik hayatına başlıyor. Şehirlerden uzaklaşan insanlar gün be gün artıyor. Bunu "sadeleşme" olarak isimlendiriyorlar. Teknolojinin getirdikleri olduğu kadar götürdükleri de var. Tabiki bu demek değildir teknolojiden faydalanmayalım. Bu kadar şehirleşme, hava kirliliği, betonlaşma, GDO'lu gıdalar, AVM'ler, zamanın hızla akıp gitmesi vb. derken eskiye özlem duyulması, başka bir yüzyılda yaşama isteği gayet normal...

Ya bu karikatürü göremiyorum çok merak ettim biri hayrına bana mesaj olarak atsa çok sevinirim:KK25:
karikatür kimi için komik kimi için abartı o kadar, pek bi esprisi yok =) küfürlü olduğu için benim çok hoşuma gitmedi sadece çünkü konu amacından o kadar sapmıştı ki . Ayrıca beni burda durmadan yanlış anlayıp iğneleyen negatif yorumlu üye banlanmış şu an . Bu konu için bu kadar negatiflik yaymasaydı şu tartismalarin hicbiri ortaya cikmayacakti =)

Aynen ya katiliyorum sana.keşke teknoloji olmasaydi da o samimiyet o kalabalik aileler o sicaklik hep baki kalsaydi.bi güzellik olunca digeri olmuyomuş ne yazikki. Insanlar iyice bencilleşti maddileşti çikarlari olmazsa görüşmüyolar bile.samimiyetleri sicakliklari yok oldu insanlarin. Narsistleştiler

Köy hayatinada özlem artti zaten şimdiki zenginler mutlaka ya bi bahce tarla alip kendi yiyeceklerini yetistiriyor yada bi çiftlige yerlesiyor.plazalarda calisanlarinda tek hayali kücük bi sahil kasabasina yerlesmek emekli olunca

Back
X