• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

başka yüzyılda mı yaşıyorum?

İnsanda şu var, şu zamanlar ne güzeldi, eskiden böyle kötülükler yoktu, falan filan... Halbuki insan doğası öyle 100-200 yılda değişmiyor ki. Her dönemin iyisi kötüsü var.

Bu devirde de kafanıza uyan kişiler bulursunuz eminim, aramaya inanın.

Büyük şehirler kaos geliyorsa küçük ilçeleri hedefleyin. Teknoloji çok cazip gelmiyorsa minimum seviyede kullanın. Ama doksanlar seksenlerde yaşasam keşke demeyin, çünkü gerçekçi değil. Aynen annemize babanıza sorun o zamanları.

2004 de dünyada enigma yaşanmıştır ancak nüfusun %95'i hiç bir şeyin farkında olmaksızın ne oldum sevdasında sarhoştur.Kimilerine ne anlatmaya çalışsan boştur.Ruh ister.

"Biz büyüdük ve kirlendi Dünya "

Herkes için geçerli olmasa da bende seviyorum geçmişi
Siz manevi anlamda huzur buluyorsunuz anladığım kadarıyla
Etrafınızda sizin gibi düşünen insanların olmaması belki de konu başlığınızda ki durumu düşündüren ;)

İnsanda şu var, şu zamanlar ne güzeldi, eskiden böyle kötülükler yoktu, falan filan... Halbuki insan doğası öyle 100-200 yılda değişmiyor ki. Her dönemin iyisi kötüsü var.

Bu devirde de kafanıza uyan kişiler bulursunuz eminim, aramaya inanın.

Büyük şehirler kaos geliyorsa küçük ilçeleri hedefleyin. Teknoloji çok cazip gelmiyorsa minimum seviyede kullanın. Ama doksanlar seksenlerde yaşasam keşke demeyin, çünkü gerçekçi değil. Aynen annemize babanıza sorun o zamanları.
Hissedilenlerin gerçekçi mi olması gerekiyor, en ünlü roman yazarları hayalgücünden yararlandı. Yaşanmışlıklarla beraber hayalgücünü kullandı ve yüzyıllarca okutturdular kendini. Şu an anlatmaya çalıştığımla, gelen yorumlar arasında o kadar uçurum var ki. Ne tamamen gerçekdışı olmak kastettiğim ne de tamamiyle gerçekçi yaklaşmak. saygılar

Yaa aynen benim düşüncelerim bunlar.
Ne düşündüğünü çok iyi anlıyorum. Huzur,sevgi ,içtenlik olsun da her zorluğa göğüs gerilir.Sanki herkes lüks evlerde lüks yaşam mı yaşadı da eleştiriyorlar anlamadım.Zorluklar çektik biz de buna rağmen istiyoruz doğal hayatı.

90 lardaki cep telefonları bile simdikilerden daha sağlamdı sevgiline kızıp yere fırlatınca birleştirip tekrar kullanabiliyorduk:KK48:Polifonik müziklerimiz vardı benimki hep sambay dı :)) kontürümüz hemen bitmesin diye mesajlara boşluk bile bırakmazdık:KK48:Güzeldi ya konu için teşekkürler ben kendi adıma mutlu oldum:KK200:

Çok hoş bir bakış açınız var.

Sıra dışı, ezber bozan, sevgili/para/sosyal medya kapanına tutsak olmayan.

Gülümseyerek okudum yazdıklarınızı.

O halde ben de bir kitap önereyim. Seveceğinizi düşünüyorum.

80 ler, 90 lar değil. 70 lerden

Ayfer Tunç
"Bir maniniz oksa annemler size gelecek"

Çok hoş bir bakış açınız var.

Sıra dışı, ezber bozan, sevgili/para/sosyal medya kapanına tutsak olmayan.

Gülümseyerek okudum yazdıklarınızı.

O halde ben de bir kitap önereyim. Seveceğinizi düşünüyorum.

80 ler, 90 lar değil. 70 lerden

Ayfer Tunç
"Bir maniniz oksa annemler size gelecek"
Şimdi bu kitabı önerecektim konu sahibine
Siz benden çok yaşayacaksınız :KK48:

Sizi ‘şimdiki zaman’dan alıkoymayacaksa ve huzursuz hissettirmeyecekse böyle hissetmenizde hiçbi sakınca yok bence. Kendi evinize çıktığınızda evinizi, kitaplığınızı hayalinizdeki gibi sıcacık yapın. Umarım ruhunuza hitap edecek bir hayat arkadaşı da bulursunuz..

Hissedilenlerin gerçekçi mi olması gerekiyor, en ünlü roman yazarları hayalgücünden yararlandı. Yaşanmışlıklarla beraber hayalgücünü kullandı ve yüzyıllarca okutturdular kendini. Şu an anlatmaya çalıştığımla, gelen yorumlar arasında o kadar uçurum var ki. Ne tamamen gerçekdışı olmak kastettiğim ne de tamamiyle gerçekçi yaklaşmak. saygılar

Ama konuyu bdv ye açınca biz tabi otomatik bir dert var diye düşünüp sonuç odaklı yaklaştık.
Amaç edebiyatsa ben de severim fantastik kurgu

Bir de su var parasi olana hayat her donemde kolaydir.
Eski devirde anlattiginiz zorluklari simdi de yasayan da var.
Hastanenin kapisindan gecemeyen de var.

Teknoloji guzel ama kullanicak imkani olana guzel yoksa devir onemli degil.

Insanin kaderinde olunca milyonluk evlerin icinde devasiz hastalik da cekersiniz.

Insanlarin eski zamandan ozledikleri farkli.

Keske teknolojiyle beraber insanligi kaybetmeseydik.
Teknoloji insanlik icin ilerledi ama duygular bosaldi.

Psikolojik rahatsiziligi olmayan insan kalmadi.

Son düzenleme:
Sizi ‘şimdiki zaman’dan alıkoymayacaksa ve huzursuz hissettirmeyecekse böyle hissetmenizde hiçbi sakınca yok bence. Kendi evinize çıktığınızda evinizi, kitaplığınızı hayalinizdeki gibi sıcacık yapın. Umarım ruhunuza hitap edecek bir hayat arkadaşı da bulursunuz..
geçen gün arkadaşla yürüyoruz. hayat arkadaşı kriterlerinden bahsederken dahi arada bir konuşma geçti ve dedim ki: her şey para mı? tabiki para dedi ve yolda yanımızda duyan kadınlar gülmeye basladılar. ben de gülmeye basladım. kendisini çok severim ama ben böyle düşünmüyorum diyerek ortayı buldum. ona kalsa param varsa mutlu olurum'cu, bana kalsa ben apayrı bir kafadayım ne gerçekdışı ne çok gerçekçi hep dediğim gibi.. =)

Bir de su var parasi olana hayat her donemde kolaydir.
Eski devirde anlattiginiz zorluklari simdi de yasayan da var.
Hastanenin kapisindan gecemeyen de var.

Teknoloji guzel ama kullanicak imkani olana guzel yoksa devir onemli degil.

Insanin kaderinde olunca milyonluk evlerin icinde devasiz hastalik da cekersiniz.

Insanlarin eski zamandan ozledikleri farkli.

Keske teknolojiyle beraber insanligi kaybetmeseydik.
Teknoloji insanlik icin ilerledi ama duygular bosaldi.

Psikolojik rahatsiziligi olmayan insan kalmadi.
dikkat çekmeye çalıştığım şey tam olarak buydu, beni anlayan yorumlar mutlu ediyor :KK200:

İyi Akşamlar Cümleten KK hanımları,
Başlıktan da az çok belli olduğu üzere, kendimi hiçbir zaman içinde yaşadığımız yüzyıla ait hissedemedim. Yaradılış mı, yoksa sonradan yerleşen bir karakter mi bilmiyorum, yaşıtlarımın sergilediği çoğu hâl,hareket,davranış bana sıradan gelmekle beraber, onlara ayak uydurmazsam olgun ve sıkıcı damgası yemekten korkarak zoraki ortak oluyorum ve tam anlamıyla sıkılıyorum. Kafa dengi olanlar var elbet, ama genelinde bir başıboşluk ve gırgır var,bu da beni itiyor kendi kabuğuma çekilmek istiyorum. Bu demek değil ki onlar sıradan, ben üstünmüşüm gibi hissediyorum,asla. Sadece benim frekanslarım bu yüzyılın çok ötesini çekiyormuş gibi :)

Yaniii,,mesela, 90'ların sıcacık atmosferini, eski film ve dizileri izlerken bile alabiliyorum.Oraya aitmişim gibi hissediyorum.Şarkıların,aşkların güzelliği ve duruluğu ilmek ilmek işliyor ruhuma. Birde şimdiki aşklara bakıyorum. Ve bu aşklara yazılan şarkılara. Tüm hücrelerim koşarak uzaklaşmak istiyor:) Belki 90'lar da kesmez 80'lere kadar uzanır bu özlem. Eski koltuklar antikalar bayramlar ve misafirliklerin, muhabbetlerin tadı sanki benim de hâlâ damağımda yaşamadığım hâlde. Yaşamadan özlüyorum.

Çok çok eskiye gitsem kırlarda bayırlarda dörtnala at bindiğim yıllar aksa gitse yaşlanıp antika ve sade duru ahşap evimin içinde sallanan koltuğumda torunlarımı ağırlasam. Sobanın üzerinde sıcacık kestane kızartıp ikram etsem. Modern banyolar neymiş dedirten leğende torun torba çoluk çocuk bıcı bıcı yaptırma faslını yaşasam. :) internet olmasa evime ansiklopedi yığsam ve o nahoş kokusunu aldıkça ve tozlandıkça hapşursam. Küçükken yaptığım gibi uyumadan evvel telefondaki herhangi bir bildirime değil, heyecanlı bir kitabın son sayfasına odaklansam nasıl bitecek diye heyecanlansam ve mutlu uyusam.

Ben cidden bambaşka bir devirde yaşıyorum ruhen

içimi döktüm birazcık, uzun olduysa affola
bu arada bu yazının alt fonunda : Aslan Tlebzu-Kafa Chikh çalsın. Efsanedir.
Anılarım depreşti.

Back
X