Başka Şehire Gelin Gitmek?

minik kizininnevlenmesi evden ayrilma fikri bile babalar/aileler icin cok zorken sehir degistirme fikrine tabiki ilk etapta mutlu olmayacaklardir. ama orda maddi manevi daha huzurlu bir hayat kurdugunuzu gorduklerinde iyi ki gitmissiniz derler merak etmeyin. zaman sadece...

Anneme saka yollu orta Anadolu'ya gıtsek dıyorum gozlerını bır acıyor gerısını söylemiyorum ..esım e burada oturacaksanız evlenın demıstı. bastan sartlar olusturdu .,,
Sızınkı mecburı olduğu ıcın sızı nıye uzuyorlar anlamadım ..gıtmezsenız ne olacak .evlenmeyın mı dıyorlar

Ben de tek çocuğum ailem İstanbul’da eğer evlenirsem Ankara’da yaşamak durumunda kalıcam. Kısır döngü içerisindeyim. Memuriyet sebebiyle de şu an doğudayım. İş dolayısıyla aileden uzak bir şehre gitmek farklı bi durum. Neticede para kazandığın ekmek yediğin yer orası. Bir de biri için fedakarlık yapıp aileni, yaşanmışlıkları bırakıp gidip hiç bilmediğin bir yere yerleşmek var. Karşı taraf avantajlı. Ailesi orda, arkadaşları orda, orası büyüdüğü yer. Evlensem hem evliliğe alışma süreci, eşe alışma süreci, üstüne o şehre alışma süreci ve akabinde hemen çevre edinemediğim için yalnızlıkla boğuşma da eklenecek. Ona bakarsan Ankara İstanbul arası da uçakla 45 dakkaya, hızlı trenle 4 saate bakar ama öyle olmuyor işte. Benim bu konuda en çok dert ettiğim şey o şehirde eş ailesinin olması. İkimiz de ailemizden uzak farklı bir şehirde olsak neyse. Benim de kafam bu konuda karışık. Rabbim hayırlısını versin.

Oyle bir yazmissiniz ki sanki coookkk uzaklara gideceksinizayrica eskisehir istanbul dan cok cok daha guzel bir sehir.birsuru artisi var.
Sebebiniz oncelikle hangisi bunu belirleyin.ailenizden ayrilamayacak olmak mi?yoksa tanimadiginiz bir sehirde yasayacak olmak mi.

Istanbuldan ankaraya 15 sene once geldim.ilk baslarda cok bocaladim bazi seyleri cok garipsedim.ama simdi nerde yasamak isterdin deseler yine ankara derim

Gideceğin yer çok uzak değil ulaşımı zor bi yer de değil ayırca elimizde telefonlarımız var özlediğin zaman bir alo kadar yakında olacaklar sevgi emek ister fedakarlık ister Uzak olmak en iyisidir zaten Emin ol..öyle ya da böyle evleneceksin ve gideceksin niye o günü şimdiden düşünerek kendini üzüyorsun ki ..

evlendiniz mi alışabildiniz mi deneyiminizi merak ettim

birkaç ay öncesine kadar çok büyük konuşurdum. yok insan evladını kendine mi bağlar bu özerkleşmemek vs diye. ben 10 yıl ailemden uzakta istanbul’da yaşadım. sonra evlenip eşimin memleketine geldim. şehir değiştirmek vs çok bunalttı ama sonra alıştım. fakat özellikle 2 çocuk olduktan sonra aileme istediğim zaman gidip gelemiyorum. son dönemlerde çok zor günler geçiriyorlar yanlarında istediğim an olamıyorum. bana en çok koyan 8 aylık hamileyken yolculuk yapmadığım için kardeşimin geçirdiği çok ciddi bir kazada orda olamamak oldu. dediğim gibi son 1 yıldır farklı düşünüyorum. hatta ilerleyen yıllarda eşimi mutlaka razı edip ailemin olduğu şehre gitmek istiyorum. çünkü eşimin 3 erkek kardeşi annesi babası var burda. benim babam yok ve ailemin bana daha çok ihtiyacı oluyor

ne kadar uzaktasınız ailenize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…