• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başka bir yere taşınsam rahatlarmıyım acaba?

zeynep69

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
154
20
318
Kastamonu
ben 5 yıllık evliyim.eşimle görücü usulü ile tanıştık.bir sene nişanlı kaldık.bu bir sene içerisinde ben haftada birkaç kez eşimin ailesiniin evine giderdim..annem sağolsun kaynanam ne zaman çağırsa git kızım onlar kalabalık aile düzenleri bize benzemez düzenlerini öğren artık sende onların bir kızısın dedi gönderdi..her gidişimdede kaynanam bana çaylar demelr etli ekmekler yapar en iyi şekilde ağırlardı beni..tabii bende ona yardım ederdim..eltilerimi de çağırır hep birlikte güzel vakit geçirirdik..neyse düğün zamanı yaklaştı hazırlıklaar hızlandı..son on günde bizi eşya almaya gönderdiler ama önceden görümcemle gidip alınacakları seçmişler allem ettiler kallem ettiler o eşyaları aldık kuyum almaya gittik biz diğer gelinlere bu kadar aldık dedi.şimdiki en incelerinden iki nişanda iki düğünde 4 bilezik yaptılar..ben buluduğumuz yerdeki perdeleri beğenmedim..iyi o zaman (o zaman görümcemde nişanlıydı)görümceninkilerden yaptıralım istanbulda dediler onun zevkine güvendiğim için tamam dedim..ve benim burda istemediğim perdeler ist den geldi takarken yapıldı artık bişey diyemezsin dediler...hadi gelde delirme görümcenin perdeleri hep rstorludur benimkilerle alakası yok..neyse dedim bir perde için ağzımın tadı kaçmasın..kınamda stüdyoda foto istedim bir poz çekildik yeter dediler uzatmadım parasını onlar verecek diye nikahtada orta karar olsun dedim onlara çok yük olmayalım diye..nikah sonrası hepsini biz ödedik..ay durun düğün alışverişine gittik ben annem ve iki eltim iki görümcem kaynana kayınpeder..bana bir etek bir gömlek bir pardesü bir eşarp bir ayakkabi bir çanta kınalık ve gelinlik alındı..günün diğer yarısında hep yanımızda gelenler alışveriş yaptı.nişan getirdikleri gün ben rezil oldum..her gelen hepsi bu kadar mı dedi..hepsini arkamda nıraktım..nişanlım onlar ne alırsa alsın sen isteme evlendikten sonra ben sana alırım dedi.tamam dedim..evlendik balayına gittik..döndük kaynanam tam bir kaynana olmuştu..yeni gelin tek dışarı çıkmazmış yeni gelin şöyle yaparmış yok böyle yaparmış.. ses çıkarmadım..eşim bir ay sonra arabamızı değiştirdi ben bilezikleri vermek istedim en azından taksitler biraz makul olur diye eşim almadı onlar senin mehirin dedi.iki sene canımız çıktı arabanın taksitleri bitene kadar..sonra kaynımın kumar borcu için gitti bileziklerim..
kaynanam bir yere gitsek karışır giderken ona söylemeliymişim akşamları evimizde yemek yesek karışır onun evinde yenecekmiş illa gelin gezmesine giderken onun düğünde aldıı etekle göleği giydim sürekli sürekli aynı şeymi giyilirmiş utanır (bizim burda geline alınanlar giyilir bunlar alındı diye göstermek maksatlı) ben birşey alırım üstüme oğlumun paralarıonı hep çarçur ediyo diye dedikodu yapar..anneme kalmaya giderim oğlanın gözünü dışarı kaydırıyor ben olsam karım anasının evinde kalınca giderim başka kadının koynuna diye herkesin yanında arkamdan konuşur..
ben hiç cevap vermedim çünkü eşimle çok mutluyuz..dışarıdan lise bitirdim kpss ye girdim şimdi memurum başlarda(o kafasız okuyamaz diyen kaynanam şimdi heryerde biz desteklerdik okuttuk memur ettik diye böbürlenir)eskiden köstekti şimdi destek sanki..
oğlumun doğumunda zaten iyice çığrından çıktı (malum doğum kilosu vardı birkaç ay)gittiğimiz heryerede koca götlü gelin derdi hep, oğlum dört aylık olana dek sütün yetmiyo0r diye diye beni çıldırttı ki oğlum 4 aylıkken sekiz aylık gibiydi..:))birgün dayanamadım ağzının payını verdim geçti..sağolsun görümcemde destekl oldu anne oğlana bir baksana gözün görmüyor mu sütü yetmese çocuk böyle toplar mı dedi..sağolsun..
kızımı beş ay önce doğum yaptım geçmiş olsun diye aramadı bile..ki ben onun kızına geçmiş olsuna kastamonudan ankaraya gittim...
zamanla herşeyi görmezden geldim..umursamadım birden değil ama yavaş yavaş herşeyimi ayırdım ama evinmiz karşılıklı olunca olmuyor işte haftada bir gidiyorum artık..ama hala her yerde dedikodumu yapıyor..artık hiç muhatap olmuyuorum ama sinirlerim harap oldu..sürekli onu görünce başıma ağrılar giriyor başım dönmeye başlıyor.. eşim atma içine söyle yüzüne birşey olduğında diyor ama o da anne diyorum eşimi büyütürken kim bilir ne sıkıntılar çekti diyorum.. yüzüne söyleyemiyorum..üzüldüğümle kalıyorum..şimdi de annemim çocuklarıma bakmasını kıskanıyor..ben bakardım ama diyip duruyor çocukları özlüyormuş..off yarabbim şu evden bir çıkabilsem..sizce çıksam rahatlar mıyım???

Tabi uzağa taşınmak en mantıklısı kaynanan betermiş haset,fesat,dırdırcı

Saygı saygı saygı...

Nereye kadar saygı...

Benim yıllarım harap olmuş, kendinizi bilmez bir densizin yüzünden....hala saygı duyacağım.... :36: koca götlü gelinmiş, koca götlü kaynana :47:

Nedir bunların isteği...

Ben de bir erkek annesi olacağım inşallah kısmetse... bu nedir ya... doğuruyorum diye bu hakkı kendimde görebilir miyim???? tabi ki hayır...

Kaynanalar kulübü açılsın her şehre... gitsin orda zehirlerini kussunlar :47:

Tövbe Yarabbim yaaaa, gerçekten saygı duymak zorunda değilsiniz bu kadına... böyle hadsizlere susarak saygı duymayacaksın... çata çat kavga eder gibi konuşacaksın... görsün .....

Ruhum daraldı okurken. Geçmişi geçmişte bırakmayı denesen? Kafanı bu kadar şeyle meşgul etmesen belki sorunların biraz olsun azalır diye düşünüyorum... (Düğünde o oldu, bunu almadılar gibi)

Eğer küçük bir şehirde yaşıyorsanız yine geliş gidiş sıkılığınız aynı olmaz mı? Şimdi de haftada birkez gidiyorsunuz o zaman da aynı olacak

bencede taşınsanız çok iyi olur ama taşınamıyorsanız da mesafe koymuşunuz artık haddini bilsin kaynana siz 2çocuk annesi kocaman kadın olmuşunuz neyin iyi ne yin kötü olduğuna karar verebilirsiniz.

Allah yardmzcınız olsn tam bir kaynana örnegı hakketen.en şanslı oldgnuz durum eşinizn gerçekleri görüp size destek olması,içinde tutma onun yuzune söle herşeyi demesi..ne kadar çok örnek war karısını ailesine karşı ezdiren.maşallah diyelm bu yuzden:nazar: :) bence kesinlikle uzaga taşınmalısınız.eşinizde size detsek nasılsa ewde uzak oldumu bu kadar sorn olmaz o yine karışcak bşy bulur ama elinden fazla bşy gelmez dıye düşünuorum..

Evet rahatlarsın tabii.
Nişanlılıktan itibaren gereksiz içli dışlı olmuşsunuz.
Gençlik,acemilik,utangaçlık,çekingenlik gibi sebeplerle,baştan herşeye peki demişsin.

Zamanla büyüyüp olgunlaştıkça,farklı konuma geldikçe, neler yaşadığını daha farklı gözle görmüşsün.İçinde kalanların üzüntüsünü ve pişmanlıklarını yaşıyorsun.
Artık geçmişin muhasebesini bırakıp,geleceğini düşünmelisin.
Sen artık 2 çocuk annesi,meslek sahibi bir kadınsın.Kontrolü ele almanın zamanı gelmiş de geçmiş bile.

Kayınvaliden ile saygı çerçevesinde,hal hatır soracak kadar görüşmeye devam edersin.
Özel konuların hakkında yorum yapmasına izin vermezsin,yaparsa duymazdan gelir veya tamam der geçersin,bildiğini okursun.
Başkalarına dedikodu yaparsa yapsın.Hem kim gelip sana aktarıyor bu dedikoduları ?
Aktaran olursa,"aman huyunu biliyorsunuz,böyle konuşmayı seviyor" deyip geçebilirsin.
Anlatmalarına izin vermez ve dinlemezsen rahatsız olmazsın.Konuşsun dursun,boşver.

Ruhum daraldı okurken. Geçmişi geçmişte bırakmayı denesen? Kafanı bu kadar şeyle meşgul etmesen belki sorunların biraz olsun azalır diye düşünüyorum... (Düğünde o oldu, bunu almadılar gibi)

Eğer küçük bir şehirde yaşıyorsanız yine geliş gidiş sıkılığınız aynı olmaz mı? Şimdi de haftada birkez gidiyorsunuz o zaman da aynı olacak

eşimde hep öyle söylüyor arkama atıym diyorum ama yine birşey oluyor bak filanac zamanda da böyle olmuştu diye aklıma geliyor..psikiyatra gittim ilaç önerdi ama kullanmak istemedim çünkü nereey kadar ilaç kullanıcam..bir kere içimdekileri söylesem belki rahatlıycam:2:
onun yüzünden eltimin biri panik atak hastası oldu sinirinden..diğer eltim bir köye hemşire olarak gitti kurtuldu..hasta olan eltimi ailesine söyleyecekmiş i,şte oğlu çok yoruluyormuş doktor doktor para harcatıyormuş gelin hanım falan..siz gidin söyleyin ben onun babasının yerinde olsam ben bu kızı size sağlam verdim ne yaptın da bu hale getirdin diye sizi bir temiz döverim dedim:57: söyleyemedi..zavallı kızı 13 senedir eşek gibi kullanmış beni çok kullanamadı o yüzden çılldırıyorr..:32:her misafirinde iner su böreği baklava ister kızcağız bir iki saatte işini gücünü bırakır onun böreğini baklavasını yapar. öyle çok korkuyor ki kaynanamdan..:59:
eltim köye gittikten sonra rahatladı söyledikelri duymuyor bile ayda yılda bir geliyor..onu bile oturdupğu yerden takip ediyor yok anasına gitmiş yok evine şunu bunu almış. benimle ilgisi olmasada eltilerimin dedikodusunu yaparken bile sinirleniyorum onlarınkini benim yanımda yapıyor benimkini de onlara yapar diyorum..eltilerim ablam gibidir sağolsunlar çok seviyorum onları..:93:
ev alamasam bile bir iki seneye kiraya çıkmayı düşünüyorum ama peşimizi bırakmaz ki şimdi onların evinde oturuyoruz.oğlana boşuna kira verdiriyor diye demediğini bırakmaz..çıldırır herhalde..:27:

Evet rahatlarsın tabii.
Nişanlılıktan itibaren gereksiz içli dışlı olmuşsunuz.
Gençlik,acemilik,utangaçlık,çekingenlik gibi sebeplerle,baştan herşeye peki demişsin.

Zamanla büyüyüp olgunlaştıkça,farklı konuma geldikçe, neler yaşadığını daha farklı gözle görmüşsün.İçinde kalanların üzüntüsünü ve pişmanlıklarını yaşıyorsun.
Artık geçmişin muhasebesini bırakıp,geleceğini düşünmelisin.
Sen artık 2 çocuk annesi,meslek sahibi bir kadınsın.Kontrolü ele almanın zamanı gelmiş de geçmiş bile.

Kayınvaliden ile saygı çerçevesinde,hal hatır soracak kadar görüşmeye devam edersin.
Özel konuların hakkında yorum yapmasına izin vermezsin,yaparsa duymazdan gelir veya tamam der geçersin,bildiğini okursun.
Başkalarına dedikodu yaparsa yapsın.Hem kim gelip sana aktarıyor bu dedikoduları ?
Aktaran olursa,"aman huyunu biliyorsunuz,böyle konuşmayı seviyor" deyip geçebilirsin.
Anlatmalarına izin vermez ve dinlemezsen rahatsız olmazsın.Konuşsun dursun,boşver.
ya o zamanda bunlara üzülüyordum ama eşime bile söylemiyordum o da üzülmesin diye çünkü tüm masrafları ailesi yaptı..eşim ufak tefek şeyleri birde benim setimi aldı birde stüdto parası tabii..aramıza mesafe koydum şimdi yüzüme bişey diyemiyor ama mesela bir yere oturmaya gittik mutlaka orada hani insan yanında birşey diyemez diye hep böyle yerlerde laf dokunduruyor bende insan içinde onun seviyesine düşmek istemiyorrum..:26:lafı yutuyorum..:52:
birde ne zaman misafir gelse onlar benim gibi kaynanayı bulduklarına şükretsinler daha şu bardağı şurdan al şuraya koy dememişimdir benim ALLAHıma sözüm var kaynanalık etmemek için der..:47:birşey varsa söylesinler bak yüzleri burda der..ben evlenene kadar hiçkimse lafına laf katmamış her dediği yapılmış kendini sultan sanıyor:52:ama olan eltilerime olmuş..:50:
herkes maşallah gelinlerin çok iyi der o direk ben onların başını tutuyorum yoksa neler olur bir görün der deli midir nedir :47:insan bir teşekkür eder herşeyi kendinden sanıyor..

offf bu ne yaa daral geldi vallahi..
bencde tabıkı başka yere gitsen daha farklı olur...
bırak onun evını başına çalsın huzurun olmadıktan sonra.
uzaklaş git kiraya karşı karşıya cok kötü oturmak.
böyle yanan ışığını nereye gıdıp geldiğini kapını, çıktığını görebılyo
saat kaçolursa olsun heran gelebılecek pozisyonda.
dıger turlu en azından daha rahat olursun..

Eşinin seni anlaması çok güzel birşey,yapacağın tek şey
geçmişi unutup onlarla da eşinle konuşarak araya mesafe
koyman ve fazla ciddiye almaman..

bak birşey daha anlatayım yeni evliyiz ramazan ayı sahur iftar birlikte yemek yeniliyor..yani tüm eltiler kaynanmda toplanıyor ilk gece sahura geçtik yemek yendi herkes evine çekildi bende bulaşıkları yıkadım ama lavabo gideri kötü olduğu için su çok yavaş gidiyordu suyun akmasını beklemedim onlar uyumuşlardı evime gittim lavabosunu da temizleyiversin dedim..anam sabah bir sesler böyle iş yapılacaksa hiç yapmasın kepazeliğe bak..bilmem ne bilem ne..öyle mi :47:
eşimi aradım bundan sonra sahura gitmiyoruz dedim biraz mırın kırın etti mecbur tamam dedi..:1:kaynanama geçtim bundan sonra sahura gelmiycez dedim..çok bozuldu düzeni bozuyorsunuz diye sinirlendi..gitmedik her sahurun bulaşığını kendi yıkadı evde kızları vardı ellrini bile sürmediler..iyi oldu:34:oğlum doğana kadar her akşam onun evinde yemek yiyorduk doğumda fırsat bu fırsat dedim yeme içmeyi de ayırdım:1:
bunun üzerinden zaman geçti pazar kahvaltılarına gitmiycem dedim nitekim gitmedim..:1:en son geçen sene iftar yemeklerini de evimizde yicez dedim çocuğumuz evinde ramazan olduğunu anlasın dedim..eşim sağolsun ç.ok itiraz etti ama sen git ben gitmem dedim..:27:mecburen o da gidemedi :34:
bunun üzerine hasta olan eltimin eşi akıllandı o da herşeyini ayırdı baktı hatun elden gidiyor:52:kötü mü oldu herkesin kendi düzeni en iyisi..:46::46:kontrol elinden çıktı ya iki seendir kaynanmın da sinirleri bozuldu antiderpresanlar kullanıyor..eee sen el kızının ahını alırsan olacağı budurr..:37:

offf bu ne yaa daral geldi vallahi..
bencde tabıkı başka yere gitsen daha farklı olur...
bırak onun evını başına çalsın huzurun olmadıktan sonra.
uzaklaş git kiraya karşı karşıya cok kötü oturmak.
böyle yanan ışığını nereye gıdıp geldiğini kapını, çıktığını görebılyo
saat kaçolursa olsun heran gelebılecek pozisyonda.
dıger turlu en azından daha rahat olursun..

aynen sürekli takipte geçende yine bir misafir yanında zaten evde durduğu mu var sürekli dışarıda dedi(mübarek akşam 5 te işten çıkıyorum zaten)siz beni mi takip ediyorsunuz dedim..böyle böyle değil mi dedim..hani insan yanında ses çıkaramam zannetti.mecburen sustu..üç yıl öncesine kadar evimizin anahtarı vardı onda birgün evi karıştırırken yakaladım anahtarı kaybetmesini sağladım :62:yenisini istedi yaptırmadım şimdi de bizim oturduğumuz yer çok küçük bir ilçe hani kapıda anahtarı bırak git birşey olmaz..bizim kapı kapı kolu ile açılıyor geçen gün evinin kapı kolunu sökmüş eve girmiş eşime dedim kapıyı kilitlemeden evden çıkmayacaksın artık dedim..neden dedi..böyle böyle oldu diye anlattım ne olmuş mutfağı karıştırıyorsa ddi benden izinsiz giremez diye kükreyince tama dedi..:37::37:hayır insan utanır ya..:37:

Mümkün olduğunca uzağa kaçmakta fayda var.
Ayrıca haftada bir de düzenli gitmeyin boşverin, canınız ne zaman isterse o zaman gidin.
Eşiniz Allahtan annem annem diye tutturan bir tip değil, sen de içine atma cevap ver dediğine göre.
Ama bu da çözüm olmuyor genelde, bu erkeklerinde işine geliyor biraz bütün yükü eşine bırakmak.
Erkeklerinde aradadaki dengeyi kurabilir ve müdahele etmeleri gerekebilir bazı zamanlar.
Allah yardımcınız olsun, zor işler.

aynen sürekli takipte geçende yine bir misafir yanında zaten evde durduğu mu var sürekli dışarıda dedi(mübarek akşam 5 te işten çıkıyorum zaten)siz beni mi takip ediyorsunuz dedim..böyle böyle değil mi dedim..hani insan yanında ses çıkaramam zannetti.mecburen sustu..üç yıl öncesine kadar evimizin anahtarı vardı onda birgün evi karıştırırken yakaladım anahtarı kaybetmesini sağladım :62:yenisini istedi yaptırmadım şimdi de bizim oturduğumuz yer çok küçük bir ilçe hani kapıda anahtarı bırak git birşey olmaz..bizim kapı kapı kolu ile açılıyor geçen gün evinin kapı kolunu sökmüş eve girmiş eşime dedim kapıyı kilitlemeden evden çıkmayacaksın artık dedim..neden dedi..böyle böyle oldu diye anlattım ne olmuş mutfağı karıştırıyorsa ddi benden izinsiz giremez diye kükreyince tama dedi..:37::37:hayır insan utanır ya..:37:

afedersiniz ohaa diyeceğim :53:

kapı kolunu sökmekte neymiş arkadaş yahu.
sen en iyisi kredi çek al evini otur paşalar gibi.
çekme bu kadını.

Mümkün olduğunca uzağa kaçmakta fayda var.
Ayrıca haftada bir de düzenli gitmeyin boşverin, canınız ne zaman isterse o zaman gidin.
Eşiniz Allahtan annem annem diye tutturan bir tip değil, sen de içine atma cevap ver dediğine göre.
Ama bu da çözüm olmuyor genelde, bu erkeklerinde işine geliyor biraz bütün yükü eşine bırakmak.
Erkeklerinde aradadaki dengeyi kurabilir ve müdahele etmeleri gerekebilir bazı zamanlar.
Allah yardımcınız olsun, zor işler.

evet çok güzel bir noktadan yakaladınız zamanla inşallah o da olacak eşim başlarda hep annem derdi zamanla karşılıklı konuşmayı öğrendiğimizde bana hak vermeye başladı..artık 15 20 günde bir gidiyor annesine..çok kıyımsız 7 tane çocuğunu büyütmüş annemin ahını almıyım diyor..çünkü hemen başalr ALLAH sizede böyle evlatlar versin diye...

afedersiniz ohaa diyeceğim :53:

kapı kolunu sökmekte neymiş arkadaş yahu.
sen en iyisi kredi çek al evini otur paşalar gibi.
çekme bu kadını.

iki çocuk olmasa ddiğinizi yapardım ama eşimin işi garanti değil..benim maaşım yarısından fazlası krediye gidecek..inşallah eşim kendini garantiye alırsa hiç beklemeyeceğiz...zaten şimdi oturduğum ev 1+1 yani iki çocukla zaten yetmiyor...:))hayır nasılda akıl etmiş sökmüş ona şaşıyorum...:47:

bak birşey daha anlatayım yeni evliyiz ramazan ayı sahur iftar birlikte yemek yeniliyor..yani tüm eltiler kaynanmda toplanıyor ilk gece sahura geçtik yemek yendi herkes evine çekildi bende bulaşıkları yıkadım ama lavabo gideri kötü olduğu için su çok yavaş gidiyordu suyun akmasını beklemedim onlar uyumuşlardı evime gittim lavabosunu da temizleyiversin dedim..anam sabah bir sesler böyle iş yapılacaksa hiç yapmasın kepazeliğe bak..bilmem ne bilem ne..öyle mi :47:
eşimi aradım bundan sonra sahura gitmiyoruz dedim biraz mırın kırın etti mecbur tamam dedi..:1:kaynanama geçtim bundan sonra sahura gelmiycez dedim..çok bozuldu düzeni bozuyorsunuz diye sinirlendi..gitmedik her sahurun bulaşığını kendi yıkadı evde kızları vardı ellrini bile sürmediler..iyi oldu:34:oğlum doğana kadar her akşam onun evinde yemek yiyorduk doğumda fırsat bu fırsat dedim yeme içmeyi de ayırdım:1:
bunun üzerinden zaman geçti pazar kahvaltılarına gitmiycem dedim nitekim gitmedim..:1:en son geçen sene iftar yemeklerini de evimizde yicez dedim çocuğumuz evinde ramazan olduğunu anlasın dedim..eşim sağolsun ç.ok itiraz etti ama sen git ben gitmem dedim..:27:mecburen o da gidemedi :34:
bunun üzerine hasta olan eltimin eşi akıllandı o da herşeyini ayırdı baktı hatun elden gidiyor:52:kötü mü oldu herkesin kendi düzeni en iyisi..:46::46:kontrol elinden çıktı ya iki seendir kaynanmın da sinirleri bozuldu antiderpresanlar kullanıyor..eee sen el kızının ahını alırsan olacağı budurr..:37:

canım yat kalk şükret neden biliyor musun çünkü sana sahip çıkan seni ezdirmeyen bir eşin var. Senin kayınvaliden benimkinin yanında melek kalır yemin ediyorum ama senin eşin gibi olsaydı eşim umrumda olmazdı. O yüzden boşver kapını kapatıyorsun hepsi dışarda kalıyor seni düşünmeyen sana değer vermeyen onun bunun ağzına bakan bir kocan olsaydı ne yapacaktın? hiç bir şey sadece kahredecektin kendini

o yüzden canım şükret kocana sahip çık öyle kayınvalideni falanda kafana takıp tadını kaçırma bence

Son düzenleme:
kiraya çıkma şansın varsa çık canım.bu kaynanayla ne kadar az görüşürsen o kadar rahat olursun
eşinin sana destek olması da güzel bu nedenle çok da kaynananı umursama gerektiği yerde kibarca cevabını ver:31:

Back