Saygın hayat yaşamadığına dair bir ibare görmedim
Babanın anneyi aldattığı yazmıyor, babanın hareketlerinin değiştiği ve evi terk ettiği yazıyor, bu kadının ailenin yaşantısına bir müdahalesinden bahsedilmiyor. Kaldı ki evlilikler bitebilir, sevgi bitebilir, anlaşma bitebilir ben şimdi kocamı ömür boyu benimle yaşamaya mecbur edebilir miyim ? Başka birine aşık olur ya da benimle anlaşamaz ise gidip başkasıyla evlenebilir, samimi olarak bunu ifade etmesi yeterli benim için, kendi görüşüm olarak benim için tahammül edilemez olan ikili bir hayattır, yani karım evde dursun ben de diğeriyle takılayım türünden bir hayat saygın olmayan bir hayattır. Diğer türlü eşim bana dese ki, biriyle tanıştım, sevdim senden de edebimle boşanmak istiyorum, el sıkışır ayrılırım, ben kimseyi yaftalamam kocamı kandırdı diye, naçizane görüşüm bu.
Kimin ne için evlendiğini de bilemeyiz, tanımadığımız insanlara karşı bu kadar ön yargı neden ?
Kadın evlenmiş, çocuğu olmuş , namusuyla bir aile kurmuş yaşının küçük olması ille de para peşinde olmasının kanıtı değildir benim için. Kadın sevmiş olabilir, ailesi olmayabilir birine sığınmak istemiş olabilir, her şey olabilir. Ayrıca evet insanlar ebeveynlerinin eşlerine saygı duymalılar, benim babam seçip evlenmiş ise bana saygı duymaktan başka düşen bir şey yok.