• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

başka bir kadından kardeş ?????

annem ve babam ben cok kucukken ayrildilar, babam cok sonra baska bir evlilik yapti. ben universitedeyken de cocugu oldu. ben babamla yaklasik olarak 17 yildir gorusmuyorum. dolayisiyla babami baba diye gormedigim icin, cocugunu kartdes diye gormem mumkun degil.

ancak sizin durumunuz farkli. babali bir evde, babanizin emekleriyle buyumussunuz. anne ve babanizin ayriligi sadece onlari baglar. dolayisiyla kardesinizle gorusmek de sizin duygusal yakinlik karariniz olacaktir. gorusmeseniz dahi babanizin yeni esi ve kardesinize saygi duymak mecburiyetindesiniz bu arada.

bence en acil ele alinmasi gereken konu esas erkek kardesiniz.
annenizden kurtarin o cocugu.
Elimden geleni yaptım, yapıyorum annemle konuşuyorum bana hak veriyor ama artık böyle bana bağımlı oldu diyor. Hayatına bir kız girince annemle ilişkisi normale dönüyor ama bu seferde annem benden soğudu bak günde 10 kez arardı şimdi 1 kez arıyor diyor. Anne normal olan bu diyorum ama anlatamıyorum malesef.. Allah yardımcımız olsun..

Elimden geleni yaptım, yapıyorum annemle konuşuyorum bana hak veriyor ama artık böyle bana bağımlı oldu diyor. Hayatına bir kız girince annemle ilişkisi normale dönüyor ama bu seferde annem benden soğudu bak günde 10 kez arardı şimdi 1 kez arıyor diyor. Anne normal olan bu diyorum ama anlatamıyorum malesef.. Allah yardımcımız olsun..

amin. annenizi yonlendirecek sosyal projeler yahut spor-sanat kurslari bulamaz miyiz? annenizin kendine baska bir odak secmesi ve yol alabilmesi lazim.

Saygın hayat yaşamadığına dair bir ibare görmedim
Babanın anneyi aldattığı yazmıyor, babanın hareketlerinin değiştiği ve evi terk ettiği yazıyor, bu kadının ailenin yaşantısına bir müdahalesinden bahsedilmiyor. Kaldı ki evlilikler bitebilir, sevgi bitebilir, anlaşma bitebilir ben şimdi kocamı ömür boyu benimle yaşamaya mecbur edebilir miyim ? Başka birine aşık olur ya da benimle anlaşamaz ise gidip başkasıyla evlenebilir, samimi olarak bunu ifade etmesi yeterli benim için, kendi görüşüm olarak benim için tahammül edilemez olan ikili bir hayattır, yani karım evde dursun ben de diğeriyle takılayım türünden bir hayat saygın olmayan bir hayattır. Diğer türlü eşim bana dese ki, biriyle tanıştım, sevdim senden de edebimle boşanmak istiyorum, el sıkışır ayrılırım, ben kimseyi yaftalamam kocamı kandırdı diye, naçizane görüşüm bu.

Kimin ne için evlendiğini de bilemeyiz, tanımadığımız insanlara karşı bu kadar ön yargı neden ?

Kadın evlenmiş, çocuğu olmuş , namusuyla bir aile kurmuş yaşının küçük olması ille de para peşinde olmasının kanıtı değildir benim için. Kadın sevmiş olabilir, ailesi olmayabilir birine sığınmak istemiş olabilir, her şey olabilir. Ayrıca evet insanlar ebeveynlerinin eşlerine saygı duymalılar, benim babam seçip evlenmiş ise bana saygı duymaktan başka düşen bir şey yok.
Yani ben kendimce aldattığını düşünüyorum açıkçası ama bundan asla emin olamayacağız..

Ben aynı durumda olsam babamla da görüşmezdim sanırım...Evi terk ettikten sonra sizinle iletişim kurmak istedi mi ? Çocuğu yaşında biriyle yatıp kalkarken kendi çocuklarını merak etti mi ? Ne yapiyorlar , psikolojileri nasildir diye düşünüp size bunu hissettirdi mi ? Bunların cevapları hayır ise asla babamla da görüsmezdim.

Herşey kan bağı değildir.Bazi şeyler emek ister "babalık" gibi.

Sonradan olan kardeşin elbette hiç bir suçu yok,kimse ona kin besle nefret et demiyor zaten.Ama onun masum olması görüşmek zorunda olduğun anlamına da gelmez.
inanın seneler boyunca bende böyle düşünüp görüşmedim ama sonra içimdeki bu nefretin sadece beni yıprattığını anladım. şimdi vicdanım rahat ve daha sakinim.

amin. annenizi yonlendirecek sosyal projeler yahut spor-sanat kurslari bulamaz miyiz? annenizin kendine baska bir odak secmesi ve yol alabilmesi lazim.
Annemi sürekli tatilelre götürüyoruz, haftada en az 2 gün görüşüyorum haftasonu ablamlar geliyor ve kardeşime havacılığı seçtirdim. böylece evden uzaklaşıyor uzun yatılara gidip. inş kaptan olur ve kendi yolunu çizer şuan steward.

Babanızın pedofili olduğunu söylemeye geldim ben . 37 yaş farkı hiç ama hiç normal değil .
Bilemiyorum belkide haklısınızdır. Ama babam iyi biridir normalde.. kendi yeniden baba olunca bize daha iyi davranır oldu.. Annemin yorumuna göre çocugu yalnız kalmasın diye bizimle bağ kurmaya çalışıyormuş :))

Baban annenden sevgi görmediği için gözü başka tarafa kaymiş.
annen babani çok sevsede sevgisini belli etmemişş..
sevgisini belli etseydi baban kendinden 37 yaş küçük biriyle evlenirmiydi...
önemli olan sevgi...
baban çok sevmiş demek anneni. ama karşılığını göremeyince başka tarafa kaymiş...
bak sende annen gibi olma kocana sevgisini belli et.
çoğu kadin kocasina sevgisini belli edemiyor çekiniyo.. eski mezi de kalmiş gibi... sevgisini belli ederse çeker gidermiş...
hayır öle durum yok.
ölçülü seveceksin ölçülü mutlu olacaksin ölçülü hayat yaşacaksin o kadar.

Bilemiyorum belkide haklısınızdır. Ama babam iyi biridir normalde.. kendi yeniden baba olunca bize daha iyi davranır oldu.. Annemin yorumuna göre çocugu yalnız kalmasın diye bizimle bağ kurmaya çalışıyormuş :))
Babanız ve evli olduğu kadın kaç yaşlarında?

babayla görüşmeye başladıktan sonra mı annenizin zor olduğu gözünüze gözüktü,birincisi aldatılmış bir kadın var ortada tabiki karakteri zorlaşacak bu kadının tek başına çocuk yetiştirdi. ,evden gitmesin diye karşısına duran evladını döverek başka bir kadının koynuna giden kendinden 37 yaş küçük bir kadınla ilişki kuran pedofil bir baba var ortada.saygı duyabileceğim hiçbir sebep yok.karakter yoksunu aldatan gayri ahlaki yaşamı olan bir baba,evli bir adamın yuvasını gözünü kırpmadan yıkan basit bir kadın,çocukları olsa ne olur olmasa ne olur o çocuğun suçu yok elbet ama gayri ahlaki bir ürüne de kardeşim diye sahip çıkmam.

babayla görüşmeye başladıktan sonra mı annenizin zor olduğu gözünüze gözüktü,birincisi aldatılmış bir kadın var ortada tabiki karakteri zorlaşacak bu kadının tek başına çocuk yetiştirdi. ,evden gitmesin diye karşısına duran evladını döverek başka bir kadının koynuna giden kendinden 37 yaş küçük bir kadınla ilişki kuran pedofil bir baba var ortada.saygı duyabileceğim hiçbir sebep yok.karakter yoksunu aldatan gayri ahlaki yaşamı olan bir baba,evli bir adamın yuvasını gözünü kırpmadan yıkan basit bir kadın,çocukları olsa ne olur olmasa ne olur o çocuğun suçu yok elbet ama gayri ahlaki bir ürüne de kardeşim diye sahip çıkmam.
Hayır babam gitmeden öncede annem zordu zaten ancak babam gidince birebir ilişkimiz olduğu için daha net anladık diyelim. Ayrıca biz evlatları olarak annemin sürekli yanındayız zaten yani babamla görüşüp annemi boşlamışım gibi yazmışsınız da pardon o bizim annemiz.. Babam sadece 20 yaşına kadar bize emeği geçtiği için şuan hayatımda.. tabi eski günlerimizi özlüyorum..

Annemi sürekli tatilelre götürüyoruz, haftada en az 2 gün görüşüyorum haftasonu ablamlar geliyor ve kardeşime havacılığı seçtirdim. böylece evden uzaklaşıyor uzun yatılara gidip. inş kaptan olur ve kendi yolunu çizer şuan steward.

evlatlar olarak annenizi sarmaniz tabi ki cok kiymetli ama onun bir kadin olarak tek basina ayakta durabilmeyi ogrenmesi ve becermesi gerek. yarin kendi hayatlariniz, cocuklariniz, esleriniz olacak ve ona su an oldugu kadar alaka gosteremeyeceksiniz belki. bu durumda anneniz sizlere de dusman olacak, olabilecek.

nacizane gorusum tabi bunlar benim. hakkinizda hayirlisi.

Yani ben kendimce aldattığını düşünüyorum açıkçası ama bundan asla emin olamayacağız..

Sen içini temiz tut, bir kusur, bir günah var ise bunun hesabını Rabbim görüyor zaten
Bizler evlat olarak vazifemizi yapalım da gerisi boş, kimin kimde hakkı var, kim kimi üzmüş Allah görüyor zaten, mühim olan içimizin rahat olması, günün birinde acaba haksızlık mı yaptım, acaba birinin hakkına mı girdim diye azap çekememek. Zor durumlar bunlar biliyorum ama ana baba bir şeye benzemiyor, dünyanın en güçlü insanı da olsan bir yerde için cız ediyor, özlüyorsun. Herkes sağ salimken sen iyi ol gerisi mühim değil, su akıp yolunu buluyor zaten

Baban annenden sevgi görmediği için gözü başka tarafa kaymiş.
annen babani çok sevsede sevgisini belli etmemişş..
sevgisini belli etseydi baban kendinden 37 yaş küçük biriyle evlenirmiydi...
önemli olan sevgi...
baban çok sevmiş demek anneni. ama karşılığını göremeyince başka tarafa kaymiş...
bak sende annen gibi olma kocana sevgisini belli et.
çoğu kadin kocasina sevgisini belli edemiyor çekiniyo.. eski mezi de kalmiş gibi... sevgisini belli ederse çeker gidermiş...
hayır öle durum yok.
ölçülü seveceksin ölçülü mutlu olacaksin ölçülü hayat yaşacaksin o kadar.

Bu bahane mi simdi bu rezillige? Mutsuzsan bosan kardesim sonra da ne yaparsan yap.
Haydi onu da gectim, kadin 5 degil 10 degil 37 yas kucuk. Bir de saygi duyarim ask olabilir vb yazmislar. 37 yas fark var yahu ne aski? Adam 40 yasinda 2 cocuklu adamken bu evli oldugu insan kundaktaydi??! Bildigimiz para avcisi bir tip iste. Kim 37 yas buyuk bir insana asik olur? Adam zaten rezil, torunu olacak yasta biriyle evlilik yapiyor ustune bir de cocuk yapiyor?? Bu sevgi mi simdi, ne kadar kolay buraya sevgi yazmak?
Ayni tip sizin kocalariniza kanca taksa buraya saygi sevgi ivir zivir yazar miydiniz?
Milletce ne zaman bu kadar genis olduk? Yorumlar tarafindan hayretler icindeyim. Para avcisi bir metres bir tip var, ne aski ne savgisi neyine saygi duyayim?Toplumumuz raydan cikmis bunu anladim. Yorumlardaki genislik Konya ovasi.

benim annem kıymetlidir arkadaş. babam da rahmetli oldu o da kıymetliydi ama annem gibi değil.
anne-babamla şu yaşadığın hayatı yaşasam ben bir bardak su da vermezdim babama bir bardak su da istemezdim.
resmen bir kadının hayatını mahvetmiş. 37 yaş küçük biriyle evlenmek için kadını boşamış, kendi öz çocuğunu dövüp kapıya koymuş.
bir arkadaşında dediği gibi pedofili canlandı gözümde. bu bile görüşmemek için yeterli!
kaldı ki o çocuk da bu iğrenç ilişkinin dünyaya gelmiş hali. belki büyüdükçe o da nefret edecek anne-babasından.
ve son olarak o çocuk belki senin çocuğun yaşındadır. konudan öyle izlenim oluştu. o yüzden asla kardeş gibi olamazsınız.
eşimle öz abisi arasında 25 yaş falan var hiç abi-kardeş gibi değiller. saygılılar ama öyle kardeşlik mıç mıçlığı yok. çünkü baya büyük benden o evlenip gidince ben doğmuş birlikte yaşayamadık ki diyor.
anneni üzme bence.

Benzer bir durumu ben yaşadım. Çok uzun süre görüşmediğim babamla görüştüğüm dönem kızıyla görüşmüştüm. Çok da sevdik birbirimizi. Hatta üvey kızıyla bile iletişim halindeydik uzun süre. Herkes kendi yaptığından meshul. Ben görüştüm ve doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum. Hatta şimdi vana ulaşsalar şimdi bile görüşürüm.

Merhaba kızlar,
Bundan 12 sene önce annemle babamın mutlu giden evliliği bitti. Üni de tanışmışlar ve çok seviyordu babam annemi ta ki 12 sene öncesine kadar. Andropoz mu bilmiyorum inanın artık büyü falan bile olduğunu düşünüyorum. Neyse kavga dövüş ayrıldılar çünkü ortada bir neden yoktu ( yada biz öyle sanıyorduk ) (son aylarda başladı yoksa çok mutluydular) Babam garip giyinmeye başladı. Anneme uzak davranmaya. Hergün evde kavga çıkarıp sokaklara çıkıyordu . Hepimiz ağlıyorduk ama sanki içine şeytan girmiş gibi yabancı bakıyordu bize. Bir akşam kendine engel olmaya çalışan ablamı döverek evden gitti.. 5 sene görüşmedim. Dğer kardeşlerim görüştüler. Kendinden 37 yaş küçük biriyle evlendi, çocuğu oldu. Büyük travma yaşadım kardeşim yaşında bir kızla evlendiği için..Nefret ettim herkesten,herşeyden..Düğünümden önce artık içimde büyüyen bu öfkenin kendime zarar verdiğini gördüm.. Her gün içimde büyüyen öfkeyi aşıp herkesi affetmeye karar verdim. Tabii gönülden affedemedim ama unutmak istedim. Babamla görüşüyorum artık daha çocuğunu görmedim zaten hazır da değilim. Senede 3-4 kez görüşüyoruz. nezaman görüşssem ayrılırken ağlamamak için kendimi zor tutuyorum çünkü sanki her defasında hayatıma girip çıkıyor. Babama kızgınım hala ama nefret etmiyorum aslında onu seviyorum..Hatta öyleki ya ileride eşi çocuğu ona kötü davranırsa diye endişe duyuyorum.. Bu süreçte hep anneme destek olduk hala da öyle.. Sürekli gider gelirim, diğer kardeşlerim de öyle. Ve babam gittikten sonra şunu anladım ki annem aşıır zor birisi. Asla tatmin olmuyor, mutsuz.. Ne yaparsak yapalım yeterince mutlu edemiyoruz.. Bardağın boş tarafına odaklanmış ve erkek kardeşime aşırı düşkün.. Babam gittikten sonra erkek kardeşimle aralarında saçma bir ilişki oluştu, bağımlı gibiler birbirlerine ve endişeleniyorum . ( ama bu başka bir konu) Babam varkende annem asla mutlu olamazdı, şikayet eder dururdu. Babam onu defelarca arardı, hediyeler çiçekler alırdı ama annem sevgisini asla belli edemezdi. Bunları anlatıyorum yani anneminde hataları var tabii babamın bu yaptıklarını haketmedi.. Asıl konu şu ki şuan sülalede bir konu var : ileride kardeşinizle görüşcekmisiniz ????????? diyor herkes. Ve ben kendi adıma eğer o çocuk görüşmek isterse görüşürüm diyorum. Onun günahı yokki.. Bu görüşümü çok yadırgıyorlar ve annenize bunu yapamazsınız diyorlar, ama ben kadınla görüşmeyeceğim ki .. o çocuğu olanlardan meshul tutmak haksızlık değil mi ?? Annem yorumsuz ama bence oda istemiyor görüşmemizi. Kaldı ki babamla görüşmemi de asla istemiyordu .. Babam durumu iyi bir adam kızlar.. ama maddi hiçbir beklentim yok.. Düğünümde gelip bilezik taktı diye bile vicdan azabı duydum.. Evet belki çok saçma düşünüyorum ama bana harcadığı her para beni utandırıyor..
çok karışık yazdım çünkü kafam çorba gibi.. Siz olsanız kardeşinizle görüşür müsünüz ???
Görüşürüm tamam kötü şeyler yaşatmış size ama çocuğun suçu yok

evlatlar olarak annenizi sarmaniz tabi ki cok kiymetli ama onun bir kadin olarak tek basina ayakta durabilmeyi ogrenmesi ve becermesi gerek. yarin kendi hayatlariniz, cocuklariniz, esleriniz olacak ve ona su an oldugu kadar alaka gosteremeyeceksiniz belki. bu durumda anneniz sizlere de dusman olacak, olabilecek.

nacizane gorusum tabi bunlar benim. hakkinizda hayirlisi.
Evliyiz zaten ablamla. ama çok şükür eşlerimiz çok anlayışlı..
benim annem kıymetlidir arkadaş. babam da rahmetli oldu o da kıymetliydi ama annem gibi değil.
anne-babamla şu yaşadığın hayatı yaşasam ben bir bardak su da vermezdim babama bir bardak su da istemezdim.
resmen bir kadının hayatını mahvetmiş. 37 yaş küçük biriyle evlenmek için kadını boşamış, kendi öz çocuğunu dövüp kapıya koymuş.
bir arkadaşında dediği gibi pedofili canlandı gözümde. bu bile görüşmemek için yeterli!
kaldı ki o çocuk da bu iğrenç ilişkinin dünyaya gelmiş hali. belki büyüdükçe o da nefret edecek anne-babasından.
ve son olarak o çocuk belki senin çocuğun yaşındadır. konudan öyle izlenim oluştu. o yüzden asla kardeş gibi olamazsınız.
eşimle öz abisi arasında 25 yaş falan var hiç abi-kardeş gibi değiller. saygılılar ama öyle kardeşlik mıç mıçlığı yok. çünkü baya büyük benden o evlenip gidince ben doğmuş birlikte yaşayamadık ki diyor.
anneni üzme bence.
Ablamın çocuğundan ufak çocuk. Yani dayısı kendinden ufak oluyor.ben kardeş gibi olamam zaten arkadaşlar, ileride birgün çocuk isterse ne yapardınız diye sordum sadece. yoksa ne kadını kabul ederim ne de çocuğu kendi kardeşimle aynı kefeye koyarım.

Back