• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başıma Durduk Yere Dert Aldım :(

İşte kardeşim bunu çok rahat yapabiliyor ve sürekli yapabiliyor. Ama ben maalesef kıyamıyorum üzülmelerini istemiyorum. Bir kaç kez anneme demek istedim. Bak ona karşı mesafeli davranmaya başladın diye ama üzülür diye diyemedim.
Eşine kiyiyorsun demek ki iyi bir eş degilsin , kocan aynı şeyi yapsa burda adamı topa tutarlardi

Az önce balkonda oturuyordu. Sabahtan beri konuşmuyordu. Dayanamadım gittim yanına, sorun ne dedim? Küsmüyüz dedim. Demez olaydım..

Siz kafayı xxxx ile bozmuşsunuz. Aylardır hep bu polemiklerin dışında kalmaya çalıştım. Eniştenin ne olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz ama sırf kardeşinin olur olmaz tripleri yüzünden beni kurban ediyorsunuz. Ki annen dahi gelip bana dert yanıyordu xxxx kişisi için. Şimdi ne oldu da benim konuşmamam sevmemem size dert oldu? Ne zaman deseniz aynı ortamda bulundum, hatta işleri düştüğünde elimden gelenin fazlasını yaptım. Sırf senin için ve senin kardeşinin kocası olduğu için. Ama görünen o ki ben iyi olduğum için siz beni salak zannediyorsunuz. Bazı şeyleri görmediğimi, hissetmediğimi zannediyorsunuz. Ama artık yeter siz kafayı yediniz iyice. Madem ailen o kadar rahatsız oluyor, gelsin bana söylesin sana değil. Bende neden rahatsız olduğumu söyleyeyim. Ben artık yoruldum. Dünyada bir tek sizin enişteniz yok ve dünyada tek derdim de sizin enişteniz değil. Bundan sonraki süreçte ben bu konuyu duymak istemiyorum. Git bu konunun altını kaşıyan kim varsa, ailen de dahil onlara da söyle, bu konuyu bir daha açanın kalbini kırarım. Dedi ve beni lütfen 2 gün rahat bırak, kendi halimde bırak diyerek evden gitti :( 2 günlüğüne Bungalov kiralamış, ormanda kalacakmış..

Sanırım başıma büyük bir dert aldım :(
Acaba her olaya insanlar dahil olmasa mi?yani koca koca insanlar kimle konusup kimle konusmayacagina karar verebilir..araya girip illa özür dile,konuş vs demek yanlış..kimin kiminle derdi varsa birlikte halletsinler....

Annem o tartışmadan sonra beni aradığında hüngür hüngür ağlıyordu. Siz düşünün.

Yani annem eşimi çok severdi, böyle sürekli gelir koluna girer, bir ortamda oturuyorsak hemen yanına otururdu. Eşimde sevgisini belli ederdi ki eşim hala sever annemi.

Ama işte kız kardeşim annemi azarlayıp ağlatana kadar bağırıp çağırınca, annemin eşime davranışları değişti ve kız kardeşimin kocasına daha bir ilgi gösterir oldu. Ki annem daha önceki konuşmalarımızda annem de eniştemin hödük olduğunu nerde ne konuşulacağını bilmediğini söylerdi. Tahminime göre, kız kardeşim anneme çemkirince, annem de kız kardeşim kızmasın diye enişteme doğru ilgisi kaydı.

İşte boyle abarti abarti sevgi gosterileri ve mesafesizlikten oluyor hep bunlar.
Annem eşimi çook sever, eşimden cok memnundur bilirim 7 yillik damadidir ama gidip her ortamda devamli yanina oturmaz, devamli koluna vs girmez, devamli olmasini gectim bir defa bile boyle seyler yaptigini gormedim desem yeridir.

Anneniz boyle abartili davranmasa oteki kardeş "benim kocam dışlaniyor" moduna girmezdi belki.
Benim kardesim yok o ayri ama olsaydi annemin tavirlarindan kimi cok sevdigini bariz anlamak cok mumkun olmazdi. :)

Bir seyleri tadinda biraksaniz sorun kalmayacak gibi.

Merhabalar
sabah bacanaklar arası anlaşmazlık diye konu açmıştım. BURADA

Eşim Bilgisayar mühendisi. İş yerinde sürekli yazılım işleri ve kodlama işleriyle uğraştığı için bazen kafası dolu oluyor. Ama 4 yıllık evliyiz ve bugüne kadar hiç bunu bana yansıtmamıştı. Her zaman anlayışlı, olgun olarak yaklaşmıştı. Bugün yukarıdaki bahsettiğim konu üzerine duramadım ve yine bu konuyu açtım.

Yüzyüze konuşunca belki daha etkili olur diye işten geldi ve yemeğe oturduğumuzda bu konuyu açtım. Eniştemin ne olursa olsun bacanağı olduğunu ve onunla iyi geçinmesi gerektiğini söyledim.

Bak yemek yiyoruz şuan, sabahta açtın bu konuyu lütfen uzatma dedi. Bende düzgün bir şekilde uzatmadığımı ama rahatsız olduğumu dile getirdim. Sürekli bu konuyu dillendiriyorsun diye serzenişe başladı lütfen bu konuda bana ısrar etme. Senin için saygı duyuyorum ama sevmek zorunda değilim ve bu konuyu kapatmak istiyorum dedi. Bunun üzerine bende ailem rahatsız oluyor bu durumdan dedim ve işte olay burada koptu..

Maalesef elindeki kaşığı sert bir şekilde bırakarak, ben sabahtan akşama kadar binlerce kodun içerisinde kendimi kaybediyorum, işimin zorluğunun farkındasın ama bu senin umrunda değil. Varsa yoksa enişten başka bir şey yok. İş yerinde dahi onca işimin arasında arayıp bana enişteni savunuyorsun. Ben 4 yıldır damatlarıyım, bir gün olsun kötü söz etmedim, gönüllerini daima hoş etmek için uğraştım. Benim memnun etmem gereken önce sensin sonra ailen. Enişten umrumda değil, onun da gönlünü hoş edecek değilim. Ailen buna neden takılıyor? Sonuçta ona kızıp sana mı bir şey yapıyorum ya da onunla aynı ortamdayken huzursuzluk mu çıkarıyorum? Nedir sizin bu XXXX kişisi sevdanız ya diyerek sert bir şekilde çıkıştı. Doğum günü olur hepiniz peşinde gezersiniz, aynı ortamda buluşuruz hepiniz peşinde divane olursunuz, bir gün olsun bunları ben sorun etmedim. En iyi damadınız o olsun dedim ses etmedim saygısızlık etmedim. Ama siz meğer benim kararlarıma hiç saygı duymuyor, düşüncelerime önem vermiyormuşsunuz. Sizin istediğiniz illâ benim sert birisi ters birisi olmam mı? Yeter artık ya bi kendinize gelin, dünyada tek damat o değil, sevmiyor olabilirim, konuşmak muhattap olmak istemiyor olabilirim. Kendini beğenmiş bir insanı sevmek zorunda değilim gibisinden konuşmalar devam etti.

Yani evet iş olarak stresli bir işi olduğunu biliyorum. Ama bunca laf edecek kadar üstüne gittiğimi düşünmüyorum.

4 yıldır hiç sesini yükseltmeyen eşim maalesef tüm içinde ne var ne yoksa döktü. Ve sanırım işi düzeltmeye çalışırken tamamen mahvettim. Dertsiz başıma dert açtım.. Eşim çok anlayışlı ve ılımlı bir insandır fakat sildiği şeyi asla tekrar yazmaz. Yani aşırı derece gururu vardır, bir şeyi kazanmak için çok çabalar ama kaybederse ya da karşısındaki insan o çabasına karşılık vermezse anında siler ve asla taviz vermez. Şimdi öyle bir duruma geldi ki konu, maalesef sanırım bu konuyu tamamen sildi..

Nolacak böyle nasıl olacak nereye gidecek bu iş :KK43:
Önceki konuyu bilmiyorum ama yazdıklarından eşinin kalbinin çok kırıldığını anladım. Tanımam etmem benim içim ezildi adama ya, sen eşisin öyle uzaktan bakma enişteyi falan bırak çok kırılmış bu adam.

IMG_20210821_125916.jpg

Siz neden kocanıza yükleniyorsunuz ki, anladığım kadarıyla kocanız adama laf söylememiş, ters davranmamış. Ne yapsın adam "gel bacanak seni doya doya öpeyim" mi diyecek. Salın şu adamı ya, siz sevin eniştenizi, pışpışlayın isterseniz, kocanız naaıl isterse öyle davransın. Ben de ortada kavga anlaşmazlık falan var sandım. Sevmiyorsa sevmiyordur, mesafesini korumak istiyor adam, size ne, kardeşiniz kıskanıp şımarıklık yaptı dşye adama neden zulmediyorsunuz

Böyle durumlarda eşini savunmayanlara gıcık oluyorum
Benim önceliğim eşimdir, kardeşimin kocası değil.
Sizin neden önceliğiniz enişteniz?
Eşiniz eltinize sizden daha çok kıymet verse yıkarsınız ortalığı
Şunu yazmaya gelmiştim. Burada birisi eşim sürekli eltimi savunuyor diye konu açsa kocaya demediğimiz kalmazdı.

Eşiniz sonuna kadar haklı. Koskoca adam biraz saygı duyun.

Konu sahibi eşiniz size zamanında sanırım çok yüz vermiş ve alttan almış,hala sorun ne diyorsun adamın duygularını anlamıyorsun..orada sorun ne demicektin elini tutup gözlerine bakıp özür dileyecektin.gercekten bir sure konuşmayın ve sizde kendinize gelin hiç sağlıklı düşünmüyorsunuz.Benim çok yakınım eniştesini savunduğu için nişanlısı nişanı attı.Ayni sizin yaşattıklarinizi yaşattılar damat adayına ve sonunda yine enişte kavgası oldu ,kız sen benim enisteme böyle diyemezsin dedi nişanlısına,yüzük atılıp nişan bozulduğunda hala eniştem diye sayikliyordu kız,ben hayret ettim.sende aklını başına al

Bu konularda hiç sorun etmez. Birlikte pikniğe gitcez derim gider, gezmeye gitcez derim gider. Yani evlerine dahi gider. Ama soğuk davranıyor işte. Yani arkadaşlarıyla ya da başka insanlarla yaptığı gibi samimi sohbet muhabbet etmiyor. O soru sorarsa cevap veriyor.

Mesela tüm aile, diğer akrabalar vs. bir araya geliyoruz. Tüm akrabalar vs. eşimi sever ve saygı duyar. Hatta sülalede 9-10 tane damat var, hep derler en iyisi seninkisi diye. Neyse işte tüm sülale bir araya geldiğimizde de muhabbet sarmazsa çıkar dışarı çocuklarla falan oynar, çocuklara oyuncaklar yapar falan. Yani böyle durumlarda işte bende üzülüyorum. Eniştem konuşurken biraz üst perdeden konuşur yani övünerek. İşte bunu duyunca da kaçıyor
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Yazdıklarınla tamamen aynı şeyleri yaşıyoruz. Eşinle benim esim ikiz gibi resmen ayni seyleri yapiyorlar. Ama yapacak birşey yok. Bende 4 yildir evliyim 3 yilim enistem ve esim arasini bulmakla gecti. Artik yoruldum. 1 senedir ugrasmiyorum kafam rahat. Yoksa bizde eniştemlerle tatil bile yaptik. Ama gel gör ki o soğukluk ve mesafe hep var. Uzattıkça daha da sıkıntı oluyor.

Adamı zivanadan cikarmissiniz
Yakında ummadiginiz anda boşanma davası açarsa şaşmayın.
Adam dolmuş haberiniz olsun
İnsanların bukadar üzerine gitmeyin.

Az önce balkonda oturuyordu. Sabahtan beri konuşmuyordu. Dayanamadım gittim yanına, sorun ne dedim? Küsmüyüz dedim. Demez olaydım..

Siz kafayı xxxx ile bozmuşsunuz. Aylardır hep bu polemiklerin dışında kalmaya çalıştım. Eniştenin ne olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz ama sırf kardeşinin olur olmaz tripleri yüzünden beni kurban ediyorsunuz. Ki annen dahi gelip bana dert yanıyordu xxxx kişisi için. Şimdi ne oldu da benim konuşmamam sevmemem size dert oldu? Ne zaman deseniz aynı ortamda bulundum, hatta işleri düştüğünde elimden gelenin fazlasını yaptım. Sırf senin için ve senin kardeşinin kocası olduğu için. Ama görünen o ki ben iyi olduğum için siz beni salak zannediyorsunuz. Bazı şeyleri görmediğimi, hissetmediğimi zannediyorsunuz. Ama artık yeter siz kafayı yediniz iyice. Madem ailen o kadar rahatsız oluyor, gelsin bana söylesin sana değil. Bende neden rahatsız olduğumu söyleyeyim. Ben artık yoruldum. Dünyada bir tek sizin enişteniz yok ve dünyada tek derdim de sizin enişteniz değil. Bundan sonraki süreçte ben bu konuyu duymak istemiyorum. Git bu konunun altını kaşıyan kim varsa, ailen de dahil onlara da söyle, bu konuyu bir daha açanın kalbini kırarım. Dedi ve beni lütfen 2 gün rahat bırak, kendi halimde bırak diyerek evden gitti :KK43: 2 günlüğüne Bungalov kiralamış, ormanda kalacakmış..

Sanırım başıma büyük bir dert aldım :KK43:
Dua edin adam bu tatilinde boşanma isteği ile gelmesin tabi bemce siz eniştemide al götür oraya derseniz işler daha hızlanır :olamaz:

Siz kafayı xxxx ile bozmuşsunuz. Aylardır hep bu polemiklerin dışında kalmaya çalıştım. Eniştenin ne olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz ama sırf kardeşinin olur olmaz tripleri yüzünden beni kurban ediyorsunuz. Ki annen dahi gelip bana dert yanıyordu xxxx kişisi için. Şimdi ne oldu da benim konuşmamam sevmemem size dert oldu? Ne zaman deseniz aynı ortamda bulundum, hatta işleri düştüğünde elimden gelenin fazlasını yaptım. Sırf senin için ve senin kardeşinin kocası olduğu için. Ama görünen o ki ben iyi olduğum için siz beni salak zannediyorsunuz. Bazı şeyleri görmediğimi, hissetmediğimi zannediyorsunuz. Ama artık yeter siz kafayı yediniz iyice. Madem ailen o kadar rahatsız oluyor, gelsin bana söylesin sana değil. Bende neden rahatsız olduğumu söyleyeyim. Ben artık yoruldum. Dünyada bir tek sizin enişteniz yok ve dünyada tek derdim de sizin enişteniz değil. Bundan sonraki süreçte ben bu konuyu duymak istemiyorum. Git bu konunun altını kaşıyan kim varsa, ailen de dahil onlara da söyle, bu konuyu bir daha açanın kalbini kırarım. Dedi ve beni lütfen 2 gün rahat bırak, kendi halimde bırak diyerek evden gitti :( 2 günlüğüne Bungalov kiralamış, ormanda kalacakmış..

Sanırım başıma büyük bir dert aldım :(
Hah şöyle.
Adam gitsin kafasını dinlesin, enişte delisi olmuş ailenin saçma meselesi ile uğraşacağına börtü böceği dinlesin.
Ay imrendim he.
Bungalov orman havasi oh mis.

Bu kadar şahane yorum üstüne umarım birazcık değişir aklınızı çalıştırırsınız..zira ben çok utanırdım bu durumdan özür üstüne özür dilerdim ve kimseyle yüzgöz etmezdim...

Annem o tartışmadan sonra beni aradığında hüngür hüngür ağlıyordu. Siz düşünün.

Yani annem eşimi çok severdi, böyle sürekli gelir koluna girer, bir ortamda oturuyorsak hemen yanına otururdu. Eşimde sevgisini belli ederdi ki eşim hala sever annemi.

Ama işte kız kardeşim annemi azarlayıp ağlatana kadar bağırıp çağırınca, annemin eşime davranışları değişti ve kız kardeşimin kocasına daha bir ilgi gösterir oldu. Ki annem daha önceki konuşmalarımızda annem de eniştemin hödük olduğunu nerde ne konuşulacağını bilmediğini söylerdi. Tahminime göre, kız kardeşim anneme çemkirince, annem de kız kardeşim kızmasın diye enişteme doğru ilgisi kaydı.
Öncelikle anneniz kız kardesinizle tartisiyorsa size niye anlatıyor, bu ikisinin problemi . Aglayabilir, uzulebilir bu sizi ilgilendirmez ki . Anneniz eşinize kötü davraniyorsa eşiniz aynı ortamda bulunmaz olur biter . Herkes kendi davranışından sorumlu , her şeyi birbrine karıştırıp eşinize yüklenmeniz bencilce . Hala empati kurmuyorsunuz , eşiniz sizden uzaklasirsa takilirsiniz enişte ile birlikte .

Bencede eşiniz son derece haklı. Eşinizle aynı işi yapıyorum ve ne kadar zor stresli insanın aklından gece bile çıkmayan bir iş olduğunu bi tek yapan bilir. Herkes masa başasındasın, oturup oturup geliyosun der ama o gün boyu insanın kafası patlar. Bide akşam eve gelince böyle gereksiz boş muhabbetlere kimse dayanamaz. Ayrıca kendisiyle devamlı övünen insanlardan ne ben ne de eşim hoşlanırız. Böyle ortamlardan insanlardan bizde kaçarız ve samimi olmak istemeyiz. Eşiniz sevmemekte haklı. Ama saygıda bi kusur etmemiş kimseye. Gayet mantıklı davranıyor ve sylediği her kelime de son derece haklı. Bence gönlünü alın. Haklısın ben çok uzattım diyin, bundan sonra eşiniz için birşeyler yapın sizde. Gerekene gereken cevabı verin.

Eşine kiyiyorsun demek ki iyi bir eş degilsin , kocan aynı şeyi yapsa burda adamı topa tutarlardi
Hiç kocacı olamadım (kocacı olmak kötü bir şeydir demek istemiyorum, yapamadım beceremedim), genelde damat alttan alsın, gönülleri hoş etsin modundayım ( olması gereken bu diye savunmuyorum) ancak bu yapıda olmama rağmen ben dayanamadım ya, nerdeyse gidicem ben savunucam. Konu sahibi eniştem eniştem derken adamın bu kalp kırıklığı geçmezse adam elden gidecek. Yorgan gidecek, kavga bitecek, hepsi kalacak kıymetli enişteyle.

Ya arkadas dunyaya bir kez geliyoruz en degerli seyimiz zaman. Yapilacak o kadar hobi var okunacak tonla kitap var cocugunuz varsa nasil daha iyi egitim verebilirim diye dusunursunuz ev isi zaten bitmez tukenmez eliniz bu kadar mi bos sizin cok afedersiniz de yemisim enistesini bacanagini. Ben anlamiyorum bu insanlari. Ayrica akrabalikta kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi duymak zorunda saygi varsa huzursuzluk cikmiyorsa isterse nefret etsin beni ne ilgilendirir. Iliskiler sik sik gorusulup vicik vicik olursa zaten o saygi da kalmaz. Allah kimseye gercekten caresiz birakacak dert vermesin insallah.

Back