- 28 Eylül 2018
- 2.012
- 5.612
- 158
- Konu Sahibi begonvil00
-
Kültür seviyesi ve tarzlar benziosa olabilir bu ancak. Tüm yil calisip yorulucam o tüm yılın mukafati olan tatilimi sevmedigim biriyle geciricem. Niye yapim ki böyle biseyi. Bi ton para gidio zaten zamanim yok. Eşim buna tutturursa bosanirim net.Ben onun bu özelliklerini bilerek evlendim. Bu özellikleriyle ilgili de bir sorunum yok. Sadece kız kardeşimin kocası övünüyor diye sevmiyor buna istinaden diyorum o övünüyorsa sende övün diyorum. Anlatmaya çalıştığım bu.
Ya dürüst olun, bunu kim istemez? Kim kardeşiyle tatile gitmek istemez ki? Bende bunu istedim. Tabi ki eşimle de birlikte bir şey yapmak istiyorum, ki onunla da zaten tatile gidiyoruz. 10 gün onunla tatil yapıyoruz, 4-5 gün de kız kardeşlerimle yapmayı istememin neresi suç gerçekten?
Yani oda övsün kendini ne olur? Yahu düşünün ki Bilgisayar mühendisi olduğunu dahi söylemiyor. Soran olursa bilgisayarcıyım diyor. Yönetici olarak çalışıyor, soran olursa ameleyiz işte diyor. Yani sende öv ya kendini nolur övünce? Onlar övüyorsa sende öv, sende katıl muhabbete.
Ya birazda benim tarafımdan bakın olaylara
Ben de merak ettim de sormayayım dedim:)) Şimdiye kadar eşinin mühendis olduğunu 10 kere söyledi kendisiyle ilgili tık yok. Sanırım memnun değil mesleğinden dedimBen sizin mesleğinizi çok merak ettim konu sahibi , siz eşinizin yanında yetersiz fln mı görüyorsunuz kendinizi
DayanamıyorumYeter yazmayın beğenmekten baş parmagim agridiilk defa bi konuda herkes aşırı haklı. Konu sahibi hariç.
Benim eşim de aynısı ya. Mesleğini sorana da memur olmadığı halde memurum diyip geçiyor aman ne lafı uzatacağım diye. Ama insanlar memurdan da tatmin olmuyor tabiiŞu kisim birebir eşim. Eşim de bilgisayar muhendisi, yonetici pozisyonunda ve bilgisayarciyim der şu tavirlari birebir ayni. Hatta "amele" demesi bile eşimin lafidir.Ben eşimi çok uyardim övünmesen de bu şekilde konuşma sonra karşidaki kendini yukselttikce yukseltiyor rahatsiz oluyor.
O konuda haklisiniz. O kadari mutavazilik degil artik en azindan o sozleri soylemekten vazgecsin.
Ama yine de eşimi zorla muhabbete katil diye darlamiyorum ben asla. Bunu yapmayin herkesin karakteri yapmacikliğa el vermiyor. İçten gelmeyince sohbette olmaz.
Dedimki git eşinden özur dile eşin haklı adama gidipSize sabah eşin hakli demişler ama koştur koştur hidip adama gene bu konuyu açmişsınız gene de baya sabırlı eşiniz varmış ne enişteymiş be padişah mübarek
Ben sizin mesleğinizi çok merak ettim konu sahibi , siz eşinizin yanında yetersiz fln mı görüyorsunuz kendinizi
Ben de merak ettim de sormayayım dedim:)) Şimdiye kadar eşinin mühendis olduğunu 10 kere söyledi kendisiyle ilgili tık yok. Sanırım memnun değil mesleğinden dedim
Benim eşim de aynısı ya. Mesleğini sorana da memur olmadığı halde memurum diyip geçiyor aman ne lafı uzatacağım diye. Ama insanlar memurdan da tatmin olmuyor tabiiAmele lafı da aynı mühendisler böyle oluyor diyeceğim de bir arkadaşı da tam tersi çalıştığı yere kadar söyler.
Şu kisim birebir eşim. Eşim de bilgisayar muhendisi, yonetici pozisyonunda ve bilgisayarciyim der şu tavirlari birebir ayni. Hatta "amele" demesi bile eşimin lafidir.Ben eşimi çok uyardim övünmesen de bu şekilde konuşma sonra karşidaki kendini yukselttikce yukseltiyor rahatsiz oluyor.
O konuda haklisiniz. O kadari mutavazilik degil artik en azindan o sozleri soylemekten vazgecsin.
Ama yine de eşimi zorla muhabbete katil diye darlamiyorum ben asla. Bunu yapmayin herkesin karakteri yapmacikliğa el vermiyor. İçten gelmeyince sohbette olmaz.
Belki maaşı degisiyordur her ay?Bankacıyım.
İşte bunu anlatmaya çalışıyorum ona. Bu övünmek değil, belki birisi için azim olur hırs olur. Eşim 25 yaşında müdür pozisyonuna gelmiş. Yani günümüz şartlarında bu yaşta imkansız denebilecek bir şeyi başarmış. Bunu anlatması kadar doğal ne olabilir?
Hadi diyelim ki anlatmak istemiyor olabilir. Sorduklarında dahi geçiştiriyor. Çalışıyoruz işte diyor. Sorduğumda ise, ne yapayım insanlara oturup ne yaptığımı mı anlatayım diyor. Ben kendim için ve senin için çalışıyorum başkasının önemi var mı diyor.
Ve daha garibi ne biliyor musunuz? Ben eşimin ne kadar maaş aldığını dahi bilmiyorum. Ne zaman sorsam, evin ihtiyaçlarında bir eksik oluyor mu? Senin ekonomik özgürlüğünde bir kısıtlama oluyor mu? Bunlar olmuyorsa sorun yok diyor geçiştiriyor.
Belki sağda solda konusursunuz diye soylemiyordur. Bir de onun başarısı sadece sizi ilgilendirir biri gelse bana 25 yaşında müdür oldum dese ee derim bana ne . Niye anlatsın ya aynı işi yapmadigi insanlara . İs hayatı işte kalır . Bazı mesleklerin hayatta daha çok yeri var insanlar konuşur ama yazılımcı ne anlatasin Allah aşkına . Eşinizi salın biraz ya cidden adama aşırı üzüldümBankacıyım.
İşte bunu anlatmaya çalışıyorum ona. Bu övünmek değil, belki birisi için azim olur hırs olur. Eşim 25 yaşında müdür pozisyonuna gelmiş. Yani günümüz şartlarında bu yaşta imkansız denebilecek bir şeyi başarmış. Bunu anlatması kadar doğal ne olabilir?
Hadi diyelim ki anlatmak istemiyor olabilir. Sorduklarında dahi geçiştiriyor. Çalışıyoruz işte diyor. Sorduğumda ise, ne yapayım insanlara oturup ne yaptığımı mı anlatayım diyor. Ben kendim için ve senin için çalışıyorum başkasının önemi var mı diyor.
Ve daha garibi ne biliyor musunuz? Ben eşimin ne kadar maaş aldığını dahi bilmiyorum. Ne zaman sorsam, evin ihtiyaçlarında bir eksik oluyor mu? Senin ekonomik özgürlüğünde bir kısıtlama oluyor mu? Bunlar olmuyorsa sorun yok diyor geçiştiriyor.
Bankacıyım.
Sanmıyorum çünkü arkadaşlarıyla konuşurken falan vergi dilimlerinden vs. bahsediyorlar. Hangi ay vergi dilimine girdiğini, tekrar ne zaman gireceğini vs. anlatıyorlar birbirlerine. Yani sabit olmasa vergi dilimlerini hesaplayamaz.Belki maaşı degisiyordur her ay?
İşinin detaylarini illa anlatmasina gerek yok ama ameleyim, bilgisayarciyim gibi seyler soylemek yerine meslegini normalce soylese yeter.Ben eşime tembihleye tembihleye soyletiyorum.
Ama eşiniz baya gizemli, ben banka hesaplarini istedigim zaman gorur ve maaşı bilirim.
Yine de butun bunlar ayri bir mevzu arkadasim. Saygisizlik yoksa, gerektiginde ayni ortamda bulunuyorsa sicak davranmiş soguk olmuş cokta karistirmayin rahat birakin adami. Cidden cok rahatsiz edici bir durum bu. Sirf insan biriyle evlendi diye sokakta gorse selam vermeyecegi insamlarin gonlunu eglendirmek zorunda olmamali.
Bende muhendisim bende öyleyim, millete ne anlatcam, memurum diyip geçiyorum. Muhendisim desem nerde mühendissin, ne zaman deprem olacak, bizim evin şurası çatlak burası patlak, hiç sevmem insanlara laf anlatmayıBenim eşim de aynısı ya. Mesleğini sorana da memur olmadığı halde memurum diyip geçiyor aman ne lafı uzatacağım diye. Ama insanlar memurdan da tatmin olmuyor tabiiAmele lafı da aynı mühendisler böyle oluyor diyeceğim de bir arkadaşı da tam tersi çalıştığı yere kadar söyler.
Yahu adam zaten eniştenin o davranışından hoşlanmıyor. Kendisi neden yapsın?Ben onun bu özelliklerini bilerek evlendim. Bu özellikleriyle ilgili de bir sorunum yok. Sadece kız kardeşimin kocası övünüyor diye sevmiyor buna istinaden diyorum o övünüyorsa sende övün diyorum. Anlatmaya çalıştığım bu.
Siz isteyebilirsiniz eşiniz istemek zorunda değil. Eşinizle ayrı tatil yapıyormuşsunuz zaten. Kız kıza gidin kardeşinize tatile çok mu zor?Ya dürüst olun, bunu kim istemez? Kim kardeşiyle tatile gitmek istemez ki? Bende bunu istedim. Tabi ki eşimle de birlikte bir şey yapmak istiyorum, ki onunla da zaten tatile gidiyoruz. 10 gün onunla tatil yapıyoruz, 4-5 gün de kız kardeşlerimle yapmayı istememin neresi suç gerçekten?
Bir de şey vardı ya annesiyle kardeşini yanlış yere tatile yollayan abi konusuKkyı birleştiren konu oldu :) herkes birbirini takdir ede ede mesaj yazıyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?