Başıma Durduk Yere Dert Aldım :(

Koca terbiyecisi is coming.

Millet evde keyif çatarken, sen otur kara kara ne yapcam diye düşün iyi düşünceler

Kültür seviyesi ve tarzlar benziosa olabilir bu ancak. Tüm yil calisip yorulucam o tüm yılın mukafati olan tatilimi sevmedigim biriyle geciricem. Niye yapim ki böyle biseyi. Bi ton para gidio zaten zamanim yok. Eşim buna tutturursa bosanirim net.

Şimdi hödük enisteyle evlenen kiz kardeşi de bi düşündüm şöyle. Senin anlatmana göre eşini de... Sen hangi tarafa daha yakin bi karakterdesin merak ettim dogrusu?

Şu kisim birebir eşim. Eşim de bilgisayar muhendisi, yonetici pozisyonunda ve bilgisayarciyim der şu tavirlari birebir ayni. Hatta "amele" demesi bile eşimin lafidir. Ben eşimi çok uyardim övünmesen de bu şekilde konuşma sonra karşidaki kendini yukselttikce yukseltiyor rahatsiz oluyor.
O konuda haklisiniz. O kadari mutavazilik degil artik en azindan o sozleri soylemekten vazgecsin.

Ama yine de eşimi zorla muhabbete katil diye darlamiyorum ben asla. Bunu yapmayin herkesin karakteri yapmacikliğa el vermiyor. İçten gelmeyince sohbette olmaz.

Ben sizin mesleğinizi çok merak ettim konu sahibi , siz eşinizin yanında yetersiz fln mı görüyorsunuz kendinizi
Ben de merak ettim de sormayayım dedim:)) Şimdiye kadar eşinin mühendis olduğunu 10 kere söyledi kendisiyle ilgili tık yok. Sanırım memnun değil mesleğinden dedim

nisanlimla ben de yazilimciyiz. gecen gun babamin arkadaslariyla otururken biri nisanlima sen de yassy gibi muhendissin degil mi dedi, nisanlim “ben teknolojinin kolesiyim, modern kole yani” dedi herkesi guldurdu konu kapandi. aslinda benden daha donanimli bir muhendis ama orada ovunmesine gerek yoktu.

bence esiniz sizin aksinize nerede nasil davranacagini iyi biliyor.

Benim eşim de aynısı ya. Mesleğini sorana da memur olmadığı halde memurum diyip geçiyor aman ne lafı uzatacağım diye. Ama insanlar memurdan da tatmin olmuyor tabii Amele lafı da aynı mühendisler böyle oluyor diyeceğim de bir arkadaşı da tam tersi çalıştığı yere kadar söyler.

Bu hikayede duygularına önem vermediğiniz tek kişi eşiniz farkında mısınız.
Aman annem soğuk olduklarını anlamasın,aman kardeşim üzülmesin,aman enişte dışlanmış hissetmesin...
Peki ya eşinizin hissettikleri ?
Aynı evde yaşamıyorsunuz sonuçta,bırakın biraz mesafeli oluversinler ne olur ? Sanki her görüşmede kavga çıkıyor. Herkes can ciğer kuzu sarması olmak zorunda mı ?

Kendinizce ,çok gereksiz ve hiç üstünüze vazife olmayan bir görev üstlenmişsiniz.

Size sabah eşin hakli demişler ama koştur koştur hidip adama gene bu konuyu açmişsınız gene de baya sabırlı eşiniz varmış ne enişteymiş be padişah mübarek
Dedimki git eşinden özur dile eşin haklı adama gidip nolduki demiş bana kustunmu demis yemin ederim konudan cikamiyorum

Ben sizin mesleğinizi çok merak ettim konu sahibi , siz eşinizin yanında yetersiz fln mı görüyorsunuz kendinizi

Ben de merak ettim de sormayayım dedim:)) Şimdiye kadar eşinin mühendis olduğunu 10 kere söyledi kendisiyle ilgili tık yok. Sanırım memnun değil mesleğinden dedim

Bankacıyım.

İşte bunu anlatmaya çalışıyorum ona. Bu övünmek değil, belki birisi için azim olur hırs olur. Eşim 25 yaşında müdür pozisyonuna gelmiş. Yani günümüz şartlarında bu yaşta imkansız denebilecek bir şeyi başarmış. Bunu anlatması kadar doğal ne olabilir?

Hadi diyelim ki anlatmak istemiyor olabilir. Sorduklarında dahi geçiştiriyor. Çalışıyoruz işte diyor. Sorduğumda ise, ne yapayım insanlara oturup ne yaptığımı mı anlatayım diyor. Ben kendim için ve senin için çalışıyorum başkasının önemi var mı diyor.

Ve daha garibi ne biliyor musunuz? Ben eşimin ne kadar maaş aldığını dahi bilmiyorum. Ne zaman sorsam, evin ihtiyaçlarında bir eksik oluyor mu? Senin ekonomik özgürlüğünde bir kısıtlama oluyor mu? Bunlar olmuyorsa sorun yok diyor geçiştiriyor.

Belki maaşı degisiyordur her ay?

Belki sağda solda konusursunuz diye soylemiyordur. Bir de onun başarısı sadece sizi ilgilendirir biri gelse bana 25 yaşında müdür oldum dese ee derim bana ne . Niye anlatsın ya aynı işi yapmadigi insanlara . İs hayatı işte kalır . Bazı mesleklerin hayatta daha çok yeri var insanlar konuşur ama yazılımcı ne anlatasin Allah aşkına . Eşinizi salın biraz ya cidden adama aşırı üzüldüm

Napcaksiniz ? Esinizin uzerinden kendi egonuzu sisirip onun basarilariyla gurur mu duyacaksiniz ? Kendinizi gelistirin ve kendinizi istediginiz gibi anlatin ortamlarda.
Esiniz anlattiginiz kadariyla cevresiyle uyumlu, kulturlu, mutevazi bir insan sizin aksinize.
Esiniz kitap okurken siz de alin bir kitap birlikte okuyun.

İşinin detaylarini illa anlatmasina gerek yok ama ameleyim, bilgisayarciyim gibi seyler soylemek yerine meslegini normalce soylese yeter. Ben eşime tembihleye tembihleye soyletiyorum.

Ama eşiniz baya gizemli, ben banka hesaplarini istedigim zaman gorur ve maaşı bilirim.

Yine de butun bunlar ayri bir mevzu arkadasim. Saygisizlik yoksa, gerektiginde ayni ortamda bulunuyorsa sicak davranmiş soguk olmuş cokta karistirmayin rahat birakin adami. Cidden cok rahatsiz edici bir durum bu. Sirf insan biriyle evlendi diye sokakta gorse selam vermeyecegi insamlarin gonlunu eglendirmek zorunda olmamali.

Belki maaşı degisiyordur her ay?
Sanmıyorum çünkü arkadaşlarıyla konuşurken falan vergi dilimlerinden vs. bahsediyorlar. Hangi ay vergi dilimine girdiğini, tekrar ne zaman gireceğini vs. anlatıyorlar birbirlerine. Yani sabit olmasa vergi dilimlerini hesaplayamaz.

Ya işte bunu insanlar yanlış anlıyor. Türkiye'nin en büyük 10 şirketinden birisinde yöneticilik yapıyor. Yani herkesin bildiği bir şirket. Haliyle insanlar da bununla ilgili sorular sormak istiyorlar. Ama işte neyse ya offf

Bende muhendisim bende öyleyim, millete ne anlatcam, memurum diyip geçiyorum. Muhendisim desem nerde mühendissin, ne zaman deprem olacak, bizim evin şurası çatlak burası patlak, hiç sevmem insanlara laf anlatmayı

Yanı bir insan kardesinin kocasını niye bu kadar savunur. Eşinizi onemsemediginizi düşündüm .Ailenize hatta o pek önemli eniştenize saygısızlık yapmamış adam. Ben bu eslerini savunmayan surekli ailesinin agziyla esiyle sorun cikaran insanlari anlayamayacağım sanırım. Ne enisteymis dış kapının dış mandalı için çıkarttığınız bu olaylar umarım eşinizi uzaklaştırmaz. O sessiz adam yakında hem size hem o pek değerli eniştenize aynı saygıyı gostermeyebilir

Yahu adam zaten eniştenin o davranışından hoşlanmıyor. Kendisi neden yapsın?

Yani ben dedikodu yapılmasını sevmem ve eşime x kişisi dedikodu yapıyor hoşlanmıyorum dersem bana sen de dedikodu yap o zaman mı desin?

Saçmalamakta çığır açıyorsunuz.
Siz isteyebilirsiniz eşiniz istemek zorunda değil. Eşinizle ayrı tatil yapıyormuşsunuz zaten. Kız kıza gidin kardeşinize tatile çok mu zor?

Bu adam sizi çok geçmeden boşar demedi demeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…