Başıma büyük bir dert fırtınası geliyor yorumunuza ihtiyacım var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlerde illa ki haberleri olacak bari nikah yapın da bizden gizli evlenmiş desinler. Türkiyedeki ailelerin hepsi onlardan habersiz evlenmeni nikahsız çocuk yapmana tercih ederler diye düşünüyorum. Aylar sonra bakın torununuz ama siz istemediğiniz için evlenmedim mi diyeceksiniz? Saklamanın hiç bir mantığı yok , oluşacak sıkıntıyı git gide büyütür sadece.

Evet arkadaşlar. Bismillah ile başlayın okumaya ki yanlışlıkla kınamayın beni.

22 yaşındayım. Kendi ailemi çok seviyorum fakat ben çok başına buyruk, asi birisiydim. Bu durum sonucu ailem başka şehirde yaşamama ses edemiyordu. Çünkü kafama koyduğumu inatla yapıyordum. Onların suçu yok burada benim başıma buyrukluk tamamen. Neyse asıl konuya gelelim. (Bu arada hepten başı boş da bırakmadılar annemle günde 3 kez konuşuruz en az ilişkimiz iyidir yani beni çok seviyorlar ve büyük umutları var benden)

Neyse ailem böyle minnoş böyle tatlıyken ben bir halt yedim. Erkek arkadaşımla birliktelik yaşıyordum zaten ama korunmuyorduk çünkü 4 ayrı doktor bana tüp bebek tedavisi dışında hamile kalmamın mümkün olmadığını söyledi 🤦🏻‍♀️ ben tak hamile kaldım tabii. Neyse ilk öğrendiğim zaman büyük bir şok yaşadım çünkü ailemi hayal kırıklığına uğratacak zaten asi evlatken bir de üstüne yüz karası olacaktım. Bir de bana karşı olan umutlarını ayaklarımla ezmiş olacaktım. Aldırmayı düşündüm. Ki para olsa o gün direkt aldırırdım. Allah işte. Erkek arkadaşım aldırmamak gerektiğini, bi halt yediysek arkasında durmamız gerektiğini söyledi. İkna oldum doğru dedi çünkü. Bebişin ne günahı var. Neyse ben aileme evlenmek istediğimi söyledim 2 kere kesinlikle istemediler evlenmemi çünkü devam eden bir eğitim hayatım var lisansüstü :') bunu bitirdikten sonra evlenirsin dediler.

Ben aileme hamile olduğumu söyleyemem. Şuan 4.5 aylık oldu bebeğimiz. Evlenmek için seçimleri bekliyorum seçmen kağıdımda soyisim değişik görmesinler diye. Olabildiği kadar gizlemekten başka çarem yok. Çünkü öğrenirlerse yıkılacaklar ve bende onlarla yıkılacağım. Çok şükür (artık eşim diyeceğim erkek arkadaşım yakışı kalmıyor çünkü) eşim arkamda duruyor. Destek oluyor. Çok heyecanlı baba olacağı için ve aile olduğumuz için. (eşimin ailesi yok)

Konuyu özet geçtiğime göre soruya geleyim. Ailem illa öğrenecek bunu biliyorum. Öğrendikleri zaman bana küsecekler. Ya bu durumu yaşayan insan sayısı ne kadardır bilmiyorum belki bir elin parmağını geçmez. Şimdi ben kaçmadan kaçmış ve üstüne çocuğum da olmuş oluyor. Ailem küstükten sonra nasıl barışırız geri? Beni nasıl affederler? Onları çok seviyorum yaptığım bireysel hata yüzünden çok üzmüş olacağım onları bu durum çok üzüyor beni. Hamilelikten gram isyan etmiyorum. Kaçıp evlenen vardır illa aranızda. Sizce barışırlar mı? Affederler mi? Empati kurun lütfen kendi çocuğunuz yerine koyun yada kardeşiniz bilmiyorum. Affeder miydiniz veya ne kadar süre sonra affederdiniz?
Konuya çözüm getirmeyeceğim ama sizin gibileri bizim gibi kadınlar çok kıskanıyor valla.bunu da bil.milyonlarca kadın hiçbir sorun olmadığı halde belki senelerce belki de ömür boyu hamile kalamıyor.bu arada hep şunu savunurum.üreme sistemi dedikleri şey bilimdışı bir konu.bunu müslüman olmayan biri olarak söylüyorum.doktorların ne dediği tamamen önemsiz o yüzden benim için.sizin durumunuz da bunu bir kez daha kanıtlamış.demem o ki üreme konusu deyince söylenen herşey yalan.tek gerçek KISMET ya da ŞANS her neyse.ama bilim olmadığından eminim.gıcık bir durum.kısaca doktorları bile dinlemeyin.

Son düzenleme:
Ben asiyim ben başına buyrugum ben bıdıbıdıbıdı vıdıvıdıvıdıyım ayağına hayatının bacağına çok güzel sıkmışsın tebrik ederim. Ana baba sözü dinlemekten imtina edenin sonu işte budur. Doğacak çocuğa ve anneciğine yazık. Sana ise hiç acımıyorum.

Bismillah deyince başta dini bütün sandım sizi.
Madem bir halt yediniz bebekleri cımbızla alıyorlar kürtajla suçu ne ? Sizin 5 dakikalık zevkiniz için canından olacak.
Ailenden istediğin kadar kork madem ortada çocuk var.Giderdiniz sade nikah kiyardiniz resitsiniz ardından imam nikahı yapılacaksa vs.Aileniz izin vermezse de evlenmeliydiniz.Ortada bebek var.Evlenmemiz gerekiyor diyebilirdiniz.

Bırakın şu özgür kız muhabbetlerini evlilik dışı ilişkileri artık savunmayin gına geldi.Ondan sonra yok kürtaj yok evlensem mi.
Sizin dünya görüşünüze uymayabilir ama 5 dakikalık zevk de değil şimdi.laubalilik olarak algılanabilir ama cinsellik yetişkin insanların hayatında oldukça büyük bir öneme sahiptir. Yaaa yapmayıverin denecek kadar basit birşey değil.sadece fiziki zevk de değil, aşkin, bağlılığın, samimiyetin, zevkle harmanlanıp dışa vurulmuş hali.manevi boyutu da var.haaa konu sahibinin hatası bu kadar kısmete, şansa bakan bir konuda doktorlara inanıp, korunmamak olmuş.eee niye herşeye rağmen korunmadınız deseniz sonuna kadar haklısınız.ama bu şekilde hak veremiyorum.benim kafamı kurcalayan direkt yaratılış sistemimiz ama bu konu hakkında görüşlerimi paylaşırsam banlanmam kesin olduğu için yazamiyorum

bence bir an önce ailenize söyleyin. sonuçta illa ki öğrenecekler. ne olacaksa olsun bitsin. doğum yaptıktan sonra öğrenmeleri daha kötü. küseceklerse küssünler ama doğuma kadar belki barışmış olurlar. çocuk sahibi olmak çok büyük sorumluluk. eşiniz destek olması güzel. en azından adam basıp gitmemiş. ama okuyorsunuz da. yeterli değil sizin imkanlarınız bu durumda. bu işin lohusa depresyonu falan da var. bence o zamanda aileniz yanında olsun en iyisi bu. bebek bakımı için, maddi yönden de ihtiyacınız olacak. şahsen benim kızım hadi halt yedi hamile kaldı ama doğumdan önce bilmek isterdim. öylesi daha ağır gelirdi çünkü.
bir de umarım aranızdaki aşk sağlam temellidir. ben hayatımın aşkı eşimle bile bebeğin ilk 6 ayında nerdeyse kavga etmediğimiz gün yoktu. lohusalık farklı bişi. ikinizinde hayatı çok değişecek. herşey değişecek. inşallah bunları göğüsleyecek kadar aşkınız ve birbirinize güven ve bağlılığınız vardır. yoksa sizi çok zor günler bekliyor.

Geciktirmeden konuşun. Anne baba istedik izin vermediniz ama biz birlikte yaşıyoruz nikah kıyalım yaptığımız yanlış ama özür diliyorum deyip durumu anlatın karşı tarafın ailesi biliyor mu gelirinizi nasıl karşılıyorsunuz şu anda?

Olmuş ile ölmüşe çare yok derler. Sizin durumunuzda da olan olmuş ama ailenize bir an önce gerçekleri anlatmalısınız bence. Seçime kadar karnınız büyür ve ilk doğumunuz herhangi bir problem (umarım yaşamazsınız) olursa anneniz, aileniz yanınızda olur. Hem nikah da şart nikahı ertelemeyin nolur nolmaz.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 💓

Gizlice evlendikten sonra karşılarına çıkıp "biz evlendik. Bakın bu da torununuz" diyerek insanların suratına çocuk dayamak "hamileyim, evlenmek istiyoruz" demekten nasıl daha kolay geliyor anlamadım.
Konuya pek inanmadım ama gerçekse yaptığınız tek bir mantıklı iş yok. Gidip açıkça söyleyin derdinizi. Sonradan öğrenmeleri daha kötü.

yaşınız daha çok küçük aileniz sizi okuduğunuz için serbest bırakmış olabilir ama şimdi hesapta yokken evlilik çıktı onlar tarafından bakıldığında kötü bir durum. Ama hamileliğinizi ne kadar saklayabileceksiniz. 4. ayınızda olduğunuzu yazmışsınız 5 ay sonra çocuk doğacak nasıl bir hayat sizi bekliyor maddi olarak okulunuz ne olacak. Çok sıkıntılı bir durum ne diyeceğimi bilemedim.

Ben asiyim ben başına buyrugum ben bıdıbıdıbıdı vıdıvıdıvıdıyım ayağına hayatının bacağına çok güzel sıkmışsın tebrik ederim. Ana baba sözü dinlemekten imtina edenin sonu işte budur. Doğacak çocuğa ve anneciğine yazık. Sana ise hiç acımıyorum.
Anne babası sevişme demiş mi ki ?

Yani doktor ne derse desin bekar aklı başında bir kadın olarak korunmanız lazımdı.
Kürtaja para bulamıyorsanız bezine doktoruna nasıl para bulacaksınız. Çocuğun masrafı daha büyük ve katlanarak gidiyor.
Ailenizden saklamayın. Bir an önce söyleyin.
A

Konuya çözüm getirmeyeceğim ama sizin gibileri bizim gibi kadınlar çok kıskanıyor valla.bunu da bil.milyonlarca kadın hiçbir sorun olmadığı halde belki senelerce belki de ömür boyu hamile kalamıyor.bu arada hep şunu savunurum.üreme sistemi dedikleri şey bilimdışı bir konu.bunu müslüman olmayan biri olarak söylüyorum.doktorların ne dediği tamamen önemsiz o yüzden benim için.sizin durumunuz da bunu bir kez daha kanıtlamış.demem o ki üreme konusu deyince söylenen herşey yalan.tek gerçek KISMET ya da ŞANS her neyse.ama bilim olmadığından eminim.gıcık bir durum.kısaca doktorları bile dinlemeyin.
Çok sıktı üreme sistemi kıskançlığın ferhans.
Gidiyor musun psikiyatriste ne derdin varsa en azından çözerler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X