kızlar merhaba bende bir basenzedeyim, sırf bu basenlerimden kurtulmak için kondisyon bisikleti aldım hepten genişlediler bende hemen sattım. konuyu açan o arkadaşın bahsettiği hareketi yan yatarak, ayakta bi yerden tutunarak her iki bacağada uyguluyordum fakat dizlerimi kırmadan yapıyordum. acayip sıkılaşma sağlıyordu hiç ölçmedim erittimi eritmedimi bilmiyorum. ama biraz önce o hareketi yaptım yan yatıp düz olan bacaklarımı biraz içe doğru kırdım zannediyorum arkadaşın bacağı kıvırıyorsunuzdan kastı bu.yani bacağı %50 katlıyoruz. bu şekilde yapıldığında fena yakıyo uzun vadeli yapıldığında başarılı olacağımızı düşünüyorum. bu hareketi düzenli yapmaya karar veren arkadaşlar günlük kaç tane yaptğımızı yazalım.Ne dersiniz??? HA UNUTMADAN HAREKETE BAŞLAMADAN BASENLERİMİZİN ÖLÇÜSÜNÜ ALALIMbenim ölçecek mezuram yok ama pazartesi alırım inşallah.. hadi bakalım kolay gele
valla ben 2 haftadır yapıyorum basenimden 2 cm gitti bir de bu arkadaşın dediği hareketi bugün yapmaya başladımm bi bacak 300 diğer bacak 300 yaptım çok basit hiçte dinlenmedim terledim baya yandı hissettim bi de duvara dayanıp çömelme yaptım 70 tane çok güzel oldu nasıl titriyor bacaklarım bende kaç cm gittiğini hep yazıcammm inşallah 1 ay sonra istediğimiz gibi oluurr
aramıza hoşgeldin:) hareketi doğru anlamışsın dizleri kırarak yapıyoruz. bende yeni başladım sayılır yaptıkça yazıyorum buraya yalnız 4 5 gün ara vericem sanırım regl im başladı. İnş eritiriz şu basenleri konu sahibi arkadaş gibi
kızlar 100 er taneyle açılışı yaptım. şarj aletinin kordonuyla önce basenimi ölçtüm sonra metreyle de kordonu ölçtümnapiyim mezuram yoktu basen ölçüm sıkı durunnnnnn 100 cm.(en kalın olan kısmı), arkadaşlar erirmi yahu gözüm korktu valla tekrardan kolay gelsin
kızlar merhabaa :)
Şimdiden söyleyeyim yazım biraz uzun olacak ama umarım işinize yarar =) Öncelikle bende tahmin ettiğiniz üzere basenlerimden şikayetçiyim, aslında pek fazla basenim yok ama belim çok ince olduğundan basenlerim kötü duruyor.. Yaklaşık 1 sene önce fitness a başladım ve hocamın talimatlarıyla bölgesel olarak sadece basen çalıştım 2 aylık bir çalışma sonucu 102 olan basenim 92 ye indi ve gayet güzel oldu ama kış ayına girince üşendim ve fitness ı bıraktım, (evde devam ederim düşüncesiyle) ama en fazla 20 gün dayanabildim ve 3 ay sonra basenlerimin 96 cm e geri çıktığını gördüm 2 ay önce de buna bi son vermeliyim yeter artık deyip yüzmeye başladım ve 2 aydır yüzüyorum ve asla bırakmayacağım çünkü sıkılaştığımı ve basenlerimin inceldiğini gözle görülür şekilde farkettim.
Gelgelelim bu basen eritme hareketine, arkadaşımızın bahsettiği bu hareket dış yan bacak için geçerlidir bu hareketi yapıp iç bacağınızı çalıştırmazsanız iç bacağınızda sarkmalar meydana gelir , bu hareket çok iyidir ancak buna ek olarak ayakta biyerden destek alarak bacağınızı kırmadan düz bir şekilde yana doğru kaldırabildiğiniz yere kadar kaldırıp indirin ama yavaş yavaş bu hareketi 2 set halinde 20şer kez yaptıktan sonra sıkıştırma dediğimiz bacağınızı aynı şekilde ama daya az yukarı ve hızlı hızlı kaldırıp indirmelisiniz. bu 2 hareket ve buna ek olarak çömelme hareketi yaparsanız sonuç alırsınız.. Malesef ben o kadar sabırlı olamıyorum
ben bu dediklerinin hepsini yapıyorum zaten arkadaşın bahsettiği hareket sadece basen için ve tek başına yeterli değil zaten başka hareketlerde yapıyorum basenlerimden 2 cm gitti
arkadaşlar ben basen eritmek için ip atlamak
istiyorum sizce etkisini kaç güne kadar alabilirim
günde 250 tane atlıyabiliyorum şimdilik 2 gün
oldu başlayalı.
bir de bende bir alet var aıdı ne bilmiyorum yerinde
merdiven çıkıyosun gibi bişiy hareketli step tarzı
anlatabildim mi bilmiyormama onunla 40 dk egzersiz
yapsam bacaklarım incelir mi yoksa kas mı yaparım sizce?
Bir de bacaklarımı uzatmak istyorum biraz 19 yaşındayım
sizce bi faydasını görür myüm?ya da bildiğiniz başka bi egzersiz
var mıdır bunu sağlamam için.nolur bi çare bulun bana :))