- 29 Ocak 2008
- 414
- 0
-
- Konu Sahibi rosa30
Benim Isvicre`de görüstügüm arkadaslarim oldu ama artik görüsmüyoruz .Birara ben de Zürich`deki bir üniversitenin kursuna yazildim ama sadece 1 gün gittim , cünkü ortami hic begenmedim. Yani anlayacagin Serpilinha Isvicre`de kafa dengi birisiyle tanisarak arkadaslik etmenin zor oldugunu düsünüyorum. Zaten sik sik Türkiye`ye gidiyorum, oradaki arkadaslarimla görüsüyorum burada oldugum zamanlarda ise onlarla Facebook`tan iletisim halindeyim. Yada esimle birlikte firsat buldukca degisik ülkelere gidiyoruz. 2 yil böyle gecti iste... Devamini bekleyip görecegiz...
merhaba kizlar ben de basele yeni tasindim almanya ve fransa sinirina cok yakinim, yeni tasindigim icin kimseyi tanmiyorum, ama burdaki muhabbet yavas ilerliyor galiba en son mart ayinda yazmissiniz :sinifsinif:
Haklisin aslinda gez gez nereye kadar dimi buyrunnnnnnnnn Fakat burada tanistigim birtakim insanlarin tavirlari ve davranislarini itici buldugumdan uzak ve yanliz kalmayi tercih ettim.En azindan huzurumu bozacak etkenlerden uzak durmus oluyorum...Günaydin Illia,
Evet kafa dengi birini bulmak cok zor hele de isvicrede kat be kat zor:)
Bende senin gibi Istanbula gidip geliyorum 2-3 ayda bir,esimlede cok gezeriz ama simdi kizim olunca biraz duruldum.Ama böylede hayat gecmez ki yasadigin yerde birilerinin olmasi lazim.düsünsene hadi bir kahve icelim diyecek arkadasin yoksa ne anlami var hayatinsenağlama gecici bir süre olsa katlanirsinda nereye kadar.....
okulu 1 gün sonra biraktin sonra ne yaptin?almanca konusamiyorsun o halde.bu ülkede dil bilmiyorsan bittin demektir...esim beni gicik ediyor evde ingilizce konusuyoruz ama adamin dili bir türlü almanca konusmaya gitmiyor.oysa okula giderken bir hayli yaklasmistim dili konusmaya . 1 yil ara verdim pek cok seyi unuttum zaten.seneye tekrar baslamak istiyorum okula ama kizimi nereye birakacam sorunu var...bakalim zaman gösterecek...
iyi pazarlar dilegi ile..
Haklisin aslinda gez gez nereye kadar dimi buyrunnnnnnnnn Fakat burada tanistigim birtakim insanlarin tavirlari ve davranislarini itici buldugumdan uzak ve yanliz kalmayi tercih ettim.En azindan huzurumu bozacak etkenlerden uzak durmus oluyorum...
Kursa gitmemin amaci ise dil ögrenmek icin degildi. Almancam ileri seviyede zaten. Zürichteki bir üniverstide hukuk okumaya niyetlenmistim. Benden Goethe Zertifikat C1 istediler. Ben de Goethe sinavlarina hazirlanmak icin hizlandirilmis 3 aylik bir kursa yazildim.Katildigim kursun seviyesi ( C1+ ) idi fakat isledikleri konulari benim bildigim konular oldugu icin cok sikildim hem cok fazla simarik rus kiz vardi sinifta , sarmadi beni.Mecbur kalsaydim devam ederdim tabi ama dil ögrenme mecburiyetim olmadigi icin katlanmak zorunda hissetmedim kendimi.
Sana hak veriyorum dilini bilmedigin ülkede yasamak cok zor.Ama dil biliyorsan en azindan kimseye mecbur kalmadan bagimsiz bir sekilde bircok isi (resmi kurumlar, saglik, alisveris v.s ) halledebiliyorsun alkisalkisalkis
Diger taraftan ingilizce biliyorsan almanca ögrenmeyi istemen ilginc ve hatta takdir edilecek bir durum.Cünkü benim burada tanidigim birkac türk bayan var, ingilizce bildikleri icin almanca ögrenmek gibi niyetleri olmadiklarini söylüyorlardi. Zor bir dildir almanca bilirim, sana sabir ve basarilar diliyorum. Iyi pazarlar...
Buraya gelmeden önce calisoyrdum ve süper bir isim vardi.Hatta Isvicredeki müsteri baglantilarimdan dolayi is teklifleri de almistim ama calismayi düsünmedim.Dolayisiyla ev hanimi ve gezentiyim (yurtdisi gezileri )
benim bebegim yok henüz ama bebekleri :ecrin_bebek: de cocuklari alsanaalsanasmile da cok severim
Hangi sigorta konusundan bahsettigini anlamadim.Eger biraz daha acarsan esime danisirim, cünkü esim sistemle ilgili hemen hemen her konuya vakif. Sana yardimci olmaya calisirim.
merhaba serpilinha tesekkür ederim canim, aynen dedigin gibi sistem böyle oldugu icin bir türlü anlamyiorum avusturyada sigorta olursun o sigorta herseyi karsilar kafan kulagin rahat rahat yasarsin simdi burdakli neyi karsiliyor neyi karsilamiyor bissürü inceleme gerektiriyor isin asli bebekle de oturup arastirmiyorum bilmiyorumkismilemerhaba poseidon,
burda birilerini görmek güzel:)
bende baselde yasiyorum.6 aylik kizim var, bende onunla debeleniyorum senin gibi.sanirim saglik sigortasindan bahsediyorsun?sigorta konusuna gelince ben buranin siteminden hic bisey anlamadim.daha cok hangi sigorta oldugu degil hangi ödeme seklini sectigin önemli.eger yüksek ödeme yaparsan ona göre secenegin artiyor.ama ödemede hep sorun cikartiyorlar benim gördügüm kadari ile.cok detayli bir konu bu.ben geldigimden beri cözemedim kac kere sigortacilarla toplanti yaptik..gerci benim almancam coook zayif,ingilizce anlasiyoruz adamlarla.belki kendi dilimde konussam daha da hakim olabilirdim konuya.gerci benim esim isvicreli ona bile karmasik geliyor bu konu..bende sadece 2 yildir burdayim cok fazla bilgim yok ama elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.
dogru diyorsun canim, ben Viyanadan geldigim icin ordan tek girislik vize aldim sonra burdan uzattim sigorta sormadilar istemediler de ama tabiki mecburi grundversicherungla ilgili bilgilendirme geldi.bildigim kadari ile buraya gelmeden önce yani vize almadan yada oturma izni almadan önce sigorta yaptirmis olman lazimdi..yaniliyor muyum?
Valla madem yakiniz bulusalim da ne güzel olurdu zemuszemus ben de bebekle birlikte hergün cikiyorum disari geziyorum ama bi süre sonra yalniz yalniz o da sikiyor insani bilmiyorumkismileIllia merhaba,
bende hep bakiniyorum birileri gelip yazmis mi diye ama hep bos hep bos...belki biz bir muahbbet baslatabilirz..bende 2 yil önce geldim.cok az arkadasim var,yani belki de yok.arkadaslarim daha cok gittigim okuldandi.okulu biraktiktan sonra cok fazla iliskimiz kalmadi arada bir bulusuyoruz.cocukla birlikte eve iyice kapandim
Dogru diyorsun insan eski arkadaslarini ariyor sonra sanlki burda yaasamiyormusuz gibi hicbir baglantimiz olmayinca insan daha da bir bunalima giriyor, kafa dengi insan bulmakl zor haklisin, ben de basörtülü biriyim yanimda yanimda benim degerlerime karsi saygisizlik hakaret etmedikleri sürece herkesle atrkadas olurum ama türk insani maalelsef "baskasina" saygi duymayi daha yeni yeni ögrenmeye basladi.Benim Isvicre`de görüstügüm arkadaslarim oldu ama artik görüsmüyoruz .Birara ben de Zürich`deki bir üniversitenin kursuna yazildim ama sadece 1 gün gittim , cünkü ortami hic begenmedim. Yani anlayacagin Serpilinha Isvicre`de kafa dengi birisiyle tanisarak arkadaslik etmenin zor oldugunu düsünüyorum. Zaten sik sik Türkiye`ye gidiyorum, oradaki arkadaslarimla görüsüyorum burada oldugum zamanlarda ise onlarla Facebook`tan iletisim halindeyim. Yada esimle birlikte firsat buldukca degisik ülkelere gidiyoruz. 2 yil böyle gecti iste... Devamini bekleyip görecegiz...
kahve konusunda haklisin benim d eo kadar ihriyacim varki biryerlerde oturup laflayacak birilerine bilmiyorumkismile. cocukla birlikte gidebilecegin almanca lkurslari olmasi gerek, yoksa da organize etmek gerek Viyanada vardi sen kurstayken cocuguna bakiyorlalrdi. ama arastirirsam mutlaka bulurum diye düsünüyorum.Günaydin Illia,
Evet kafa dengi birini bulmak cok zor hele de isvicrede kat be kat zor:)
Bende senin gibi Istanbula gidip geliyorum 2-3 ayda bir,esimlede cok gezeriz ama simdi kizim olunca biraz duruldum.Ama böylede hayat gecmez ki yasadigin yerde birilerinin olmasi lazim.düsünsene hadi bir kahve icelim diyecek arkadasin yoksa ne anlami var hayatinsenağlama gecici bir süre olsa katlanirsinda nereye kadar.....
okulu 1 gün sonra biraktin sonra ne yaptin?almanca konusamiyorsun o halde.bu ülkede dil bilmiyorsan bittin demektir...esim beni gicik ediyor evde ingilizce konusuyoruz ama adamin dili bir türlü almanca konusmaya gitmiyor.oysa okula giderken bir hayli yaklasmistim dili konusmaya . 1 yil ara verdim pek cok seyi unuttum zaten.seneye tekrar baslamak istiyorum okula ama kizimi nereye birakacam sorunu var...bakalim zaman gösterecek...
iyi pazarlar dilegi ile..
yok canim yaa bu resmi internetten buldum benim oglum var adi Yusuf, bu kadar yanagi yok ama yine de tatli bisey zaten bu kadar yanagi olsa isira isira her tarafini yara ederdim delikafadulden senin kizini merak ettim koca yanakli bebeleri cok severim.Poseidon, bu kizinin resmi mi??cok seker görünüyor..benim kizim gibi koca yanakli bisey..benim kizimin yanaklari da böyle,ekmek gibi, icimden bazen isirasim geliyor:)
Illia cok tesekkür ederim cok acik anlatmissin Allah razi olsun
dogru bize grundversicherung icin bilgilendirme mektubu geldi ama ben Viyanadan zaten sigortali oldugum icin burda yaptigim tüm masraflari viyandan WienerGebietKrankenKasse den geri aliyorum. o yüzden biraz rahat davraniyorum galiba, Comparis den bakmistik sigortalara mecbur birini secicez artik ÖKK icin verdigin bilgi cok isime yarar galiba cünkü bana ailelere uygun bir paket lazim.
demek zurichte oturuyorsun, uninin kursunu biraktim demissin ing. kursumuydu yoksa ileri almancamiydi, ben unibersität Baselin homepagesine baktim als Hörer/In olarak katilmak bile ders basi 50 frankmis. bu ülkede parasi olan yasayabiliyor anladigim kadariyla
Serpilinha burda yok galiba,
Illia coluk cocuk yokken tüm kurslari yap tüm ülkeleri gez ben cocuktan önce özgürlügümün degerini bilmemisim simdi benim velet nefes almama izin vermiyor
Evet,evlilik sebebiyle buradayim.Eger kendine bir düzen kurarsan ve mesgul olacak birseyler bulursan, zamanla o düzene alisiyorsun ve vakit bir sekilde geciyor. Mesela hergün spor yapiyorum ve öglenden sonra disariya cikiyorum... sana belki tuhaf gelecek ama bazen tek basina bile 4-5 saat disarida vakit gecirebiliyorum. Annem (Kayinvalidem) Isvicre`de oldugu zamanlarda ise her carsamba beni arabasiyla almaya geliyor ve birlikte bir yerlere gidip keyifli zaman geciriyoruz.Aksamlari ise bazen iyi yayinlara denk gelirsem Tv izliyorum,internetten gazete okuyorum,zaman zamansa kitabimi okuyorum ya da kendi kitabim icin birkac sayfa yaziyorum.Hafta sonlari ise esimle disarilarda vakit geciriyoruz.Esim Isvicre vatandasi ama türk ve dogdundan beri burada yasiyor.Senin esin sanirim Isvicreli.Sende mi evlilik nedeniyle buradasin ?
Bu arada sana özelden mesaj yazacaktim ama maalesef iletisim bölümün etkin degil.
merhaba,
dedigin gibi kizimdan ancak firsat bulup nete girdim..aksama yemege misafir var,bir yandan kizim,alisveris,yemek derken bu saat oldu..
dedigin gibi bu ülkede paran yoksa öl daha iyi..türkiyeden sikayet edenler buralari görse kafa yerler:)
sen avusturyadan gelmissin,duyduguma göre oralarda sosyal imkanalr cok daha fazla imis.oradan sonra burayi yagirgaman cok normal.bende viyanaya gitmistim evvelki sene..hayran kaldim sehrin güzelligine öylesine gözalici ve ihtisamliydi ki..
basel gercekten cok kücük bir sehir.bende hergün kizimla disari cikiyorum,temiz hava alalim azicik acilalaim diye yoksa ikimizde bogulacaz sikintidan.
sen almanca biliyorsan isin daha da kolay..
ooooo misafirler karsilaniyor maasallah bebelerle cok zor oluyor ben kendimize zor yemek yapiyorum bilmiyorumkismile
evet avusturya cok sosyal bir devlet hayat hem daha ucuz hem daha kolay,
sen nenrde oturuyorsun ben baselin almanya ve fransa sinirina yakin bir bölgesindeiym almanyaya yürüyerek gidiyorum, kleinbasel deniyor galiba buraya
hmmm wettsteinbrückenin öteki tarafinda kaliyorsun sen, aramizda nehir var :)
evet burda cok türk varmis hatta baselin getto kismiymis ama tanismadim kimseyle, cevre zamanla ediniliyor,
sehir merkezini daha gezmedim ben bir gün birlikte oralari gezebiliriz aslinda sen 2 yildir burdasin bendne daha deneyimlisin, havalar isindimi ilk isim merkezi gezmek olucak