Basel Paylasim Alani(Tanisma)

ecrin sen sanirim aramizda en sansli olasin isvicrede yasama konusunda cunku esin turk ama isvicreli sayilir..benim esimle hemen herseyi yapmami hemen kendi ayaklarimin ustunde durmami istiyor malum beni anlamasi zor:) bazen ben onu yadirgiyorum bazen o beni..boyle yuvarlanip gidiyoruz..

nurcan,
ben intensiv dedikleri yogun kurs programindayim.sonucta bu ulkede yasama karari aldigima gore dillerine cok iiy ogrenmem gerek diye dusundum.haftaici hergun sabahtan oglene kadar okuldayim.hergun 1.5 saat dersimiz var,dersten sonra da odev yapmak v.s. icin kaliyorum..almanca ne de olsa felsefe dili kolay degil..yani isi cik siki tutuyorum ben..zaten baska da sansim yok
ev alam konusunda sana fikrimi soylemek istiyorum..tabii ki henuz cok yeniyim buralarda ama esimden ogrendigim kadari ile bahsedecegim.buralarda vergiler cok yuksek oldugu icin aslinda kimse ev almiyor.yani aliyorlarda almiyorlar..buyuk cogunluk bankada kredi aliyor ve bu krediyi oduyorlar.ama bizdeki gibi aman odeyeyimde bitsin modunda degiller.mumkun mertebe uzun vadeli aliyorlar krediyi ki odeme bittiginde vergi icin tepelerine binmesinler diye..mesela bizim evimiz kredi ile alinmis,esim 15 yildir oduyor,sanirim bir 15-20 yil daha odeyecek..boylece vergiden kurtulmus oluyorsun yoksa cidden cok yuksek vergiler..esim maasli bir calisan oldugu halde odedigi vergiyi duyunca ucukladim..o nedenle ev alacagin zaman kisa vadeli odeme plani yapmamani tavsiye ederim..

ecrin,
tabii umutsuz degilim.ama dusunsene kendi dilini guzel guzel konusmak varken simdi debeleniyorum.dil ogrenmek kolay degil ama imkansiz hic degil..sadece zaman meselesi vede azim!

demek istedigini anladim canim :) sorun yok yerimseniben

ne kadar ödüyorsun?
ben su an gittigim kursu internetten baktik....araba ile 15 dk mesafede kaliyor....aslinda yakin olan kurs da var ama daha iyi olur diye umuyordum!su an cok yavas ilerliyor.hatta bunu ders veren ögretmene dedim..1 derece üst sinifi deneyebilecegimi söyledi...önümüzdeki haftalarda denemek istiyorum...

slm muttenz de tanigim türk kadin var jinekolog istersen ona it kontaga gir burada tüp bebek pahali sigorta ne kadar ödüyor bilmiyorum istersen sana adressi veriirim

slm muttenz de tanigim türk kadin var jinekolog istersen ona it kontaga gir burada tüp bebek pahali sigorta ne kadar ödüyor bilmiyorum istersen sana adressi veriirim

yetimkiz;3957026]slm muttenz de tanigim türk kadin var jinekolog istersen ona it kontaga gir burada tüp bebek pahali sigorta ne kadar ödüyor bilmiyorum istersen sana adressi veriirim

nurcan profilindeki iletisim bilgilerinden özel mesaj bölümünü aktiv yapailir misin.Sana mesaj göndericem...

mesaj bölümünü kapatmisim sanirim...nasil acilacagina baktim,ama senin profilindeki gibi iletisim bilgileri bölümüm yok bende...sanirim aktiv olmadigindan dolayi.....
yemek yedikten sonra tekrar bakacam:)) belki acliktan görmüyorumcokacimcoook

yetimkiz verdigin bilgi icin tesekkurler.bahsettigin dr.un bilgileri bende var.baska biri tavsiye etti.ancak cok yogun anlasilan o dr.cok gec bir tarihe randevu verdi.bende direk tup bebek merkezleri ile temasa gecegim..sanirim universite hastanesi gidecegim..yine de cok tesekkurler..

senin adina cok sevindim ecrin..iyi bir es tercumandan cok daha iyidir herzaman:1rolleyes:
benim esim maalesef tamamen avrupali dusunuyor,evet hersey guzel hos ama bazen bizim oralarin sarip sarmalayan erkek modelini ariyorum..benim esimden sarip sarmaliyor ama kendince..kendi dilince..

nurcan,ben 3 aylik kurs icin 2.900 chf odedim.bizim kursumuzda yavas ilerliyor ama benim icin bu iyi.ben sifirdan basladim almancaya.tabii ki sen az cok biliyorsan sana yavas geliyor olabilir..bizim sinifimizda da biraz bilenler var,derslerde canlari sikiliyor bazen.bilemiyorum bir ust sinifi denediginde onlara yetismen kolay olur mu?yada seviyen nerelerde.ben ingilizceyi ogrenmeye karar verdigimde de ayni durumdaydim.hem calicip hem kursa gidiyordum ve kurs sifirdna basladi,benim i^cin ilk baslarda can sikiciydi ama ciddi anlamda derinlemesine grammer ogrendim.sonrada derslere yetismek icin kosturmaya basladim, ne zaman nasil hizlandigini anlamadim bile..

ecrin,sana katiliyorum..bizimkiler iyidir de iyiler zaten kapilmis sanirim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…