Basel Paylasim Alani(Tanisma)

ecrin ,sen benden daha sanslisin en azindan baselde de olsa ziyaret edecek bir arkadasin var.
berni bilmiyorum ama basel gercekten hareketli bir sehir..ve bir suru turk var :))
sen neden bernde yasamaya basladin?

serpil,sanirim seninle ayni kaygilari tasiyoruz:)))
bende okulda bir türk bulma umudundayim....daha dogrusu bir tane var,ama karakter olarak cok uyumlu olabilecegimizi sanmiyorum....ins. sende,bende buluruz kafamiza göre iyi arkadas/dostlar:))

sevgili ecrin,cevabin icin tesekkurler....evet bende simdi seninde bahsettigin hochdeutsch ogreniyorum,daha dogrusu ogrenmeye calisiyorum ama belli bir yastan sonra dil ogrenmek hic de kolay degil..birde ustune isvicrece ogrenmem gerektigini dusunmek ise beni dah da yoruyor(ki ogrenmek zorundayim esim isvicreli..)
isvicrede arkadasinin olmasi cok guzel,baska bir sehirde olsa bile farketmez, isvicre dedigin bir avuc ulke:)
tup bebek konusuna gelince,istanbuldaki dr. bir sure zamana birakmamizi istemisti.o zaman sonunda artik biz baseldeyiz.burada denememiz gerekiyor.henuz geleli 1.5 ay oldu ve istanbula cok sik gidecegimi sanmiyorum yani en azindan su aralar okulu birakamam..ancak burada yeterli donanimli hastane v.s. bulamazsam orayi deneyecegim..tabii en buyuk umudum hic bunlara gerek kalmaz:))
ve basele geldiginde gorusmek isterim tabii ki...onceden haber verirsen program yapariz..benim fikrimi soracak olursan basel mi zurich mi konusunda basel derim..daha sirin bir sehir bana gore...
gorusmek uzere,

nurchan,
tesekkurler..eger tup bebek konusunda kulagina gelen birsey olursa benimle paylasmani rica ediyorum.
sen ne kadar zamandir burdasin ki okula gidiyorsun ,sanirim sende yenisin?
arkadas olarak kafana gore birini bulmak tabii kolay degil ama en azindan turk olmasi bir avantaj ne dedigini anlayabilirsin:)
sana almanca ogrenemde basarialr dilerim:))

tesekkür ederim serpil!
ben buraya ilk geldigimden bu yana 5 yil gecti,ama 5 yil burada degildim....2 yil kadar japonya maceramiz oldu...sahsen ben japonyada cok mutluydum:) cok güzel bir ortamim vardi...burada da ayni ortama sahip olmayi umuyorum:))))
almancam sifir degil ama yolum cokk uzun....der,die,das lar bile cok kafa karistirici ögretmene bu ekleri nasil anlayabilecegimi yordugumda;ögrenmen,ezberlemen gerek,dedikendisi de zaten bazilarinda tereddüte düsüyor.....

evet aynen..derler daslar dieler bas belasi..ama kullandikca ogrenecegiz.ben onlara pek takilmiyorum.tabii coook calismak lazim.benim en cok telafuz problemim var,guzelce konusmak istiyorum ama cok zor gercekten.almanca birde felsefe dili oyle kolay bir degil,isimiz zor yani..gittigim okuldan cok memnunum ,min.1sene devam etmek lazim diyorlar..ve de dili simdiden kullanmak lazim,konusmadan bir dil asla ogrenilmez.ogrencilik yillarima geri dondum,hergun en az 1-2 saat calisiyorum.gerci bu kucuk sehirde yapacak da bir isim yok..bol bol calismaktan baska:)

sanirim dili ogrenmek icin bir iste calismak lazim..ama dil bilmedende bir is bulmak mumkun degil..kisir dongu iste..

haklisin serpil :)

haftada kac gün,kac saat kursa gidiyorsun???

benim kizim olmasa,veya kizimi birakabilecegim kres bölümü olsa bende istiyorum daha uzun saatler ve haftada en az 3 gün olsun kurs.

ecrin bende serpil`e ayni soruyu soracaktim:) ama diger yandan kurs arkadaslarim geldi aklima....3 arkadasimin esleri isvicreli....ve bizim sinif baslangic sinifi!!!sasirdim dogrusu...yeni evli de degiller üstelik!

bu arada hepsine sordum,evde hangi dil konusuluyor? diye....almanca:uhm:

esim bana almanca ders verme,yardimci olma konusunda cok hevesli:) ama bu esim türkce bilirken zor..tabii ki yardimi oluyor ama bu sekilde ögrenemem bence cok kiziyorum su an kendime ilk geldigimde profesyonel,haftanin 5 günü gidilmesi gereken bir kursa gitmeyip,hobi gibi ders aldigim icin...cok yanlis yapmisim dogrusu(( neyse ki cok gec kalmadim,sadece biraz daha uzun vadede ögrenecegim.....

bu arada ben bugün cok yogundum dogrusu...
ev alma niyetine girdik.....bugün randevumuz vardi....
aslinda cok yakin cevremizden ev alan yok....ve tanidiklarimiza bu fikir cok cekici gelmiyor...zararli oldugu konusunda ortak fikirler sanirim....biraz uzak durmak iyi geliyor onlara....öyle olunca cok icime sinmiyor,ama istiyoruz da....
bu konuda fikri,tecrübesi....vs olan yazarsa cokkk sevinirim kizlar:)))))

evet esim isvicreli ama biz evde ingilizce konusuyoruz:)
esimde turkce kursuna gidiyor birazda olsa ogrenmek istiyor benim ana dilimi..

nurcan bizim sinifta da oyle ogrenciler var.bir kisminin esleri ile ortak dilleri yok ama anlasiyorlar.belki boylesi daha iiy en azindan kotu bisey soylediklerinde birbirlerini anlamyiorlar:))
benim esimle ogrenme sansim yok gibi cunku ingilizce disinda konusmaya basladimi kendi ana dilini konusuyor.almancayi nerede ne zaman ogrenecem bilemiyorum acikcasi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…