- 8 Eylül 2008
- 125
- 8
- Konu Sahibi rosa30
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bukadar umutsuz olma,almancayi mutlaka birgün ögrenirsin.Benim annem ile babam yillar önce Almanya`ya gittiklerinde almanca tek bir kelime bile bilmiyorlarmis.Ama yillar gectikce ögrenmisler.Hala da almanca konusabiliyor ve anlayabiliyorlar.Esimin anne ve babasi icin de gecerli bu durum.Demekki biraz zamana ihtiyac var.Zamanla bir bakmissinki sular seller gibi almanca konsuyorsun :a.s
nurcan,
ben intensiv dedikleri yogun kurs programindayim.sonucta bu ulkede yasama karari aldigima gore dillerine cok iiy ogrenmem gerek diye dusundum.haftaici hergun sabahtan oglene kadar okuldayim.hergun 1.5 saat dersimiz var,dersten sonra da odev yapmak v.s. icin kaliyorum..almanca ne de olsa felsefe dili kolay degil..yani isi cik siki tutuyorum ben..zaten baska da sansim yok
ev alam konusunda sana fikrimi soylemek istiyorum..tabii ki henuz cok yeniyim buralarda ama esimden ogrendigim kadari ile bahsedecegim.buralarda vergiler cok yuksek oldugu icin aslinda kimse ev almiyor.yani aliyorlarda almiyorlar..buyuk cogunluk bankada kredi aliyor ve bu krediyi oduyorlar.ama bizdeki gibi aman odeyeyimde bitsin modunda degiller.mumkun mertebe uzun vadeli aliyorlar krediyi ki odeme bittiginde vergi icin tepelerine binmesinler diye..mesela bizim evimiz kredi ile alinmis,esim 15 yildir oduyor,sanirim bir 15-20 yil daha odeyecek..boylece vergiden kurtulmus oluyorsun yoksa cidden cok yuksek vergiler..esim maasli bir calisan oldugu halde odedigi vergiyi duyunca ucukladim..o nedenle ev alacagin zaman kisa vadeli odeme plani yapmamani tavsiye ederim..
size sormak istedigim bir suru sey var..eger zamaniniz olursa cevaplarsiniz:)
esimle tup bebek yapmaya karar verdik cunku bebegimiz olmuyor.bu konuda bana bir fikir vermeniz mumkun mu?burada sistem nasil isliyor,nereden baslasam..cevrenizde tup bebek yapan var mi??hangi hastaneden memnunlar yada degiller. bilgi verirseniz coook sevirim..
slm muttenz de tanigim türk kadin var jinekolog istersen ona it kontaga gir burada tüp bebek pahali sigorta ne kadar ödüyor bilmiyorum istersen sana adressi veriirim
nurcan profilindeki iletisim bilgilerinden özel mesaj bölümünü aktiv yapailir misin.Sana mesaj göndericem...
Canim tesekkür ederim evet ben de esimden dolayi cok sansli oldugumu düsünüyorum.Ama türk oldugu icin degil isvicreli olsaydi da anlasabilirdik dil konusunda.Esimle cok iyi anlasmamin nedeni ; Avrupali gibi düsünebilmesi o kültürle yetismis olmasi fakat türk örf adetlerine gelenek ve göreneklere yabanci olmamasi.Iste bu gercekten büyük bir sans benim icin
Isvicre`ye gelmeden önce Istanbul`daki konsoloslukla ilgili tüm islemleri kendim hallettim.Kendi isimi kendim yapmasini severim mizac olarak.Fakat buraya geldikten sonra esimin destegine ihtiyacim oldu.Tanimadigim bir yer, almanca konusmayi bilsen nolacakki gidecegin yeri bilmedikten sonra.Bu yüzden birseye ihtiyacim oldugunda esim mutlaka bana zaman ayiriyor ve herseyi birlikte yapiyoruz kaydirigubbakcemile5
Malum benim tercümana ihtiyacim yok benim herseyi birlikte paylasabilecegim bir ese ihtiyacim var :1hug:
ne kadar ödüyorsun?
ben su an gittigim kursu internetten baktik....araba ile 15 dk mesafede kaliyor....aslinda yakin olan kurs da var ama daha iyi olur diye umuyordum!su an cok yavas ilerliyor.hatta bunu ders veren ögretmene dedim..1 derece üst sinifi deneyebilecegimi söyledi...önümüzdeki haftalarda denemek istiyorum...