Başarılı olsa sana mı bakardı!!!

E hani problem yoktu? Siz birkaç kere yapınca problem edeceğinizi söylüyorsunuz (ki o bile doğru değil) ben bir kere söylenince alınmışim. Demek ki problem varmış.
Bakın cidden sadece fikrimi söylüyorum. Siz alındıysanız zaten şaka yanlış yere gitmiş ve hadsiz bir hal almış. Size yapılsa ne düşünürdünüz diye sorduğunuz için size cevap yazıyoruz. Bizim yerimize karar verip hayır yalan söylüyorsunuz, siz de olsanız benim kadar alınırdınız diye kendi fikrinizi diretiyorsunuz. Alınmazdık bacım. Dünya güzeli de, sabancı zengini de olmadığımızın farkındayız çünkü senin aksine. İçten içe herkes beni beğensin herkes bana gizli hayranlık duysun gibi bir beklentimiz ilgi açlığımız yok.

Evet ben samimiyetinize inanmıyorum. Sadece sizin değil burda "Ne var ki bunda ya hehe bana biri güzel değilsin imasinda bulunsa he valla değilim zaten der geçerim XD XD " şeklinde konuşan kişilerin de gerçek hayatta böyle dusunmeyecegine mutlaka kirilacagina alınacagina inanıyorum. bu bir arkadaş da olur, yoldan geçen bir teyze de olur. Kimin söylediği önemli değil. Ve özellikle kadınlar bu konuda daha duyarlıdır. Bu benim fikrim. Size de iyi geceler diliyorum.

He tamam, siz “evet yaa hayvanmış arkadaşın” diyelim diye konu açmışsınız, fikir sormaya değil ben yanlış geldm pardon. Size de iyi akşamlar

Bu arada dünya güzeli olduğunu düşünmek, herkes bana hayranlık duysun istekleri ve bu konulardaki imalariniz çok komik. Benden çok uzak düşünceler. Dünya güzeli olduğunu düşünen kişi burda "evet zaten bu konuda komplekslerim ve takintilarim var " demez.

iyi de adam sevgiliniz değil ki?

ayrıca bu hep böyledir erkeklerde paradır kadınlarda güzellik...
erkekler için de "o kız sana bakmaz olm" geyiği çok yaygındır, yapılır; genel yargıya göre bir kız çok güzelse havalıysa sıradan tiplere bakmaz tabii o tip çok çok zengin değilse...

ne abartmışsınız!
bu kadar alınacaktınız adamla bu muhabbeti yapmasaydınız. adama aldığınız teklifi anlatabiliyorsunuz, öyle bir samimiyet, ama fiziksel bir laf edince bozuluyorsunuz. işin daha ilginç yanı birlikte büyüdük diyorsunuz
yavv şimdiye kadar hiç mi fiziksel özelliklerinizle ilgili birbirinize laf etmediniz?

hani adam işyerinden üniversiteden vs. sonradan arkadaşınız olsa neyse de...

Aslında ,

"Taş gibi" demek o algı biraz böyle bana daha sanki cinsel çağrışım yapıyor . Yanlış bir kelime de kullanmak istemiyorum ama , şu an zihnim karışık.. bulamıyorum

Ağız sulandıran cinsten, cazibeli durumlarda kullanılan bir ifade sanki ,
offf şuna bak taş gibi denir.. .bulamadım işte uygun kelimeyi. Bir tık daha sapıkça sanki..

Yani taş gibi dediklerimiz ayrıdır, güzel kız dediklerimiz ayrı .

Bence ikisi arasında farklı algılar var .

Ve benim hiç samimi erkek arkadaşım olmadı.. kız arkadaş ilişkisi gibi mi oluyor bilmem ama bana erkek arkadaşım taş gibisin dese , yaşantım gereği ben bundan rahatsız olurdum mesela.
Güzel bulsun eyvallah ama taş gibisin sen demesin...

Bu kelime biraz daha erkek jargonunda sapıkça. .

Hatta düşününce arkadaşınızin size o gözle bakmaması belki de daha iyi değil mi.

Erkekler taş gibiyi sıradan çevresine kullanmiyor çünkü. Misal nişanlısı annesi ablası her neyse onları da elbet güzel bulur ama gidip birisine benim annem taş gibi, benim bir nişanlım var taş gibi. ..

Falan böyle şeyler demez hani.

ya işte belli bir çerçeve var, hepimizin zihninde belli bir imge uyandı yalan mı?
Ahmet dediğimiz arkadaş da onu kast ediyor
ama konu sahibesi istiyor ki sanırım şey desin
"yönetmen beyefendi bittabi ki kendi sosyoekonomik ve entelektüel düzeyiyle ve iştigal ettiği meslekle asgari müşterekte uyumlu olacağı intibası uyandıran ve büyük ihtimalle teşrik-i mesaide bulunacağı hanımefendilere meyledecektir"

Dünyanın en iyi esprisi.

Arkadaşım çocuk sadece demiş ki; ya zaten tanınmış yönetmenler taş gibi kızlara bakar, hatta öyle mankenlerle falan çıkar onları da filmlerinde oynatır"
Başarılı bile dememiş, tanınmış demiş.
Çok da doğru söylemiş. Tanınmis yönetmen senin nazını mi çekecek, bahsettiğin çocuk gibi peşinden mi kosacak? Oyuncu olmak isteyip ona yürüyen kadınlar vardır - ki onlar da taş gibi olurlar. Bkz ekrandaki oyuncular yani.
Tabir bile var, "başrol yönetmenin yatağından geçer" diye. Ha ne derece doğrudur, başrol alamayanlarin iftirası midir, şehir efsanesi midir bilmem:) ama var yani böyle bir deyiş. Çocuk da bunu söylemiş ,geyik yapmış.

Sana asla 'basarili insanlar sana bakmaz' dememis. O camiada çalışıp tanınan insanın çevresi de o camiadandir,o senle ilgilenmez demek istemiş, ki doğru.
'Sen cirkinsin ,o taş gibi kadın bulur' da dememiş. O camia tas gibi kadınların camiasi. Ünlenmek isteyen güzel kadınlar adamın peşinden kosuyordur, her istediği anda yatağında taş gibi kadın bulabilecek birisi bir kadının peşinde koşmaz,demiş.
Gayet hepimizin kuracağı geyik bir cümle kurmuş. Bir halk klişesini söylemiş.
Bir anda
"Anladım sen cirkinsin sana baksa baksa tanınmamis olanlar bakar başarılı biri olsa seni napsin demek istiyosun sanırım" deyip bir de adamı silmişsin.
Sence bu aşırı doz bir tepki değil mi?
Kendin yazıp kendin oynamissin. İnan Ahmet dahil,olayı anlattığın herkes yüzüne hak verse de olayı 'kendi kompleksi' diye yorumlamistir.
Bu arada ben neyi anlatmak istediğini anladım. Mesela geçen bir mülakata girdim. Hem cumartesisi/Bayram tatili bile olmayan, hem de kuş kadar maaş veren bir işyeriydi. Şartları öğrenince zaten insanlarin işi başından aşkın,tutmak istemedim,teşekkür ettim çıktım.
Mülakattan çıkınca 'nasil geçti?' diye soran yakın arkadaşıma anlattim . 'Niye hemen çıktın, daha iyisini mi bulacaksin, ne var ki tatili yoksa-yillik izni var. Daha iyisini bulamazsın,her yer boyle' falan dedi. ben de ona uyuz oldum çünkü bu kadar kötü sartlari olan yerden daha iyisini mi bulamayacagim? Yani beni buna mi layık gördün bir de kendisi yakın geçmişte iş arayışındaydi, kurumsal olmayan yerlerle görüşmeye bile gitmezdi,değil ki o söylenen paraya çalışsın.
Sen de buna benzer bir şeye sinir olmuşsun. Yani daha iyisiyle seni yakistiramamasina. Gerçekten seni anladım. Herkes uyuz olabilir.
Ama bunu bu kadar büyütmek, niyet okumaciligi yapıp söylemedigi kötü şeyleri de 'boyle böyle mi demek istedin' demek, silmek engellemek falan. Bunlar kesinlikle normal degil.
Psikologlar hep der ki; bir şeye haddinden fazla tepki veriyorsan bu şey karşındakinin dediğinde değil-sende eksiklik bulduğun seydedir.
Yani mesela ben hayatımda ayrımcılık nedir görmedim,anneminse çocukluğu akranı erkek kardeşini kayirmalarini görerek geçmiş. Biri beni biriyle kiyasladiginda ,yanımda birini övdüğünde ben gerçekten hiç takılmıyorum. Samimi söylüyorum, umrumda bile olmuyor. Ama birisi çok basit bir konuda annemi biriyle kiyaslasin, annem o cumleyi karşısındakine yedirir.
Bunun sebebi karşıdakinin densiz densiz konuşması mi? Hayır. Ama annem çocukken ayrımcılık gördüğü için kendince bir kompleks geliştirmiş ve biriyle kiyaslanmaya kesinlikle katlanamiyor.
Burada da olay karşıdakinin söylediği cümlede değil..bu cümleyi siz yerine kime söylese güler geçerdi. Ya da 'densiz' diye düşünür,bozulur,mesafe koyardı.
Ama siz aşırı tepki vermişsiniz. Bence bunun sebebi kendi kompleksiniz,içten içe kendinizi değersiz görmeniz ve karsidaki adamin söylediklerinin sizi 'degersizlik' hissinizden vurmasi

Yahu farklı şeylerden mi bahsediyoruz. İş meselesinde size "daha iyisini mi bulacaksin" diyenlere alınmanizla benim arkadaşıma alinmam aynı sey. E aynı yere geliyoruz işte. Siz de alinmissiniz gururunuzu kiran kişilere. Ve evet benim de komplekslerim takintilarim var diye belirttim zaten kaç kere yazmam gerekiyor. Sanki ben bunları saklıyormusum gibi analiz kasmaniz falan ne gereksiz. Evet işte ben takıntılı olduğum için alındım. Başarılı olsaydı sana bakmazdi demek sen başarıli kişilere layık değilsin demek. Ben de biliyorum ünlü bir yönetmenle karsilasmayacagimi. Normal bu. Ama bunu dış gorunus üzerinden gereksizce laf sokarak yapmak anormal. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

Ayrıca aşırı tepki vermek ne alaka? Sanki elime sopa alıp dovmusum gibi konuşuyorsunuz. Sadece kırgınlığımi belirtip mesafe koydum. Sözlüsü de akrabam olduğu için aradı anlattım. Ne yapayım. Neye kırılıp kirilmayacagima da bırakın ben karar vereyim.

Bence bayaa iyi şaka. Emeğe saygı + rep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…