- 8 Ekim 2022
- 788
- 2.008
-
- Konu Sahibi Marianihal
Herkes taş gibi kelimesine çok takılmış ama benim de dikkatimi zaten kelimesi çekti. Başarılı olsaydı zaten* sana bakmazdı, diğeri başarısız demek ki ki sana bakmış iması da var aynı zamanda içinde.Valla bayaa üzüldüm açıkçası. Konu Ahmet değil zaten samimi de olsak sonuç olarak bir arkadaş, aile degil. Nerde göreceğim en fazla düğününe giderim o da akraba olacagimiz için. Beni üzen şey insanların beni basarisiz kişilere layık silik bir tip olarak görmesi.
Aynen çünkü Ahmet'e aşığım aslında yaAşağılık kompleksi var sanırım. Ahmet'in seni güzel bulup bulmamasına ne takılıyorsun ki?
Ben kadın olduğum halde bazı adamların yanına yakıştıramıyorum kendimi. Çünkü adamlar "taş gibi"
E bir de kendime bakıyorum, yok yani ben o standartlarda olsam ben de kendime bakmam. Ha ama bu demek değil ki kendimi güzel bulmuyorum. Yooo özgüvenim gayet yerinde aslında ama bazı gerçekleri değiştiremeyiz ki. Ve evet o tarz bilindik yönetmenler, sanatçılar, ünlüler kendilerince "taş gibi" hatunlarla çıkıyorlar.
Gereksiz alınganlık yapmışsın. Ben olsam "e heralde yaw naptın sende" derdim
Ay resmen Ahmet seni güzel bulmadı diye içerlemişsin
Kesinlikle öyle. Sen güzel degilsin, başarılı birisi seni beğenmez falancayi beğenir şeklinde bir şaka veya samimiyet falan olamaz ya. Bu direkt asagilamadir. Bunu normal bulan kadınların da samimi olduğuna falan inanmıyorum. Buna bozulmayacak "aynen ya " deyip geçiştirecek kadar yüce gönüllü komplekssiz birinin ben yaşadığına inanmıyorum. Hepimizin egoları kompleksleri var. Kimse "sen cirkinsin güzel değilsin" alt metinli bir laf sokmayı hoş karşılamaz.Herkes taş gibi kelimesine çok takılmış ama benim de dikkatimi zaten kelimesi çekti. Başarılı olsaydı zaten* sana bakmazdı, diğeri başarısız demek ki ki sana bakmış iması da var aynı zamanda içinde.
Bu insanların yakın arkadaş ayağına laf sokup durmayı normallestirme çabalarını oldum olası anlamam zaten. Baya baya dediğiniz gibi size başarısız insanı yakistirdigini aleni bir şekilde söylemiş, hislerinizde çok haklısınız. Diğer insanlar gibi şaka adı altında millete laf çarpıtma tarzınız olmadığı için tabii diğerleri gibi tepki verememeniz çok normal.
Ama maalesef üzücü olan yas aldıkça çoğunluğun bu tarz insanlar olduğunu fark edecek ve bu ictenliginizi belki onlar yüzünden kaybedecek olmanız. Siz yine de kendinize ufak da olsa umursanacak, buna değer insanlar oluşturun. Onlara bu aynı özeni gösterin ama değmeyecek olanlara da aynı onların yaptığı gibi değersiz davranın. Hak edene hak ettiğini vermek lazım. Ama işin komiği onlar gibi yapınca da hemen ağlıyorlar :) madem komikti, madem bu normaldi nesine bozuluyorum hayırdır demek lazım bu insanlara ama aslında onlar da biliyor yaptıklarının anormal olduğunu ama işte topluca bir kilifin içine girmek işlerine geliyor.
Bakın aynı şeyi yüz kere yazdım. Mankenlerle ünlü kisilerle takılır deseydi sorun yok, taş gibi kızlara bakardı diyor. Yani ünsüz de olsa çok güzel kızlara bakardı sen güzel değilsin o yüzden su an sana bakıyor demek istiyor. Başlıkta yazılanla aynı yere geliyor zaten. "başarılı olsa taş gibi kızlara bakardı, başarısız ki sana bakmış " aynı şey.
Yahu kimse manken fizikli değilim diye ağlamıyor ya da manken fizikli olduğunu ima etmiyor. Sorun şu , bunun yüzsüz bir şekilde ima edilmesi. Diyelim ki aynı şey size yapildi alelade birisi sizi beğendi reddettiniz ve bir arkadaşınıza anlattınız. Hmm fakir biri demek, aman zengin olsa sana mı bakardı onlar güzel kizlsra taş gibi kızlara bakardı dedi. Bana dürüstçe "evet yaaa haklısın be dostum " şeklinde düşünüp dostlugunuza kaldığınız yerden devam edeceğinizi söyleyebilir misiniz? Burdaki aşağılamayi nasıl görmezsiniz anlamıyorum.Adam şaka yapmış olmasa bile tahminde bulunmuş. Ünlü olsa çevresi onlarla dolu olacağından Taş gibi mankenlere takılırdı demiş. Neden bu kadar takıldınız? Herkes manken vücutlu olmak zorunda mı? Ya da siz de mankensiniz de diğer mankenlerle kıyaslamış oldu diye mi bozuldunuz? Kulvarlar farklı. Asıl onun bu sözüne alınıp hakaret görmüş seviyesinde tepki verip engelleyerek manken fizikli olmamanın eksiklik olduğu algısını beslemişsiniz
Sorun o değil. Sorun bunu patavatsızca söylemesi. Kimin söylediği önemli de degil, yoldan geçen biri de söylese bozulurdum.Sizi taş gibi bulmaması neden sorun oldu ki ben orayı anlamadım.
Sadece güzellik de değil, başarılı olsaydı sana bakmazdı da demiş bir nevi. Güzel kız kısmı diğer aşama bir de, sıvama kısmı.Kesinlikle öyle. Sen güzel degilsin, başarılı birisi seni beğenmez falancayi beğenir şeklinde bir şaka veya samimiyet falan olamaz ya. Bu direkt asagilamadir. Bunu normal bulan kadınların da samimi olduğuna falan inanmıyorum. Buna bozulmayacak "aynen ya " deyip geçiştirecek kadar yüce gönüllü komplekssiz birinin ben yaşadığına inanmıyorum. Hepimizin egoları kompleksleri var. Kimse "sen cirkinsin güzel değilsin" alt metinli bir laf sokmayı hoş karşılamaz.
Ya zaten Ahmet Mehmet Ayşe Fatma meselesi değil. Ben zaten insan kaybetmeye çok da kafası takılan biri değilimdir. Hani anne baba hariç çok fazla üzülmem. Burda konu kendimi aşağılanmış hissetmem. Mesela yolda yurursunuz hiç tanımadığınız biri "ayy ne çirkin/ ne rüküş" diye konuşur duyarsınız da siniriniz bozulur ya, öyle bir şey. Söyleyen kişinin önemi yok. Ötesi ben zaten dış görünüş konusunda takıntılı ve kompleksli biriyim. Zamanında kilomdan dolayı akran zorbaligina uğradım tabi zayıflamama rağmen hala yaralar duruyor. Bu arkadaşım da bunu bilmesine takıntılı olduğumun farkinda olmasına rağmen böyle konuşunca haliyle canım sıkıldı.Ben normalde çok alınganımdır o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Benim de böyle ta ortaokuldan bir arkadaşım var. Kader ağlarını nasıl ördüyse her ortamda bi şekilde karşıma çıktı bi kurtulamadım. O da böyle ortaokul ergen ağzıyla benimle çok dalga geçerdi. Ben de önceleri acayip bozulurdum ama sonra onu kendi silahı ile vurmayı öğrendim.
Eşimi yıllar önce sevgiliyken kendisine ilk tanıştırdığımda bana “helal olsun kedi olalı bi fare tutmuşsun nasıl buldun bu çocuğu?” dedi. Normal şartlarda çok sinirlenmem bozulmam gerekirken hiç takmadım ya çeliklenmiştim ya da kendimden emin olduğum için gülüp geçmişim bilmiyorum.
Şimdi bu arkadaş dan dun konuşan bir tip olduğu için ben de onu bozup rahatlardım ama bi de yine bu tarz geçmişten tanıdığım kanka olduğum bir başka erkek lise arkadaşım da bu işi çok sinsice yapardı.
Hem ortamlarda kendini gariban gösterir hem de ince ince laf sokardı bi kere bi espri yaptı güya doğduğuna pişman ettim 3 sene konuşmadık. Çünkü hem sinsiliğinden rahatsızdım hem de inceden bi ışık görse yavşayacak gibi tavırlarını gördüm.
Diğer dağ ayısı ile eskisi gibi bi samimiyetim kalmadı hem aynı ortamda değiliz hem de siyasi sebeplerle kendisinden midem bulanıyor
Kendinize şu soruyu sorun. Bu arkadaşa çok değer verdiğim ondan beklemediğim için mi bozuldum yoksa yüz verdik ayıya durumu bu salak kendini ne sanıyo da beni değerlendiriyor?
Eğer önceden de sinir olduğunuz hareketleri varsa bu da size iyice batmış olabilir.
Şu soruyu da kendisine direkt sorabilirsiniz: “Senin fikrinin ne önemi var vasat herif?”
Taş gibi olmadığınız için üzülmenize gerek yok, kimseye taşlık borcunuz yok. Arkadaşınız da boş muhabbet yapmış, normal bir arkadaş muhabbeti bence. Ben olsam aşkolsun canikom ben de taş gibiyim ama değirmen taşı der güler geçerdim.İlkokuldan beri tanışik olduğum yakın gördüğüm bir erkek arkadaşımla geçen gün telefonda konuşurken yaşadığım bir olayı anlattım.
Normal geyik muhabbeti yaptığım başka bir erkek arkadaş vardı uzun zamandır konuşmuyoruz. İşte geçenlerde beni eklemiş Instagramdan. Çocuk sinema mezunu kısa film falan çekiyor, işte muhabbetimiz hep çektiği film ve sinema üzerineydi. Sonra birden bana açıldı , işte beni beğendiğini vs söyledi. Çocuktan hoşlanmadığım için kibarca reddettim daha sonra bana trip atmaya başlayınca engelledim. Konu bu kadar.
İşte ben bu olayı ilkokuldan tanıdığım arkadaşıma anlattım adı Ahmet olsun. Dedi ki ne iş yapiyor falan yönetmen deyince şaşırdı aaa dedi tanınmış biri mi yoksa ben de yok dedim kendi halinde film çekiyor yayınlıyor yarışmalara falan yolluyor dedim. O da şunu dedi "ya zaten tanınmış yönetmenler taş gibi kızlara bakar, hatta öyle mankenlerle falan çıkar onları da filmlerinde oynatır" dedi. Ben orda kalakaldim. Anladım sen cirkinsin sana baksa baksa tanınmamis olanlar bakar başarılı biri olsa seni napsin demek istiyosun sanırım dedim. O da yok öyle demek istemedim bilmem ne kivirdi. Ahmetle uzun zamandır iyi bir arkadaşlığımiz olmasına rağmen sildim. Dünden beri arıyor yazdığı mesaj şu "ya ben öyle bir imada bulunmadim ama yine de özür diliyorum".
O kadar ciddi bir şekilde farkında değil ki ne dediğinin. Kendisi benim uzak bir akrabam ile sözlü zaten aynı mahallede büyüdük akrabama bile söylemiş kız beni arıyor sen haklısin ben ona ağzının payını vereceğim diyor düşünün. Sinirlerim bozuldu özgüveni çok yüksek biri degilim ama böyle şeyler psikolojimi bozuyor.
Ya valla bunun yüce gönüllülükle ilgisi yok, normal sıradan biri olduğunu kabul etmekle ilgisi var. Herkesin belli konularda irili ufaklı kompleksleri vardır da böyle bir muhabbetten alınmak da ne bileyim. Hoşlandığım biri falan söylese alınırım ancak.Kesinlikle öyle. Sen güzel degilsin, başarılı birisi seni beğenmez falancayi beğenir şeklinde bir şaka veya samimiyet falan olamaz ya. Bu direkt asagilamadir. Bunu normal bulan kadınların da samimi olduğuna falan inanmıyorum. Buna bozulmayacak "aynen ya " deyip geçiştirecek kadar yüce gönüllü komplekssiz birinin ben yaşadığına inanmıyorum. Hepimizin egoları kompleksleri var. Kimse "sen cirkinsin güzel değilsin" alt metinli bir laf sokmayı hoş karşılamaz.
Söylediği sözün anlamı çok açık ortada, ima etmedim demekle dediğiniz gibi kıvırmış, düşüncesini gayet net ortaya koymuş.Ben de burda tepki alınca oldukça şaşırdım. Yani söylediği şey açık ve net. Ama burdaki kadınlar sanırım samimi arkadaş olmamıza dayanarak onun ofansif mizah yaptığını falan zannetti. Halbuki şaka falan değil kendisi de zaten şaka yaptım demedi. Sadece ben senin anladığın şeyi ima etmedim diye kivirdi.
Ben kabul etmiyorum ya. Olayı dinledikten sonra hadi ya boşver gitsin demek varken tutup laf sokmak dış görünüşle ilgili alakasizca yorum yapmak bana anormal geliyor. Bir arkadaşınız gelip eşinizle ilgili "zengin olsa sana mı bakardı ya" şeklinde bir cümle kursaydi kabul edeceğinizi hiç sanmiyorum. Durduk yere insanları bu şekilde bozmaya çalışmak normal değil. Ben arkadaşıma ben manken gibi miyim çok mu güzelim diye sormadım. Yok yere boyle saçmalamak bunu da normal karşılamak bana çok samimiyetsiz geliyor.Ya valla bunun yüce gönüllülükle ilgisi yok, normal sıradan biri olduğunu kabul etmekle ilgisi var. Herkesin belli konularda irili ufaklı kompleksleri vardır da böyle bir muhabbetten alınmak da ne bileyim. Hoşlandığım biri falan söylese alınırım ancak.
O zaman bu olayı bir işaret kabul edin ve içinizdeki bu duygularla savaşmak için adım atın. Sizi çok iyi anlıyorum hepimiz böyle duygulara zaman zaman kapılırız çocukluktan getirdiğimiz ama başkalarının anlamadığı takıntılarımız olabilir. Mesela ben şu an çok zayıf değilim. Göbek bölgemde yoğunlaşan fazlalığım var ama 3-4 kilo versem tam olur. Ama 100 kilo da olsam takıntı yapmam çünkü çocukken o kadar zayıf ve ufaktım ki kilo hiçbir zaman beni üzen bişey olamaz ama bende de farklı kompleksler var haliyleYa zaten Ahmet Mehmet Ayşe Fatma meselesi değil. Ben zaten insan kaybetmeye çok da kafası takılan biri değilimdir. Hani anne baba hariç çok fazla üzülmem. Burda konu kendimi aşağılanmış hissetmem. Mesela yolda yurursunuz hiç tanımadığınız biri "ayy ne çirkin/ ne rüküş" diye konuşur duyarsınız da siniriniz bozulur ya, öyle bir şey. Söyleyen kişinin önemi yok. Ötesi ben zaten dış görünüş konusunda takıntılı ve kompleksli biriyim. Zamanında kilomdan dolayı akran zorbaligina uğradım tabi zayıflamama rağmen hala yaralar duruyor. Bu arkadaşım da bunu bilmesine takıntılı olduğumun farkinda olmasına rağmen böyle konuşunca haliyle canım sıkıldı.
Adam şaka yapmış olmasa bile tahminde bulunmuş. Ünlü olsa çevresi onlarla dolu olacağından Taş gibi mankenlere takılırdı demiş. Neden bu kadar takıldınız? Herkes manken vücutlu olmak zorunda mı? Ya da siz de mankensiniz de diğer mankenlerle kıyaslamış oldu diye mi bozuldunuz? Kulvarlar farklı. Asıl onun bu sözüne alınıp hakaret görmüş seviyesinde tepki verip engelleyerek manken fizikli olmamanın eksiklik olduğu algısını beslemişsiniz