Aslinda sizofreni bir çok hasta kendisi bile şizofren olmadığını bilmeden hayatını surdurebiliyormus .Hatta hiç bilmeden öyle yaşayıp ölenler varmış .Hafif,orta ve ağır seyredebildigi için hafif olanlar bizlerden çok da farklı olmuyorlar hatta bu hastalığın arkasına sığınarak birçoğu cinayet ya da suç işliyormus .Genelde bir insanın korkmasindan ve acı çekmesinden çok zevk alıyorlarmış .Bence ailesi bu adamdan daha suçlu .Cahil insanlar da değil ,nasıl ayrı ev tutulur ,nasıl tedavisi yarım birakilir ,daha kimseye zararı yoktu diyor babası .O anne baba da ihmalden ceza almalı bence .Bilen biri bı aydinlatsin beni , bildiğim kadarıyla bu tarz akıl hastaliklarinda hasta istemediği sürece akıl hastanesine zorla yatirilamıyor.
Herşeyden önce bu kanunun değişmesi gerekiyor , gerçekten topluma zararlı kişilerin doktor onayıyla hastaneye yatırılmasi lazım. Yani bu şekilde sokakta kimbilir kimler geziyor aramızda , bu ülkede adaletin a si yok ne yazık ki ... Tüm kanunların baştan sona tekrar yazılması , çok ağır cezalar getirilmesi lazım
Okadar haklısınız kiTelevizyonu, interneti, dijital platformları artık her neyse açın bir bakın hepsinde adam kesiyorlar deli gibi de fanları var bunların izleniyor ! Çoğunluğun tercihi bu kesmeli biçmeli filmler olduğu için günümüzde bütün yayınları bu filmler zaptetmiş durumda! Sonrada bu sapıklar sokağa çıkıp uyguluyor bunları . Samuray kılıcı falan almış cani baksanıza ! Kim bilir neyin kafasını yaşıyorsırf bu ülke için olan bir sorun da değil ya dünyada caniliği vahşiliği seven o kadar çok insan var ki habil miydi kabil miydi kötü olan işte o kötü olandan o kadar çok var ki dünyada. Sağ da sol da belki tanıdıklarımızın içinde sadece henüz uygulamadıkları için bilmiyoruz bilemiyoruz !
Yatması için akıl hastasının onayı mı gerekiyor bir de? Adam zaten hasta, aileye bile söz hakkı vermeden doktor teşhisiyle direkt yatırılmalı.Bilen biri bı aydinlatsin beni , bildiğim kadarıyla bu tarz akıl hastaliklarinda hasta istemediği sürece akıl hastanesine zorla yatirilamıyor.
Herşeyden önce bu kanunun değişmesi gerekiyor , gerçekten topluma zararlı kişilerin doktor onayıyla hastaneye yatırılmasi lazım. Yani bu şekilde sokakta kimbilir kimler geziyor aramızda , bu ülkede adaletin a si yok ne yazık ki ... Tüm kanunların baştan sona tekrar yazılması , çok ağır cezalar getirilmesi lazım
Ondan farkımız kalmıyor diye bu yaratığı vergilerimizle besleyelim çok mantıklı bravoPeki o adamdan ne farkin oluyor o zaman? Adam ruh hastasaydi, ailesine dava açilmali. Devlet niye böylelerini takip etmiyor?
Ülkede psikolojik sağlik hakkinda daha o kadar tabular varki. Psikolog ve psikiyatirlar ateş pahasina,..
Bu adam böyle başka bir ölümü görseydi, duracakmiydida? Aaa ceza bu, yapmayacammi diyecekti? Adam psikopat. Normal mantik işlemiyor onda. Ağir emniyetli bir akil hastanede ömür boyu kalip tedavi edilmeliydi.
Amerikadada idam var (gelişmiş ülkelerin arasinda tek ülke) ve bu cinayetleri azaltmadiği gibi, birçok insan suçsuz yere idam edildi üstelik. Bu konularda hep bu tür bilgisiz söylenen şeyler iyi değil.
Mesele ondan farklı olmak değil
Dünya pislikten kurtulcak okadar basit
Amerika gibi önüne gelen asılmayacak elbetde ama bu caninin yaşaması için bir sebeb gösterin bana
30 yaşında kişinin ailesinemi dava açılacak? Dünyanın hiç bir yerinde duymadım böyle birşeyi. Nerde olmuş örnek verirmisiniz
Hadi diyelim açıldı
Sonuç nolacak peki. Aaa tüh annem babam benim yüzümden ceza yedi, bidaha yapmimmi diyecek. Hani mantık işlemiyordu onda?
Ömür boyu biyere tıkıp tedavi ettirmekte çok ütopik. 30-40 sene kimi nereye tıkmışlar? Hastanedeki personellere zarar vermeyeceğinin garantisi varmı, yok. Yani bir caniye iyi davranılcak diye bisürü insan feda edilsin.
Hapise girip en fazla 10 sene yatacak ve çıkacak. Düzelerekmi çıkacak yani. Hiç sanmiyorum. Aynısını yada daha fazlasını yapmicağının garantisi varmı?
Aslinda sizofreni bir çok hasta kendisi bile şizofren olmadığını bilmeden hayatını surdurebiliyormus .Hatta hiç bilmeden öyle yaşayıp ölenler varmış .Hafif,orta ve ağır seyredebildigi için hafif olanlar bizlerden çok da farklı olmuyorlar hatta bu hastalığın arkasına sığınarak birçoğu cinayet ya da suç işliyormus .Genelde bir insanın korkmasindan ve acı çekmesinden çok zevk alıyorlarmış .Bence ailesi bu adamdan daha suçlu .Cahil insanlar da değil ,nasıl ayrı ev tutulur ,nasıl tedavisi yarım birakilir ,daha kimseye zararı yoktu diyor babası .O anne baba da ihmalden ceza almalı bence .
.
Yanlış biliyorsunuz.Aslinda sizofreni bir çok hasta kendisi bile şizofren olmadığını bilmeden hayatını surdurebiliyormus .Hatta hiç bilmeden öyle yaşayıp ölenler varmış .Hafif,orta ve ağır seyredebildigi için hafif olanlar bizlerden çok da farklı olmuyorlar hatta bu hastalığın arkasına sığınarak birçoğu cinayet ya da suç işliyormus .Genelde bir insanın korkmasindan ve acı çekmesinden çok zevk alıyorlarmış .Bence ailesi bu adamdan daha suçlu .Cahil insanlar da değil ,nasıl ayrı ev tutulur ,nasıl tedavisi yarım birakilir ,daha kimseye zararı yoktu diyor babası .O anne baba da ihmalden ceza almalı bence .
.
Aslında bir çok insan cani doğuyor. Bunun için bir araştırma vardı. Kötülüğü sonradan mı öğreniriz doğuştan mı içimizde vardır diye . Doğuştan bebekler arasındaki iyilik kötülük hissi ayrışıyormuş . Eğer insanların doğuştan genetiğinde iyi ya da kötü diye ayrıştırma olmasaydı korkunç ailelerde büyüyüp iyiliği tercih etmiş insanlar olmazdı. Dış etkenler de önemlidir tabi ama insanın mayasının önemi de yadsınamaz .Ben önlemekten bahs ediyorum, cezalandirmaktan değil. Annesi babasinz o nedenden dolayi dava açilmali. Oğullarin ağir psikolojik sorunlu biri olduğunu biliyorlarmiş. Adami kendine ve etrafa tehlikeli olduğunu. Yani bu adam ağir emniyetli bir hastanede yatsaydi, sonuç bu olmazdi.
Toplum olarak nasil bir toplum olmak istediğini karar vermen lazim. Idam cezasini uygularsan, bu adamdan farkin olmaz. Hele Türkiye gibi yerde. Daha normal cezalar doğru düzgün uygulanmadiği bir yerde.
Senin mantiğina göre tüm cezalar iptal edilsin. Tecavüz eden, hirsizlik yapanda bir daha yapabilir dimi? Ki bunlar cidden cezaevine ya oğramayan, yada çabuk çikan gruptan.
Adalet sadece ceza ile çözülmez. Ilk basamak önlemek olmali. Toplumda eğitim olmali, psikolojik tedaviye daha kolay ulaşim, daha sıkı takip olmali. Cezaevlerinde reëntagrasyona yönelik eğitimler, tedaviler olmali. Eğer bu kistasi geçemeyen, çikamaz gibi gibi,..
Bircok insan cani olarak doğmuyor. Toplum baskisi, iş sıkıntısi, anne baba yetersizliği, eğitim sıkıntısi,.. o kadar çok unsur var ki. "Hadi idam gelsin çözülür" olayi çok basitleştirmektir ve gerçek çözüm değildir.
Bu adam psikopat ve bu guruh toplumun %1de felan vardir. Hali ile erken teshis ve takip önemli. "Her önune geleni idam etmeyiz" demen çok ütopik Bu adami örnek olarak gösterirler ve yine istediklerini idam ettirler. Daha cinayet önlemek için bisey yapmiyorlar, adalet eğer amcan dayin, sosyal medyan yoksa hiç sağlanmaz. Ama hee, idam gelsin tabi. Lütfen kriminoloji üzerinede okuyun, bilgi sahibi olun.
Bence en azından diğer çocuklarını tedavi ettirmeyen insanlara örnek olabilir. Bence ailesinde büyük suçu var.Mesele ondan farklı olmak değil
Dünya pislikten kurtulcak okadar basit
Amerika gibi önüne gelen asılmayacak elbetde ama bu caninin yaşaması için bir sebeb gösterin bana
30 yaşında kişinin ailesinemi dava açılacak? Dünyanın hiç bir yerinde duymadım böyle birşeyi. Nerde olmuş örnek verirmisiniz
Hadi diyelim açıldı
Sonuç nolacak peki. Aaa tüh annem babam benim yüzümden ceza yedi, bidaha yapmimmi diyecek. Hani mantık işlemiyordu onda?
Ömür boyu biyere tıkıp tedavi ettirmekte çok ütopik. 30-40 sene kimi nereye tıkmışlar? Hastanedeki personellere zarar vermeyeceğinin garantisi varmı, yok. Yani bir caniye iyi davranılcak diye bisürü insan feda edilsin.
Hapise girip en fazla 10 sene yatacak ve çıkacak. Düzelerekmi çıkacak yani. Hiç sanmiyorum. Aynısını yada daha fazlasını yapmicağının garantisi varmı?
Bisürü süslü şeyler yazmışsınız ama hepsi kuru kalabalık.Ben önlemekten bahs ediyorum, cezalandirmaktan değil. Annesi babasinz o nedenden dolayi dava açilmali. Oğullarin ağir psikolojik sorunlu biri olduğunu biliyorlarmiş. Adami kendine ve etrafa tehlikeli olduğunu. Yani bu adam ağir emniyetli bir hastanede yatsaydi, sonuç bu olmazdi.
Toplum olarak nasil bir toplum olmak istediğini karar vermen lazim. Idam cezasini uygularsan, bu adamdan farkin olmaz. Hele Türkiye gibi yerde. Daha normal cezalar doğru düzgün uygulanmadiği bir yerde.
Senin mantiğina göre tüm cezalar iptal edilsin. Tecavüz eden, hirsizlik yapanda bir daha yapabilir dimi? Ki bunlar cidden cezaevine ya oğramayan, yada çabuk çikan gruptan.
Adalet sadece ceza ile çözülmez. Ilk basamak önlemek olmali. Toplumda eğitim olmali, psikolojik tedaviye daha kolay ulaşim, daha sıkı takip olmali. Cezaevlerinde reëntagrasyona yönelik eğitimler, tedaviler olmali. Eğer bu kistasi geçemeyen, çikamaz gibi gibi,..
Bircok insan cani olarak doğmuyor. Toplum baskisi, iş sıkıntısi, anne baba yetersizliği, eğitim sıkıntısi,.. o kadar çok unsur var ki. "Hadi idam gelsin çözülür" olayi çok basitleştirmektir ve gerçek çözüm değildir.
Bu adam psikopat ve bu guruh toplumun %1de felan vardir. Hali ile erken teshis ve takip önemli. "Her önune geleni idam etmeyiz" demen çok ütopik Bu adami örnek olarak gösterirler ve yine istediklerini idam ettirler. Daha cinayet önlemek için bisey yapmiyorlar, adalet eğer amcan dayin, sosyal medyan yoksa hiç sağlanmaz. Ama hee, idam gelsin tabi. Lütfen kriminoloji üzerinede okuyun, bilgi sahibi olun.
Rtuk un kurulmasına vesile olan program. Bir nesil bu program yüzünden mahvoldu. Anneleri ölen çocuklar yani başlarında yatan annelerinin üzerini ortmustu uyuyor sanıp ve ceset oradayken sunucu röportaj yapıyorduBence en azından diğer çocuklarını tedavi ettirmeyen insanlara örnek olabilir. Bence ailesinde büyük suçu var.
Ve evet bende yaşamasın bu tür cezalar için idam gelsin isterim. Bu kadının yerinde bende olabilirdim,sende bizim ailemiz kardeşlerimizde.
Keşke adalet tecelli etse, keşke 10 yıl sonra insan içine çıkmak zorunda olmasa.
Annem anlatırdı onların zamanında bir program varmış, siz eskiler daha iyi bilirsiniz. Sıcağı sıcağınaydı sanırım. Bu tarz cinayetleri katilleri konu alırmış. Hatta katil cesedin yanında, olayı falan anlatırmış bunu da yayınlarlarmış. Sırf meraktan bakmıştım, orada adı geçen birkaç kişiyi fbdan araştırmıştım, bazıları evlenip çocuk çocuğa karışmış, bazıları hayatını kurmuştu. 20 yıl sonra bu katillerin aramızda gezdiğine inanamamıştım. Herkes ikinci bir şansı hakeder ama zevkine cinayet işleyenlerin asla dışarı çıkmaması taraftarıyım.
Dediğiniz programı bilmiyorum ben yurtdışında doğdum büyüdüğüm.Bence en azından diğer çocuklarını tedavi ettirmeyen insanlara örnek olabilir. Bence ailesinde büyük suçu var.
Ve evet bende yaşamasın bu tür cezalar için idam gelsin isterim. Bu kadının yerinde bende olabilirdim,sende bizim ailemiz kardeşlerimizde.
Keşke adalet tecelli etse, keşke 10 yıl sonra insan içine çıkmak zorunda olmasa.
Annem anlatırdı onların zamanında bir program varmış, siz eskiler daha iyi bilirsiniz. Sıcağı sıcağınaydı sanırım. Bu tarz cinayetleri katilleri konu alırmış. Hatta katil cesedin yanında, olayı falan anlatırmış bunu da yayınlarlarmış. Sırf meraktan bakmıştım, orada adı geçen birkaç kişiyi fbdan araştırmıştım, bazıları evlenip çocuk çocuğa karışmış, bazıları hayatını kurmuştu. 20 yıl sonra bu katillerin aramızda gezdiğine inanamamıştım. Herkes ikinci bir şansı hakeder ama zevkine cinayet işleyenlerin asla dışarı çıkmaması taraftarıyım.
Bisürü süslü şeyler yazmışsınız ama hepsi kuru kalabalık.
Anne baba olarak 30 yaşında birine sahip çıkmadıkları için nerde dava açılmış “veliye” ona bi örnek gösterin lütfen. 30 yaşında bir piskopatın ailesi yoksa kime dava açiyoruz?
Asıl ütopik olan ise Türkiyedeki yasaların yetersiz olduğunu yazıp, anne babaya dava açılmalı yazmanız. Çelişkinin farkındasınız bence sizde.
Adalet aramiyorum. Hangi adalet katledilen, toprağa giren gencecik kadını geri getirecek.
İdam çözüm 100% değilsede bazı piskopatların gözü korkar en azından yapacağı şeyi birkez daha düşünmeye teşvik eder çünkü yasalar ve alınan önlemler malesef yeterli olmadığını küçük çocuklar bile biliyor artık.
Ayrıca dediğim gibi kimseden farkım olsun gibi bir derdim de yok.
Halen aynı şeyleri yazıyorsunuzYazdiklarima değil anlamak, okumaya tenezzül etmediğin halde yine yaziyorum. Bu defa daha kolay yaziyorum, umarim anlarsin.
Ailesi, velisi olduğu için değil, durumdan haberdar olduğu için dava açilmali. Bu bir sağlik çalişanida olabilirdi mesela. Hali ile yaşi kaç olduğu önemli değil. Tehlikleli bir durum var ortada ve hiçbirşey yapmadilar. Ve bu durumun bilgisindelerdi. Dünyanin birçok yerinde tehlikeli durumu bilip, müdahale etmemek, suç teşkil eder.
Psikopatliğin nasil birşey olduğundan haberdar değilsin. Adam ruh hastasi. Beyni farkli çalişiyor. Korku morku bilmiyor anlatabildimmi. Bizimle ayni rasyonelliği paylaşmiyor. Boşuna demiyoruz tedavi olmali, ömür boyu hastanede kalmali, anne baba ilk olarak tedavi ettirmeliydi diye.
Belli ki derdin çözüm değil. Bilgisiz olduğun konularda fikir sahibi olmaya çalişiyorsun. Intikam duygusu ile hareket etmek çözüm değildir. Bunu daha önceki yazimdada ifade ettim ama sanirim sana süslü geldi o cümlem.
KATİLİN ANNESİ AVUKATLIĞINI ÜSTLENDİDediğiniz programı bilmiyorum ben yurtdışında doğdum büyüdüğüm.
Aile zamanında tedavi ettirmediyse tabiki suçlu. Şuan benim çocuğum suç işlese, sorumluluğu bana aittir. Ben şuan suç işlesem, biranda kafam dönse piskopata bağlasam annem-babammı suçlu olur? Aile üzerine düşeni zamanında yapacaktı, şuan aile ilacını verseymiş oraya buraya kapatsaymış keşkeyle demekle olmuyor. Asıl suçluyu koruma altına almaktır bu bana göre
İstemez ama bilinçli bir anne baba samuray kılıçları alan daha önce psikolojik tedavi görmüş çocuğunun böyle bir olayı gerçekleştirebileceğini tahmin eder. Üstelik eğitimli insanlarmış anne avukat birde, suç işleyebilecek insanların psikolojik durumları ile ilgili bilgisi vardır. Bir dolu dosya okuduğuna okumadıysa bile iş çevresinde duyduğuna %100 eminim.Halen aynı şeyleri yazıyorsunuz
Israrla sorduğum örneği göstermeden
Almanyada bir sağlık çalışanı bile bile, isteye isteye hastalara zarar verdi çok eski sayılmaz. Şuan sayı aklımda değil ama çok kişinin ölümüme sebeb oldu. Takip etmişsinizdir belki. Geçende babası çıkmış onu savunuyordu. Benim oğlum iyi bir çocuktu, böyle şeyler yapmasını anlamiyorum tarzı konuşuyordu. Ne desin adam. Hangi baba yada anne der git milleti öldür. Kendisi piskopat değilse eğer kimse istemez bunu
Ayrıca bilgisi olmayan konularda fikri olan sizsiniz. Bir çok defa denk geldim burdaki yazılarınızdan.
Bugüne kadar neden bir tane yetkili kişi de çıkıp bunu dusunemiyor? Bende bunu anlamıyorum bu ülkede , gerçekten bir kişi de demiyor mu şu ülkeye akıl hastanesi açalım diye , hem de bu kadar psikolojik rahatsızlığı olan insan varken , aklım almiyor hicMaalesef ki burda en büyük sikinti yeterince yer olmaması. Hastanelerde sadece en ağır hastalari atak anlarında yatirilabilecek kadar kapasite var. Ataktan çıkınca mecburen taburcu ediliyorlar ki diğer bekleyen daha kotu hastaya yer açılsın. Zaten yataklı psikiyatri servisi olan hastane de sayica cok az, pandemi döneminde de birçok servis pandemi klinigine cevrildigi için kapasite daha da azaldı. Ayrica maalesef bu hastalari taburculuk sonrası rehabilite edebilecek bir sistemimiz de yoksikinti burdan basliyor