Başak Cengiz

işte bu yüzden o anne de ceza almalı. Bunu göre göre itibarı zedelenmesin diye toplum için zararlı bu şahsı patlayacak bombayı serbest bırakmış. İştirak etmiş suça bir nevi benim gözümde.
Ya allah aşkına. Babasının ifadesini de okudum, hergün sabah alıp akşam bırakıyormuş çocuğunu. Evinde kılıç olduğunu biliyormuş, alma demiş. Ne kadar güzel be. Alma diyip işin içinden çık. Her ikisi de o çocuktan daha suçlu benim gözümde. Hadi gerçekten çocuk hasta, e sen sağlıklısın olanların farkındasın adam normal değil evin her yerinde saçma sapan notlar saçma sapan kılıçlar. Fakir de değiller, yatır hastaneye bir şekilde. Oğlunu bir kadının canını aldıktan sonra kurtarmaya çalışmak yerine o zaman kurtarsaydın da kimse zarar görmeseydi.

Aynen katılıyorum hukuksal anlamda sistem o kadar yetersiz ki. Düzgün bir sistemde o aile de ceza almalı. Her seyi geçtim samuray kılıcı nasıl satılır ya? Baktım internette bile var güya ‘hediyelik eşya’ niteliğinde satılıyormuş. Aile resmen itibar uğruna görmezden geldi. O kadar çok ki böyle insanlar. Aileler millet ne der, nasıl olsa geçer diyip topluma salıyorlar sonra tecavüzler, cinayetler, işkenceler… Bir an önce çok kapsamlı hukuksal bir reform yapılmalı öyle kapsamlı olmalı ki durumun farkında olan herkesin ceza alması sağlanmalı. Bakın görün o zaman aileler aman millet ne der diyip saklayabiliyor mu?! Şu an kızım kucağımda uyuyor. Benim yavrum da olabilirdi, hatta o cana kıyan da olabilirdi. İnsan hiç mi evladının iyiliğini düşünmez hiç mi birine zarar verebileceğini göre göre endişe etmez. Ya her sene arabalarımızı muayeneye götürüyoruz ya?! Bence artık insanların da aynen araç muayenesi gibi psikolojik muayeneden geçmeleri gerekli.

Gerci gelse ne gelmese ne seriat ülkesinden farkımız yok. Dikkatli okursanız 30-35 sene önce “kaldırıldı” demedim “var olan” dedim küsür sayı verdim. Tr degil ilk cag uygarlıklarından baslayalım sizinle siz yine anlamazsınız.
Bir canı öldürmenin karsılıgı can olmamalı. Katili savundugumu düsünen olur simdi carpıtmayın allah korusun. Olaylara kapsamlı, genis pencereden bakmayı basarırsanız o zaman sizinle anlasacagız.

“Bir kac sene yatıp cıkıyorlar” kısmına katılıyorum sadece. Buda adaletsizlik, topraktakilerin kemiklerini sızlatmaktan baska bisey degil. Katiller cezaevine girdikten sonda ekstra psikolojik psikiyatri tedavi altına alınıyo. İyi hal indirimi alıyo. İsterim ki karanlık hücrenin icinde aç susuz kalsın tedavi olmasın, kendine gelmesin yaptıklarının acısını geberinceye kadar ceksin beter olsun.

Sebepsiz nedensiz haksız yere kimler asılacak kimbilir. Erkeğin beteri varsa kadının beteride var. Allah korusun ne gerek var idama.

Bu olay gibi suçluluğu %100 kanıtlanmış kişilerde uygulanabilir.

Bu olay gibi suçluluğu %100 kanıtlanmış kişilerde uygulanabilir.
Adalet sistemine güveniniz sonsuz mu? Mesela benim sonsuz degil güvenmiyorum. Seneler önce kimler kimler %100 diyip asıldı. Sonradan sucsuz oldukları çıktı. Parayı basan düdügü calıyo sistem rezalet.

Ya ben idam olanlara baktığımda genelde muhaliflerin cezalandırıldığını gördüm . Misal bir adam evlilik programına çıkmış, Meğerse önceki iki karısını öldürmüş. Biri için 4 yıldı sanırım digeri icin de 12 13 yıl vermişler. Bu cezalar idam varken verilmiş. Bir de bunları gerçekten idam edecek olsalar simdi de saçma sapan indirim yapmazlardı. Hakimlerin savcıların yarısı falan 2017 2018 civarı atanmış ve belli cemaatlerden belli gruplardan insanlar ve tahminim kadına yönelik şiddetteki bu indirimler kasıtlı.

Neler neler yazacağım nelerrrr ama banlanmak istemiyorum. Bunların asla sonu yok.

Bir de zengin bunlar, sanki parayla yatıracak yurt içi veya dışı hastane yok.

Antisosyal, psikopat kisilik bozukluklarından çıkar daha cok caniler, katiller. Bunlar gram pismanlık, korku duymazlar duyan cok cok az yani. Bunlar asla karsısındakinin savunmasız olup olmadıgını düsünmezler ki. Tarihteki en en seri katiller bu kategoride. Terapideki tuzakları saymıyorum bunlar oyle bisey ki terapisti bile kolayca kandırabilir ve klinikten sıyrılabilir korkunc yaratıklar. Pismanlık duydugunu ve bunu yaptıktan sonra rahatladıgını acık acık söylemis ifadesinde. Neresi terapilik sağlıksız ya? Gülerim ben buna. Basbaya sağlıklı.

İdam cok güzel bir kurtulus bu caniler icin. Ama en son 30-35 sene önce var olan seye dönmek kadar anlamsız bir sey yok. Ne istedigimizi bilelim idam gelirse seriatta gelir.
O çok beğenilen Avrupa ülkelerinde batılı olan Avrupa ülkelerinde idam var bacımm hiç de şeriat ile yönetilmiyor o ülkeler.

Peki bizim ülkede ne derece doğru uygulanır bu idam? Hiç düşünüyor musunuz? Onların adalet sistemi bizimki kadar garip işlemiyor.
Orası öyle ama kadın cinayetlerine sadece idam gelmeli. Bunları böyle ölüme tabi edeceksin ki, bir daha yapmayacaklar... Yoksa gravatla indirim, sessiz kaldı indirim,tahrik indirimi yazık günah her gün onlarca insan ölüyor bu kişiler yüzünden.. cilemlere, kâdirlere de gün yüzü çıkmıyor... Ayrıca bize şeriat gelebilmesinin mümkünü yok ama bu adalet sistemi yeniden değişmeli. İstanbul sözleşme çıkmalı idam da bu kadın,çocuk, hayvan tecavüz ve ölümlerine gelmeli..

Dün tesadüfen Ted Bundy'nin 1,5 saatlik belgeselini izledim. Kanım dondu. Ancak şöyle bir gerçek var ki bu hasta ruhlu seri katiller kendilerini çok iyi ve normal hatta gerekirse acınası gösterebiliyor. Çok yüksek manipüle yeteneği ve narsizm mevcut. O kişi de bilinen 10 kadını (tahminen 100 yaşları 9-25 arası değişen) bu dünyadan koparmış ve idamı, itirafları sonrası ülkede bayram gibi kutlanmış. Hukuk fakültesi okuduğu için duruşmalarda kendi savunmasını yapmış. Burada da bu kişinin savunmasını annesi yaptı, hukukun incelerini bildiği için belki de çocuğunun evine ilaçları koydu ve ceza almamasını sağladı. Annenin de çocuk kadar suçlu olduğunu düşünüyorum. Hayatındaki kadın figüründen dolayı belki de çocuk bu eylemi gerçekleştirdi. Önlemi alınmazsa bu eylemlere devam edecek.

Sayın meslektaşıma rahmet diliyorum, derinden üzülüyorum ve yetkililerden gerekeni yapmalarını ve kamuoyu vicdanını rahatlatmalarını bekliyorum.

Bu yazdıklarınız olmayacak demedim ki?
Aslında böyle olmalı dedim.
Evet hepimiz adli mercilere tam anlamıyla güvenemiyoruz malesef ki.
Bir kanun açığı çıkar yada güçlü olan tüm kapıların açılması için o gücünü kullanır

Adalet sistemine güveniniz sonsuz mu? Mesela benim sonsuz degil güvenmiyorum. Seneler önce kimler kimler %100 diyip asıldı. Sonradan sucsuz oldukları çıktı. Parayı basan düdügü calıyo sistem rezalet.
Kastim aynen bu şekilde kamera ile vb şekilde %100 kanitli cinayetler tecavüzler. Bu caninin nefes alabilmesi can yakıyor itlaf edilmeli ! Adalet sistemine güven yok o zaman masumlarda tutuklanabilir suçsuz yere hapis cezası alabilirler komple mahkemeleri kaldıralım salalim icerdekileri kimse ceza almasin bu mudur

Eyaletlerde islenen idam sistemini biliyorum. Hala devam eden bir faktör bunu biliyorum. Neredeyse 58-60 küsür ülkede hala idam var. Bu sayının yarısındaki ülkelerde savaşlar ve ohal mevcut. Fakat idam gelirse neler olacagınıda elbet biliyorsunuz diye düsünüyorum. Gelismis ülkeleri dikkate alırsak bu sistemi uygulamayan ülkeler acık ve net ortada. Tr zaten nerdeyse cok gecikti kaldırmakta. Ve su an idam gelirse binlerce yıl geriye gidecegiz. Amerika zaten bastan asagı kendine özgü bir ülke.

Cinayet, pedofili, tecavüz gibi durumlarda öfkemiz , sinirimiz, acımız belli kahroluyoruz. Hemen öldürelim dünya bi pislikten kurtulsun diye düsünürüz. Abd’de idam cezası uygulanan ülkelerde uygulanmayan ülkelere göre suç oranı daha fazla olduğu ve yıllar icinde arttıgınıda biliyosunuzdur. Mesela hindistanda cinsel saldırı vakaları fazla neredeyse günde 100 kadın öldürülmekte ve idamla yönetiliyor. Bu durum idamın caydırıcı olmadığını gösterebilir bizlere.
Ülke tarihi binbir çeşit vakalarla dolu. Gerek idam gelsin gerek gelmesin bu dünya böyle gelmis böyle gider asla sonları yok sadece bagırıslarımızla, kahrolmalarımızla, acılarımızla kalırız. Dürtüyü asla yok edemeyiz ama tedavilerle en aza indirilebilir, bastırabiliriz. Cinayet, tecavüz, pedofili, zoofili, pedofili bunlar hastalık hastası korkunc tedavi altında tutulması gereken seyler idam çözüm olsa yine üreyecekler fayda etmeyecek. Yoksa diğer eyaletler coktan örnek olmustu dünyaya. Örnek olmaktan ziyade tam geriye gidiyorlar aslında.

Kızlar, ben bir tür ceza alacağını ama hiç de öyle büyük olmayacğaını düşünüyorum.
Videoyu da izleyemedim izlemedim. Siz de izlemeyin. Ay allahım o anı kendimi düşünüyorum da...
Allah rahmet eylesin ne diyim. İnşallah katili en ağır cezayı alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…