Başak Cengiz

İdam herkese gelmese bile böyle tanımadığı insanı sebepsiz yere öldüren yaratıklar için ibret-i alem olsun diye halka açık bir şekilde aynı seyi uygulamak lazım zaten AB ye her türlü giremiyoruz. AB ye gireceğiz diye şu yaratıklara hak ettikleri cezayı vermemek ne kadar saçma..

Ben de anlayamıyorum…benim olaydan haberim bile yoktu, ekşide başlığı görmüştüm, bilerek tıklamamıştım…diğer sosyal platformlarda bugün hep videosu paylaşılmış, kendi kendine oynadı, izlemez olaydım, buzlu görüntüydü, o bile yetti…anlamadığım diğer şey de katilin apaçık fotosu yok ama kızcağızın fotosu, hatta nişan fotosu nişanlısı vs., boy boy her yerde…katil neden gizleniyor, asıl onu göstersinler de bilelim kimmiş pislik…
Katilin babası inşaat mühendisiymiş ve annesi avukat…

Eklentiler

• images (52).jpeg
    images (52).jpeg
    13,6 KB · Görüntüleme: 123
İdam herkese gelmese bile böyle tanımadığı insanı sebepsiz yere öldüren yaratıklar için ibret-i alem olsun diye halka açık bir şekilde aynı seyi uygulamak lazım zaten AB ye her türlü giremiyoruz. AB ye gireceğiz diye şu yaratıklara hak ettikleri cezayı vermemek ne kadar saçma..

Peki o adamdan ne farkin oluyor o zaman? Adam ruh hastasaydi, ailesine dava açilmali. Devlet niye böylelerini takip etmiyor?

Ülkede psikolojik sağlik hakkinda daha o kadar tabular varki. Psikolog ve psikiyatirlar ateş pahasina,..

Bu adam böyle başka bir ölümü görseydi, duracakmiydida? Aaa ceza bu, yapmayacammi diyecekti? Adam psikopat. Normal mantik işlemiyor onda. Ağir emniyetli bir akil hastanede ömür boyu kalip tedavi edilmeliydi.

Amerikadada idam var (gelişmiş ülkelerin arasinda tek ülke) ve bu cinayetleri azaltmadiği gibi, birçok insan suçsuz yere idam edildi üstelik. Bu konularda hep bu tür bilgisiz söylenen şeyler iyi değil.

Bilen biri bı aydinlatsin beni , bildiğim kadarıyla bu tarz akıl hastaliklarinda hasta istemediği sürece akıl hastanesine zorla yatirilamıyor.
Herşeyden önce bu kanunun değişmesi gerekiyor , gerçekten topluma zararlı kişilerin doktor onayıyla hastaneye yatırılmasi lazım. Yani bu şekilde sokakta kimbilir kimler geziyor aramızda , bu ülkede adaletin a si yok ne yazık ki ... Tüm kanunların baştan sona tekrar yazılması , çok ağır cezalar getirilmesi lazım

Peki o adamdan ne farkin oluyor o zaman? Adam ruh hastasaydi, ailesine dava açilmali. Devlet niye böylelerini takip etmiyor?

Ülkede psikolojik sağlik hakkinda daha o kadar tabular varki. Psikolog ve psikiyatirlar ateş pahasina,..

Bu adam böyle başka bir ölümü görseydi, duracakmiydida? Aaa ceza bu, yapmayacammi diyecekti? Adam psikopat. Normal mantik işlemiyor onda. Ağir emniyetli bir akil hastanede ömür boyu kalip tedavi edilmeliydi.

Amerikadada idam var (gelişmiş ülkelerin arasinda tek ülke) ve bu cinayetleri azaltmadiği gibi, birçok insan suçsuz yere idam edildi üstelik. Bu konularda hep bu tür bilgisiz söylenen şeyler iyi değil.
Mesele ondan farklı olmak değil
Dünya pislikten kurtulcak okadar basit
Amerika gibi önüne gelen asılmayacak elbetde ama bu caninin yaşaması için bir sebeb gösterin bana
30 yaşında kişinin ailesinemi dava açılacak? Dünyanın hiç bir yerinde duymadım böyle birşeyi. Nerde olmuş örnek verirmisiniz
Hadi diyelim açıldı
Sonuç nolacak peki. Aaa tüh annem babam benim yüzümden ceza yedi, bidaha yapmimmi diyecek. Hani mantık işlemiyordu onda?
Ömür boyu biyere tıkıp tedavi ettirmekte çok ütopik. 30-40 sene kimi nereye tıkmışlar? Hastanedeki personellere zarar vermeyeceğinin garantisi varmı, yok. Yani bir caniye iyi davranılcak diye bisürü insan feda edilsin.
Hapise girip en fazla 10 sene yatacak ve çıkacak. Düzelerekmi çıkacak yani. Hiç sanmiyorum. Aynısını yada daha fazlasını yapmicağının garantisi varmı?

Adam sorunluymuş zaten ama ailesi herşeyden haberdar. İyi olmadığını, kendine bıçaklar aldığını vs biliyormuş. Çocuklara bile kılıcı gösterip sizi öldürürüm demiş.
Neden tek yaşamasına izin verdiniz, neden götürüp hastaneye yatırmadınız 🤦
dinletememişlerdir ki :KK43:
ben iyiyim diye ikna etmiştir veya ailesiyle görüşmüyordur

ciğerimi yaktı bu haber dünden beri

Merhaba kızlar,

Bu akşam Türkiye gündemine oturan bir haberle sarsıldık. Hayalleri olan gencecik bir kadın, başarılı bir mimar sırf savunmasız olduğu için bir cani tarafından samuray kılıcıyla katledildi. Videosunu izlediğim andan beridir aklımdan çıkmıyor. Bırak akşam sokakta yürümeyi, bu akşam evimin içinde yürürken korktum, ürktüm. Her tarafı kameralarla dolu bir sitede oturuyorum. Ama ne anlamı var ki olan olduktan sonra 😔
Sabah hastanede işim var, binamızın altındaki garajdan aracımı nasıl çıkaracağımı bile bilmiyorum, korkuyorum. Biraz karanlık, yürüdükçe ışıklar yanıyor.
Yüreğimde hep bir korku var. O genç kızın çırpınışları her an gözümün önünde... Biz bu ülkede akıl sağlığımızı nasıl koruyacağız hiç bilmiyorum, her gün öldürülen bir kadın haberiyle uyanıyoruz. Çok üzgünüm, çok kötüyüm 😔
Teyzemin arkadasının sokagında oturuyormus cani.
psikopatın tekiymis zaten günde 10-15 bira alırmıs bayiden,icer icerr cıkar cama bagırırmıs.
Peki ailesi napmıs dersiniz?
Evini tasımıs baska yere!
Baba 2.evliymis anne vefat etmis baba cocugunu tedavi ettirmiyor,cözümü evini tasıyıp ondan kacmakta buluyor!
Cidden duyunca Allah dedim senin gibi babanın da belasını versin.
Senin sorumsuzlugun bir kzın canını aldı.
Yatır ya yatır hastaneye madem bakmıyorsun bari onu yap!
Ailelr saklıyor cocuklarını,birinin canı yanınca gecmis olsun deyip geciyor!
DElirmemek isten değil!

İnsan hiç tanımadığı bir kadını neden öldürür. Nasıl bir sapık, cani bir ruhtur. İlla ki öncesinde de sıradışı davranışları olmuştur bunun. “Erkek bana karşılık verirdi o yüzden kadın seçtim” demiş. Bu olay istanbul’un göbeğinde oluyor. Bu insanlar bizim aramızda elini kolunu sallayarak geziyor.
Öyle bir mesele bile yok ortada,savunamaz kendini diye kadın sectim demis ifadesinde pislik.

diyecek bir söz bulamıyorum tek düşündüğüm 8 aylık bir bebeğim var . işten eve gelirken evden işe giderken biri sırf canı sıkıldığı için beni öldürürse oğlum annesiz ne yapar . eşim bu acıya dayanabilir mi . psikolojim zaten bozuk birde haberlerden olan olaylardan iyice çöktüm artık . ve bu 2. kez hiç tanımadığı biri tarafından savunmasız buldum diye öldürülen gencecik kadın . haberi okuduğum andan beri annesi babası nişanlısı ne hissediyor diye oturdum ağlıyorum

Kelepçe takamam ki demiş. Zaten hasta oğlu olduğunu biliyor ve bıçaklara kiliclara ilgisi var diyor bir de yaa. Çok normalmks gibi. sanki peçete koleksiyonu yapıyor şerefsiz. Bu insanların da ceza alması lazım. Keşke bir şey yapabilsem. Keşke...

Kelepçe takamam ki demiş. Zaten hasta oğlu olduğunu biliyor ve bıçaklara kiliclara ilgisi var diyor bir de yaa. Çok normalmks gibi. sanki peçete koleksiyonu yapıyor şerefsiz. Bu insanların da ceza alması lazım. Keşke bir şey yapabilsem. Keşke...
Göz yummuş resmen buna,direk şikayet edecekti gereken yapılacaktı o anda.

Bilen biri bı aydinlatsin beni , bildiğim kadarıyla bu tarz akıl hastaliklarinda hasta istemediği sürece akıl hastanesine zorla yatirilamıyor.
Herşeyden önce bu kanunun değişmesi gerekiyor , gerçekten topluma zararlı kişilerin doktor onayıyla hastaneye yatırılmasi lazım. Yani bu şekilde sokakta kimbilir kimler geziyor aramızda , bu ülkede adaletin a si yok ne yazık ki ... Tüm kanunların baştan sona tekrar yazılması , çok ağır cezalar getirilmesi lazım
Maalesef ki burda en büyük sikinti yeterince yer olmaması. Hastanelerde sadece en ağır hastalari atak anlarında yatirilabilecek kadar kapasite var. Ataktan çıkınca mecburen taburcu ediliyorlar ki diğer bekleyen daha kotu hastaya yer açılsın. Zaten yataklı psikiyatri servisi olan hastane de sayica cok az, pandemi döneminde de birçok servis pandemi klinigine cevrildigi için kapasite daha da azaldı. Ayrica maalesef bu hastalari taburculuk sonrası rehabilite edebilecek bir sistemimiz de yok:KK43: sikinti burdan basliyor

Teyzemin arkadasının sokagında oturuyormus cani.
psikopatın tekiymis zaten günde 10-15 bira alırmıs bayiden,icer icerr cıkar cama bagırırmıs.
Peki ailesi napmıs dersiniz?
Evini tasımıs baska yere!
Baba 2.evliymis anne vefat etmis baba cocugunu tedavi ettirmiyor,cözümü evini tasıyıp ondan kacmakta buluyor!
Cidden duyunca Allah dedim senin gibi babanın da belasını versin.
Senin sorumsuzlugun bir kzın canını aldı.
Yatır ya yatır hastaneye madem bakmıyorsun bari onu yap!
Ailelr saklıyor cocuklarını,birinin canı yanınca gecmis olsun deyip geciyor!
DElirmemek isten değil!
Maalesef ailelerin bu kadar ağır vaka psikolojik sorunları olan kişileri ısrarla hastaneye yatırmak istememesini anlayamamakla beraber hastanelerin de böyle ağır bir suç işlenmediği sürece bu psikopatları devamlı hastanede tutmadıklarını biliyorum. Yani baba götürüp yatırdığında da belli bir süreden sonra hastane taburcu ediyor sanırım . Bizim de öyle bir tanıdık vardı baya deliydi. Kaç kere hastaneye yattı geri çıktı. İlaç milaç kullanıyodu ama ne faydaaa gün be gün daha deli olmasının önüne geçmedi🤷‍♀️ Belki özel istekle özel klinikte falan mı yatırılıyor bilmiyorum ki. Çünkü balıkesirde sokak hayvanlarını zevkine öldüren bi akıl hastası vardı. Bunun hayvanları öldüren modeli onu da bir olay yaptığında hastaneye yatırıp yatırıp belli bir zaman sonra salıyorlardı. En son ne oldu bilmiyorum 🤷‍♀️

X