Başak Cengiz

Bende böyle düşünüyorum
Annem beni çok sikardi aynısı gibi olcam galiba der durur oldum
Annem sıkmadı hiç yalan söyleyemem çok düşkün annem olduğu halde ama bizim gençlik ergenlik evremiz cidden temizmis yani ben asla kızımı benim gibi rahat bir gençlik döneminden geçmesini istemem çünkü bu dönem 10 sene öncesi değil

İdam cok güzel bir kurtulus bu caniler icin. Ama en son 30-35 sene önce var olan seye dönmek kadar anlamsız bir sey yok. Ne istedigimizi bilelim idam gelirse seriatta gelir.

İdam gelirse şeriat gelir?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinden haberdar mısınız? İdamın kalkması 2000'li yıllarda oldu. Öncesinde şeriatla mı yönetiliyorduk? Amerika ve birçok ülkede idam var, ancak bizde birkaç sene yatıp çıkıyorlar. Bir canı öldürmenin karşılığı candır, böyle de olmalıdır. Böyle olmadığı için, yasaklar çok basit kaldığı için bu haldeyiz.

Olay gerçekten kan dondurucu. Can güvenliğimizin olmadığını görmek ise Allah'a emanet yaşadığımızın göstergesi. Rabbim ailesine sabır versin. Benim kuzenim de şizofren. Ailesi ise hayatlarını ondan korkarak sürdürüyo. Hastaneye kaç kez yatırıldı ama kaçtı. Defalarca intihar etti ama kurtuldu. Yani normal bir insan kafası değil onlardaki. Kurduklarıyla yaşıyolar ve o kurguları onları yönlendiriyo. Bu bir hastalık ve ne yazık ki onlarla yaşarken can güvenliğin asla yok hep bir korkuyla yaşıyosun. Bizimde evladımız var sınanmadığımız şeyler hakkında yorum yaparken bence daha dikkatli olmalıyız. Hiçbir insanın Allah'ın bahşettiği canı alma hakkı yok olamaz da. Ama burada muhatap sağlıklı bir ruha sahip değil ne yazık ki.

Hastaneden nasıl kacabiliyor?
Bu kadar basit m

İdam gelmeli başka çözüm yok !

Bin tane farkli çözüm var. Idam gelince ne olur saniyorsun? Şimdi kravat takti diye ceza indirimi alanlarmi idam edilcek?

Birini öldürmenin cezasi o kişininde öldürmesinden geçiyor? Tüm dünyada bu ceza çağ dişi olarak görülüyor, ki öyle.

Ben de cok üzgünüm . Erkek karşılık verir diye kadina saldirdim demis. Yani erkek kadin da farketmiyor aslinda, herkes bu psikopatlar yüzünden tehlikede .
Gecen bir haber de okudum , kizlar taciz edilmis , onlari korumak isteyeni öldürmüş cocuk.
Bazen de yapacagini yapip , intihar ediyorlar . O yüzden ölüm ceza ve caydirici degil bence.
Her ailenin aile danismani olmali , onlara destek olacak ve duzenli olarak görülmeli . Egitim duzgun olmali ve ekonomi iyi olmali.
Yine de cezalar agir olmalı tabi. Öldüren kisiye ömür boyu hapis , ama oyle rahat edebilecegi yer de degil. Ölsem daha iyi diyebilecegi yerde.

Her kelimenize katılıyorum

Yazdım yazdım sildim. Ağız dolusu küfürler ediyorum ona ve ailesine. Sahip çıkmadilar pisliklerine. Para verip beslediler şimdi de hapiste beslenecek. Hasta masta ayağına çıkmaz inşallah. Böyle katil ruhlu hastası olanlar da ibret alıp bir şeyler yapar umarım. Ordu'da katledilen gencecik kız sonra da başak. Pırıl pırıl yetistirilen iki evlat, böyle terkedilmis oralı olunmamis, beş para etmezler yüzünden hayattan koparildilar.

Bu olay her gün okuduğumuz kadın cinayetlerinden biri değil. Hepsi ayrı vahşet ama bu bambaşka.
Çünkü katil tanımadığı, yoldan geçen rastgele birini öldürdü! Canı istediği için!
İşte böyle ruh sağlığı bozuk psikopat sapıklar var aramızda, çok çok acil ağır yaptırımlar gelmeli.
Kimse bir diğer kimsenin yaşam hakkını elinden alamaz yahu alamaz.
Bu şeref yoksunu kocalar sevgililer falan yok bir anlık öfkeyle öldürdüm, kıskandım öldürdüm, sevdim öldürdüm diyorlar bir kılıf uyduruyorlar. Ama bu...
Ne yana dönsen tehlike, pislik ne biçim oldu dünyanın hali.
Videolar, fotoğraflar bunlar da çok can yakıcı açıkcası. Ölen kişiye, ailesine saygısızlık olarak görüyorum.Halkın böyle videoları görmesi hiç iyi olmuyor.

Görüntüleri önce izlemedim
Cenazede annenin feryatlarıni görünce tüylerim diken diken oldu
Yavrum seni doğradılar diye bağırması kulaklarımda yankılanıyor halen. Allah sabır versin, evlat
Görüntüleri izledim hepten kötü oldum, içim acıdı.
Bu nasıl vahşettir arkadaş, orda geçen sıradan herhangi birini kurban etti. Biz, kızlarımız, annelerimiz, en yakınlarımızda olabilirdi. Kadın olması yeterli. Küfür ve beddua kullanmam, sevmem. Ama bu caniye içimden okadar şey saydırdımki. Yaşatığını yaşamadan, yaktığı kadar yanmadan can veremesin inşallah.

İçim kaldırmıyor artık yazıp yazıp siliyorum yazılacakta söylenilecekte çok şey var ama hiçbiri bir şeyi değiştirmeyecek. Ne cezalar ne de her gün daha fazla ne olabilir dediğimiz cinayetler. Yok eski sevgili, yok eski koca, yok boşanmayı istemeyen koca hiçbirinin açıklaması yok hiçbirinin. Artık yolda da rahat yürüyemeyeceğiz çünkü hiç tanımadığın biri gelir canı öldürmek ister ailesi çıkar zaten hasta ilaçlarını kullanmadı der.

Her gün o vahşetin olduğu sokaktan geçiyorum arabayla ,gördükçe kahroluyorum bakamıyorum . Nefesim daralıyor. İstanbulun en lüks sitesinde tek başına oturuyor anne baba hiç mi ilgilenmemiş bu zamana kadar . Kendi başına hastalıklı çocuklarını bırakmışlar . Şimdi de benim oğlum hasta diye savunma yapıyor utanmadan. Komşular kaç kez şikayet etmiş neden üstüne düşmediniz . Çocukları bile sizi öldüreceğim diye tehdit etmiş sitede neden üstüne düşülmedi bu durumun . Sabahlara kadar bas bas bağırıyormuş evinde neden müdahale edilmedi . Resmen vahşet ben geliyorum demiş göz göre göre . O anne babanın sorumsuzluğu yüzünden bir cani yetişmiş resmen . Gencecik gül gibi masum bir can gitti . Bir annenin babanın ciğeri yandı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…