Başak Cengiz

Silah da alsanız bişey yapamazsınız bıçak da taşısanız yine yapamazsınız. Tekvando da öğrenseniz bişey yapamazsınız arkadaşlar.
Bir kere böyle bir manyak planlayarak gelmiş, tamamen beklenmedik bir saldırı yapmış. Biz bunu anlıcaz da daha önce hiç kullanmadığımız silahımızı çıkarıcaz da o panik anında hem kendimizi kollayıp hem katil olmaya cesaret edip silahı kullanacağız.. sizce oluru var mı. Cebimizde bıçakla silahla mı gezeceğiz... Bu işin çözümü yine devlet (sorunu çıkaran da o ama)
Bu tür teşhis almış hastaların bir takibi yapılmaz mı, yaşıyor mu kimle nerde yaşıyor, durumu iyiye mi kötüye mi gitmiş, rehabilitasyon merkezine mi alınacak, hastaneye mi yatırılacak... İlaç kullanmıyorsa, rızası olmadan damardan mı verilecek vs vs. Sonuçta böyle bir teşhis alan kişinin tıbbi kayıtları, adresi vs sistemde vardır. Ne diye kontrolsüzce kendi haline bırakılıyor. Ya bu tür insanlara bir vasi atanacak ve her şeyinden sorumlu olacak ya da alacak devlet kendi kurumuna orada bakacak. Nasıl yüzbinlerce mahkumu yıllarca bakıyor cezaevinde, bu tür tehlikeli insanları da kendilerine göre düzenlenmiş bir yere alacak.
Biz yine kendimizi koruyalım tabi ama ben sanmıyorum yolda yürürken manyağın biri bana elinde kocaa kılıçla saldırmaya kalktığında çantamdaki parmak kadar çakımı çıkarıp ona batırabileceğimi falan...

Tatlı su hümanistliğini bi kenara bırakalım
Kaza vs neyse de bir canı bile isteye öldürmenin karşılığı tabi ki bir can olmalı
İsterseniz bunu cenazesinde sinir krizi geçiren Başak ın annesine soralım
Uzaktan konuşmak çok kolay..
Ben istemiyorum vergilerimle bu caniler ekmek elden su gölden beslensin

3 gündür aklimdan çıkmıyor uyku uyuyamaz oldum.. Allah bagislasin 2 evladım var.. onlarin icin ayri kendim icin ayri ailem arkadaşlarım icin ayri korkuyorum..
artik rahmetli basaga dua etmekten baska bir sey gelmiyor elimizden..
Allah bir daha kimseye yaşatmasın cok cok aci..
Artik diziler filmler hepsi siddet içerikli.. devletin televizyonunda bile diziler kılıçla kesmeli bicmeli..
Boyle diziler yayinlanmamali..
Bu dizilerle ilgili Rtük'e mesaj yazdim.. ama kimin umrunda..
LÜTFEN SIZDE RTUGE SIDDET ICEREN DIZILERI BILDIRIN..
VE lütfen cocugunuz varken bu dizileri izlemeyin..
O baska seyle ilgilense bile arka planda olan bitenin farkinda..
Lutfen anneler lütfen

Ataşehir sık gittiğim bize yakın bir yer
Eşim bir kaç kez iş görüşmesine gitti
Ben düzenli lazere gittim
Oğlumu fizik tedaviye götürüyoruz.
Bize de denk gelebilirdi
Ya Oğlumu götürürken karşıma çıksaydı? Elimde 3 aylık bebek..
Başak a çok üzüldüm ama bunu düşünmeden de edemiyorum.
Bugün dışarı gezmeye çıktık, 10 dk sonra eve girdim.
Korktum. Arkamdan biri gelecekmiş gibi hissettim.
Sadece kendim için değil
Oğlum içinde korkuyorum
O adam sadece başak ı katletmedi
Bizim özgürlüğümüzü inancımızı korkmadan sokağa çıkmamızı da öldürdü.
Yürürken plan yaptığımı fark ettim.
Biri gelirse şuraya koşarım, oğlum bebek arabasına emniyet kilidi ile bağlı, onu nasıl çıkarırım, bebek arabasıyla koşamam vs vs diye istemsizce
bize bunu düşündürtenler utansın
Annesi hapse attırmamaya çalışıyormuş
Çıkıp başkalarını da öldürsün diye mi?
Bu kez sana ona buna denk gelsin diye mi?

Psikopatliğin nasil birşey olduğundan haberdar değilsin. Adam ruh hastasi. Beyni farkli çalişiyor. Korku morku bilmiyor anlatabildimmi. Bizimle ayni rasyonelliği paylaşmiyor.
Korku bilmiyor demişsiniz ama ben videoyu izledim. Cinayet trafiğin olduğu bir caddede gerçekleşiyor. Bir kaç kişi fark edince katil kaçıyor. Yani yakalanma korkusu taşıyor.
Bir de kendince akıl yürütmüş. "Erkek bana karşılık verir diye kadın seçtim" demiş. Cinayeti önceden tasarlamış. Samuray kılıcı almış.
Bu adam hasta değil. Cani.

Sosyopatlar normal insan gibi görünüp asılda vahset, kaos, cinayet arzularlar. Bu cani katil deli ve saglıksız degil. İq ölcsek +120 cıkar kalıbımı basarım. Bu korkunc akıllı bir psikopat. Dahmer’i bilirsiniz zaten ona benziyo analiz olarak tıpkı. Anne avukat, baba muhendis refah seviyesi yüksek bir yasam. Ancak beyindeki amigdalanın icindeki empati yetisini salgılayan hormon eksikligi sebebi ile kacınılmaz olarak antisosyal bi’ sosyopat.
İfadesinde “savunmasız bir kadın sectim” diyo. Cünkü neden? Bu cinayet eylemini yaparken güclü kuvvetli (tanrı gibi) hissetme dürtüsünün iz düsümüdür. Bu davranıs zaten bu antisosyallerde sık görünen bir davranıs.

Antisosyal bozukluk seviyesinde en uc örnekler zaten dahmer ve mudgett. Vicdan yoksunlugu antisosyal özelligini dogurur. Psikopat ve sosyopat terimleride klinik lügat kapsamına dahil olur. Cesitlerinde haris, itibarını koruyan, risk alan, göcebe, habis antisosyaller olarak. Katilde habis ve haris antisosyal mevcut. Terapistleri bile zekalarıyla etkileyebilen türden. Terapi zaten bunlar icin bir oyun gibi bir sey klinik tuzakları bir hayli kazanırlar ve sıyrılırlar işin içinden. Prognozu cok kötüdür ve sonu yok gibi bir sey.

Edit; Analiz ettim övdügümü ettigimi anlamayın carpıtan olur simdi. Psikokriminoloji’yi bilen herkes bilir zaten bunları.

Videoyu izledim ve mahv oldum…Kelimeler yetersiz kalıyor İçimiz kan ağlıyor Allahım bu nasıl bir vahşet

Uyuyorum, uyanıyorum aklımda sürekli aynı şey...

Aklımdan çıkmıyor Başak ve diğerleri...

Visenyaa kesinlikle katılıyorum sana. Katil Özel bir üniversitede mühendislik okuyormuş. Bir yandan da Açık öğretimde sosyoloji okuyormuş.
Hasta dediğim tüm gün duvar izler.
Benim dayım orta derecede şizofreni teşhisiyle Ankara’da hastanede yattı 6 ay. Karısını kendisini aldatırken yakaladı. Üstüne Bastığı adam dayımı dövdü. Dayım başkalarına zarar vermiyordu ama gerçek hayatla bağlantısı kopmuştu. Sanırım dayıma ilaç tedavisinin yanı sıra elektro şokta verdiler.
Neden annemler, teyzemler kendi canlarına böyle bir eziyet edilmesine razı gelsin. Çünkü sorumluluk sahipleri ve kardeşleri iyileşsin istediler. Dayım çok şükür atlattı. Zaman zaman yine ufak çapta hastalığı tekrar ediyor ama bütün ailenin gözetiminde.
Burda katilin anne ve babasının ihmali var. Onlara ceza alsın.

Hanımlar malum ülke ve dahi dünya yaşanılabilir bir yer olmaktan çoktan çıktı. Yanınızda yörenizde, çantanızda muhakkak biber gazı bulundurun. Zaten biz kadınlar bir ihtimal yaşıyoruz şu memlekette bari şu şekilde ölmeyelim. Bizi kendimizden başka kimse korumaz bu ülkede çünkü. Çok üzgünüm.

Üzerinden günler geçti ancak hala karnımda sanki kocaman bir taş var. Ruhum daralıyor. Kimin aklına bu şekilde öleceği gelir ki. Allah mekanını cennet etsin inşallah güzel kız.

Görüntülerin paylaşılmasını da asla ve de asla doğru bulmuyorum. Bizler bile bu kadar etkilenmişken -ki twitterda sadece ilk kısmını yanlışlıkla gördüm- kim bilir o kızcağızın annesi, babası, sevdikleri görse nasıl kahrolur. Hiçbir ebeveyn çocuğunun ölüm sahnesine şahit olmamalı. Katilin annesi ekşi sözlükte oğluşu için açılan başlıkları sildirmek için uğraşıyormuş diye duydum. Keşke bu görüntüleri sildirmek için uğraşsa, en azından ilk defa faydalı bir şey yapmış olurdu belki. Ya da keşke aynı gayreti akıl hastası oğluşunun evde kılıç koleksiyonunu gördüğü, öğrendiği anda da gösterseydi. Belki de bilmiyordu bile. Çok yazık.

Allah ım hicbir anneye böylesi bir acı yaşatmasın. Ben videoyu bilerek izlemedim çünkü anksiyetem ve panik atağım var. Ama o annenin cenazedeki çığlığı hala kulağımda. Rabbim sabır versin.
Benim düşüncem en büyük suçlu adamın ailesi ve kesinlikle cinayetten yargılanmalılar. Okumuş ve hersekilde imkanı olan insanlar . salmışlar milletin başına bela olsun diye. Babası zaten kılıc biriktirdiğini biliyormuş aman bizim başımızdan gitsinde diye salmışlar sokağa .zaten böyle birseyin yaşanacağı belliydi. Dünyada çocukları bu hastalıkla doğan ve ilgi ve sevgiyle tedavi olan birçok şizofren hastası var. diyorumya en büyük suçlu aile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…