Hakikaten ya adam muhabbet kuşuna benziyorSamuray Kılıçlı Katilin FotoÄrafı Ortaya Ãıktı!
Mimar BaÅak Cengizâi vahÅice katleden samuray kılıçlı caninin fotoÄrafı ortaya çıktı.Âonedio.com
Ya hic katil tipi de yok, nasıl tanıyacağız biz bunları?
Evet ibret videolari daha cok ise yarar kesinlikleAynen katılıyorum.. Haber kaynaklarında bu tarz haberler yasaklanmalı. Topluma hiçbir katkısı yok aksine ruh sağlığını bozuyor artı bazılarına cesaret veriyor.
Artık herkes görevini yapsin.. Sadece bu canilerin cezalarının verildiği haberleri paylaşsınlar, ceza evine girince nelerle karşılaşabileceklerini gösteren videolar çekilsin, haber yapılsın..
Atalay Filiz de muhabbet kuşu gibiydi.Hakikaten ya adam muhabbet kuşuna benziyor
Aynen öyle oynamayanla dalga geçiyorlar. Daha dün bu konuyu konuştuk çocuğumla. Bana tablette ne oynuyorsun diye sordular bende okul dönemi tableti kaldırıyor annem, oynadığım zamanlar da silahlı öldürmeli oyunlar oynamamıza izin vermiyor dediği için dalga geçmişler.Oyun kısmına kesinlikle katılıyorum. Aileler muhakkak denetlemeli.
Tableti verip bırakmamalı.
Şuan dokuz on yaştan itibaren çocukların oynadıkları oyunların hemen hepsi on altı yaş üstü şiddet ve cinsellik içeren oyunlar.
Hem araştırmalardan hem de oğlumdan ve çevresinden biliyorum.
Çözüm zor oynamayanla dalga geçiyordur arkadaşları.
Belli bir yaşa kadar akılsız telefon ya da internetsiz telefon.
Ailenin olduğu ortamda oyun oynamak belki çözüm.
Lütfen gece akıllı telefonlarla, bilgisayar ve tabletlerle birlikte sınırsız interneti çocukların eline vermeyin.
Sonra bağımlı hayattan kopmuş halde sanalla gerçeği ayırt edemeyen bireyler oluyorlar.
Çok üzücü ya yoldan geçiyor bihaber başına geleceklerden.
Hadi bakalım kaygı yuklenmeyelim de napalım böyle durumlar yaşanırken.
İlgimi çektiginden değil ,olayları yaydigimdan da değil ,annemin kuzeninde var bu hastalık ve kaç gün aynı evde kalmışlığım.var .Sadece çok ağır hareket ediyor ,konuşuyor ve donuk .Başka bir anormalligi yok.Herkesde farklı seyredebilen bir hastalık olduğundan eminim .Her sizofren sokağa çıkıp adam kesseydi ülkede insan kalmazdi.Zararsizlari da var gerçekten ,kontrol altında tutulabilen ama kimisinin ilaçla da kontrol altına alınamadığıni biliyorum.Hepsi yakın çevremden gördüğüm orneklerdi .Yanliş bilgileri lütfen yaymayin
Eğer ilgini çekiyorsa, şizofreni üzerine ilk bilimsel kaynaklardan okuyun.
Siz bu konuda uzmansaniz görüşleriniz benim için önemli ,araştırmayı ve okumayı severim.Bu hastalık benim annemin kuzeninde var 25 yaşına kadar hiçbir şeyi yoktu sonradan birden çıktı .Günlerce aynı evde kalmisligimiz var sadece konuşması ve hareketleri çok yavaştı .Başka.bir şikayeti yoktu .Belki zamanla.artiyor belki ilacın etkisi ama Herkesde farklı seyrettiğinden eminim .Belki fark etmeden yaşıyor oluşları biraz abartı ama onu da haber ilgilimi çok çektiği için araştırıyorum konunun uzmanı olduğunu söyleyen biri yazmıştı .Ben de orada okudum.Yanlış biliyorsunuz.
Adı üzerinde hastalık bu, onların beyni bizimkinden farklı çalışıyor, duygu durumları,olaylara verdikleri tepkiler bile sağlıklı insanlardan farklı. Nerede okuduysanız yanlış bilgiler bunlar. Yok korkmasından ve acı çekmesinden zevk alıyorlarmış falan saçmalık bunlar. Herşeyden önce atak dönemleri oluyor bu hastaların.
Bizim çok yakın bir komşumuzun oğlu böyleydi. Eğer dediği doğruysa uyuşturucudan sonra hastalığı iyice açığa çıkmış,hatta e nabızdan yazılan ilaçlara bakmamı istemişlerdi oradan görmüştüm şizofreni hastalarının ilaçlarını yazmışlardı.
Ve şizofreni hastası olduğu farketmemek imkansız,üstelik tedavi görmüyorken. Komşunun oğlu geceleri binanın başında nöbet tütüyor, sürekli camlardan birilerinin seslerinin geldiği söylüyor hatta onu takip ettiğini ve öldüreceklerini söylüyormuş. Ben bir kere aynı ortamda bulundum,teşhisi yeni almasına ve hastalığın başında olmasına rağmen hasta olduğu net belliydi. Benim arkamdan bile “düşmanlarımız onu bizim eve yolladı” demiş, getirdiğim tatlıyı bile çöpe attırmış. Kardeşi olan kızı kaç defa dövdü sen beni öldürmek istiyorsun diye, ailesi yine çok ilgisizdi de allahtan başka bir suçtan dolayı cezaevine girdi de kurtuldular. İlacını içince normal bir insan oluyorlar,hatta sizden bizden sağlıklı. Ama tedaviyi reddedince atakları başlıyor hastalık kendini gösteriyor. Mutlaka araştırın, bu söylediğiniz şeylerin çoğu doğruluğu olmayan şeyler.
Annesinin ifadeleri görüntülerden daha çok sinirimi bozdu .Bence katilden daha fazla suc bu ailede ve annelik babalık adı altinda hala bu caniyi savunabiliyorlar .Kadın neredeyse oğlunu mağdur gösterdi .Benim oğlum hasta ,tedavi görmesi gerekiyor ,yardım edin diyor .Kaç senedir neredelerdi acaba bu hastalık birden mi cikti ?Oğlun hasta ise neden tedavi ettirmedin?Bilinçsiz insanlar da değil .Okumuş insanlar .Kızın çırpınışları gözümün önünden gitmiyorbir hayat bu kadar ucuz işte. Allah belasını versin böyle düzenin. Bir de utanmadan ailesi avukatlığını yapıyor o caninin. Korkarım Cem garipoğlu gibi olacak bu işin sonu
Artık ne aklım ne de kalbim dayanmıyor çok yazık
Rabbim ölümünde hayırlısıni versin başagin eceli gelmiş Rabbim böyle bir ölümü nasip etmis ailesi ve sevdikleri icin çok zor Rabbim sabir versinMerhaba kızlar,
Bu akşam Türkiye gündemine oturan bir haberle sarsıldık. Hayalleri olan gencecik bir kadın, başarılı bir mimar sırf savunmasız olduğu için bir cani tarafından samuray kılıcıyla katledildi. Videosunu izlediğim andan beridir aklımdan çıkmıyor. Bırak akşam sokakta yürümeyi, bu akşam evimin içinde yürürken korktum, ürktüm. Her tarafı kameralarla dolu bir sitede oturuyorum. Ama ne anlamı var ki olan olduktan sonra
Sabah hastanede işim var, binamızın altındaki garajdan aracımı nasıl çıkaracağımı bile bilmiyorum, korkuyorum. Biraz karanlık, yürüdükçe ışıklar yanıyor.
Yüreğimde hep bir korku var. O genç kızın çırpınışları her an gözümün önünde... Biz bu ülkede akıl sağlığımızı nasıl koruyacağız hiç bilmiyorum, her gün öldürülen bir kadın haberiyle uyanıyoruz. Çok üzgünüm, çok kötüyüm
Ben uzman değilim,iddia etmedim.Siz bu konuda uzmansaniz görüşleriniz benim için önemli ,araştırmayı ve okumayı severim.Bu hastalık benim annemin kuzeninde var 25 yaşına kadar hiçbir şeyi yoktu sonradan birden çıktı .Günlerce aynı evde kalmisligimiz var sadece konuşması ve hareketleri çok yavaştı .Başka.bir şikayeti yoktu .Belki zamanla.artiyor belki ilacın etkisi ama Herkesde farklı seyrettiğinden eminim .Belki fark etmeden yaşıyor oluşları biraz abartı ama onu da haber ilgilimi çok çektiği için araştırıyorum konunun uzmanı olduğunu söyleyen biri yazmıştı .Ben de orada okudum.
Dasmeer inan bilmiyorum, bir psikolog bu durumu bize açıklayabilse ne güzel olurdu, benim şizofreni hastasıyla yakın diyaloğum oldu, ilaç kullanmadıklarında gerçeklik algıları doğru yanlış kavramları olmuyor, en azından benim 5 yıl dipdibe yaşadığım komşu abimizden, bir arkadaşımın annesinden ve bir akrabadan gözlemlediğim bu.Bende oraya takıldım.
Savunmasız diye saldırdım demis.
Bu ayrımı nasıl yapabilmiş?
Şuan bunlar için en iyi yer akıl hastanesi.Dasmeer inan bilmiyorum, bir psikolog bu durumu bize açıklayabilse ne güzel olurdu, benim şizofreni hastasıyla yakın diyaloğum oldu, ilaç kullanmadıklarında gerçeklik algıları doğru yanlış kavramları olmuyor, en azından benim 5 yıl dipdibe yaşadığım komşu abimizden, bir arkadaşımın annesinden ve bir akrabadan gözlemlediğim bu.
Sizler ne kadar hatırlarsınız veya bilirsiniz bilmiyorum ama bir zamanlar Çivici katil adını verdikleri şizofreni hastası bir adam vardı, o katilde kadın veya erkek muhakemesi yoktu, yaşadığı bir kaza sonrası şizofren olduğu söylenen çivici, öldürdüğü kişileri kadın erkek şu bu ayrımı yaparak öldürmemişti, adamda çivi takıntısı vardı, o yüzden adı çivici katil, çivileri insanların kafalarına çakmadan duramıyormuş, ki bu kişinin akli dengesinin yerinde olmadığı mahkemece tespit edilmişti, yıllardır ruh ve sinir hastalıkları hastanesindeydi, hala da hastanede sanırım, zaten salmamaları iyi olur çünkü Türkiye'nin seri katillerinden birisi ve çok tehlikeli.
Hadi mahkemece akli dengesi yerinde değildir diye tespit edilenler tamam ama bir de aramızda sağlıklı psikolojiye sahip olup da bugün kimi öldürsem diye gezenler var onları ne yapacağız bilmiyorumŞuan bunlar için en iyi yer akıl hastanesi.
Başka yolu yok.
Toplumdan tecrit edilmek zorunda.
Böyle insanlarla içiçe yasayamazlar.
Her an birine saldırıyorlar.
Ve sonra da ceza ehliyetleri yok.
Kadın olmak zaten bu ülkede ölme sebebi tek başına.Hadi mahkemece akli dengesi yerinde değildir diye tespit edilenler tamam ama bir de aramızda sağlıklı psikolojiye sahip olup da bugün kimi öldürsem diye gezenler var onları ne yapacağız bilmiyorum
Bugün yine haberlerde kadın cinayetleri vardı, vicdansız bir koca çocuklarının gözü önünde boşanma sürecinde olan karısını arabayla ezerek öldürmüş, toplum içine gizlenmiş caniler de tehlikeli.
Valla ne yapacağız bilmiyorum, canilere karşı bizde samuray kılıcı mı edinelim diyeceğim yasal olmayacak, sürekli arkamıza bakarak da yaşayamayız, hiçbir yer güvenli değil lakin büyükşehirler daha bir tehlikeli olmaya başladı, İstanbul'dan kaçış nedenlerimden biridir güvenlik.Kadın olmak zaten bu ülkede ölme sebebi tek başına.
Anlamayacağımı nereden düşündünüz?Gerci gelse ne gelmese ne seriat ülkesinden farkımız yok. Dikkatli okursanız 30-35 sene önce “kaldırıldı” demedim “var olan” dedim küsür sayı verdim. Tr degil ilk cag uygarlıklarından baslayalım sizinle siz yine anlamazsınız.
Bir canı öldürmenin karsılıgı can olmamalı. Katili savundugumu düsünen olur simdi carpıtmayın allah korusun. Olaylara kapsamlı, genis pencereden bakmayı basarırsanız o zaman sizinle anlasacagız.
“Bir kac sene yatıp cıkıyorlar” kısmına katılıyorum sadece. Buda adaletsizlik, topraktakilerin kemiklerini sızlatmaktan baska bisey degil. Katiller cezaevine girdikten sonda ekstra psikolojik psikiyatri tedavi altına alınıyo. İyi hal indirimi alıyo. İsterim ki karanlık hücrenin icinde aç susuz kalsın tedavi olmasın, kendine gelmesin yaptıklarının acısını geberinceye kadar ceksin beter olsun.
Ben bu konu üzerinde bayağı araştırma yapmıştım. Evet dediğiniz gibi suç işeme oranı hapisten çıkanlarda daha yüksek oranlı. Ama idam da çok sağlıklı bir yol değil. Özellikle amerikada sırf katili bulabilmek için türlü manipülasyon teknikleri ile itiraf elde ediyorlar. İşte bilmem kaç saat yemek vermemek, eve göndermeyip karakolda hapis tutmak, itiraf edersen gönderirim demek falan. İnsanlar da bitap düşüp itiraf ediyorlar. Ama işlemediği bir suçu itiraf ediyorlar, confession tapes'dı galiba belgeselin adı.Anlamayacağımı nereden düşündünüz?
İlk çağlarda ne olduğu nasıl olduğu beni ilgilendirmiyor. Ben idam ile şeriatı bir tutmanıza değindim sadece. Cumhuriyetin ilk yıllarında da idam vardı. İdamın hayatımızdan çıkması çok yeni bir mesele. Ayrıca ABD şeriat ile yönetilen bir ülke midir? Veya Japonya?
İnsanlar idamı vahşi buluyorlar ancak ben buna kesinlikle katılmıyorum. Haksız yere bir insanı öldürmenin cezası ölümdür. Akıl sağlığı yerinde olmayanları kastetmiyorum, onların zaten rehabilite olmaları gerekir ve cezai ehliyetleri bulunmadığı için de ölüm cezasına çarptırılamazlar. Siz hasta insanlarla gayet aklı başında olup bile isteye suç işleyenleri karıştırıyorsunuz. İkisi çok farklı.
Adam öldüren idam edilmezse, çıktığında diğer insanların can güvenliği nasıl olacak? Açıp haberlere bakın, adam öldürüp hapisten çıkan sonra tekrar öldüren kaç kişi var.
İşte bütün bunlar yüzünden idam gelmeli. Haksız yere öldürülen her kadın, her çocuk için idam gelmeli. Ölmek istemiyorum diyen Emine Bulut için gelmeli. Şule Çet için gelmeli. Tecavüz edilip bütün hayatı mahvolan küçücük çocuklar için gelmeli.