Başak Cengiz

İşin en kötü kısmı da cezai ehliyeti yok diye katilin cezaevine değil ruh sağlığı hastanesine yatırılması ihtimali. Bunun için uğraşıyorlar, başaracaklar da. Çünkü kanun açık maalesef. Bu adalet mi gerçekten bir hukukçu olarak soruyorum. Videoyu ben de izledim vallahi içim yanıyor.

Kızın çırpınışları gözümün önünden gitmiyor bir hayat bu kadar ucuz işte. Allah belasını versin böyle düzenin. Bir de utanmadan ailesi avukatlığını yapıyor o caninin. Korkarım Cem garipoğlu gibi olacak bu işin sonu
Artık ne aklım ne de kalbim dayanmıyor çok yazık

Evet ibret videolari daha cok ise yarar kesinlikle

Aynen öyle oynamayanla dalga geçiyorlar. Daha dün bu konuyu konuştuk çocuğumla. Bana tablette ne oynuyorsun diye sordular bende okul dönemi tableti kaldırıyor annem, oynadığım zamanlar da silahlı öldürmeli oyunlar oynamamıza izin vermiyor dediği için dalga geçmişler.
Bu çocuklarda hata yok ki onların böyle oyunlar oynamasına müsade eden ebeveynlerde hata.

Yanliş bilgileri lütfen yaymayin

Eğer ilgini çekiyorsa, şizofreni üzerine ilk bilimsel kaynaklardan okuyun.
İlgimi çektiginden değil ,olayları yaydigimdan da değil ,annemin kuzeninde var bu hastalık ve kaç gün aynı evde kalmışlığım.var .Sadece çok ağır hareket ediyor ,konuşuyor ve donuk .Başka bir anormalligi yok.Herkesde farklı seyredebilen bir hastalık olduğundan eminim .Her sizofren sokağa çıkıp adam kesseydi ülkede insan kalmazdi.Zararsizlari da var gerçekten ,kontrol altında tutulabilen ama kimisinin ilaçla da kontrol altına alınamadığıni biliyorum.Hepsi yakın çevremden gördüğüm orneklerdi .

Siz bu konuda uzmansaniz görüşleriniz benim için önemli ,araştırmayı ve okumayı severim.Bu hastalık benim annemin kuzeninde var 25 yaşına kadar hiçbir şeyi yoktu sonradan birden çıktı .Günlerce aynı evde kalmisligimiz var sadece konuşması ve hareketleri çok yavaştı .Başka.bir şikayeti yoktu .Belki zamanla.artiyor belki ilacın etkisi ama Herkesde farklı seyrettiğinden eminim .Belki fark etmeden yaşıyor oluşları biraz abartı ama onu da haber ilgilimi çok çektiği için araştırıyorum konunun uzmanı olduğunu söyleyen biri yazmıştı .Ben de orada okudum.

Annesinin ifadeleri görüntülerden daha çok sinirimi bozdu .Bence katilden daha fazla suc bu ailede ve annelik babalık adı altinda hala bu caniyi savunabiliyorlar .Kadın neredeyse oğlunu mağdur gösterdi .Benim oğlum hasta ,tedavi görmesi gerekiyor ,yardım edin diyor .Kaç senedir neredelerdi acaba bu hastalık birden mi cikti ?Oğlun hasta ise neden tedavi ettirmedin?Bilinçsiz insanlar da değil .Okumuş insanlar .

Rabbim ölümünde hayırlısıni versin başagin eceli gelmiş Rabbim böyle bir ölümü nasip etmis ailesi ve sevdikleri icin çok zor Rabbim sabir versin

Haberi görünce şok oldum. Savunmasız diye kadını öldürmek bu gibi pisliklerin yapacağı iş. Allah belasını versin sürünsün insaAllah rabbim boyleleriyle karşılaştırmasın gündüz kızımı dolastirmaya cikiyorum bu olayı düşündükçe korkar oldum. Erkek müsvettesi akıl sağlığı yerinde değil raporu aldırıp da dışarı salmazlar insaAllah .

Ben uzman değilim,iddia etmedim.
Ama uzun uzun araştırmışlığım var. Psikolojik hastalıklara ve tarihlere genel olarak ilgiliyim. Herkeste farklı seyreden bir hastalık bu,süreç şöyle olur böyle olur demek yanlış. Yani ne benim dediğim gibi olacak diye birşey var ne de sizin acı çektirmekten zevk alıyormuş falan dediğiniz gibi. Hastalık birden ortaya çıkabiliyor, bildiğim kadarıyla tetikleyen olaylarda olabiliyor,atak geçiriyorlar. Belki sizin kaldığınız dönem hastalığın başlangıç ya da ilaç aldığı dönemdir. Belli spesifik özellikleri var bu hastaların mesela duygularını aşırı uçlarda yaşaması, aşırı tepkiler vermeleri gibi. İlaç aldıklarında gayet normal insanlar oluyorlar ilacı bıraktıktan sonra ilacın baskıladığı yani düzelttiği beyin kimyası eski bozulmuş haline dönüyor ve ataklar hastalığın belirtileri ortaya çıkmaya başlıyor gibi gibi. Tabi siz benim anlattığıma bakmayın,ben tamamiyle meraktan okuduğum makalelerden bildiklerimi yazdım,ilgiliyseniz araştırmanızı tavsiye ederim. Beyin mucize bir organ,hiç çözülemeyen bulmaca gibi. Hastalıkları öğrenmek hem insanın ufkunu genişletiyor hem bilgilendiriyor.

Videoyu keşke izlemeseydim.Allah belasını versin pisliğin. İnşallah içerse yaşatmazlar Onu Gerçekten bu haberlerden psikolojim bozuldu. Resmen şans eseri yaşıyoruz bu ülkede.
İşten 10 da çıkıyorum,evim yakın ama 10 dakika yürüyorum.Elektroşok cihazı mı alayım, silah mı alayım napayım. Psikolojim bozuldu resmen

Bende oraya takıldım.
Savunmasız diye saldırdım demis.
Bu ayrımı nasıl yapabilmiş?
Dasmeer inan bilmiyorum, bir psikolog bu durumu bize açıklayabilse ne güzel olurdu, benim şizofreni hastasıyla yakın diyaloğum oldu, ilaç kullanmadıklarında gerçeklik algıları doğru yanlış kavramları olmuyor, en azından benim 5 yıl dipdibe yaşadığım komşu abimizden, bir arkadaşımın annesinden ve bir akrabadan gözlemlediğim bu.

Sizler ne kadar hatırlarsınız veya bilirsiniz bilmiyorum ama bir zamanlar Çivici katil adını verdikleri şizofreni hastası bir adam vardı, o katilde kadın veya erkek muhakemesi yoktu, yaşadığı bir kaza sonrası şizofren olduğu söylenen çivici, öldürdüğü kişileri kadın erkek şu bu ayrımı yaparak öldürmemişti, adamda çivi takıntısı vardı, o yüzden adı çivici katil, çivileri insanların kafalarına çakmadan duramıyormuş, ki bu kişinin akli dengesinin yerinde olmadığı mahkemece tespit edilmişti, yıllardır ruh ve sinir hastalıkları hastanesindeydi, hala da hastanede sanırım, zaten salmamaları iyi olur çünkü Türkiye'nin seri katillerinden birisi ve çok tehlikeli.

Şuan bunlar için en iyi yer akıl hastanesi.
Başka yolu yok.
Toplumdan tecrit edilmek zorunda.
Böyle insanlarla içiçe yasayamazlar.
Her an birine saldırıyorlar.
Ve sonra da ceza ehliyetleri yok.

Şuan bunlar için en iyi yer akıl hastanesi.
Başka yolu yok.
Toplumdan tecrit edilmek zorunda.
Böyle insanlarla içiçe yasayamazlar.
Her an birine saldırıyorlar.
Ve sonra da ceza ehliyetleri yok.
Hadi mahkemece akli dengesi yerinde değildir diye tespit edilenler tamam ama bir de aramızda sağlıklı psikolojiye sahip olup da bugün kimi öldürsem diye gezenler var onları ne yapacağız bilmiyorum

Bugün yine haberlerde kadın cinayetleri vardı, vicdansız bir koca çocuklarının gözü önünde boşanma sürecinde olan karısını arabayla ezerek öldürmüş, toplum içine gizlenmiş caniler de tehlikeli.

Kadın olmak zaten bu ülkede ölme sebebi tek başına.

Kadın olmak zaten bu ülkede ölme sebebi tek başına.
Valla ne yapacağız bilmiyorum, canilere karşı bizde samuray kılıcı mı edinelim diyeceğim yasal olmayacak, sürekli arkamıza bakarak da yaşayamayız, hiçbir yer güvenli değil lakin büyükşehirler daha bir tehlikeli olmaya başladı, İstanbul'dan kaçış nedenlerimden biridir güvenlik.

Anlamayacağımı nereden düşündünüz?

İlk çağlarda ne olduğu nasıl olduğu beni ilgilendirmiyor. Ben idam ile şeriatı bir tutmanıza değindim sadece. Cumhuriyetin ilk yıllarında da idam vardı. İdamın hayatımızdan çıkması çok yeni bir mesele. Ayrıca ABD şeriat ile yönetilen bir ülke midir? Veya Japonya?

İnsanlar idamı vahşi buluyorlar ancak ben buna kesinlikle katılmıyorum. Haksız yere bir insanı öldürmenin cezası ölümdür. Akıl sağlığı yerinde olmayanları kastetmiyorum, onların zaten rehabilite olmaları gerekir ve cezai ehliyetleri bulunmadığı için de ölüm cezasına çarptırılamazlar. Siz hasta insanlarla gayet aklı başında olup bile isteye suç işleyenleri karıştırıyorsunuz. İkisi çok farklı.

Adam öldüren idam edilmezse, çıktığında diğer insanların can güvenliği nasıl olacak? Açıp haberlere bakın, adam öldürüp hapisten çıkan sonra tekrar öldüren kaç kişi var.

İşte bütün bunlar yüzünden idam gelmeli. Haksız yere öldürülen her kadın, her çocuk için idam gelmeli. Ölmek istemiyorum diyen Emine Bulut için gelmeli. Şule Çet için gelmeli. Tecavüz edilip bütün hayatı mahvolan küçücük çocuklar için gelmeli.

Ben bu konu üzerinde bayağı araştırma yapmıştım. Evet dediğiniz gibi suç işeme oranı hapisten çıkanlarda daha yüksek oranlı. Ama idam da çok sağlıklı bir yol değil. Özellikle amerikada sırf katili bulabilmek için türlü manipülasyon teknikleri ile itiraf elde ediyorlar. İşte bilmem kaç saat yemek vermemek, eve göndermeyip karakolda hapis tutmak, itiraf edersen gönderirim demek falan. İnsanlar da bitap düşüp itiraf ediyorlar. Ama işlemediği bir suçu itiraf ediyorlar, confession tapes'dı galiba belgeselin adı.

Velhasıl ben kendi adıma gerçekten hak eden asılır ülkemde biz idamı çok mükemmel uygularız diyemem. Hiçbir ülke için diyemem. Çözüm gerçekten idam da olmayabilir yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…