Başak Cengiz

Hukuk ve adaletin olduğu bir ülkede ceza alırlardı ama bizim ülkemizde hayal bunlar resmen

Yatması için akıl hastasının onayı mı gerekiyor bir de? Adam zaten hasta, aileye bile söz hakkı vermeden doktor teşhisiyle direkt yatırılmalı.
Yatirilamıyor işte , zaten en büyük sorun da bu , bu insanlar zorunlu olarak tedavi edilemiyor boyle bir kanun yok , bir kişi de çıkıp kanun çıkarın demiyor koca ulkede

Arya sistem baştan kokmuş , sırf ailesi değil ki , komşular da defalarca şikayet etmiş polise , polis de birşey yapmamış çünkü kanun yok , olan kanunlar eksik , deli deyip geçmiş polis de , komşular da aman deli bu deyip susmuş halbuki daha birkaç gün önce site bahçesinde çocuklara kılıç gösterip öldürürüm hepinizi demiş , komşular da suçlu o zaman.
Yani benim çocuğuma bunu dese biri ortalığı ayağa kaldırırım , bunlarla bir arada yaşıyoruz bu ülkede çünkü bunlardan bizi ve çocuklarımızı koruyacak kanun yok

Ha işte bunu diyorum. Tüm sistem bozuk. Bir idam bunu çözmez ki. Bu sapiklik nereden geliyor bile millet merak etmiyor. Varsa yoksa daha iğrenç senaryolar, yok deresi kesilmeli ne bilim ne. Halk bu şekilde düşünürse tabiki sistem değişmez.

En fazla halkin gazini almak için gercekten idam getirilir fakat 'yanliş' insanlar icin.

Yatirilamıyor işte , zaten en büyük sorun da bu , bu insanlar zorunlu olarak tedavi edilemiyor boyle bir kanun yok , bir kişi de çıkıp kanun çıkarın demiyor koca ulkede
Milana her ne kadar sizi alıntılasam da uyarı geneldir, siyasi yorumlar veya sistemle ilgili yasalara aykırı sayılabileceği için sorun yaşayabileceğiniz yorumlar yazmayın lütfen.

Ayrıca maalesef benim bildiğim psikolojik hasta olduğu raporlarla sabit olan kişi ağır ataklar geçirmiyorsa zorunlu tedavi uygulanmıyor yani hastaneye yatırılmıyor, şizofreni gibi ciddi hastalıklarda hasta akli melekeleri olmadığı için vasi gözetiminde oluyor, bu caniye de mutlaka vasi tayin edilmiştir.
Vasi yanılmıyorsam belli aralıklarla ilgili kurumlara bilgilendirme yapıyor, örneğin hasta maaş alıyorsa maaşı hastaya harcanmalı, o yüzden kalem kalem tüm harcamalar bile yazılıp bildiriliyor ama sağlık durumuyla ilgili bir bildirim yapıyorlar mı hatırlamıyorum şahsen

İlaç tedavisini reddeden birini vasisi rapor etmeli edebilmeli, büyük rehabilitasyon merkezleri kurulup ilaç tedavisini reddeden kişiler mahkeme kararıyla buralarda hem tedavi edilmeli hem de aynı hapishanelerdeki gibi kamu yararına olan, ekonomiye katkı sağlayacak işler verilerek çalıştırılmalı, böylece rehabilitasyon merkezlerinin devamlılığı için bir bütçede sağlanabilir.

Başak aynı diğer kadınlar gibi çok acı bir şekilde canice öldürüldü lakin genelde canilerin çoğu sözde akıl sağlığı yerinde varlıklar, Münevver Karabulut'u öldüren kişi sözde sağlıklı biriydi mesela, bu vahşetteyse dikkatimi çeken caninin verdiği ifadede aynen şöyle bir cümle var " Düşündüm ki kadın direnemez o yüzden onu öldürdüm." Hatta yanlış hatırlamıyorsam erkekler karşı koyabilir direnebilir diye düşündüm gibi bir şey de demiş.
İlaçlarını almıyorsa bunu nasıl düşünebildi orası da kafama yatmadı, gerçekten şizofreni mi? Henüz ortada net bir şey yok, hastalığı dahi iddiadan ibaret, ailesi oğullarını korumak için böyle bir şeye sığınıyorsa yazıklar olsun!
Anne avukat, oğlu annesinden dolayı kanunları biliyor olabilir, pişmanım dahi demiş, oysa benim bildiğim şizofreni hastaları ilaçlarını kullanmıyorsa doğru yanlış kavramı olmaz.

Bende oraya takıldım.
Savunmasız diye saldırdım demis.
Bu ayrımı nasıl yapabilmiş?

Akıl sağlığı yerinde olmayan insan o güçsüzdü o yüzden onu seçtim demez! Gayette aklı yerinde deli deyip şizofreni deyip kurtarmaya çalışıyorlar başkalarını da kessin diye mi çıkış yolu aranıyor böyle yaratıklara? Allah hepsini kahretsin gebersinler böyleleri yüzünden arkamıza bakmadan yolda yürüyemez olduk!

Gece izledigimden beri hem o annenin yakarislari hemde yavrunun cirpinislari iki evladim var sabaha kadar uyuyamadim...

Annem ben dışarıdayken hep endişe ederdi. Arardı sık sık sinir olurdum. O kadar haklıymış ki. Korkunç olan ise insanlar çocuklarının tehlikeli-psikopat- manyak olduklarını bile bile hiçbir şey yapmıyorlar. Ve o gidip pırıl pırıl bir yaşama canice son veriyor. Böyle şeyler bir anda olmaz. Bunu yapan şahıs normal yaşantısında çok bariz belirtiler gösteriyormuş zaten. Yapan kadar toplumun da suçu bu. Lütfen etrafınızda şiddet eğilimli bir yakınınız varsa önlem alın, en azından başkaları için bunu yapın. Görüntüleri izledim başım çatlıyor. Gerçeklik algısı olmayan bir psikopat bu, daha önce de sizi öldüreceğim diye küçük çocukları tehdit etmiş. Ki muhtemelen oyun bağımlısı, eminim ki şiddet içerikli oyunlarla büyümüştür.

Bende oraya takıldım.
Savunmasız diye saldırdım demis.
Bu ayrımı nasıl yapabilmiş?
Evet ya.
Hem kendini kaybedecek kadar sağlıksız, bende bir erkeğin kendisine karşı koyabileceğini ya da saldırabileceğini düşünüp kadına saldıracak kadar sağlıklı.
Ben nedense bu hastalık konusunu annesinin ortaya çıkardığını düşünüyorum.
Zaten oğlunun tek bir fotoğrafını bile medyada bulamazsınız,keza kendisininde öyle. Koydurmamış avukat olduğu için. Birde tedavi edilsin gözetim altında tutulsun durumunun kötüye gittiğinin farkındaydım demiş. E sen tutaydın…

Oyun kısmına kesinlikle katılıyorum. Aileler muhakkak denetlemeli.
Tableti verip bırakmamalı.
Şuan dokuz on yaştan itibaren çocukların oynadıkları oyunların hemen hepsi on altı yaş üstü şiddet ve cinsellik içeren oyunlar.
Hem araştırmalardan hem de oğlumdan ve çevresinden biliyorum.
Çözüm zor oynamayanla dalga geçiyordur arkadaşları.
Belli bir yaşa kadar akılsız telefon ya da internetsiz telefon.
Ailenin olduğu ortamda oyun oynamak belki çözüm.
Lütfen gece akıllı telefonlarla, bilgisayar ve tabletlerle birlikte sınırsız interneti çocukların eline vermeyin.
Sonra bağımlı hayattan kopmuş halde sanalla gerçeği ayırt edemeyen bireyler oluyorlar.
Çok üzücü ya yoldan geçiyor bihaber başına geleceklerden.
Hadi bakalım kaygı yuklenmeyelim de napalım böyle durumlar yaşanırken.

Yani hepimizin evladı var
Büyük konuşmayayim ama ben vicdan azabından ölürüm.
Senin çocuğun parkta çimlere basmamis basit bir suç değil bu.
İnsan canına kiymis.
Nesi savunulur bunun?
Aklım almıyor.

Orada gencecik bir kadının hayalleri sönmüş.
Aileye ateş düşmüş.
Bu kadın ceza ehliyeti yok ceza almasin derdinde.
Şuan hangi ceza bu ölen kadına yapılan katliamdan daha beter olabilir?
Zaten hapishaneler en konforlu yerler suç işleyenler için.
3 öğün yemek ve barınak var.

İzleyen kiside travmaya sebep olabilecek her turlu gorsel ve videonun haber olarak servisi yasaklanmali bana gore
Aynen katılıyorum.. Haber kaynaklarında bu tarz haberler yasaklanmalı. Topluma hiçbir katkısı yok aksine ruh sağlığını bozuyor artı bazılarına cesaret veriyor.

Artık herkes görevini yapsin.. Sadece bu canilerin cezalarının verildiği haberleri paylaşsınlar, ceza evine girince nelerle karşılaşabileceklerini gösteren videolar çekilsin, haber yapılsın..

İdam cok güzel bir kurtulus bu caniler icin. Ama en son 30-35 sene önce var olan seye dönmek kadar anlamsız bir sey yok. Ne istedigimizi bilelim idam gelirse seriatta gelir.
İdam gelirse doğru olaylarda ve kişilere uygulanacağını hiç sanmıyorum.

işte bu yüzden o anne de ceza almalı. Bunu göre göre itibarı zedelenmesin diye toplum için zararlı bu şahsı patlayacak bombayı serbest bırakmış. İştirak etmiş suça bir nevi benim gözümde.

Bırakın Allah aşkına
Suçlunun kendisi ceza bile almayacak, kaldıkı annesi-babsı alacak. Hayat sizin anlatığınız kadar toz pembe olsa keşke. Türkiyedeki ceza sistemini hepimiz biliyoruz.
Yakında birileri çıkar, kötü bir çocukluk geçirmiş, tramvası varmış bilmem ne bilmem ne der. İçeri girer çok yatmadan çıkar.
Yada içerde öldü denir, sonra konusu kapanır gider.
Olan o gencecik, hayatının baharındaki kadına oldu.
2-3 gün sonra biz unutur gideriz zaten. Allah ailesine sabır versin

İdam cok güzel bir kurtulus bu caniler icin. Ama en son 30-35 sene önce var olan seye dönmek kadar anlamsız bir sey yok. Ne istedigimizi bilelim idam gelirse seriatta gelir.
Texas, Oklahoma, Florida, Missouri, Ohio, Virginia, Arizona gibi eyaletlerde uygulanıyor Şeriat da yok… Cinayet, tecavüz, çocuk istismarının her türlüsü için idam gelmeli. Amerika’da idam sonucu çıktı diyelim belirli bir süre tanıyor (kimi zaman 5 yıl kimi zaman 10 yıl) bu süre içinde şahsın masumiyeti kanıtlanırsa idam uygulanmıyor ama bu süre sonunda da şahsın masumiyeti kanıtlanamazsa kesinlikle suçlu bulunursa idam uygulanıyor. Bu tarz psikopatik eylemleri gerçekleştirenler başlarsa pişmanım (rol icabı) diyebiliyorlar, idam zamanı gelince dil çıkaran, middle finger gösteren vs o kadar çok ki… Belgesellerini izleyince insan hayret ediyor. Çoğu da içeride kaldığı süreçte zerre pişmanlık sergilemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…