Barışma Sonrası Nişanlılık için yardım lütfen!

Bana kalirsa evlendikten sonra baski artacak. Hediye hikayesinide annesi söylemiştir nisanlina. Alma bisey bence. babamin vefatında bi gelmeyen kv denin kp in ne ölüsü ölüme ne dirisi dirime olurdu. Hic bisey haketmiyorlar.
Aynen birde o var.... Bir de baba vefatında gelmeme durumu varsa ohhoooooo o zaman sana geçmiş olsun canım. Artık ilerde kayınvalide için buraya konular açarsın...

kurtarıcı değil de ..
ben eşimi severek evlendim ve nişanlılık zamanı böyle sorunlar yaşamadık . herşey evlendikten sonra başladı ve ailesinin dışında eşim kendi halinde geçinilecek bir insan ...
benim baktığım yerden bakmıyor ya da işine gelmiyor..

inşallah o gün gelir.
bazen sorarım ama net cevap vermez..
baba ayrı vakaa
anne ayrı vakaa..
arada kaybolmuş bi yapısı var..
Sen bu gidişle delirirsin inan bana... sana zerre kadar deger vermiyen annesine babasina ezdiren adami erkek yerinw koyup birde cocuk yapiyorsun ve hala koruyorsun pess dogrusu size yardim edilmezki yardim istemiyorsunuz sadece şikayet edip biraz rahatlamak yardim mi istiyorsun avukat tut boşan.

Arkadaşlar, ileride kapanabileceğimin sözünü verdim evet ama b, 1 yıl iki yıl sonra kendşmş hazır hissettiğimde.. Nişanlım kabul etti bunu. Ama ailesi, açık olmama birşey demiyor. eş dosta kapalı gelinim var diyecek. dertleri bu ve çok yaşlılar inat ediyorlar.. evet onlara giderken (farklı şehirdeler) kapanmayı kabul ettim ve gerçekte kendimi hazır hissedince de kapanacaktım ileride.. Ama gelinlik de türbanlı olacak denince koptuk.. Olay bu yani..

Ben olayı anladım

valla bana göre eşarp allah rızası için takılır hatır gönül için değil .şimdi madem barıştınız niye bu iklemde kalıyorsunuz anlamadım zaten sizi herşeye iradeniz dışında bir şekilde mecbur ediyor ve isteklerini yapıyorsunuz herkes ailesine bağlıdır bu ayrı birşey ama bu insan evlendikten sonra muhtemelen böyle olacağı için sizde onlarla devamlı muhatap olacağınız için sanki siz hatalıymışsınız gibi biran evvel cici gelin olun hediyenizi alın barışın.ilerde bu şekilde sıkıntı olabilir.Bunun yanında anne ve babası özellikle annenizin gönlünü almaya gelmemiş sizin bunda gönlünüz rahat mı ? annenizi neden bu pozisyona düşürüyorsunuz anlamadım.tek diceğim şey çıkmış olduğunuz bu yolda rabbim yardımcınız olsunn.....

Yorumların hepsini okumadım. Bu hayat senin. Lütfen istemediğin şeyleri yapma ve senin isteklerini umursamaz insanlar için de fedakarliktan kaçın. Her şey aşk değil. Burda ben de dahil aşkla evlenen kime sorarsan sor aşk evlilik yürütmek için yeterli değil. Bu baskılar ileride o kadar çok sorunlara sebep oluyor ki..

Ya ben sizi anlıyorum aslında da.
Siz kapanmayı kolay sanıyorsunuz. İnsanın olmadığı biri gibi görünmeye çalışmasını kolay sanıyorsunuz.
Bir bakın etrafınıza, bu şekilde kapanan bir çok kadın var, ya da açılan da var kapanmak isteyip de.
İçinde olmayınca olmuyor işte. İnsan kendine yabancılaşır yani.

Bir de işin dini boyutu var ki burada konuşmak yasak, basit bir olay değil ama kesinlikle.

Benzer bu durumu arkadaşım da yaşamıştı KV ve kp di çok yaşlıydı ve her turlu yeniliğe kapaliydilar yemek konusunda gidip gelme konusunda ve arkadaşım basortuku olmadığıiiçin çok baskı kurdular. Sonra başka bir yere tayin istediler biraz uzaklasalim daha mutlu oluruz diye herşey daha kötüye gitti ve sonunda boşandılar eeşi başkasıyla evleniyor su an ve arkadaşım da boşandıktan sonra kapanmaya karar verdi. Yanı bu işler zorla değil güzellikle oluyor. Bu arada arkadaşım ve eski eşi birbirini çok seviyorlardi ve arkadaşım onu girebilmek için geceleri balkondan atlayıp yanına gidiyordu gerisini siz dişinin artık. Ben de kapaliyim ve bu işin hatır gönül meselesiyle olmayacağını sadece ve sadece allah rızası için yapılması gerektiğine inanıyorum.

Ben şimdi duygusallıkla aman altan alın falan derim de buna altan alın dıyemem yani sacma geldi annesının yanında eşarp tak demesi yani sürekli annesinin yanında eşarp mı takacaksın sen ?

Kendini hazır hissedecegin ne malum evlenince. Belki hiç istemyeceksiniz.. Ve madem ben açığım diyorsun düğünde niye kapanayim diyorsun neden ailesinin yanına giderken kapaniyorsun... İkisi de aynı bence..

yaptığınız çok büyük bir yanlış annesi babası sizin eve gelmedi ama oğlu sizi onların ayağına güzelce gazlayıp götürmesini biliyor bir de onların istediği şekilde çok taviz veriyorsunuz malesef ilerde daha da kötü olacağından eminim keşke nışanlınız büyüklüğün sizde değilde ailesinde kalmasını sağlasaydı.
asıl sorunuza gelince hediye almadan gidin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…