- 30 Nisan 2014
- 5.237
- 3.956
Acik ve net ben kabul etmezdim ..Olayı biraz siyasete çevirmek gibi olacak ama size bir soru?
Ama lütfen dürüstçe yanıtlayın, bugün tüm kadınlar örtünecek diye kanun çıkarsalar tepkiniz ne olur?
Veya bütün kadınlar başını açacak deseler?
Olayı biraz siyasete çevirmek gibi olacak ama size bir soru?
Ama lütfen dürüstçe yanıtlayın, bugün tüm kadınlar örtünecek diye kanun çıkarsalar tepkiniz ne olur?
Katiliyorum bu sozlerineze gercekten nasil bir kadin mini etek giyip disari ciktiginda hemcinsinden ayy ayip nasil giymis deniliyor ve nasilsa bir kadin kapandiginda hemcinsinden fikir ayirisikligina. Giriyorsa bence bizi erkekler degil biz kadinlar birbirimizi kotuluyoruz erkeklerin bizim hakkimizda konusmasina izin veriyoruz..İnsalar ıstedıgı kıyafeti gıymekte ozgurdur buna kımsenın karısma hakkı yoktur...Ustelık devlet ınsanların kıyafetlerıne karısmak yerıne ıstedı kayafetı gıyme ozgurlugu vermelı...Ama devlet bu ozgurlugu verse bıle bız bırbırımıze bu ozgurlugu zehır ederız
İnsalar ıstedıgı kıyafeti gıymekte ozgurdur buna kımsenın karısma hakkı yoktur...Ustelık devlet ınsanların kıyafetlerıne karısmak yerıne ıstedı kayafetı gıyme ozgurlugu vermelı...Ama devlet bu ozgurlugu verse bıle bız bırbırımıze bu ozgurlugu zehır ederız
Helal mune ablam ben artik yorumsuzum. .:)))Zehir etmemek için bilinçlenmemiz ve ayrıca devletinde kimseyi ötekileştirmemesi gerekir.
Eğer devlet sürekli din üzerine gitmezse, insanlarda acaba yaşam haklarım ihlal edilecek mi korkusu yaşamazsa herşey zamanla düzelir ama bugün şöyle bir düşünün insanlar seçimlerde bile neye göre oy veriyor, kimi diyor ki x kişi abdestli namazlı, diğeri diyor ki falanca kişi şöyle.
Halbuki benim devletten beklentim herkese eşit yaklaşım, hizmet, ben verdiğim vergilerin herkese eşit hizmet olarak gitmesini isterim, çocuklar eşit şartlarda okusun, memleketimin heryerine elektrik su gitsin, bana belli birşeyi baskılamasın, bu ister başını aç diretmesi olsun ister başını ört hiç fark etmez, ya bakın size bir örnek bundan 25 yıl belki daha fazla olmuştur bize ABD'den misafir geldi ve evde soba olduğunu görünce şaşırdı, bu ne diye sordu.
Yıl 2015 hala evlerde soba var, doğalgaz burdan Almanya'ya gidiyorda bir Urfa'm, bir Antalya'm doğalgazdan yararlanamıyor.
Ben hizmet istiyorum ve ne yazık ki bunu en az 30-40 yıldır da bulamıyorum, hizmetten amaç yolsa veya ne bileyim polikliniklerde numeratör olmasıysa birçok ülke benden 30-40 kat daha fazla gelişmişken bu bana yetmiyor. Köydeki çocuğun bir garip ilkel teleferik üzerinde okula gitme çabası beni benden alıyor.
Ülkemin geriden gitmesi beni üzüyor, insanların hala ısrarla din, ırk, giyim üzerinden birbirini sorgulaması, kötülemesi beni üzüyor.
Neden bizim çocuklarımız çok daha iyi şartlarda yetişmesin, neden benim hala sokakta donan evsizlerim çoğunlukta, neden ben diğer ülkelerden çok daha iyi konumda olmayayım.
Siyasiler bile hep din, ırk tartışması içinde, çok üzücü gerçekten.
Kendi evimde veya sosyal hayatimda nasil giyindigim sizi ilgilendirmez.
Tercihlerim ne olursa olsun -bunlar uzerinden ongorunuzu dayatamayacaginiz gibi- bu durum benim dusuncelerimi yanlislamaz. "Mantik" da boyle birseydir zaten.
Ayrica mevcut durum ne olursa olsun mayo giyilmesine ya da paltoyla gezmeye kimse mudahale edememeli zaten, hakki da olmamali; alintiladiginiz bolumde de anlatilan bu, dilerseniz bastan okuyun.
Yine de merakinizi bir nebze gidereyim : ))
Yazin uzun kolluyla dolasip sutyen giymeyen bir insanim, cok fantastik bir hayatim var, bilemezsiniz : ))
Ablacım yalansa yalan denilsin, biz siyasilere o kadar takılı yaşamaya başladık ki hizmet nedir, ne beklemeliyiz, ne yapılmalı kısımlarını es geçip aman başı açık mini etekli kadın tüü, aman örtülü kadın pehh, o müslüman bu değil mevzularının içine sıkışıp kaldık, bakın gündeme hep aynı şeyler.Helal mune ablam ben artik yorumsuzum. .:)))
Zehir etmemek için bilinçlenmemiz ve ayrıca devletinde kimseyi ötekileştirmemesi gerekir.
Eğer devlet sürekli din üzerine gitmezse, insanlarda acaba yaşam haklarım ihlal edilecek mi korkusu yaşamazsa herşey zamanla düzelir ama bugün şöyle bir düşünün insanlar seçimlerde bile neye göre oy veriyor, kimi diyor ki x kişi abdestli namazlı, diğeri diyor ki falanca kişi şöyle.
Halbuki benim devletten beklentim herkese eşit yaklaşım, hizmet, ben verdiğim vergilerin herkese eşit hizmet olarak gitmesini isterim, çocuklar eşit şartlarda okusun, memleketimin heryerine elektrik su gitsin, bana belli birşeyi baskılamasın, bu ister başını aç diretmesi olsun ister başını ört hiç fark etmez, ya bakın size bir örnek bundan 25 yıl belki daha fazla olmuştur bize ABD'den misafir geldi ve evde soba olduğunu görünce şaşırdı, bu ne diye sordu.
Yıl 2015 hala evlerde soba var, doğalgaz burdan Almanya'ya gidiyorda bir Urfa'm, bir Antalya'm doğalgazdan yararlanamıyor.
Ben hizmet istiyorum ve ne yazık ki bunu en az 30-40 yıldır da bulamıyorum, hizmetten amaç yolsa veya ne bileyim polikliniklerde numeratör olmasıysa birçok ülke benden 30-40 kat daha fazla gelişmişken bu bana yetmiyor. Köydeki çocuğun bir garip ilkel teleferik üzerinde okula gitme çabası beni benden alıyor.
Ülkemin geriden gitmesi beni üzüyor, insanların hala ısrarla din, ırk, giyim üzerinden birbirini sorgulaması, kötülemesi beni üzüyor.
Neden bizim çocuklarımız çok daha iyi şartlarda yetişmesin, neden benim hala sokakta donan evsizlerim çoğunlukta, neden ben diğer ülkelerden çok daha iyi konumda olmayayım.
Siyasiler bile hep din, ırk tartışması içinde, çok üzücü gerçekten.
Teşekkürler
küçük göğüste gezilirde büyük göğüsle gezmek biraz zor.:)Tahta göğüslü müsün? Öyle gezilir mi kız?
Böyle bir ihtimali düşünmek bile istemiyorumküçük göğüste gezilirde büyük göğüsle gezmek biraz zor.:)
Mune itiraf ediyorum bazen içimde bir enerji patlaması oluyor sırf polemik için...Çok yazdım çizdim, son kez rica edip işlerimin başına döneyim, siyaset, din kavga etmeden, karşındakini incitmeden de konuşulabilir, yeter ki karşılıklı hassasiyetlere saygı duyulsun.
İnşaallah artık polemik olmaz ve bende sizleri cımbızlamak zorunda kalmam
''Yazin uzun kolluyla dolasip sutyen giymeyen bir insanim, cok fantastik bir hayatim var, bilemezsiniz''Saygı duyarım canım benım istersen hiçbişe giyme :)))
ne oluyor burada
Tahta göğüslü müsün? Öyle gezilir mi kız?
Olayı biraz siyasete çevirmek gibi olacak ama size bir soru?
bir mesaj oncesinde cıplaklık icin hayvan diyip ve bunu hakaret amaclı kullanırken simdi saygı duyma aşamasına gelmenizi ve bu kadar hızlı yol katetmenizi tebrik ederim,
keske tum benzer dusuncedeki insanlar sizin gibi olsam diyecegim
tabi ki istersem hicbir sey de giymem. fakat ne yazık ki ulkemiz yasalarında hangi maddeye dayanılarak uygulandıgını bilmiyorum ancak maalesef yasak.
insanların giyimiyle ugrasana kadar -hangi birey icin olursa olsun- baskıcı zihniyetle ugrasılsaydı belki bilim dunyasında adı ilk sırada anılan bir ulke olurduk.
ahaha"cok fantastik bir hayatım var, bilemezsiniz" diye bosuna yazmamısım herhalde
cumleye gore hayatım hakkındaki somut gercekliklerin ne kadarı dogru, o da bana kalsın
sadece şu kadarını soyleyebilirim ki savunamayacagım bir dusunceyi ortaya atmam, yanlısım varsa da ozelestiri yapmasını bilirim.
fantastik dunyamın kapılarını acmaya bu sefer %100 gercek bir bilgiyle devam edeyim, 90D'ye gore küçük
fakat büyükse gezilmez, kucukse gezilir diye bir yasak mı var? kim, neye gore belirliyor?
mesela afrikalı yerlilerin memeleri gozuktugunde ordaki halk agzı acık mı bakıyor?
demek ki tamamen alışmayla ve düsünce yapısıyla alakalı.
ayrıca tacizcinin, tecavüzcünün caydırıcı cezalar aldıgı, daha dogrusu ceza alabildigi bir ulkede yaşasaydık, bu gögüs hususunda öncü olmaktan da cekinmezdim
Yazım dilin güzel, yazdıklarını okumayı seviyorum. Her ne kadar hayat görüşlerimizin farklı olduğunu düşünsem de...
Keşke taciz tecavüz olmasa, ama var değil mi? Hayatın gerçeklerini bilerek hareket etmek lazım bence. Tedbiri elden bırakmamak lazım bayan baykuş. Siz o bedenle çamaşırsız gezmeyin yinede. Selamlar...