Barış Atay; biz senin anana bir şey demeyelim, sen de bizimkine dil uzatma!'

Eleştiri yapılırsa bu eleştirileri kalkıpta susturamayız, herkes düşüncesini saygı çerçevesinde dile getirebilir ama hakaret olursa zaten gereken yapılıyor.
Ki sizin şu an tartışıp ilkokul çocuğu muamelesi yaptığınız üyeler üsluplarının ayarını kaçırdığında gayette güzel uzaklaştırma alan insanlardır.

Ve lütfen herkes konuyu kavgaya ve hakarete dönüştürmeden yorumlasın, günlerdir sitede banlanan banlanana.
Din ve siyaset konuşurken kimse laflarına dikkat etmiyor ne hikmetse.

Bu bölüm açıldı çünkü sizler biz kadınız diye siyaset konuşamaz mıyız? Kadın denince güzellik ve eş sorunlarını anlatan insanlar mı algılıyorsunuz, bizim aklımız ermez mi diyordunuz.

Dini konular yasak dediğimizde de ne din düşmanlığımız kalıyor, ne dinsizliğimiz.

Ama sizler resmen mahalle kahvesine döndürüyorsunuz hiç kusura bakmayın, ola ki yönetim yeter artık derse biz ne yaptık ki demeyin, herşey ortada.

Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma’ bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

Sence şu zamanda normal değil mi? içinde kim olduğunu bilmiyorsun yüzü görünmüyor kadın mı erkek mi terörist mi?

Kim nerden bilsin Allah rızası için takıldığını...

Bende başörtülüyüm kapıma peçeli biri gelsin asla açmam kapımı, dışladığım için değil kendimi güvene almak istediğimden...

Mesela şu Sultanahmet teröristi kapalı bir bayan şeklinde girmiş binaya peçeli girseydi tanınmayacaktı bile...

Şimdi bu olay yaşandı, ve ben o binaya bir şikayet için gittim başörtümle ve benden şüphelendiler aramak istediler gocunmam, incinmem...

bende senın ılkokul ogrencısı oldugunu dusunuyorum,annen sayfayı acık unutmus sen burda geyık yapıorsun,hadı cocugum kalk annenı cagır )))
Ne zaman bu kadar bolunduk sanalda olsa ne hakaret,sozlu,tartisma canimizi acitir oldu ..
Ne kadar fikir ayirsikligina girdik.
Birbirimize tahammul bile edemiyoruz .baska biri farkli goruste oldugu zaman sanki anama, babama kufur etmis gibi kufurler havada ucusuyor…
Ne zaman birbirimize saygi duyacaz bilmiyorum ama felaket sonucu durgunlasacagimizi biliyorum..

Esım benı bılhassa uyarıyor kapıyı tanımadıgın kımseye acma dıye ıster acık olsun ıster kapalı!Ama bu tartısmanın kaynagı ınsanların turbanlılara yada daha acık olayım carsaflılara uzaylı gıbı bakması,onları elestırmeleri.Tamam tabıkı yuzunu gormedıgınız ınsandan tedırgın olursunuz ama onların bunu ınanclarına gore yaptıgını unutmayın.Ama alkollu bırınede kapıyı acmazssınız yada cıplak bırıne yane bunun carsafla ılgısı yok emın olun.Ben alkolden nefret ederım ama hıcbırzaman alkol alan bırıne cuzzamlı gıbı bakmadım yada uzaylı cunku bana zarar vermedıgı surece benı ılgılendırmez.Bu sadece bır ornektı

Iyi de kim olsa tanidimadigi kisilere kapiyi acmak istemez. Bende acmiyorum cünkü, iyice emin olduktan sonra acarim. Atiyorum kapali olmayan biri calsa zili güvenip hemen acabilecek misiniz? Eger öyleyse kapali oldugunuz halde ayrimcilik yapiyo olursunuz. Bazi yasanmisliklardan dolayi insan tedbirli olur ama bunu sadece carsafli veya peceli olanlara karsi olmamali. Düzgün görünümlü bi insanda canli bomba olabilir dikkat cekmemek icin. Sadece tek tarafa yüklenmemek lazim

Senin söylediğin duruma karşı yaptım yorumumu. Yüzün bile kapalıysa insanların ekstra güvenlik önlemleri alması normal Işid, El kaide gibi örgütler oldukça, hatta şu son Paris olayından sonra nüfus kağıdında İslam yazan herkese karşı yapılabilir bu didik didik arama işi...

Fikir ayirisikligina gelemiyoruz Mune abla ..
Farkli goruste oldugumuz zaman anne, babamiza kufurler edilmis gibi oyle parliyoruz resmen herkes farkli goruste kimse kimsenin fikrine saygi duymuyor…
O yuzden daha cok ban yiyecez gozukuyor:) )

Çok dogru soyledınız ustelık Fransa laik ama kültür ve geleneği itibarıyla Katolik bir ülkedir.Yane nufusun neredeyse tamamı hrıstıyandır ve boyle bır ulkede nufus cuzdanınızda ıslam yazması bıle dıger ınsanların tepkısıne neden oluyor.Pekı yuzde doksanı musluman olan ulkemde neden CARSAFLI yada TURBANLI ınsanlar tepkıye neden oluyor...

Hatta şunu da ekliyeyim neden resımdekı anneyi bulun şeklinde alay edecek kadar ılerı gıdılebılıyor????

valla en çok ayrım bu ülkede agnostiklere, deistlere ateistlere yapılıyor, zaten bu insanlar direk ölsün, türbanlı kadın, açık kadın tartışması boyutuna bile gelemezler yani
adam dinsiz, gayet medeni dinleri eleştirince vay dinime küfrettin, bizim dinimiz öyle değil, dur yahu adam fikrini söylüyor sadece ne küfrü... Adam zaten dinlere tarafsız bakıyor, senin dininle ötekinin berikinin diniyle bi derdi yokki
bazen forumda böyle bi başlık açılsa diyorum, agnostik/deist/atesit falan, çok fazla pembe gözlüklüyüm herhalde

not: konunun gidişatına göre yorum yaptım, yorumumun konun 1. mesajıyla alakası yoktur, o kadar çok yanlış anlaşılma oluyor ki, saçma açıklamalar yapma gereği duyuyor insan

Bana soruyorsanız, daha önceki sayfalarda Barış Altay ın yaptığını tasvip etmediğimi söylemiştim...
sadece sıze deıl herkese burda turbana yada carsafa karsı olanlarada soruorum.Yanlıs anlamayın,Musluman bır ulkeyız en azından cogunlugu oyle ama kımlıgınde ıslam yazan bıle turbana yada kapanana tepkı gosterıyor...

Ablacım,
belki herkes birbirinden korkmakta haklı zira öyle bir hale getirildik ki gölgemize bile dönüp bakar olduk acaba takip ediliyor muyuz diye ama öte yandan korkularımız kişi hak ve özgürlüklerine karışır hale de getirdi bizi ki aslında adı üstünde kişi hakları, isteyen başını örter isteyen şortunu giyer, kimse kimsenin özgürlüklerine karşı çıkmamalı.

Kapıya gelen kişi örnekleri verilip duruyor, zaten evde yalnızken tanıdığa kapı açmak bile güvenli değil ki artık, komşunu 5 lira için öldürenden tut, gürültü yapıyorsunuz diye bıçakla dalana kadar her tür insan var, yani kapı açmaksa mevzu herkese karşı temkinli olmaya mecbur kaldık, o yüzden ben çarşaflı kadına indirgenmesini uygun bulmuyorum, öfkeli bir komşu da tehlikelidir sonuçta.

Ve biz burda iç içe yaşıyoruz ve üstelik ne giyersek giyelim hepimiz kadınız, yıllardır anlayamıyorum bu ayrıştırılmayı, kızıyorumda aslında, biz kadınlar birbirimizi giyimlerimiz üzerinden yiyip bitirirken şortluya ahlaksız kapalıya gerici diye ayıp ederken erkekler bizim bu kendi içimizdeki didişmelerden çokta güzel nemalanıyor, bizde birbirimizi yemeye devam edip o erkeklere dönüp pek güzel alkışlıyoruz aman bize sahip çıktı diye.

Halbuki erkeğe ne benim etek boyumdan veya başıma örttüğümden.

Olayı biraz siyasete çevirmek gibi olacak ama size bir soru?
Ama lütfen dürüstçe yanıtlayın, bugün tüm kadınlar örtünecek diye kanun çıkarsalar tepkiniz ne olur?
Veya bütün kadınlar başını açacak deseler?

Ben cevabımı hemen söyleyeyim her ikisine de karşı çıkarım, benim neye inanacağıma veya ne giyeceğime hiçbir parti karışamaz, bu kişilik haklarına aykırıdır.
Giyim, yaşam şekli insanların kendilerini ilgilendirir, siyasilerin görevi bize iş, aş sağlayacağım alanlar oluşturmak ve hizmet etmektir.

İnsalar ıstedıgı kıyafeti gıymekte ozgurdur buna kımsenın karısma hakkı yoktur...Ustelık devlet ınsanların kıyafetlerıne karısmak yerıne ıstedı kayafetı gıyme ozgurlugu vermelı...Ama devlet bu ozgurlugu verse bıle bız bırbırımıze bu ozgurlugu zehır ederız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…