• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

Ya ben lisede bile ayrı yıkardım. Toz bezleri, mutfak eşyaları hatta dış kıyafetler ile iç kıyafetleri de ayrı ayrı yıkarım. Ki öyle titiz bir insan değilim. Bir arkadaşın annesi paspasları yıkadıktan sonra makineyi de boş çalıştırırdı. O kadarına gerek olduğunu düşünmüyorum. Bu konunun bu kadar uzaması da bi enteresan 😊

Kv dem ve eltisi çamaşır suyuyla diş fircaliyorlardi bembeyaz diye övcünüp sonra diş etleri çekilip döküldü dişleri

Resmen kusasım geldi şu an midem kalkti 🤢 wc maşrapasini mutfakta kullanana bile bu kadar şaşirmadim buna şok oldum

Gördüğümde Şok olmuştum sağlığa zararlı kimyasal diye çok uğraştık alışkanlığından vazgeçme di dişleri dökülünce bıraktı yada eskisi gibi sık kullanmıyor
İnanmak istemiyorum :oha: :oha: :oha:

Resmen kusasım geldi şu an midem kalkti 🤢 wc maşrapasini mutfakta kullanana bile bu kadar şaşirmadim buna şok oldum

Sivri zekalılar. Dünyanın geri kalanı bunu yapmıyorsa bir sebebi vardır değil mi 🤦‍♀️

Arttırayım aklıma gelmişken

Eskidiği için diş fırçasını yenileyen ve eski fırçası ile -nasılsa atılacak diye- ocak lavabo kenarı gibi yerleri fırçalayan var😀
Ay bunun benzerimi annem anneannem ve teyzemler de yapar. Onlar ama duşakabin kenarı yada çamaşır makinesinin deterjan gözünü yaparlar 😂😂😂

Ben de normal çamaşır , iç çamaşırı, havluları, paspasları ve toz bezlerini ayrı ayrı atarım

Arttırayım aklıma gelmişken

Eskidiği için diş fırçasını yenileyen ve eski fırçası ile -nasılsa atılacak diye- ocak lavabo kenarı gibi yerleri fırçalayan var😀
Bunu yapmayan var mı ya? Ocak değil ama pek çok şey fırçalanır ki eski fırçalarla. Mesela kum kabinda bazı kalıntılar yapışmış oluyor, ona kaynar su koyup eski diş fırçasıyla fırçalıyorum. Öğrenci evinde macun çekmiştik camlara, yapısıp çıkmayan yerler vardi, deterjanla diş fırçasıyla fırçalayıp çıkarmıştık 😅
Böyle şeyler için sıfırdan gidip fırça mi alıyor insanlar, çok ilginç 😮😂

hahaha bu konu hala tam gaz devam mı?
Eskilerden bahsettiğinizi okudum, ah ah eskiden bulaşık süngerimi vardı, anneanne babaannelerimiz kaçan ince çoraplarının ağ kısmını keser sonra onu bir güzel diker bulaşık süngeri yaparlardı, kaç nesil eski ince çoraplarla yıkanmış tabaklarda yemek yedik biz😁

Banyo paspaslarini hepsini bir arada yikarim
Bende asla kiyafetlerle yikamam

Bunu yapmayan var mı ya? Ocak değil ama pek çok şey fırçalanır ki eski fırçalarla. Mesela kum kabinda bazı kalıntılar yapışmış oluyor, ona kaynar su koyup eski diş fırçasıyla fırçalıyorum. Öğrenci evinde macun çekmiştik camlara, yapısıp çıkmayan yerler vardi, deterjanla diş fırçasıyla fırçalayıp çıkarmıştık 😅
Ben de onu yazacaktım.
Çamaşır sulu detejanlı suya basıyorsunuz fırçaları bir güzel arınıyor, ardından sneaker beyazları, ayakkabı tabanları, musluk vb birleşim yerleri için ayrı fırçalar olarak ayırıp bir güzel cifliyorsunuz.
Hobimdir özellikle sinirliyken yapmak çok zevk veriyor.
Diş fırçasını yıllık değiştirmediğimize göre daha kılları dümdüz olan fırçayı niye atayım yahu?

Ya onlar normal de fırın ocak yapmamalısın bence ya😀

Bende sadece temizlik bezleriyle beraber yıkarım en fazla ki genelde tek yıkarım bi an dalgınlığınıza grlmiş sanırım annenizinde hassas dönemiymiş alınmış belki başka bişeye takılmıştı o bahsne oldu alırsınız gönlünü bence

Ben annemin esyalarini tek yikar evin diger kirlilerini birlestirmezdim ki paspas hic mantikli degil. El beziyle yer bezini ayirmayanlar gibi bir is olmus.
Anam babam usulu şart şurt ayırt eden kadınlar baş tacı 🌺 kesinlikle katılıyorum

Ya onlar normal de fırın ocak yapmamalısın bence ya😀
Sıfır diş fırçası bile olsa çok kullanışlı değil bence, en güzeli kullan at malzemeler, banyo klozet vs temizliklerinde su zımparası kullanılabilir, bir sürü kimyasala maruz da kalmıyorsunuz böylece, ıslat ve zımparala sonra doğru çöpe.

Tepkisini abartılı bulsamda hak verebiliyorum açıkcası zira bende tek atıyorum banyo paspası,ayak havlusu vb parçaları. İçine evde giydiğim tişörtüm karışmış mesela en son yıkadığımda,onu alıp öylece giyemedim,tekrar yıkadım. Çöpe atmadım ama yıkamadan giyemedim de.
Bezleri de ayrı yıkıyorum icine birşey karıştırmadan.
Bence ayrı yıkanmalı. Kıl,saç vs birikiyor,evde çocuk varsa ciş gelmiş bile olabilir üzerine,zaten klozet kapağı açikken sifon cekilince yayılıyormuş etrafa vs gibi sebeplerden tek yıkanması gerek diye düşünüyorum.
Ayrı yıkıyorum ben annemin kıyafeti vs olursa,bizimkilerle yıkamam bile genelde. Tiksindigimden değil ama annem titiz kadın,o huylanmasın diye.

Back