• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

Anladım.
Çamaşır makinesine atıp yıkıyormuş pasaklılar deyince tezgah bezinden bahsettiğinizi düşünmedim tezgah bezi algım sarı bez olduğu için.
Normal bezi kaynatılacak noktaya gelene kadar elde yıkaya yıkaya kullanmak mı yoksa sık sık makineye atmak mı derseniz makinede yıkamak daha hijyenik bence. Herkesin pasaklılık algısı farklı işte.
Çamaşır suyu kullanınca illa rengi dönüyor yoksa yağ salça rengi değil.

Temizlik sonrası şunu yapmayan pasaklının dibidir

images.jpeg

Markete gittim. BEzim bitmişti. Yeminle sarı harici bez baktım. En ucuz sarıydı yine sarı aldım😀😀
Ama şöyle bisey var, sari bezler çabuk tırtlıyor. Bozuluyo kokuyo falan. Yeşiller belki 2 katı fiyatı ama ömrü inan 5 kere daha uzun. Akmaz kokmaz. Koroplast bana para ver reklam yaptım kaç gündür 😆

Ama şöyle bisey var, sari bezler çabuk tırmalıyor. Bozuluyo kokuyo falan. Yeşiller belki 2 katı fiyatı ama ömrü inan 5 kere daha uzun. Akmaz kokmaz. Koroplast bana para ver reklam yaptım kaç gündür 😆
Reklam yabıyur mune ablawağağğaaüğağ

Ama şöyle bisey var, sari bezler çabuk tırtlıyor. Bozuluyo kokuyo falan. Yeşiller belki 2 katı fiyatı ama ömrü inan 5 kere daha uzun. Akmaz kokmaz. Koroplast bana para ver reklam yaptım kaç gündür 😆
bacım koroplastın kurucusu bile bu kadar reklam yapmamıştır, ne övdün be 😂

Vay arkadaş bezleri dilinize doladınız:KK14:
Tercih meselesi, kimi insan her işi için ayrı bezleri olsun ister, kimi de benim gibi öfff onlarla mı uğraşacağım deyip mutfaktaki tüm bezleri atar, almıyorum bez mez, mutfak tezgahımı şakır şukur yıkayıp kâğıt havluyla kuruluyorum, israf diyeceksiniz ama bizde en çok kullan at malzemeler tüketiliyor😬 ironi değil gönderme değil ben tembelimdir o yüzden sevmem öyle her şeye ayrı bez, biblolar, süs eşyaları, konsollar, vitrinler ben çıldırırım onları temizlemek ruhumu sıkar, son yıllarda akım dediler herkes minimalist yaşama döndü, ben o akımı tembelliğim nedeniyle 51 yıldır yaşıyorum zaten :KK70:

Benimde vardı, çok önceden ilk evlendiğimde demekki vaktimde çoktu ozaman. Bırakalı yıllar oldu, tencereyide attım çünkü deterjan kaynatıkça kanserojen dumanlar yükseldiğini öğrenmiştim. Öyle olmasada yine yapmam artık, ne uğraşcam.
Mutfak bezlerini biriktirip 90 derecede yıkıyorum, deterjan ve çamaşır suyu ekliyorum mis tertemiz oluyorlar.
Makina spor ayakkabılarınıda atıyorum, aynen gene deterjan ve çamaşır suyu ile birlikte, çok güzel temiz oluyorlar. Elde ayakkabı neden yıkayayım, akşama kadar kimbilir hangi hayvanın çişine yada kakası olduğu yere basıyoruz, birde evde onu yok küvete yok leğen koycam 🤢🤢 ayakkabları çöpe atarım daha iyi.
Aynı şekilde adetliyken çamaşırlara geçen pijama,
iç çamaşırı, çarşaf gibi şeyleride direk makinaya atarım, önce ön yıkama sonra peşine yüksek ayarda, az daha çamaşır suyu eklerim. Elde mümkün değil uğraşmam, bide lavaboyu batırcam 🙄 Annem yapardı onu, elde yıkar bide kovada Deterjanlı suda bekletirdi. Hiç işim olmaz direk atıyorum makinaya.
Ayakkablardan yada çok pis olduğunu düşündüğüm şeylerden sonra makinaya çamaşır suyu döküp bi posta boş çalıştırıyorum, oldu bitti.
Oğlum küçükken altına kaçırdığı zamanlarda çisli kakalı kıyafetleri direkt makineye atmıyordum. Önce legende elimde yıkayordum. Hala da çok kirli şeyleri önden bi yıkıyorum. Birde her çamaşıra ön yıkama yapıyorum mutlaka.
Ama mutfak bezleri makinede nasıl olur bilemedim şimdi. Bulaşık leğenini banyoyu silerken kullanmak gibi olmazmi?

Benle yarişamazsin :))
Çok sevdiğim bir blogger var, ikiz çocuk anası.
O da herkesin titizlikle övündüğü bu dünyada "benim evim benim pasagim" yarışması yapıyor yıllarca. Ben de katıldım ama kazanamadim.
Şimdi malesef acilamiyor blogu,paylasamadim:KK43: çok güzeldi resimler
Oldu mu şimdi bu?
Ben seni oğluma alacaktım.
Ne edeceğiz şimdi?😂

ic camasirlRinizz okadar kirlimi yahu günlük zaten çamaşır değişiyor onuda geçtim ya günlük ped yada ne bilim kilolar vs tertemiz oluyor.

bende titiz degilim ama çamaşırlarım kırmızı siyah beyZ ve renkliler olarak 4 e ayrılıyor 😅😅😅
Ben beyazlar ve renkliler olarak ayırıyorum sadece ama sizinki de aklıma yattı:D

Kesinlikle. Benim çevremde de çok var, elinde olsa çamaşır suyunu içecek insanlar, sabah akşam tuvaleti mutfak tezgahını kimyasallarla yıkayan insanlar ailesinin sağlığına,hijyenine çok önem vermekle övünüyorlar. Oysa su gibi döktüğü o kimyasallar ailelerine hastalık olarak geliyor. Aslında hiç iyi bir şey yapmıyorlar. Ama temiz olduklarına , doğrusunun bu olduğuna o kadar inanıyorlar ki, aksini asla kabul edeceklerini sanmam.
Kv dem ve eltisi çamaşır suyuyla diş fircaliyorlardi bembeyaz diye övcünüp sonra diş etleri çekilip döküldü dişleri

Back