• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

Sıfır diş fırçası bile olsa çok kullanışlı değil bence, en güzeli kullan at malzemeler, banyo klozet vs temizliklerinde su zımparası kullanılabilir, bir sürü kimyasala maruz da kalmıyorsunuz böylece, ıslat ve zımparala sonra doğru çöpe.
AA Ssu zımparası hiç duymamıştım. Bakayım bir

Olmaz banyo paspasi camasirlarla birlikte yikanmaz.
Banyo paspasini birkac haftada bir 28-30 dklık kısa programda yıkarım ben.

AA Ssu zımparası hiç duymamıştım. Bakayım bir
Gerçekten mi😬 babamın oto tamir boya atölyesi vardı çocukluğum orada geçti, atölyedeyken en büyük hobim zımpara yapmaktı :) su zımparalarıyla banyo fayanslarındaki inatçı kireç lekelerini, klozetteki lekeleri vs temizleyebilirsiniz, ıslak zımparalama olacağından çizmez, çamaşır suyu, kireç çözücü vb ürünlere de ihtiyacınız yok, kimyasalsız sadece su ve zımparayla temizle durula.

Benim çamaşırım 3'e ayrılır.
Beyazlar
Koyu renkliler
Açık renkliler
Sofra bezi felan ayrı yıkarım.
Banyo paspaslarını da 15 dakikalık hızlı yıkamaya tek başına atar öyle yıkarım.
Ev terliklerini de atarım makinaya kısa programda.
Banyo bezim ayrıdır yerleri silme toz alma bezlerim ayrı.
Hepsini bir atarım yıkamaya ayırmam
Mutfak bezlerimi ise makinaya atmam elde çamasır suyu ile temizlerim.,
Mikrofiber bezi kullanıyorum tezgahta.

Allah'a havale ediyorum kendimi bu hatanın akabinde
Her silme sonrası ben kovaya su ve 1 kapak konsantre çamaşır suyu ekleyip içine bırakıyorum mopu kovayla balkona atıp 1 saat falan. (Bazende tabletler var camaşır sulu,onlardan atıyorum camaşır suyu yerine).
Sonra kovada sıktırıp kurumaya bırakıyorum ama evin içinde bekletmem ,balkonda bekletirim ev kokmamış olur. Bu şekilde tertemiz oluyor moplar.
Elim değmemiş oluyor bu sayede,makineye de atmam gerekmiyor. Ha büyük temizlik yapılacaksa,fazlaca bez kullanıldıysa hepsini 1 makine yıkadığımda olur.

Her silme sonrası ben kovaya su ve 1 kapak konsantre çamaşır suyu ekleyip içine bırakıyorum mopu kovayla balkona atıp 1 saat falan. (Bazende tabletler var camaşır sulu,onlardan atıyorum camaşır suyu yerine).
Sonra kovada sıktırıp kurumaya bırakıyorum ama evin içinde bekletmem ,balkonda bekletirim ev kokmamış olur. Bu şekilde tertemiz oluyor moplar.
Elim değmemiş oluyor bu sayede,makineye de atmam gerekmiyor. Ha büyük temizlik yapılacaksa,fazlaca bez kullanıldıysa hepsini 1 makine yıkadığımda olur.
Kız cogzel fikir ben de yapcam bunu

Gerçekten mi😬 babamın oto tamir boya atölyesi vardı çocukluğum orada geçti, atölyedeyken en büyük hobim zımpara yapmaktı :) su zımparalarıyla banyo fayanslarındaki inatçı kireç lekelerini, klozetteki lekeleri vs temizleyebilirsiniz, ıslak zımparalama olacağından çizmez, çamaşır suyu, kireç çözücü vb ürünlere de ihtiyacınız yok, kimyasalsız sadece su ve zımparayla temizle durula.
Babamın da spiral taş motoru var... Hımm 🤔

Ama bazen pantolonlar iç çamaşırı degdiği için koku yapabiliyor su israfı olmasın diye 30.dakka da yüksek derecede yıkarm 4 5 pantolonu biriktirip
Ne kokusu arkadaşım. Direkt altiniza yapmiyorsaniz ve full pis gezmiyorsaniz, yikandiktan sonra koku moku kalmaz.

Back