Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok öyle yapışmaktan bahsetmiyorum :)))) ben de evi silince kuruyana kadar yapışıyoruz bu böyle nasıl desem yemeklerin yağlı buharları asırlardır zemindeymiş gibi yağlı bir yapışma durumuAbla ben mutfağı ne zaman silsem yerler yapışıyor ya. Misafir yerleri silelim yapış yapış dedi bi kere dedim yok valla yeni sildim terlikten o. Çıkardı ayağıyla bastı yapışmadı tamam o zaman dedi. Çok utanmıştım pis sandı diye
Ya zaten normali odur bende karışmam bana ne. Benim eski evde alt komşumdan gelen birşeyi yiyemezdim.hamilesin kokusu gelmiştir diyip sürekli birşeyler getirirdi Allah affetsin hep kedi köpeğe giderdi. Yiyemezdim.ama şimdiki yan komşumla sürekli getirir götürürüz. Kadın hamarat ta imreniyorum. Neyse konu. O değil. Ben mutfak tazgahını masa üstünü sildiğim bezi çamaşır makinesinde yıkamam hele başka çamaşırlar la atmam diyorum, ne yapıyorsun kuru temizlemeyemi veriyorsun yok bulaşık makinesinde mi yıkıyırsun. Siz ne kardeşim air fair de pişiriyorum. İnsanların pisliği temizliği beni ilgilendirmez. Normal standart yapar geçerim kimseyi de darlamam. İğrendiğim insanın evinden yemek yemem. Midem hassas. Mesela kv evinde yemek yemek eziyet bana. Kadın yaprak sararken parmaklarını yalıyor. Artık yemekleri bir kaba koyup ortaya koyuyor. Ağzına vurduğu kaşıkla yemek koyuyor. Midem almıyor. Kimse kalkıp beni bu konu da yargılayamaz bu da böyle miş napalım der geçsinler ne iki gündür laf yetiştiriyorlar. Ciddiye almıyorum ama bazıları gerçekten yorumlarını takip ettiğim beğendiğim insanlar. accessdenied çok şaşırdım çıkışlarınaOf ya! Ne insanlar var. Bu kadar da olmaz dedirten. Ben temizlik konusunda hassasım, her şeyim derli toplu ve temizdir; günlük temizlik rutinim vardır. Yaşadığım alanı temiz tutmak beni motive eder;ama gittiğim evlerde insanların düzenine burun kıvırmam, evinin dedikodusunu yapmam, özellikle evi dağınık çocuklu anneleri kınamam. Herkesin kendince asgari temizlik düzeni vardır. Yediği içtiği yemek yaptığı kapkaçak temizse, taharetlendiği maşrapayı mutfakta kullanmıyorsa, oturduğu klozeti günlük temizliyorsa, kişisel öz bakımını yapıyorsa geri kalanıyla çok ilgilenmem. Kendi evi kendi düzeni kendi yaşıyor der geçerim.
Kimseye leşsiniz demedim. Mutfak bezini ayakkabıyı makinede yıkamam dediğim için aforoz edildim resmen. Başka arkadaşa da yazdım sizin yada samimiyetine güvenerek senin yorumlarına çok şaşırdım. Bazılarını ciddiye alıp cvb bile vermedimHa hepiniz leşsiniz evinizde yemek yenmez diyip konuyu oraya buraya getirmekle başkasını suclaman ayrı bi fevkalade
Tırnaklar cok uzun olursa huylanabilirm belki ama oje kalıntıları bile rahatsz etmezdi beni ama ayakkabı sildiiği bezi mutfak lavabosunda ıslattgını gördüğüm birinin evnde bidaha bssy yiyip içemedm bende mesela..kii hergün evi silip süpüren temizlik hastası oldugunu söyleyen biriydi bunu yapanMinnoşum valla evine gidince yerleri vıcık vıcık olduğu için çoraplarım yere yapışan komşu abladan daha pasaklı değilsinizdir, benim kriterim mutfak ve banyoda hijyene dikkat edilmesi, banyo paspasının kıyafetlerle yıkanmasından bahsetmiyorum, wc ve lavabonun renginin dönüp dönmediğine, mutfakta yiyecek içecek pişirilen kapların ve yaptığınız yemeklerin ikramlıkların temizliğine bakarım, yoksa evinizde tozlar yerde teksas çalıları gibi geziyormuş, ortalık dağınıkmış bakmıyorum.
Titiz değilim ama elle yoğurulması gereken yiyecekleri uzun boyalı tırnaklarla yoğururlarsa yiyemem mesela, ben evde rahatım diye laf atan yurt dışında aşçı olduğunu iddia eden bir komşu ablam sağ olsun düşünmüş bizi yemeğe çağırmıştı, ayıptır söylemesi sözde bize mantı yapacaktı, hamuru tutturamamış o ayrı, mantıyı yapamayınca aynı hamuru erişte gibi bir şeye çevirdi ama mantı hamurunun içinde ojelerinin kalıntılarını gördüm midem firar etti yiyemedim, bu tip tecrübelerim yüzünden bende mutfakta temiz yemek yaptığına emin olmadan kimsenin evinde yemek yiyemiyorum ama çok ilginçtir son derece özenle temiz yapılmış bir yemekten evinizdeki kediniz, kuşunuz, köpeğiniz de yesin tiksinmem misafirliğe gittiğim evlerin meraklı kedi köpeklerini yanıma oturtup bir sana bir bana deyip kahvaltı ettiğim oluyor:))
Allahtan benim bezlerim yeşil vxhxhxhxhhxDonları ayırmıyorsan
Eşinle kendi çamaşırlarını ayırmıyorsan
Pantolon, tişört, kazak, ne bileyim eşofman gibi türleri ayırmıyorsan
Ayakkabıyı makinede yıkıyorsan
Sarı bez kullanıyorsan
Hadi kullanıyorsun kullandıktan sonra makinede yıkayıp kazanda kaynatmıyorsan
Pa sak lı sın
Hem yeşil bezli hem pasahlıııAllahtan benim bezlerim yeşil vxhxhxhxhhx
ic camasirlRinizz okadar kirlimi yahu günlük zaten çamaşır değişiyor onuda geçtim ya günlük ped yada ne bilim kilolar vs tertemiz oluyor.Alt iç çamaşırıyla normali beraber yıkıyorsanız iğrenç çünkü. Çamaşır suyu vs katıyorsanız bir şey diyemem ona.
Balık veya çiğ et (kırmızı ve özellikle tavuk) değmiş mutfak eşyalarını biz makineye atmıyoruz. Atmak durumunda kalırsak çamaşır suyuyla yıkıyoruz. Balık kokusu sinebiliyor bazen diğerlerine de (bol kimyasal çeşitli tablet kullanmamız nadir) çiğ et içinse zaten diğerlerine değmemesi gerekiyor. Kontaminasyon olur özellikle tavuk temasından dolayı.
bende titiz degilim ama çamaşırlarım kırmızı siyah beyZ ve renkliler olarak 4 e ayrılıyorHiç titiz biri değilim ancak bazı kırmızı çizgilerim var özellikle de çamaşır konusunda. Oğlumun çamaşırlarını ayrı yıkarım, paspaslari ayrı, havlular ayrı yıkarım. İç çamaşırlarını gerekirse on yıkamadan gecirip normal kıyafetlerle bir yıkıyorum. Paspaslari normal camasirlarla bir atacağını dusunmemistim kimsenin açıkçası. Bundan sonra dikkat edersiniz
Sende yemek yiyebilirim o zaman yeşil bezle ilgili bi istihbarat almadımAllahtan benim bezlerim yeşil vxhxhxhxhhx
Pardon pasaklı dedinKimseye leşsiniz demedim. Mutfak bezini ayakkabıyı makinede yıkamam dediğim için aforoz edildim resmen. Başka arkadaşa da yazdım sizin yada samimiyetine güvenerek senin yorumlarına çok şaşırdım. Bazılarını ciddiye alıp cvb bile vermedim
Ben de evinin temizliğini beğenmediğim insana bir daha gitmem olur biter. Onun düzeni onun hayatı. Temizlik dediğim de wc mutfak temiz olsun bana kafi. Dağınıklığı falan umrumda olmaz. Tişörtü orada değil de burada, napiyim yani. Sağda solda hatta forum sitelerinde temizlik yarıştıran tipleri gerçekten anlamıyorumOf ya! Ne insanlar var. Bu kadar da olmaz dedirten. Ben temizlik konusunda hassasım, her şeyim derli toplu ve temizdir; günlük temizlik rutinim vardır. Yaşadığım alanı temiz tutmak beni motive eder;ama gittiğim evlerde insanların düzenine burun kıvırmam, evinin dedikodusunu yapmam, özellikle evi dağınık çocuklu anneleri kınamam. Herkesin kendince asgari temizlik düzeni vardır. Yediği içtiği yemek yaptığı kapkaçak temizse, taharetlendiği maşrapayı mutfakta kullanmıyorsa, oturduğu klozeti günlük temizliyorsa, kişisel öz bakımını yapıyorsa geri kalanıyla çok ilgilenmem. Kendi evi kendi düzeni kendi yaşıyor der geçerim.
Paspaslar ayri atılır, orda anneniz hakli fakat tepkisi fazla olmus. Birbirinizin gönlünü alırsınız inşallah. Ben paspaslari, havlular ayri atıyorum, hem materyal farkindan dolayi hemde kirliliginden dolayı. Neyse hadi öpüşün barışın, anneniz kalbinizi kirmak istememistir.Herkese iyi akşamlar.
Öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi banyo paspaslarınızı nasıl yıkıyorsunuz? Özel olarak sadece o ürünü mü yoksa kirlilik derecesine göre vs mi?
Az önce bir olay yaşadım inanılmaz canım sıkıldı, ne yapacağımı şaşırdım. Evliyim, ailemden başka şehirde yaşıyorum. Annem de 1 haftalığına yanıma geldi. Bir kaç parça kıyafeti vardı yıkar mısın dedi ben de eşimin kendimin aynı renkteki kirlilerini attım baktım makine hala çok boş, banyodaki paspası da attım. (1 hafta olmamıştı sereli) annem farketti. O kadar üzüldü, bozuldu ki. "Tuvalette Yere serdiğin paspasla nasıl çamaşırları aynı anda yıkarsın, ben bir daha giyemem o kıyafetleri" ve daha abartı şeyler söyledi. Özür diiledim, makina bitince çıkarıp tekrar yıkarım dedim "anlamı kalmadı ki çöp oldu artık, iğrenç bir şey yaptın" vb sözlerle baya payladı. Ne yapacağımı bilemedim. Ne yapmam gerekiyor, nasıl telafi edebilirim bu durumu? Yıkandığı için çok sorun görmemiştim hiç bilemedim. Çok leş hissettim kendimi
Mikrofiber koroplast bezler var cogzel herkes sari bez kullandığı için pis bense yeşil bez kullanaraktan en temiz hxxhxhdhSende yemek yiyebilirim o zaman yeşil bezle ilgili bi istihbarat almadım
Kumlu ıspanak kimyasallı ıspanaktan daha daha sağlıklı bence.Bu gerçekten berbatmış ben de ıspanak semizotu gibi yeşil yapraklı sebzeleri bulaşık makinesine atıp yıkayanlara şahit oldum, makineye tuz koyuyoruz parlatıcı koyuyoruz o ıspanaklar semizotları temizlenmiyor kimyasala boğuluyor resmen
Mikrofiber koroplast bezler var cogzel herkes sari bez kullandığı için pis bense yeşil bez kullanaraktan en temiz hxxhxhdh
O olur bu olur hepsi olur canım o benim bxbxhxhhxEki Görüntüle 3237140
Na şundan var bende de bunlar dimi
Ben sarı bez kullanmıyorum. Şu bimde satılan desenli bezlerden alırım tezgah masa üstü sonra kavonazdan birşet alınca yerine koymadan onları silerim. Arada çamaşır deterjanı ile kaynatırım. Rengi dönünce bende atarım. Mutfak havlusunu bende havulular ile makinede yıkarım.
O reddeye getirildi olay. Bana ne isteyen tuvalet maşrapasını bulaşık makinesinde yıkasın. Girip çıktığım evlere bakarım benPardon pasaklı dedin