Mutfak bezlerini bulaşık leğeninde elimde yıkıyorum. Annem arada bir tencerede kaynatirdi ama ben o kadar uğraşmıyorum. Mutfak bezi kaynatmak için ayrı tenceresi vardı hatta
Benimde vardı, çok önceden ilk evlendiğimde demekki vaktimde çoktu ozaman. Bırakalı yıllar oldu, tencereyide attım çünkü deterjan kaynatıkça kanserojen dumanlar yükseldiğini öğrenmiştim. Öyle olmasada yine yapmam artık, ne uğraşcam.
Mutfak bezlerini biriktirip 90 derecede yıkıyorum, deterjan ve çamaşır suyu ekliyorum mis tertemiz oluyorlar.
Makina spor ayakkabılarınıda atıyorum, aynen gene deterjan ve çamaşır suyu ile birlikte, çok güzel temiz oluyorlar. Elde ayakkabı neden yıkayayım, akşama kadar kimbilir hangi hayvanın çişine yada kakası olduğu yere basıyoruz, birde evde onu yok küvete yok leğen koycam
ayakkabları çöpe atarım daha iyi.
Aynı şekilde adetliyken çamaşırlara geçen pijama,
iç çamaşırı, çarşaf gibi şeyleride direk makinaya atarım, önce ön yıkama sonra peşine yüksek ayarda, az daha çamaşır suyu eklerim. Elde mümkün değil uğraşmam, bide lavaboyu batırcam
Annem yapardı onu, elde yıkar bide kovada Deterjanlı suda bekletirdi. Hiç işim olmaz direk atıyorum makinaya.
Ayakkablardan yada çok pis olduğunu düşündüğüm şeylerden sonra makinaya çamaşır suyu döküp bi posta boş çalıştırıyorum, oldu bitti.