• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

Yarım bulaşik tableti de gayet guzel yıkıyor ve daha az kimyasala maruz kaliyorsunuz. Çamaşir suyu kimyasallar güzel birsey değil ki zaten. Ben de ayda bir tüm spor ayakkabılari doldurur mis gibi de yıkarim makina da ölmedik yaşiyoruz 😂 zaten makina bunun için üretilmedi mi birde elimde mi yıkayacagım? Bende çok titiz bir insan evime gelsin istemiyorum davette etmiyorum onlarin takintilarina mi dertlenecegim birde. Yurt dışında çoğu apartmanda ortak makina kullanımı var mesela millet birbirinin donunun yıkandiği makinaya kendi donunu atıyor havlularla karişik 😂 istediğiniz kadar titiz temiz olun kimyasallarla banyo yapin ama millete karişmayin rica edeceğim 😶
Valla ben ayakkabılarımı hayatta çamaşır makinasında yıkamam bu zamana kadar yapmadım yapmam da… Çünkü ayakkabılarımı çok seviyorum özellikle sneakerlarımı 😀 zarar görür, yıpranırlarsa çok üzülürüm 😂😂

Bende öyle yapıyorum.ayrı tencerem var kaynatırım. Çamaşır makinesine atıp yıkayanlar varmış bende şaşırdım doğal olarak. Ama baya bir dalgaya alınmış.
Biz pasaklıyız demiyorlar da 😅
Kusura bakmayın ama sizin aşırılıklarınız normal gelmiyor diye herkes pasaklı olmuyor.
Bezler için ayrı tencere tutacak kadar ne yerim var ne de zamanım var.
Ayrıca bu kadar her şeye çamaşır suyu döktüğünüzde büyük bir kısmı vücudunuza giriyor. İnanın alacağınız bakteriden daha zararlı kimyasala maruz kalmak.

Bende öyle yapıyorum.ayrı tencerem var kaynatırım. Çamaşır makinesine atıp yıkayanlar varmış bende şaşırdım doğal olarak. Ama baya bir dalgaya alınmış.
Biz pasaklıyız demiyorlar da 😅

Kaynattığınız bez nedir? Okudum okudum anlamadım.

Bizim bir tezgah sildiğimiz bez var, sarı yeşil vs olanlardan. Tezgahtan başka hiçbir şey silinmez onunla. Lavaboya da sokulmaz.
Ömrünü doldurduğuna karar verince atarım.

Bir de mutfakta iş yaparken elimizi yıkadığımızda kullandığımız el havluları var. O havlular da kullanım durumuna göre günlük ya da günde birkaç defa değişir. Çünkü iş yaparken çok yıkarım elimi. Onları da makineye atarız.
Ete dokunacaksam ya da bir şey yoğuracaksam da kağıt havluyla kurularım elimi.

Tencerede kaynatma ihtiyacı duyacak kadar ne yapıyorsunuz ki siz o bezlerle?

Kusura bakmayın ama sizin aşırılıklarınız normal gelmiyor diye herkes pasaklı olmuyor.
Ayrıca bu kadar her şeye çamaşır suyu döktüğünüzde büyük bir kısmı vücudunuza giriyor. İnanın alacağınız bakteriden daha zararlı kimyasala maruz kalmak.
Sizşn zamanınız yok benim var. Çamaşır suyu çok döktüğümü nerede yazmışım. Bana göre aşırı değil. Siz tuvalet terliğinizi banyo paspazınızı herşeyi aynı anda atın yıkayın.benim aşırılığıma alıntı yapıp aaa öööö vaayyy yazmasın kimse ozaman bende cvb vermek zorunda kalmayayım. Hıı bu kadın da böyle imiş deyip geçin geçsinler. Sizler alıntı yapıp yargılayın bişey yok ben cvb verince insanlara böyle diyemezsin derim efendim. Kim beni alıntı yaparsa cvb nı veririm.

Kaynattığınız bez nedir? Okudum okudum anlamadım.

Bizim bir tezgah sildiğimiz bez var, sarı yeşil vs olanlardan. Tezgahtan başka hiçbir şey silinmez onunla. Lavaboya da sokulmaz.
Ömrünü doldurduğuna karar verince atarım.

Bir de mutfakta iş yaparken elimizi yıkadığımızda kullandığımız el havluları var. O havlular da kullanım durumuna göre günlük ya da günde birkaç defa değişir. Çünkü iş yaparken çok yıkarım elimi. Onları da makineye atarız.
Ete dokunacaksam ya da bir şey yoğuracaksam da kağıt havluyla kurularım elimi.

Tencerede kaynatma ihtiyacı duyacak kadar ne yapıyorsunuz ki siz o bezlerle?
Ben sarı bez kullanmıyorum. Şu bimde satılan desenli bezlerden alırım tezgah masa üstü sonra kavonazdan birşet alınca yerine koymadan onları silerim. Arada çamaşır deterjanı ile kaynatırım. Rengi dönünce bende atarım. Mutfak havlusunu bende havulular ile makinede yıkarım.

Herkese iyi akşamlar.
Öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi banyo paspaslarınızı nasıl yıkıyorsunuz? Özel olarak sadece o ürünü mü yoksa kirlilik derecesine göre vs mi?
Az önce bir olay yaşadım inanılmaz canım sıkıldı, ne yapacağımı şaşırdım. Evliyim, ailemden başka şehirde yaşıyorum. Annem de 1 haftalığına yanıma geldi. Bir kaç parça kıyafeti vardı yıkar mısın dedi ben de eşimin kendimin aynı renkteki kirlilerini attım baktım makine hala çok boş, banyodaki paspası da attım. (1 hafta olmamıştı sereli) annem farketti. O kadar üzüldü, bozuldu ki. "Tuvalette Yere serdiğin paspasla nasıl çamaşırları aynı anda yıkarsın, ben bir daha giyemem o kıyafetleri" ve daha abartı şeyler söyledi. Özür diiledim, makina bitince çıkarıp tekrar yıkarım dedim "anlamı kalmadı ki çöp oldu artık, iğrenç bir şey yaptın" vb sözlerle baya payladı. Ne yapacağımı bilemedim. Ne yapmam gerekiyor, nasıl telafi edebilirim bu durumu? Yıkandığı için çok sorun görmemiştim hiç bilemedim. Çok leş hissettim kendimi
Benimde canım çok sıkılırdi o kiyafetlerden tiksinirim acikcasi
Siz farkında olmadan yapmışsınız ama banyoda herkes kapagi kapatıp sifonu çekmiyor sonuçta o sular sicriyor öyle olmasa bile paspas ya ayak altında kıyafetle bir atılmaz
Paspaslari tek atarim
Sofraları tek atarim
Beyazlarim ayrı ,havlularim ayrı
Bir yere gittiğimde yada misafir geldiğinde bile birbirine katmadan yıkarım kıyafetleri

Sizşn zamanınız yok benim var. Çamaşır suyu çok döktüğümü nerede yazmışım. Bana göre aşırı değil. Siz tuvalet terliğinizi banyo paspazınızı herşeyi aynı anda atın yıkayın.benim aşırılığıma alıntı yapıp aaa öööö vaayyy yazmasın kimse ozaman bende cvb vermek zorunda kalmayayım. Hıı bu kadın da böyle imiş deyip geçin geçsinler. Sizler alıntı yapıp yargılayın bişey yok ben cvb verince insanlara böyle diyemezsin derim efendim. Kim beni alıntı yaparsa cvb nı veririm.
Ben paspas yıkanır dedim mi? O elbette yıkanmaz. Ama mutfak bezi kaynatmak yerine rengi dönmeden atsanız daha hijyenik olur ayrı tencere tutana kadar. Millete hijyen dersi vermeden önce kendi uygulamalarınıza bakın.

Ben paspas yıkanır dedim mi? O elbette yıkanmaz. Ama mutfak bezi kaynatmak yerine rengi dönmeden atsanız daha hijyenik olur ayrı tencere tutana kadar. Millete hijyen dersi vermeden önce kendi uygulamalarınıza bakın.
Kimseye ders vermiyorum mutfak tezgahı silinen bez ayakkabı atılan son yıkanan makinede yıkamam diyorum. Nörödö yıkoyosun atolr çamoşor soyo telikölü diyenlere cvb veriyorum. Kullan at bez kullanmıyorum sık sık kaynatırım. Sizde bana ev alışverişi dersi vermeyin

Kimseye ders vermiyorum mutfak tezgahı silinen bez ayakkabı atılan son yıkanan makinede yıkamam diyorum. Nörödö yıkoyosun atolr çamoşor soyo telikölü diyenlere cvb veriyorum. Kullan at bez kullanmıyorum sık sık kaynatırım. Sizde bana ev alışverişi dersi vermeyin
Cvb değil cevap

İşim gücüm yok millete mi karışacağım.millet benim lafımlamı iş görecek. Siz öyle alışıksınız ben böyle. Kimse mikroptan ölmez. Aynı şeyi sizde ya da buradaki hatunlar da yapsın ozaman. Bana ters dediğim için alıntı yapa yapa bir hal oldular. İğrenirim arkadaş kime ne. Alla Alla

Bence herkesin alinti yapmasinin nedeni sizin gibi olmayanlari pasakli ilan etmiş olmanız olabilir bunu bir düşünün 😃 sizden başka herkes pis bir siz temizsiniz tamam 😶

Bir an esime (Ispanyol) ya da yardimcima (Filipinli), bundan sonra mutfak bezlerini kaynatmak icin bu tencereyi ayirdim dedigimdeki tepkilerini dusundum...😬😬

Valla ben ayakkabılarımı hayatta çamaşır makinasında yıkamam bu zamana kadar yapmadım yapmam da… Çünkü ayakkabılarımı çok seviyorum özellikle sneakerlarımı 😀 zarar görür, yıpranırlarsa çok üzülürüm 😂😂

Yıllardır 30 derecede çok az sıktırarak yıkarım hiç birsey olmadi şimdiye kadar

Mutfakta kullandığımız bezleri kaynatmayın onun yerine ütü basın hem daha kolay hem kimyasal kullanmadan dezenfekte oluyor kaynatmak için bir düzen kurmanız lazım mutfağa kalabalık.
Ben iş yerinde klasik giydiğim için mecburen ütü düzenim hep kurulu ama sizde öyle bir düzen yoksa kesme tahtasında ütü basabilirsiniz arada yapıyorum

Mutfakta kullandığımız bezleri kaynatmayın onun yerine ütü basın hem daha kolay hem kimyasal kullanmadan dezenfekte oluyor kaynatmak için bir düzen kurmanız lazım mutfağa kalabalık.
Ben iş yerinde klasik giydiğim için mecburen ütü düzenim hep kurulu ama sizde öyle bir düzen yoksa kesme tahtasında ütü basabilirsiniz arada yapıyorum
Nasul yani?
Tişört ütülediğin ütüyle mutfak bezi mi ütülüyorsun?

Öğğk

(İroni)

Back