Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

Hanımlar sakin olur musunuz? Kimse kimseyi rencide etmesin, bu topiğe yazdığım her mesajda herkesin temizlik anlayışı farklı yazdım, ki öyle temizlik alışkanlıklarındaki yanlışlar belki bir noktaya kadar aynıdır ama temizliğin tek doğrusu yoktur bence.

Herkesin eğrisi de doğrusu da kendine, bayram bayram kavga etmeyin.

Mutfak bezlerini bulaşık leğeninde elimde yıkıyorum. Annem arada bir tencerede kaynatirdi ama ben o kadar uğraşmıyorum. Mutfak bezi kaynatmak için ayrı tenceresi vardı hatta
Benimde vardı, çok önceden ilk evlendiğimde demekki vaktimde çoktu ozaman. Bırakalı yıllar oldu, tencereyide attım çünkü deterjan kaynatıkça kanserojen dumanlar yükseldiğini öğrenmiştim. Öyle olmasada yine yapmam artık, ne uğraşcam.
Mutfak bezlerini biriktirip 90 derecede yıkıyorum, deterjan ve çamaşır suyu ekliyorum mis tertemiz oluyorlar.
Makina spor ayakkabılarınıda atıyorum, aynen gene deterjan ve çamaşır suyu ile birlikte, çok güzel temiz oluyorlar. Elde ayakkabı neden yıkayayım, akşama kadar kimbilir hangi hayvanın çişine yada kakası olduğu yere basıyoruz, birde evde onu yok küvete yok leğen koycam ayakkabları çöpe atarım daha iyi.
Aynı şekilde adetliyken çamaşırlara geçen pijama,
iç çamaşırı, çarşaf gibi şeyleride direk makinaya atarım, önce ön yıkama sonra peşine yüksek ayarda, az daha çamaşır suyu eklerim. Elde mümkün değil uğraşmam, bide lavaboyu batırcam Annem yapardı onu, elde yıkar bide kovada Deterjanlı suda bekletirdi. Hiç işim olmaz direk atıyorum makinaya.
Ayakkablardan yada çok pis olduğunu düşündüğüm şeylerden sonra makinaya çamaşır suyu döküp bi posta boş çalıştırıyorum, oldu bitti.

Deterjanla kaynatıp bir de o kimyasal dumanını mı soluyorsunuz? Kendinizi ve evdekileri zehirliyorsunuz. Sağlığa çok zararlı ve yanlış bir uygulama, canınıza yazık.

Siz sütyenle atleti ayıradurun bizim bi komşu alaturka tuvalette kullandığı maşrapayı mutfakta kullanıyormuş. Bunu öğrenince mahallecek öğürdük
Bu gerçekten berbatmış ben de ıspanak semizotu gibi yeşil yapraklı sebzeleri bulaşık makinesine atıp yıkayanlara şahit oldum, makineye tuz koyuyoruz parlatıcı koyuyoruz o ıspanaklar semizotları temizlenmiyor kimyasala boğuluyor resmen

Sakin oluuunn en pasahlııı benimmm asddffff
Benle yarişamazsin :))
Çok sevdiğim bir blogger var, ikiz çocuk anası.
O da herkesin titizlikle övündüğü bu dünyada "benim evim benim pasagim" yarışması yapıyor yıllarca. Ben de katıldım ama kazanamadim.
Şimdi malesef acilamiyor blogu,paylasamadim çok güzeldi resimler

Kime göre neye göre pasaklı sayılırız onu da çözemedim ki.. ama öyle bi yarısmaya katılmak asla aklıma gelmezdi cok orjinalsin yahuu..

Kime göre neye göre pasaklı sayılırız onu da çözemedim ki.. ama öyle bi yarısmaya katılmak asla aklıma gelmezdi cok orjinalsin yahuu..
Donları ayırmıyorsan
Eşinle kendi çamaşırlarını ayırmıyorsan
Pantolon, tişört, kazak, ne bileyim eşofman gibi türleri ayırmıyorsan
Ayakkabıyı makinede yıkıyorsan
Sarı bez kullanıyorsan
Hadi kullanıyorsun kullandıktan sonra makinede yıkayıp kazanda kaynatmıyorsan

Pa sak lı sın

Büyüdü onun çocuklari ya benim ilk bebemle yaşitlar idolumdü bir zamanlar instagramda hala aktif

Eşim yoh asdff buna takıldım..
evet pasahlıymısımm..
Sarı bez ne ya ıslak mendil kullanın

Siz sütyenle atleti ayıradurun bizim bi komşu alaturka tuvalette kullandığı maşrapayı mutfakta kullanıyormuş. Bunu öğrenince mahallecek öğürdük
Of ya! Ne insanlar var. Bu kadar da olmaz dedirten. Ben temizlik konusunda hassasım, her şeyim derli toplu ve temizdir; günlük temizlik rutinim vardır. Yaşadığım alanı temiz tutmak beni motive eder;ama gittiğim evlerde insanların düzenine burun kıvırmam, evinin dedikodusunu yapmam, özellikle evi dağınık çocuklu anneleri kınamam. Herkesin kendince asgari temizlik düzeni vardır. Yediği içtiği yemek yaptığı kapkaçak temizse, taharetlendiği maşrapayı mutfakta kullanmıyorsa, oturduğu klozeti günlük temizliyorsa, kişisel öz bakımını yapıyorsa geri kalanıyla çok ilgilenmem. Kendi evi kendi düzeni kendi yaşıyor der geçerim.

Niye sen buradaki üyelerin evlerine girip çıkıyormusun. Adres ver bayram görmesçne gelsinler. Biraz da abartan babam senin babanı dövere getireceksşn konuyu sana iyi bayramlar arkadaşım
Ha hepiniz leşsiniz evinizde yemek yenmez diyip konuyu oraya buraya getirmekle başkasını suclaman ayrı bi fevkalade

Minnoşum valla evine gidince yerleri vıcık vıcık olduğu için çoraplarım yere yapışan komşu abladan daha pasaklı değilsinizdir, benim kriterim mutfak ve banyoda hijyene dikkat edilmesi, banyo paspasının kıyafetlerle yıkanmasından bahsetmiyorum, wc ve lavabonun renginin dönüp dönmediğine, mutfakta yiyecek içecek pişirilen kapların ve yaptığınız yemeklerin ikramlıkların temizliğine bakarım, yoksa evinizde tozlar yerde teksas çalıları gibi geziyormuş, ortalık dağınıkmış bakmıyorum.

Titiz değilim ama elle yoğurulması gereken yiyecekleri uzun boyalı tırnaklarla yoğururlarsa yiyemem mesela, ben evde rahatım diye laf atan yurt dışında aşçı olduğunu iddia eden bir komşu ablam sağ olsun düşünmüş bizi yemeğe çağırmıştı, ayıptır söylemesi sözde bize mantı yapacaktı, hamuru tutturamamış o ayrı, mantıyı yapamayınca aynı hamuru erişte gibi bir şeye çevirdi ama mantı hamurunun içinde ojelerinin kalıntılarını gördüm midem firar etti yiyemedim, bu tip tecrübelerim yüzünden bende mutfakta temiz yemek yaptığına emin olmadan kimsenin evinde yemek yiyemiyorum ama çok ilginçtir son derece özenle temiz yapılmış bir yemekten evinizdeki kediniz, kuşunuz, köpeğiniz de yesin tiksinmem misafirliğe gittiğim evlerin meraklı kedi köpeklerini yanıma oturtup bir sana bir bana deyip kahvaltı ettiğim oluyor:))

Son düzenleme:
Minnoşum valla evine gidince yerleri vıcık vıcık olduğu için çoraplarım yere yapışan komşu abladan daha pasaklı değilsinizdir,
Abla ben mutfağı ne zaman silsem yerler yapışıyor ya. Misafir yerleri silelim yapış yapış dedi bi kere dedim yok valla yeni sildim terlikten o. Çıkardı ayağıyla bastı yapışmadı tamam o zaman dedi. Çok utanmıştım pis sandı diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…